Behandling Av Kackerlackor Med Dimma: Vilket är Bättre - Kallt Eller Varmt? Utrotning Av Kackerlackor Med Torr Och Flytande Dimma. Vad Det är? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Behandling Av Kackerlackor Med Dimma: Vilket är Bättre - Kallt Eller Varmt? Utrotning Av Kackerlackor Med Torr Och Flytande Dimma. Vad Det är? Recensioner

Video: Behandling Av Kackerlackor Med Dimma: Vilket är Bättre - Kallt Eller Varmt? Utrotning Av Kackerlackor Med Torr Och Flytande Dimma. Vad Det är? Recensioner
Video: Problem med skadedjur? Avsnitt 1: Kackerlackor 2024, Maj
Behandling Av Kackerlackor Med Dimma: Vilket är Bättre - Kallt Eller Varmt? Utrotning Av Kackerlackor Med Torr Och Flytande Dimma. Vad Det är? Recensioner
Behandling Av Kackerlackor Med Dimma: Vilket är Bättre - Kallt Eller Varmt? Utrotning Av Kackerlackor Med Torr Och Flytande Dimma. Vad Det är? Recensioner
Anonim

Kackerlackor har bekämpats länge. Dessa insekter fyller förråd, arbete och bostäder. Oftast bor de i köket, närmare matkällan. De kan också hittas i badrum och fuktiga områden, eftersom kackerlackor föredrar fukt. Parasiter förökar sig med blixtens hastighet. En liten grupp räcker för att fylla ett rymligt rum på bara en månad.

Hittills har många kemikalier utvecklats för att lösa problemet . Nackdelen med sådana produkter är att de kan vara farliga för husdjur och till och med människor. Med tiden vänjer sig insekter också vid aggressiva komponenter, och giftiga läkemedel blir ineffektiva. Nu är proceduren för behandling av ett rum med en speciell dimma mycket populär, vilket kommer att befria huset från parasiter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Behandling av kackerlackor med dimma ökar snabbt i popularitet de senaste åren. Detta är en modern metod för bekämpning av skadedjur som gör att du kan bli av med parasiter även på svåråtkomliga platser. På grund av gasformen kan läkemedlet tränga in i de smalaste sprickorna och djupa sprickorna. Med tiden lägger dimman sig på insekter och kommer in i deras luftvägar. Specialister som är engagerade i utrotning av farliga skadedjur har utvecklat flera dimningsmetoder. Idag finns det 4 kategorier:

  • kall;
  • torr;
  • varm;
  • flytande.

Var och en av metoderna har vissa egenskaper och funktioner. Behandling av lokaler med dimma anses vara en kemisk-termisk metod för att förfölja insekter. Dess princip är ganska enkel. En fungerande generator sprayar jämnt mikropartiklar av gift som kommer in i luften och påverkar insekter. Enheten fungerar som en aerosol. Kemikalier blandas snabbt med luft och tränger in i jämna mellanrum eller mikrosprickor.

Funktionerna i tekniken är följande:

  • specialister använder särskild modern utrustning tillverkad enligt den senaste tekniken;
  • giftet blir inte bara av med befintliga kackerlackor, utan fungerar också som ett förebyggande av deras ytterligare utseende;
  • trots den höga effektiviteten har den kemiska sammansättningen en låg toxicitet;
  • imma kommer att lindra inte bara kackerlackor, utan också andra skadliga insekter som bor i rummet.

Obs: om behandlingen utförs i en lägenhet i ett flerfamiljshus är det nödvändigt att diskutera denna process med grannar. För att bli av med skadedjur helt bör du också rengöra grannlägenheterna. Om en av de kvinnliga kackerlackorna överlever kan det bildas en ny parasithord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av dimma används?

Var och en av mobbningsmetoderna fungerar enligt en specifik princip. För att avgöra vilket alternativ som är bäst lämpligt måste du jämföra dem och göra ett val till förmån för ett visst botemedel.

Kall

I detta fall sprutas fina kemiska partiklar ut i luften. Storlek - 30 till 80 mikron. Kemikalierna värms till rumstemperatur. De kommer in i rummet genom att spruta genom en generator. Giftet i gasform hjälper till att bli av med insekter var de än gömmer sig.

Under behandlingen når koncentrationen av gift i luften ett extremt högt värde . Bara en kontakt med giftet räcker för att kackerlackan ska bli bärare av avkoket. Således kan en individ infektera hela horden. För bearbetning används särskild utrustning - en kall dimma generator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varm

Namnet på följande teknik indikerar att rummet besprutas med heta insekticider. Arbetet utförs endast av kvalificerade specialister. Var noga med att använda särskild skyddsutrustning - termiska kostymer och andningsskydd.

Arbetet utförs enligt följande schema

  • Med hjälp av en speciell värmeelementgenerator är det nödvändigt att värma den kemiska sammansättningen till en temperatur på 70 grader Celsius, varigenom bekämpningsmedlen blir gasformiga. I detta tillstånd varierar partikelstorleken från 5 till 30 mikron.
  • Kompositionen passerar under tryck genom anordningens munstycke, varigenom giftet fördelas jämnt under taket.
  • Med tiden lägger sig bekämpningsmedel långsamt på vertikala och horisontella ytor. Läkemedlet bildar en tunn, osynlig film.

Detta desinfektionsalternativ har vunnit popularitet på grund av dess höga effektivitet. Det utrotar inte bara hela insektspopulationen, utan förhindrar också att de återkommer. Under påverkan av höga temperaturer dör både parasiterna själva och deras ägg.

Många skadedjursbekämpningstjänster anser att denna metod är en av de mest effektiva. Kostnaden för en sådan tjänst är 2 eller 2, 5 gånger högre jämfört med kall dimma.

Bild
Bild

Torr

Ett annat populärt behandlingsalternativ är användning av torr dimma. Funktionerna i denna teknik är följande:

  • proceduren kommer inte bara att bli av med insekter, utan också skydda mot återkomst från närliggande lägenheter;
  • konsumtionen av läkemedlet är mycket ekonomisk på grund av små partiklar - även en liten mängd gift räcker för att bearbeta ett stort område;
  • dimman fördelas jämnt över taket och lägger sig sedan gradvis, medan inga spår finns kvar;
  • när du använder torr dimma håller rummet en optimal luftfuktighet - möbler och andra föremål som kan drabbas av fukt kommer att förbli oskadade;
  • bearbetningshastigheten är mycket hög - cirka 20 minuter räcker för att desinficera ett rum.

Specialister använder generatorer med hög effekt. Sådan utrustning bryter bekämpningsmedel till små partiklar, vars storlek varierar från 0,25 till 0,50 mikrometer.

Bild
Bild

Flytande

Det sista alternativet vi ser på fungerar på samma sätt som torr dimma. I detta fall späds den kemiska sammansättningen med vatten i erforderlig andel. Den största skillnaden är giftdropparnas stora storlek. Slutresultatet är identiskt med alternativen ovan, och rummet bearbetas i en sekvens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sker behandlingen?

Om du bestämmer dig för att använda någon av metoderna som beskrivs ovan mot kackerlackor måste du korrekt utföra förberedande åtgärder i lägenheten. Processen att bli av med kackerlackor utförs i flera steg, gradvis flyttas från rum till rum. Till att börja med är golvet täckt med en kemisk sammansättning, sedan finns det möbler. Det sista steget är bearbetningen av ljuskronorna och taket.

För att ordentligt förbereda ett bostadsutrymme för ankomsten av en specialist, bör du följa dessa steg

  • Mat måste tas bort från köket och öppna ytor. Om det inte går att förvara allt i kylskåpet ska maten förpackas säkert i plastpåsar. Se till att gömma skålar, tallrikar och bestick för sällskapsdjur.
  • Alla personliga hygienartiklar tas ut ur badrummet. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt rakhyvlar och tandborstar - om de får giftiga partiklar kan detta leda till obehagliga konsekvenser. Alla saker kan vikas till en låda.
  • I resten av rummen måste du rulla ihop mattorna och ta bort sängkläderna. Möblerna är täckta med lock som skyddar den mot kemikalier. Om möjligt är det lämpligt att flytta bort möblerna från väggen så att desinfektionsförfarandet blir så effektivt som möjligt.
  • Alla andra föremål som finns kvar i sikte ska skyddas med tjock trasa eller polyeten. Detta gäller även hushållsapparater och andra elektriska apparater.
  • Inga husdjur får förvaras i rummet under behandlingen. Om det finns ett akvarium i huset måste det vara tätt stängt. Glas är bäst och passar tätt mot tankens kanter.

Obs: Små barn ska tas ut ur lägenheten i några dagar . Experter rekommenderar våt rengöring före dimning. Även ett litet lager damm kommer att minska preparatets effektivitet, eftersom dammet fungerar som en skyddande film. När alla förberedande procedurer har slutförts kan du säkert fortsätta till huvudarbetet. Professionella i specialskyddsutrustning täcker rum efter rum med dimma. Svårt tillgängliga platser där insekter kan gömma sig behandlas separat.

Bild
Bild

Efterbehandlingsåtgärder

Trots att filmen som visas som ett resultat av bearbetning anses vara säker för människor måste du ändå utföra följande steg:

  • livsmedel som var i sikte under desinfektionsprocessen måste kastas omedelbart;
  • rummet måste lämnas för luftning - det tar från 3 till 4 timmar;
  • nästa steg är att torka av arbetsytorna (brytare, dörrhandtag) noggrant med vanlig tvål och vatten.

Innan du börjar rengöra måste du vänta tills dimman har lagt sig helt. Detta kommer att ta cirka 5 timmar. Annars kommer behandlingens effektivitet att reduceras avsevärt.

Det är värt att notera att golven endast kan tvättas efter 5 dagar, och väggarna med golvlister tvättas efter cirka 3 veckor. Denna tid kommer att vara tillräckligt för att läkemedlet ska träda i kraft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Många ägare av hus och lägenheter har redan uppskattat behandlingen av lokaler med hjälp av dimma. Recensioner av olika versioner av denna teknik finns på World Wide Webs öppna platser. De flesta av svaren är positiva. Många kunder var nöjda med de slutliga resultaten.

Följande noterades som positiva egenskaper:

  • kackerlackor och andra skadliga insekter dör inte bara snabbt, utan går också förbi det behandlade rummet;
  • proceduren utförs snabbt;
  • gardiner, inredningsartiklar och möbler förblir intakta;
  • Detta är ett populärt förfarande, så det är enkelt att hitta erfarna proffs.

Det finns också negativa svar:

  • vid bearbetning med varm dimma stiger luftfuktigheten i rummet - denna egenskap kan negativt påverka det naturliga överdraget eller möbler av trä;
  • priset på desinfektion med ett hett ämne är dyrare jämfört med andra alternativ.

För att lösa problemet med hög luftfuktighet kan du helt enkelt ventilera rummet.

Rekommenderad: