Flugor: Hur Snabbt Bli Av Med Flugor I Huset? Produkter För Kontroll Av Husfluga. Vad är De Rädda För Och Vad Skrämmer? Var Kommer De Ifrån Inomhus?

Innehållsförteckning:

Flugor: Hur Snabbt Bli Av Med Flugor I Huset? Produkter För Kontroll Av Husfluga. Vad är De Rädda För Och Vad Skrämmer? Var Kommer De Ifrån Inomhus?
Flugor: Hur Snabbt Bli Av Med Flugor I Huset? Produkter För Kontroll Av Husfluga. Vad är De Rädda För Och Vad Skrämmer? Var Kommer De Ifrån Inomhus?
Anonim

Fluor är bärare av farliga sjukdomar, och i princip orsakar de mycket problem, och därför måste kampen mot dem ske snabbt och effektivt. Inte mindre uppmärksamhet bör ägnas åt genomförandet av förebyggande åtgärder.

Bild
Bild

Var kommer de ifrån?

Faktum är att flugor dyker upp i ett privat hem av många skäl. Med ankomsten av vårvärmen och uppvärmningen av luften över 10-12 grader vaknar de individer som tog tillflykt i rummet innan vintern och flyger ut på jakt efter mat . Eftersom de på grund av synens särdrag inte alltid lyckas lämna huset, stannar många kvar i ett slutet utrymme och börjar föröka sig. Flugor för äggläggning lockas särskilt till mat och soptunnor, så deras närvaro i lägenheten bidrar bara till reproduktion av skadedjur.

Bild
Bild

Det bör också nämnas att de gillar djurutsläpp inte mindre, så om rengöring sällan görs i ett hönshus eller skjul med grisar, ska du inte bli förvånad över de problem som uppstår.

Ganska ofta kommer flygande skadedjur in i vardagsrummet med bortskämd mat .… Till exempel kan en sådan situation uppstå om trädgårdsmästaren inte redde ut skörden och ruttna kom in i huset tillsammans med goda frukter. Det finns alltid många insekter som observeras under ohälsosamma förhållanden - närvaron av okontrollerbart växande soptippar och komposthöger nära huset kommer säkert att leda till attacker av flygande "fiender". Detsamma kan sägas om icke tömda kattlådor och soptunnor. På verandan eller i lusthuset kan flugor starta på grund av regelbundet lämnad mat, i garaget - på grund av hög luftfuktighet och under taket - på grund av vänster ruttnande frukter.

Bild
Bild

Varför är de farliga?

För många människor är en fluga bara en källa till konstant obehag som orsakas av konstant surrande och flimrande i rymden. En mycket större fara ligger emellertid i det faktum att villi på tassarna kan bära olika typer av bakterier och mikrober . Underlåtenhet att vidta åtgärder i tid leder till uppkomsten av konjunktivit, diarré, dysenteri i hemmet, liksom sådana farliga sjukdomar som kolera, mjältbrand, tuberkulos och tyfus.

Bild
Bild

Det bör omedelbart vara klart att olika flugor är ansvariga för olika sjukdomar: till exempel de som kommer i kontakt med avfall sprider tarminfektioner och individer som suger blod provocerar mjältbrand eller tularemiinfektion.

Ofta leder insekternas aktivitet till att maskens ägg kommer in i människokroppen . Om larverna befinner sig på ett sår täckt med ett slemhinna, kan de till och med förstöra vävnad. De vanligaste inomhus- eller husrepresentanterna för världen av gråinsekter med längsgående svarta ränder biter smärtsamt en person och utsöndrar saliv med en speciell hemlighet. Hematofager, varav de mest kända är hästflugor, livnär sig också på blod och bär infektioner som finns i däggdjursavföring.

Köttflugan är särskilt farlig, vars larver parasiterar huden på djur och till och med människor och orsakar en sjukdom som myiasis . Matbitar som innehåller ägg eller maddiker som hamnar i magen kan provocera ätstörningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Insekter orsakar påtagliga skador på husdjur och till och med växter . - så äter liljflugans larver pistillerna och ståndarna från motsvarande blommor. Blommaflugans larver, som kommer in i jorden, skadar rotsystemets tillstånd avsevärt.

Folkliga metoder

De flesta folkmetoder kan inte kallas flugmördare, men de driver dem snabbt och effektivt bort från vardagsrum. Alternativt får en blandning av 3 matskedar mjölk, 0,5 teskedar formalin och 5 teskedar läsk, placerade nära fönsteröppningarna bra recensioner. Hjälper till i kampen och papper blötlagt i mjölk med svartpeppar.

Vodka

Även vodka stöter överraskande på skadedjur . Vätskan, som kan vara ett alternativ till alkohol, sprutas helt enkelt runt i rummet. Det är värt att nämna att en liten mängd fotogen eller terpentin också hjälper till att hantera problemet. Dessa föreningar tillsätts till vattnet som används för våtrengöring av lägenheten.

Bild
Bild

Eteriska oljor

Eftersom insekter med en delikat doft är rädda för skarpa lukter används ofta en mängd eteriska oljor för att driva bort dem . Ett stort plus är att en person kanske inte ens känner lukten av en produkt med låg koncentration, men skadedjuret kommer att identifiera det och lämna rummet. Dessutom kan du göra en god doftande blandning och på så sätt ge ditt hem en naturlig doft dessutom. Effektiva avstötningsmedel inkluderar eteriska oljor av citrus, eukalyptus, lavendel och olika typer av mynta. Det är mest praktiskt att använda en aromlampa, vars effekt sträcker sig över hela rummet, inklusive svåråtkomliga platser.

Bild
Bild

Dessutom används oljestoffer för att täcka fönster- och dörröppningar i ett privat hus.

Nejlika

I sig själv har kryddnejden en rik lukt, därför räcker det bara att sprida knopparna i skålar och placera dem på de mest angripna platserna … Citron kommer att öka dess effekt. I det här fallet fastnar cirka 10 kryddnejlika i citrushalvan, och den effektiva smaken finns kvar på bordet.

Bild
Bild

I grund och botten, ett stort antal växter lyckas bekämpa dessa vanliga skadedjur . Lökjuice är lämplig för bearbetning av fönster och dörrar, och lagerblad i vilket skick som helst läggs ut runt lägenheten. Mynta och basilika, tillsammans med lavendel, är lämpliga för att skapa påsar - samtidigt kommer de att skrämma bort flugor och fylla lägenheten med unika dofter. Att hänga små klasar solbränna runt i rummen ger också bra resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mekaniska metoder

Förstörelsen av flugor utförs på flera mekaniska sätt.

Fumigatorer

Fumigatorer är helt säkra för både människor och husdjur, men de är mycket effektiva . Deras betydande fördel är förmågan att arbeta utan lukt. Enheter som köps i specialaffärer levereras med tallrikar eller specialvätska. När en insekt dyker upp i lägenheten är enheten ansluten till nätverket, en utbytbar patron som blötläggs med rökmedel värms upp och börjar avdunsta ämnen som är giftiga för flugor.

Bild
Bild

Fällor

Skadedjursfällor är mycket populära bland husägare eftersom de tillåter inte bara att samla alla individer på ett ställe, utan också att enkelt ta bort dem från rummet .… Kärnan i strukturerna är att de består av en godbit, till vilken insekter flockas, och en sorts anordning som inte tillåter dem att frigöra sig. Det är vanligt att hantera problemet med hjälp av tre typer av enheter: burkar eller flaskor, klister och elektriska stötar, och alla kan enkelt skapas oberoende av varandra.

Den första är lättast att göra: i botten av behållaren placeras en "godis" som kan locka till sig en insekt och halsens diameter minskar. Så det föreslås att placera en papperstratt i burken, vars kon ser ned, eller att plastflaskan är täckt med en omvänd hals.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också dra åt behållarens hals med flera hål med film . Av beten "biter" flygande varelser oftast på sockersirap med vinäger, sylt, en blandning av vatten med honung, socker och jäst eller bortskämd mat. Det är också vanligt att skapa kardborreband på egen hand: ett tätt, icke-blötläggande papper skärs i strimlor, smetas med en klibbig substans och fixeras på platser där "fiender" sprids. Det föreslås att täcka arbetsstyckets yta med tjock sockersirap, dubbelsidig tejp eller en kombination av ett par matskedar ricinolja och 1 matsked flytande kolofonium.

Bild
Bild

Om det inte finns någonstans att hänga tejpen i rummet, är det bättre att applicera den klibbiga substansen på glasets utsida, inuti vilken ficklampan är installerad.

Till sist, Elektrochockfällan är populär . För sin oberoende design återspolas en energibesparande glödlampa med en aluminiumtråd ansluten till en elkälla. Insekter som lockas av ljuset utsätts för elektrisk ström och dör.

Kemikalier

I vissa fall är det helt enkelt omöjligt att döda flugor utan användning av kemikalier. Det är tillåtet att använda både insekticider som dödar insekter och avstötningsmedel som stöter bort dem. Aerosoler används ofta i ett trähus: Dichlorvos neo, Raptor, Karbofos, Varan m.fl . För större effektivitet spray appliceras två gånger (med två veckors paus).

Bild
Bild

Kapslar och pulver som måste spädas med vatten klarar framgångsrikt behandlingen av stora rum . Till exempel pratar vi om " Agite ", påverkar varelsens nervsystem och orsakar deras död inom 5-10 minuter. Det är också möjligt att förgifta flugor med hjälp av Flybyte -preparatet: gulaktiga granuler kan helt enkelt smula i de mest problematiska områdena eller, utspädda med vatten, används för sprutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett brett sortiment presenteras av det professionella varumärket " Mukhoyar " erbjuder, förutom aerosoler och tejp, insekticidbomber och gel. Ett gift kallas " Minapunkt 22 ", som är en vitaktig, luktfri vätska som kan eliminera problemet på nästan en dag. Det är värt att nämna att när man vilar i naturen är det vanligt att skrämma bort flygande varelser med hjälp av speciella brickor, pinnar och armband, samt att täcka huden med avstötande medel i form av sprayer eller salvor. Att driva bort skadedjur från kor uppnås mest effektivt genom att spraya i deras livsmiljöer Flybyte och Agitu och hängande tejp från taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Trots att det är fullt möjligt att bli av med flugor i huset, är snabb förebyggande behandling fortfarande det bästa skyddet mot dessa skadedjur. Huset måste alltid hållas rent, med särskild uppmärksamhet åt köket. Det är viktigt att undvika att klumpa ihop smulor och matrester på bordet eller golvet, högar med smutsiga diskar med matrester i diskbänken och överfyllda papperskorgar . Det bör också komma ihåg att bortskämda livsmedel, liksom hög luftfuktighet, är mycket populära bland flygande insekter.

Bild
Bild

I allmänhet ska matavfall omedelbart skickas till en hermetiskt tillsluten papperskorg, som töms regelbundet. Det är vanligt att förvara halvätad mat i slutna behållare eller helt enkelt i kylskåpet.

Självklart, Det är viktigt att regelbundet ordna städning i hemmet: både torrt och vått … Det rekommenderas att torka torrt handfat omedelbart efter att vattentillförseln har stoppats. Det är värt att plantera pelargoner direkt på fönsterbrädan och använd bladen av malört och tomat för att bilda en skrämmande bukett. Det kommer att vara användbart att skydda alla ingångar, liksom ventilationsöppningar med myggnät. Eftersom flugor inte tål drag, bör den varma säsongen åtföljas av regelbunden ventilation. Insekter tenderar att odla sina avkommor i marken för inomhusplanteringar, så det kommer att vara användbart att rengöra eller till och med ändra den övre delen av jordblandningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarna till privata hus och sommarstugor måste noggrant övervaka renheten i toaletter i separata byggnader . För att undvika att flugor sprids måste du noggrant rengöra lokalerna där boskap lever: en kost, ett hönshus eller en grisstuga. Komposthögar eller deponier bör inte planeras nära huset, eftersom flugor mycket snabbt kommer att flytta från dem till vardagsrummet. Naturligtvis måste platser där vatten stagnerar övervakas noggrant. Ett plus kommer att vara att plantera under växternas fönster, vars doft skrämmer bort insekter: malört, fläder, pelargon eller fågelkörsbär. När det gäller källare och vindar är det nödvändigt att kontrollera då och då så att frukterna som lagras där inte börjar ruttna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också en bra idé att regelbundet kontrollera dessa områden under vintern med avseende på sovande exemplar.

Rekommenderad: