"Rent Hus" Från Kackerlackor: Aerosoler Och Geler I En Spruta, Damm Och Kritor, Fällor. Instruktioner För Användning Av Medel

Innehållsförteckning:

Video: "Rent Hus" Från Kackerlackor: Aerosoler Och Geler I En Spruta, Damm Och Kritor, Fällor. Instruktioner För Användning Av Medel

Video:
Video: Cockroach Inspection - Learn Where Roaches Hide 2024, Maj
"Rent Hus" Från Kackerlackor: Aerosoler Och Geler I En Spruta, Damm Och Kritor, Fällor. Instruktioner För Användning Av Medel
"Rent Hus" Från Kackerlackor: Aerosoler Och Geler I En Spruta, Damm Och Kritor, Fällor. Instruktioner För Användning Av Medel
Anonim

Kackerlackor i huset är inte bara obehagliga, utan också farliga, eftersom dessa insekter ofta blir bärare av farliga infektioner . Det är därför kampen mot dem bör startas så tidigt som möjligt. Modern industri erbjuder ett brett utbud av aerosoler, geler, pulver och anti-Prusak-fällor. Produktsortimentet från det ryska företaget "Tekhnoexport", producerat under varumärket "Clean House", är mycket populärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Åtgärden för kackerlackor i Clean House -serien finns i alla järnaffärer i vårt land, såväl som i utlandet. Vissa exporterar dessa produkter, andra tillverkar dem under licens. Ytterligare andra "efterliknar" helt enkelt en välkänd tillverkare. Det finns flera huvudsakliga anledningar till att användare väljer "Clean House ".

  • Hög effektivitet … Produkten har en 100% effekt. Först dör vuxna, före döden lyckas de smitta sina släktingar, som inte lyckades ta sig till mataren med giftet. Betet förblir vått och attraktivt för prusakerna under lång tid, så kackerlackor som kläcks från äggen äter ivrigt betet och dör också snart. Således ger en enda behandling en långvarig effekt - på grund av detta förstörs både könsmogna individer och en galax av unga djur som ännu inte hunnit lägga ägg.
  • Enkel användning . Användningen av produkterna i Clean House -serien är inte särskilt svår. De sprids lätt över ytor och täcker ett stort område.
  • Säkerhet … Geler, sprayer och pulver är giftiga för otäcka insekter, men helt ofarliga för människor. Preparatets sammansättning innehåller en doft som avvisar inhemska insekter. Och smaken på produkten är ganska bitter - detta skapar ytterligare skydd för barn, vuxna med funktionshinder och husdjur.
  • Svag koncentration av giftiga ämnen … Även om ämnet kommer in i människokroppen kommer det inte att orsaka en allvarlig försämring av hälsan. Även om det naturligtvis är bättre att undvika detta.
  • Lönsamhet … Ett paket med produkten i någon form är vanligtvis tillräckligt för att förstöra preussarna i ett område på upp till 40 kvadratmeter. m.
  • Sortiment … Insekticiden finns i en mängd olika former, från gelsprutor till sprayer och fällor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter bearbetning av lokalerna försvinner de flesta insekter som inte hann lägga ägg i huset.

Av bristerna kan det bara noteras att "Clean House" påverkar inte kopplingen av kackerlackor och deras larver negativt . Därför måste behandlingen upprepas regelbundet.

Medel och deras användning

Komplexa insekticider av olika former produceras under varumärket "Clean House" - geler, aerosoler, sprayer, pinnar, pulver och fällor . De förstör kackerlackor, och dessutom driver de ut buggar, myror, flugor och många andra skadedjur från huset. Gelen har störst effektivitet i kampen mot kackerlackor. Men om befolkningen i Prusaks är stor, är det bäst att kombinera flera sorter av denna insekticid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Geler

Gel "Clean House" produceras i ett rör. De huvudsakliga aktiva ingredienserna är fipronil, imidakloprid. Applicera i remsor för att bekämpa kackerlackor . Denna metod utesluter helt inträngning av giftiga ämnen i det mänskliga andningssystemet, eftersom gelens aktiva komponenter inte kommer in i luften. Kan appliceras både horisontellt och vertikalt. Gelen i sprutan är mycket populär, vilket möjliggör användning av punktapplikation, det är bekvämt att applicera en sådan komposition under golvlisterna och in i de minsta sprickorna.

Bild
Bild

Gelpreparat ger effekt redan första användningsdagen; inom ett dygn efter applicering kan du se många döda individer . Inom 5 dagar förstörs upp till 90% av kackerlackorna. Gel-taggar fungerar i ytterligare 1, 5-2 månader. Men med tiden blir den klibbiga ytan täckt av skräp och damm, och produktens funktionalitet minskar, så det är lämpligt att uppdatera behandlingen varannan vecka.

Gel "Clean House" appliceras punktvis på platser med maximal trängsel av skivstång med ett intervall på 3-5 cm. Gelen kan också användas för att skapa limfällor. I detta fall appliceras kompositionen längs omkretsen av kartong eller plastsubstrat, vilket bete placeras i mitten och glider in på lokaliseringsplatserna för Prusaks.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pulver

De aktiva komponenterna i pulvret är tetrametrin, cypermetrin och piperonylbutoxid. Dessa ämnen har en nervpåverkan på preussarna . Vid kontakt med det chitinösa locket orsakar pulvret dysfunktion i nervsystemet i skadedjuret och blockerar impulser. Som ett resultat uppstår muskelförlamning, vilket leder till tidig död. Effekten är inte omedelbar, så skivstången lyckas återvända till trängselzonerna för sina kongener och infektera andra preussar. Som ett resultat blir hela kolonier infekterade på ett par dagar, varefter deras massutrotning infaller.

Damm har en liknande effekt; de kan ligga kvar på den behandlade ytan i månader. De aktiva ingredienserna bryts inte ned under påverkan av höga temperaturer och direkt ultraviolett strålning.

För att neutralisera giftet måste du samla upp pulvret och tvätta applikationsställen noggrant med en tvål- och läsklösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med pulver inkluderar:

  • enkel användning:
  • långvarig åtgärd;
  • brist på en skarp lukt;
  • ekonomisk konsumtion;
  • överkomligt pris.

Det finns också nackdelar:

  • pulver fläckar de behandlade ytorna;
  • tillåter inte förgiftning av rörledningar, väggar och möbler;
  • vid långvarig användning utvecklar Prusaks motståndskraft mot kompositionens aktiva komponenter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid användning i stora volymer sprids pulverpartiklarna genom luften . Detta kan leda till allergiska reaktioner och andningsproblem. För att förhindra att detta händer kan damm användas i form av en flytande suspension - för detta späds det med vatten, hälls i en flaska med en sprayflaska och sprutas över ytorna. Denna metod är särskilt effektiv för desinfektion av sprickor och små sprickor.

Var vänlig och uppmärksamma att kackerlackor har exceptionell vitalitet . Därför kräver deras utrotning en imponerande dos insekticid, i detta avseende anses "Clean House" vara det mest lönsamma läkemedlet. Men var försiktig: användning av pulver rekommenderas inte i alla rum där barn och husdjur bor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kritor

Kritor innehåller alfa-cypermetrin. För att uppnå maximal effekt på kackerlackornas rörelseplatser och i deras ansamlingsområden appliceras breda ränder med en tjocklek av 4 eller fler centimeter … Fördelarna inkluderar möjligheten att använda på vilken yta som helst - vertikal, horisontell, rundad och präglad. Denna komposition har alla de främsta fördelarna och nackdelarna med damm och pulver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sprejburk

Många användare föredrar insekticider i form av en aerosol; två aktiva ingredienser ingår i preparatet:

  • cypermetrin;
  • tetrametrin.

Båda är toxiner och har en förlamande effekt på preussarna . När den används samtidigt ökar den positiva effekten av användningen och risken för att kackerlackor blir beroende av läkemedlet minskar. Under sprayning orsakar Clean House -aerosolen en blockering av nervsystemet. Som ett resultat förlamas kackerlackan, vilket leder till dess död. Efter sprutning sätter sprutpartiklarna sig på horisontella ytor, där de behåller sina egenskaper i ytterligare 3-4 veckor.

Produkten är säker för hushåll och deras husdjur, har en subtil lukt av fältkamomill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällor

Kackerlackafällor görs på basis av klorpyrifos . De placeras bakom hushållsapparater, under möbler, liksom i områden där balinsekter följer. De håller länge och är lätta att använda. Ett viktigt plus är att de förutom kackerlackor tillåter dig att förstöra myror och andra krypande insekter.

Fällan är en plastlåda med ett geliknande bete i mitten. Attraktiviteten hos betet för prusakerna ökar med hjälp av dragmedel; inuti det finns en giftig komponent som gör att prusakerna dör snabbt.

Bild
Bild

Tillverkaren erbjuder inte bara enskilda produkter. Detta tillvägagångssätt möjliggör behandling av lokaler från kackerlackor med 100% resultat . Det mest effektiva är setet "gel + aerosol". Sprayen sprutas på platser med maximal ackumulering av skadedjur, så upp till 80% av vuxna förstörs på kortast möjliga tid. Därefter behandlas rummets omkrets med gel, inom två till tre veckor kommer det att förstöra alla återstående preussar.

Varje verktyg har sina egna egenskaper . Men i allmänhet är proceduren för bearbetning av lokaler densamma; den tillhandahåller följande algoritm. Förbered rummet för desinfektionsaktiviteter. Gör en allmän rengöring och bli av med överflödigt skräp. Ta mat, barnleksaker och redskap till balkongen eller försegla i vakuumpåsar. Vid behandlingstillfället bör det inte finnas husdjur och små barn i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ta på dig din personliga skyddsutrustning - handskar, andningsskydd och skyddsglasögon . Detta skyddar slemhinnorna och huden från inträngande av giftiga partiklar. Sedan kan du gå vidare till bearbetningen. För att göra detta är det nödvändigt att strö pulver eller spray med vattenhaltiga lösningar. Den mest noggranna behandlingen är föremål för:

  • golv;
  • område bakom kylskåpet och under diskbänken;
  • skarvar av väggpaneler;
  • golvlister;
  • sophämtningsområde;
  • mattans baksida;
  • fönsterkarmar;
  • ventilationshål;
  • golv mellan kakel;
  • fogar av kakel;
  • skåp (både ute och inne);
  • soffor, fåtöljer och andra stoppade möbler;
  • dörrkarmar;
  • stigare av avloppsrör och värmesystem;
  • vägar som leder till mat och vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på: preussarna bor inte bara i köket, så det är lämpligt att behandla toalettrum, vardagsrum och sovrum.

Efter bearbetning följer det tvätta ansiktet och händerna noggrant med tvål och tvätta kläder vid en temperatur på 60 grader eller mer … När du använder aerosoler måste du vanligtvis lämna rummet i 2-3 timmar. Alla andra medel kan användas i närvaro av ägarna. Men om det finns en sådan möjlighet är det lämpligt att lämna ett besök minst ett dygn. I slutet av bearbetningsprocessen, våt rengöring med tvål, läsk, ättika eller något desinfektionsmedel.

Bild
Bild

Granska översikt

Som framgår av recensionerna om förberedelserna för varumärket "Clean House" mot kackerlackor, den optimala effekten kan uppnås om befolkningen i Prusaks i lägenheten är liten . Om lesionsvolymen är stor, är det värt att vända sig till mer allvarliga toxiner eller använda tjänster från professionella desinfektionstjänster.

Viktig : De flesta läkemedel i denna grupp inkluderar tetrametrin. Det är mycket giftigt för allt vattenliv och rekommenderas därför inte för användning nära vatten. När du väljer metod ska tillverkarens instruktioner följas noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Clean House -läkemedlet har inte en enda tillverkare . Vissa butiker har licensierade eller förfalskade läkemedel. Därför är en komposition annorlunda än en annan, och skillnaden märks inte bara i läkemedlets effektivitet utan också i egenskaperna för dess användning. Till exempel, när du använder kritor, smulas vissa produkter i händerna, medan andra inte kan dra en gräns.

Om du inte är säker på att produkterna tillverkades av Technoexport är det bättre att föredra analoger som innehåller cypermetrin som en aktiv ingrediens:

  • Raptor;
  • "Fas";
  • "Bekämpa";
  • "Räd";
  • Dichlorvos.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa verktyg har sina egna fördelar och nackdelar. Handlingsprincipen är dock densamma - muskelförlamning och snabb död av parasiten.

Rekommenderad: