Var Kommer Myggan Ifrån? Hur Ser De Ut I En Lägenhet Efter Vintern? Var Kom De Ifrån I Huset Om Fönstren är Stängda?

Innehållsförteckning:

Video: Var Kommer Myggan Ifrån? Hur Ser De Ut I En Lägenhet Efter Vintern? Var Kom De Ifrån I Huset Om Fönstren är Stängda?

Video: Var Kommer Myggan Ifrån? Hur Ser De Ut I En Lägenhet Efter Vintern? Var Kom De Ifrån I Huset Om Fönstren är Stängda?
Video: Blodsugande mygga 2024, Maj
Var Kommer Myggan Ifrån? Hur Ser De Ut I En Lägenhet Efter Vintern? Var Kom De Ifrån I Huset Om Fönstren är Stängda?
Var Kommer Myggan Ifrån? Hur Ser De Ut I En Lägenhet Efter Vintern? Var Kom De Ifrån I Huset Om Fönstren är Stängda?
Anonim

Nästan alla människor förknippar sommaren med varmt väder, semester, resor, varmt hav, skog och liknande trevliga platser och tidsfördriv. Men alla vet också väl att den varma årstiden också är många irriterande myggor som på något sätt mirakulöst kliar och biter inte bara på gatan, utan också i hemmet. Hur flyger dessa irriterande insekter in i huset, vilka kryphål hittar de? Detta är vad vi kommer att prata om i den här artikeln.

Bild
Bild

Orsaker till utseendet

En mygg är en insekt som aktiveras på jakt efter mat sent på eftermiddagen, när temperaturen och luftfuktigheten utanför blir acceptabel för den. Under dagen är myggor praktiskt taget osynliga; de föredrar att vila i skuggan och gömma sig från den varma solen.

Det mest intressanta är att mygg inte alls är intresserade av ditt hem - de kommer in i det i de flesta fall av en slump.

Men detta gäller bara män och oskuldshonor . Varför? De behöver inte mänskligt blod som mat. Deras prioritet är ängsmat, pollen eller nektar från växter. Livslängden för en manlig insekt är inte mer än 10 dagar. Under denna tid måste han ha tid att befrukta honan. Men det senare blir det farligaste, och det är de som kan surra så irriterande hela natten, bita och dricka blod. Varför gör de det?

Bild
Bild

Saken är att för framtida avkommor av myggor är mänskligt blod ett näringsämne. Det är därför honan, som ska lägga ägg, hela tiden letar efter mat. Hon har aldrig fel, med en exceptionell luktsinne och ultraviolett syn. På jakt efter en blodgivare kan en insekt färdas upp till hundratals kilometer. Den identifierar offret på ett avstånd av 50 meter.

Ett utmärkt luktsinne gör det möjligt för myggan att fånga lukten av människokroppen och svettas och förstå att offret lever . Efter att honan valt en kropp för en bit kommer hon inte att ligga efter förrän hon dricker mycket blod. Under natten kan insekten producera cirka 15 bett. Det bör noteras att de är farliga för människor, eftersom de bär olika sjukdomar.

Bild
Bild

Många undrar över var stora myggor går när kylan börjar, och varifrån de kommer efter vintern i en lägenhet eller i ett hus, om de lägger avkommor på gatan och fönstren är stängda. Faktum är att inte alla honor lyckas befrukta ägg och lägga dem på rätt plats. De som möter hanen lägger avkommor på vattenytan. Äggen sjunker till botten, där de går i viloläge. När värmen börjar, stiger de igen till ytan och larver kläcks från äggen.

Samma kvinnliga mygg, vars ägg inte är befruktade, lägger avkommor i husets källare . En fuktig källare, där det alltid är hög luftfuktighet, det finns inga solstrålar - det här är en idealisk plats för dem.

Det är i källaren som hela livscykeln för bildandet av en vuxen mygg äger rum. Där fortsätter de att föröka sig och vänta på uppvärmningen.

Bild
Bild

Hur hittar man en plats?

Att hitta den exakta platsen för myggor i ett hem är nästan omöjligt, eftersom de ständigt migrerar. Men med hänsyn till insekts livscykel och egenskaper kan vi säkert säga att myggor kommer in i en lägenhet eller ett hus genom:

  • sprickor i fönster- och dörröppningar;
  • ventilationsaxel;
  • rörledning som kommer från källaren.

Som redan nämnts lever oftast myggor och bildar murverk på platser med hög luftfuktighet, och om vi pratar om ett rum inuti ett hus, så är detta en källare. I privata hem väljer mygg källare. Det är från dessa platser som myggor sedan flyger in i hus.

Bild
Bild

Myggor kan också leva i badrummet, eftersom det är fuktigt, svalt och ofta mörkt, vilket de verkligen gillar.

Om det finns en behållare nära ditt hus eller om du bor i ett höghus med en källare, kommer det troligen snart att bli lite irriterande objudna gäster i ditt hus . För att se till att det finns insekter på dessa platser är det tillräckligt att bullra i källaren och kasta en liten sten i behållaren. Myggor kommer omedelbart att reagera på denna typ av störningar i deras liv.

Bild
Bild

Förebyggande

Ingen har ännu helt och oåterkalleligt kunnat bli av med myggor. Men om du följer flera regler, utför förebyggande åtgärder kan du minska möjligheten att de kommer in i rummet flera gånger.

  • Om du har varit nära en myggmiljö länge, till exempel nära en damm eller i en skog, när du kommer hem, skaka dina kläder på gatan eller på balkongen.
  • Om du har husdjur, bada eller åtminstone kamma ut dem efter att ha gått.
  • Stäng fönster och dörrar ordentligt. Om det finns luckor i fönstret eller dörröppningen, även små, täta dem. För att göra detta kan du använda tejp eller ett speciellt tätningsmedel.
  • Var noga med att installera myggnät på fönstren, och ju mindre maskstorlek, desto bättre.
  • Du kan också tillgripa olika traditionella metoder för att förhindra myggor i huset. Vissa lukter skrämmer bort dem. Så är fläder, valnötter och pinjenötter ett gissel för insekter. Sprid grenarna av dessa växter på platser genom vilka insekter kan komma in i huset. Deras lukt kommer inte bara att hindra myggor från att komma in i huset, utan också förgifta dem som redan har bosatt sig i det.
  • Experter säger att vissa krukväxter kan avvisa insekter. Till exempel kommer en mygg aldrig att flyga in i ett hus om pelargoner, citrusträd och tomater växer där. Lukt av citron och kryddnejlika anses vara det mest oacceptabla för insekten. Om du inte har ett citronträd kan du skära frukten i skivor, sätta in några nejlikblommor i varje och sprida ut det på fönstren.
  • Du kan bli av med mygg med eteriska oljor: cederträ, eteriska och kryddnejlika.
  • Om du har möjlighet, desinficera källaren med kallt väder. Och i allmänhet måste du se till att det inte är för blött.
  • När du vidtar förebyggande åtgärder, var uppmärksam på desinfektion och behandling av badrummet, som är så populärt bland myggor.
  • Om du bor i ett privat hus, gör allmän städning oftare. På vinden kan du lägga ut speciella myggtabletter och samma växtgrenar som insekter inte gillar.

Rekommenderad: