Myggplattor: Hur Man Använder Dem? Hur Fungerar De? Vilket är Bättre: Tallrikar Eller Vätska? Kan Rekord Sättas I Brand?

Innehållsförteckning:

Video: Myggplattor: Hur Man Använder Dem? Hur Fungerar De? Vilket är Bättre: Tallrikar Eller Vätska? Kan Rekord Sättas I Brand?

Video: Myggplattor: Hur Man Använder Dem? Hur Fungerar De? Vilket är Bättre: Tallrikar Eller Vätska? Kan Rekord Sättas I Brand?
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Myggplattor: Hur Man Använder Dem? Hur Fungerar De? Vilket är Bättre: Tallrikar Eller Vätska? Kan Rekord Sättas I Brand?
Myggplattor: Hur Man Använder Dem? Hur Fungerar De? Vilket är Bättre: Tallrikar Eller Vätska? Kan Rekord Sättas I Brand?
Anonim

Myggplattor är specialavvisande medel som är rektangulära eller fyrkantiga i formen. De låter dig skrämma bort blodsugande insekter. Sådana produkter används oftast inomhus. De används tillsammans med motsvarande nätstyrda enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och hur fungerar det?

Sådana skyddsplattor är impregnerade med speciella ämnen, som har en avstötande effekt på myggor. De har en ganska enkel arbetsprincip. Produkter aktiveras med hjälp av specialanordningar för rökning på grund av uppvärmning och avdunstning av impregnering som är giftig för skadedjur . Sådana medel kan behålla sin effekt i flera timmar. Vanligtvis färgas också ämnet som är impregnerat i materialet, vilket ger en bekväm visuell indikation på produktens lämplighet. Om den börjar få en vit färg är det dags att ändra den till en ny.

Myggavvisande plattor produceras oftast i uppsättningar om 10 . Var och en av dem är individuellt förpackad i en förseglad påse. Produktens sammansättning innehåller ofta olika ytterligare dofter som hjälper till att ge behagliga dofter när du använder produkten. Det bör komma ihåg att sådan skyddsutrustning har ett begränsat intervall (inom samma rum). Kom också ihåg att sådana nätverksdrivna enheter inte får stå i kontinuerlig drift i 24 timmar. Vid frekvent användning av sådana produkter bör rummet ständigt ventileras. Med en betydande koncentration av ämnen som impregnerar materialet blir de giftiga och farliga för människor.

I regel har sådana skyddsmedel en låg kostnad, men de anses samtidigt vara ett ganska effektivt sätt att bekämpa skadliga insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sorter efter typ av aktiv substans

Dessa anti-blodsugande insektskyddsplattor kan variera beroende på den kemiska sammansättning som används vid tillverkningen. Låt oss överväga de vanligaste alternativen.

Esbiotrin

En sådan komponent återfinns ofta vid impregneringen. Det är ett kraftfullt insekticidmedel som dödar myggor. Detta element har utseendet av en viskös och fet substans med orange-brun färg. Esbiothrin har en mild eller till och med lätt aromatisk doft.

Plattorna är impregnerade med en kemisk sammansättning i sådana proportioner för att inte skada en person och hans hälsa, därför är dessa medel helt säkra för människor . Denna komponent låter dig skada nervsystemet för flygande och krypande skadedjur, vilket resulterar i att deras nervledning och muskulära handlingar avsevärt störs, allt detta leder till deras död.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pralletrin

Detta plåtbehandlingsmedel är en syntetisk insekticid. Det låter dig snabbt förstöra skadliga insekter. Det används ibland också för att styra husflugor. Pralletrin är en ganska viskös vätska som har en orange färg och en liten karakteristisk lukt.

Bild
Bild

DEET

Denna aktiva substans mot mygg påverkar parasitkroppen, skrämmer bort och dödar inte bara myggor, hästflugor, loppor utan även små skadliga djur. Pure DEET används aldrig som parasitskyddsmedel . Det späds alltid ut med andra ytterligare komponenter.

Ofta tillsätts speciella lätta smaker för att ge en behaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smaker och örtextrakt

Dessa ämnen är inte avsedda att döda blodsugande parasiter, utan endast för att ge en lätt doft till impregneringen. Faktum är att många av de kemiska föreningarna som används för att behandla plattor har ganska specifika lukter.

Insekticider har en mängd olika lukter . Vissa luktar för obehagligt, medan andra kan fylla hela rummet med doften av citrus, tea tree, olika örter. Men aromatiska ytterligare komponenter kan också orsaka en oönskad allergisk reaktion i människokroppen, därför är de mest populära produkter som inte luktar alls. Var medveten om att vissa arter utvecklar en obehaglig lukt efter att ulmningen är klar, vilket lätt kan framkalla illamående och huvudvärk hos människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med vätska

Impregnerade skyddsplattor anses vara ett mycket säkrare alternativ jämfört med vätskor, eftersom de inte kommer att spilla och komma in i den elektroniska enheten även om de är skadade. Men samtidigt produceras flytande formuleringar i speciella små kolvar som helt enkelt kan sättas in i en rökgasanordning. Vid uppvärmning börjar vätskan förångas i luften. Sådana rökmedel är mer praktiska och moderna, dessutom är de ekonomiska. Ämnet i denna form avdunstar mycket långsammare, och en flaska kan räcka för ungefär en månads konstant användning.

Om du vill köpa tallrikar, bör du komma ihåg att en sådan produkt kommer att räcka för cirka 7 eller 10 timmars kontinuerlig drift, det vill säga bara en gång eller en natt, varför du måste fylla på tallrikar hela tiden.

Dessutom börjar själva produkten att ulma under uppvärmningsprocessen, vilket kan leda till brand. Även om alla de grundläggande reglerna för driften av sådana enheter gäller, bör sådana fall inte inträffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken

Det finns ett stort antal företag på marknaden idag som tillverkar olika myggmedel. Låt oss markera några av de mest populära av dem.

Raptor . Tillverkaren säljer tallrikar som finns i två stora serier: standardprodukter och speciella barnprover. De inkluderar modeller gjorda utan användning av dofter, ibland gjorda med kamillextrakt. Produkterna från detta kända märke skapas på grundval av en speciell insekticid, vars formel utvecklades i Japan. Dessa myggplattor säljs i uppsättningar om 10, var och en utformad för att hålla i 8 timmar.

Bild
Bild

Räd . Detta amerikanska tillverkningsföretag tillverkar tallrikar av flera typer: med en aluminiumbas, modeller med "barrträd", med "eukalyptus" aromer och vanliga produkter. Vid tillverkningen används alletrin som den huvudsakliga aktiva substansen. Ett paket innehåller 10 stycken, var och en kan fungera i cirka 10 timmar. En aktiv effekt börjar redan 10-20 minuter efter att du har slagit på enheten med den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fumitox . Detta inhemska företag säljer tallrikar, som antingen kan ha olika smaker eller i allmänhet utan dem. I sortimentet av hennes produkter finns modeller som är specialdesignade för barn (serien "Fumitox. Sissy"). En tallriks livslängd är 10 timmar. Produkter av detta märke tillhör budgetkategorin.

Bild
Bild

PICNIC -familj . Dessa plattor tillverkas i Ryssland. De är gjorda på basis av pralletrin. Sådana plattor innehåller också impregneringar baserade på kamillextrakt och olika eteriska oljor. De kan hålla i minst 10 timmar. Ett paket säljs för 10 st.

Bild
Bild

FORCE GUARD . Tillverkaren från Ryssland skapar och säljer tallrikar av olika slag, inklusive långverkande modeller, prover med dubbel effekt, produkter utan dofter, babytallrikar (tillverkade med kamomilextrakt). Alla börjar fungera inom 10 minuter efter att du har anslutit den fyllda enheten till uttaget. Märkesprodukter kan hålla i mer än 10 timmar. Dessutom tillhör den budgetpriskategorin.

Bild
Bild

" Taiga ". Tillverkaren tillverkar myggavvisande plattor, som är gjorda på basis av den mycket aktiva substansen transfluthrin. Sådana produkter träder i kraft inom en kort tid (15-20 minuter) efter att enheten har anslutits till ett uttag. En tallrik kan hålla i 11-12 timmar.

Bild
Bild

" Brownie Proshka ". Det ryska märket producerar tallrikar av flera sorter: för hela familjen, barnserier (med tillägg av eukalyptus extrakt), "Triple Impact" (med rosmarinolja tillsatt). Vid tillverkningen av alla dessa produkter använder tillverkaren inte bara konstgjorda, utan också naturliga insekticider.

Bild
Bild

Hur man använder?

För att sådana plattor ska kunna förstöra skadliga insekter inomhus, bör du komma ihåg de grundläggande rekommendationerna för deras korrekta användning . Som regel börjar de med att studera bruksanvisningen. Det måste ingå i alla apparater. Det är också bättre att kontrollera produktens utgångsdatum i förväg. Efter det öppnar de den förseglade förpackningen med själva produkten, tar försiktigt ut den. Sedan är det nödvändigt att fixa produkten i ett speciellt spår på den förberedda enheten, lägg den med den metalliserade sidan nedåt. I det här formuläret kan du ansluta enheten till ett uttag.

Det finns också några viktiga försiktighetsåtgärder att tänka på. Placera inte sådana enheter nära möbler, inklusive soffor, sängar . Det rekommenderas inte att blockera den påslagna enheten för mycket med möbelkonstruktioner eller gardiner, eftersom detta kommer att avsevärt minska plattans effektivitet. Verktyget i form av tallrikar kan inte klassificeras som farligt, men det måste användas med största försiktighet i rum där gravida och ammande kvinnor, barn under 3 år, personer som lider av kroniska sjukdomar i andningsorganen och allergier bor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ökad nivå av ämnen som impregnerar produkter kan leda till yrsel, illamående, irritation i slemhinnorna och andfåddhet . Om något av ovanstående symtom kvarstår i mer än ett dygn, även efter att alla toxiner har förstörts, ska den drabbade personen hänvisas till en läkare. Detta verktyg kan endast användas i ett välventilerat område. Annars kan de frigjorda ämnena skada personen själv.

Effekten av ämnen kan förbättras avsevärt om rökningen placeras i luftmassornas rörelseriktning (till exempel nära ett öppet fönster) . För att lägga till en avstötande effekt på den insekticida effekten är det tillåtet att dessutom droppa lite lavendel- eller kryddnejlika eterisk olja på tallriken som är stoppad i den medföljande rökningen.

Ibland används plattorna utan enheter, i det här fallet tänds de helt enkelt och placeras i en säker behållare som inte antänds.

Rekommenderad: