Fluefumigator: Tallrikar (tabletter) Och Vätska Från Muggar Inomhus Och Utomhus. Hur Fungerar En Fumigator På Flugor Och Dödar Den Dem I En Lägenhet?

Innehållsförteckning:

Video: Fluefumigator: Tallrikar (tabletter) Och Vätska Från Muggar Inomhus Och Utomhus. Hur Fungerar En Fumigator På Flugor Och Dödar Den Dem I En Lägenhet?

Video: Fluefumigator: Tallrikar (tabletter) Och Vätska Från Muggar Inomhus Och Utomhus. Hur Fungerar En Fumigator På Flugor Och Dödar Den Dem I En Lägenhet?
Video: 10 Cleaning Hacks to get rid of HOUSE FLIES in Monsoons - TESTED! | Non-Toxic ways 2024, Maj
Fluefumigator: Tallrikar (tabletter) Och Vätska Från Muggar Inomhus Och Utomhus. Hur Fungerar En Fumigator På Flugor Och Dödar Den Dem I En Lägenhet?
Fluefumigator: Tallrikar (tabletter) Och Vätska Från Muggar Inomhus Och Utomhus. Hur Fungerar En Fumigator På Flugor Och Dödar Den Dem I En Lägenhet?
Anonim

Flugor är ett brådskande problem för invånare inte bara i byar utan även i stora städer. Så snart värmen kommer börjar irriterande insekter tränga in i en persons hem och fortsätter att göra detta till slutet av hösten. Och myggnät kan inte alltid skydda mot parasiter. Lyckligtvis är den moderna marknaden för insektsmedel full av olika typer av muggkontroll. Bland dem är fumigatorer särskilt populära.

Bild
Bild

Funktioner och funktionsprincip

Fumigatorn är en enhet som är effektiv mot flugor och andra insekter. Dess enhet är enkel: det är en liten låda med ett värmeelement och ett insekticid i en tallrik, tablett eller vätska. När den är ansluten till nätverket börjar den aktiva substansen förångas och dödar eller stöter bort insekter.

Att använda en flugfumigator är lätt, även ett barn klarar det. Men för att skyddet ska vara maximalt och säkert måste du korrekt bestämma valet av den aktiva substansen. Beroende på sammansättningen kan följande typer av rökmedel särskiljas.

  • Pyretroider . De dödar inte, men de stöter bort insekter. Innehåller kemikalier som påverkar flugor och myggor negativt. Påverkar inte människor och djur.
  • Pyretrinit . Skrämma bort insekter. De innehåller naturliga, naturliga ämnen som erhålls från växtmaterial (garvsyra, lavendel, vanilj, kamomill). Myrar tolererar inte lukten av dessa växter och försöker lämna rummet. Helt säker för djur och människor (allergiska reaktioner mot naturliga ingredienser är möjliga).
  • Insekticid . De förstör insekter. När de används korrekt är de helt säkra för människor och husdjur.
Bild
Bild

Beroende på målen väljs den aktiva ingrediensen för fumigatorn.

Vyer

Idag är två typer av enheter vanligast: elektrofumigatorer och pyrotekniska modeller.

Elektrisk

Den elektriska rökningen används mycket ofta i kontor, lägenheter och privata hus. En enhet fungerar på en yta på 20 m2. Låt oss belysa några av fördelarna med sådana enheter.

  • Lång handlingsperiod . En flaska vätska eller en tallrik räcker i genomsnitt 20-30 dagar. Det finns tillverkare som tillverkar rökmedel med en varaktighet på upp till 45 dagar.
  • Snabb utgång till driftläge . Det tar bara några minuter att värma upp det keramiska elementet och förånga den aktiva ingrediensen.
  • Säker och bekväm användning . Under driften av enheten finns det ingen stark rök. Det är tillåtet att lämna rökaren övervakad över natten, men det är nödvändigt att kontrollera kontaktarnas användbarhet före varje påslagning.
  • Tillgänglighet . Du kan köpa elektriska rökare i alla butiker, från små livsmedelsbutiker till stora stormarknader.
Bild
Bild

Sådana anordningar har emellertid också nackdelar

  • Ganska högt pris . Beroende på lokalens yta, liksom användarens regelbundenhet, är kostnaderna kanske inte helt budgetmässiga. Glöm inte heller att enheten, som är ansluten till nätverket hela natten, förbrukar elektrisk energi.
  • Oförmågan att använda på öppna terrasser i privata hus och i naturen . För det första finns det inte alltid uttag. För det andra fungerar de aktiva ingredienserna inte bra utomhus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Pyroteknik

De produceras i form av tallrikar och spiraler. Fördelarna är följande.

  • Möjlighet till effektiv användning i naturen och andra öppna utrymmen. Spiralens och plattornas verkningsradie räcker för att skydda viloplatsen för en stor grupp människor från invasion av flugor och mygg.
  • Skydd i flera timmar, eftersom materialet inte brinner, men gradvis smälter.
  • Hög effektivitet. Insekter är mycket känsliga för de ämnen som används i pyrotekniska rökningsmedel. De tappar orientering i rymden och dör.
  • Det finns inget behov av att använda ytterligare kampmetoder. Hudmedel och formuleringar som appliceras på kläder behövs helt enkelt inte när man använder en spiralrökare.
  • Budgetkostnad.

Sådana medel är billiga och kräver inga extra kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna bör uppmärksamhet ägnas åt följande punkter

  • Hög toxicitet. Om du bryter mot reglerna kan du lätt bli förgiftad. Barn och gravida kvinnor är särskilt utsatta.
  • Kan inte användas i rum med akvarier, liksom vid stranden av öppna reservoarer där fisk lever. Alletrin och dess analoger är extremt giftiga inte bara för insekter, utan också för fisk.
  • Brandrisk. Om säkerhetsregler bryts kan brand uppstå.
Bild
Bild

Att välja en enhet som är lämplig för att bli av med insekter bör vara ansvarig, med hänsyn till platsen där den är planerad att användas.

Populära medel

Till salu kan du hitta ett stort antal rökare, som inte bara skiljer sig åt i pris och aktiv ingrediens, utan också i tillverkare. Här är några populära märken.

Raptor

Fumigatorplattor och vätskor från denna tillverkare innehåller vaportrin. Den är utvecklad i Japan och är effektiv mot flygande insekter i hem, kontor och lager . Enheterna är budgetmässiga och luktfria. En tallrik varar 8 timmar, flytande - upp till en månad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räd

Tallrikar av detta märke produceras i Ryssland och innehåller pyretrum (kamomill). Rökmedlet kan användas både inomhus och utomhus. Exponeringsytan för en enhet är upp till 20 m2. Produkten har låg toxicitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rent hus

Detta ryska företag tillverkar flug- och myggavvisande tallrikar för elektriska rökningsmedel. Den innehåller pyretrum och insekticidolja. Drifttiden för en platta är upp till 12 timmar. Effekten av rökning sker inom 8-10 minuter, och insekternas död inträffar inom en timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Det finns också tallrikar och vätskor från märken som Mosquitall, Nekusayka, Komaroff, Kaput. De agerar på liknande sätt och innehåller liknande ämnen i sin sammansättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

För korrekt användning av den pyrotekniska apparaten, var uppmärksam på följande instruktioner:

  1. fumigatorn släpps försiktigt ur förpackningen och placeras på en eldfast yta (porslin, keramik, glas eller tegel);
  2. ena änden av enheten eldas upp med en tändare eller tändstickor och lågan blåses ut (plattan ska ulma, men inte brinna);
  3. placeras så att produkten är på avstånd från människor, djur och brandfarliga föremål, och också har ett öppet utrymme runt (minst en meter).

De spiralformade pyrotekniska rökgasarna kan hängas upp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter alla manipulationer måste du tvätta händerna noggrant för att tvätta bort resterna av den aktiva substansen. Som regel appliceras inte denna typ av insekticid inomhus. Det är endast tillåtet att röka enskilda rum, men under förutsättning av genomgående ventilation (fönster och dörrar måste vara öppna).

Tillverkare rekommenderar att man följer sådana strikta åtgärder av en anledning. Pyrotekniska rökningsmedel innehåller ofta alletrin eller pyretrin. Dessa är mycket giftiga ämnen, men förutsatt att instruktionerna följs strikt kommer de inte att skada människor och husdjur.

Bild
Bild

Elektrofumigatorer används enligt följande algoritm:

  1. en aktiv substans (vätska eller tallrik) sätts in i enheten;
  2. enheten är ansluten till ett uttag;
  3. avdunstning av den aktiva substansen sker, på grund av vilken effekten av att skrämma bort eller förstöra flugor uppnås.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att de flesta rökmedel innehåller DEET -insekticid . Detta ämne orsakar förlamning hos insekter och låter dig snabbt lösa problemet. Den största fördelen med DEET är frånvaron av lukt. Vissa tillverkare producerar produkter med endast naturliga ingredienser. De är vanligtvis mindre effektiva och har en lukt som kan vara mycket svag eller stark. Om du har allergier eller sjukdomar i det bronkopulmonala systemet, bör de naturliga ämnena i fumigatorernas sammansättning kasseras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Så att utrotning av flygande insekter i en lägenhet eller på gatan inte leder till negativa konsekvenser bör enkla regler följas

  • Läs tillverkarens instruktioner innan du använder rökgasapparaten för första gången. Den beskriver egenskaperna hos den aktiva ingrediensen som används och ger också rekommendationer för att undvika problem med enheten.
  • Anslut bara enheten till ett arbetsuttag och endast i upprätt läge.
  • Använd inte enheten i rum utan naturlig ventilation. Vissa tillverkare rekommenderar att du låter fönstret stå på glänt över natten.
  • Vidrör inte manöverdonet med våta händer. Det är livshotande.
  • Det är lämpligt att inte placera en fungerande rökare närmare än 1,5 meter från sovande människor.
  • Om förgiftningssymptom uppträder under användning av enheten (illamående, kräkningar, yrsel), stäng omedelbart av rökgasen och ventilera rummet ordentligt. I framtiden bör ämnen med liknande sammansättning undvikas, eftersom en sådan reaktion kan indikera en individuell intolerans mot plattans komponenter eller vätska från insekter.
  • Förvara reservplattor och vätska, samt en inaktiv fumigator, utom räckhåll för barn. Trots att de flesta insekticider är farliga ämnen kan ett barn förgiftas av dem.
  • Förvara inte rökgas och reservplattor i köket, i närheten av mat.
Bild
Bild

Efter dessa enkla regler kan du använda alla flugfumigatorer och sova lugnt.

Rekommenderad: