Fumigator Med Vätska Från Mygg: Hur Man Gör En Vätska Till En Fumigator Med Egna Händer Hemma? Hur Fungerar Det? De Bästa Lösningarna

Innehållsförteckning:

Video: Fumigator Med Vätska Från Mygg: Hur Man Gör En Vätska Till En Fumigator Med Egna Händer Hemma? Hur Fungerar Det? De Bästa Lösningarna

Video: Fumigator Med Vätska Från Mygg: Hur Man Gör En Vätska Till En Fumigator Med Egna Händer Hemma? Hur Fungerar Det? De Bästa Lösningarna
Video: Värmländska Deje belägrat av myggorna – myggexperten råder invånarna att fly - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Fumigator Med Vätska Från Mygg: Hur Man Gör En Vätska Till En Fumigator Med Egna Händer Hemma? Hur Fungerar Det? De Bästa Lösningarna
Fumigator Med Vätska Från Mygg: Hur Man Gör En Vätska Till En Fumigator Med Egna Händer Hemma? Hur Fungerar Det? De Bästa Lösningarna
Anonim

Avstötningsmedel i form av aerosoler och myggkrämer är utan tvekan efterfrågade bland befolkningen. Men på natten kommer få människor att gå upp efter att ha hört ett pip för att bearbeta sin kropp. I det här fallet hjälper en fumigator med vätska. Vad det är, vilken man ska välja och hur man gör en vätska till en sådan enhet själv, kommer du att lära av publikationen.

Vad är det och hur fungerar det?

En fumigator är en speciell enhet för att bekämpa mygg. Det värms upp, vilket resulterar i avdunstning av det insekticida ämnet (en process för rökning uppstår), placerad inuti . För att göra detta, helt enkelt ansluta rökgasen till ett eluttag. Om det inte finns något eluttag till hands, använd konventionella batterier eller laddningsbara batterier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sammansättningen av det avstötande ämnet kan vara flytande. Principen för drift av en fumigator med en vätska: under påverkan av värme avdunstar den kemiska sammansättningen, som verkar giftigt på myggor. Förresten, för människor är dessa doser av "kemi" små och giftfria, men de hjälper till att förstöra myggor mycket snabbt.

Fumigatorn med vätska sparar inte bara från myggor, utan också från olika muggar . Med hjälp av insekticider förlamar det insekter på några minuter: i blodsugande celler störs neuroexchange mellan celler, vilket leder till dysfunktion av viktiga organ. Om repellenter helt enkelt skrämmer bort parasiter, förstör fumigatorn dem.

Liquid fumigator anses vara den mest effektiva och praktiska att använda. Denna enhet, som omvandlar vätska till ånga, kommer för alltid att befria dig från surrande blodsugare. Enheten säljs vanligtvis som ett kit som innehåller själva fumigatorn och vätskan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss lista några av fördelarna med en flytande rökgas:

  • giftfri för människor, luktfri, fungerar utan buller;

  • effektiv på en yta på upp till 30 kvadratmeter och skyddar alla i rummet;
  • en flaska vätska håller i minst en hel månad vid daglig användning;
  • ger omedelbart skydd.
Bild
Bild

En flytande rökgas är prisvärd, men för att den ska hålla länge måste du stänga av enheten i tid, annars blir kostnaden stor. Såväl som det bör noteras att vätskans kemiska sammansättning kan orsaka allergier hos människor.

Det används med försiktighet där det finns barn och kvinnor som förbereder sig för att föda. Var noga med att ventilera rummet ofta, stillastående luft minskar effektiviteten hos rökningen med vätska från mygg. Låt oss nu titta närmare på vätsketyperna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av vätskor efter sammansättning

Flytande ämnen mot mygg är indelade i följande typer:

  1. universell (produkter som innehåller en standardkoncentration av insekticider);

  2. för barn (innehåller antingen en helt naturlig sammansättning, eller så minskar mängden kemikalier i dem avsevärt);
  3. biologiska produkter (vätskor skapade på grundval av organiskt material);
  4. kemiska kompositioner, luktfria.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Koncentrationen av den giftiga komponenten överstiger som regel inte 15%. Här är några insektsmedel som kan ingå i vätskan:

  • med pyretrin (helt naturligt);
  • med pyretroider (syntetisk bas);
  • på basis av pralletrin (d-alletrin verkar på insekter från nervsidan);
  • med esbiotrin (främjar blodsugarnas död genom att blockera ytterligare impulser i nervceller).

Myggfumigatorvätskor kan också innehålla naturliga oljor som eukalyptus, kryddnejlika, pepparmynta, garvsyra eller tea tree -olja.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmärken

Tänk på alternativen för de bästa vätskebaserade enheterna för att hantera myggor och andra muggar. Experter föreslår att man föredrar flera enheter med flytande avstötningsmedel.

" Raid" med eukalyptusvätska . Bland fördelarna: en behaglig doft, en inbyggd timer som låter dig justera sprutningsintensiteten, samt en stor täckning av exponeringsområdet - upp till 50 kvadratmeter. Du kan använda den i en och en halv månad.

Bild
Bild

" Familjepicknick" med en uteslutande naturlig bas - eteriska oljor av sådana växter som citronella, dalmatisk kamomill, eukalyptus. Rekommenderas för användning i barnrum. Vid regelbunden användning håller den tyst i en hel månad.

Bild
Bild

" Bekämpa" med insekticid dv-esbiotrin . Det är nödvändigt att bearbeta små utrymmen. De klarar ett rum på högst 20 kvadratmeter varje dag.

Bild
Bild

" Moskitol Prof" med två avvisande ämnen vars par bara förstärker varandras handling och ger maximal effekt av påverkan. Märket producerar också en barnfumigator med eterisk olja av kamomill. Läkemedlet är luktfritt och giftfritt.

Kostnaden för sådana fumigatorer varierar från 150 till 300 rubel. När du väljer måste du ta hänsyn till rummets yta. Och det är också värt att kontrollera det flytande ämnet så att det inte orsakar allergier i hushåll, inklusive husdjur.

Bild
Bild

Hur man använder?

Det finns regler att följa när du använder flytande rökningsmedel

  1. I början av användningen bör du läsa instruktionerna om hur du använder enheten. Var uppmärksam på hur du slår på enheten korrekt.
  2. Tillverkaren måste tillhandahålla ett lämpligt kvalitetscertifikat, inklusive ett brandcertifikat, som bekräftar användarens säkerhet. Alla dessa dokument måste inkluderas.
  3. Bekanta dig med den flytande substansens sammansättning, kontrollera dess utgångsdatum och förekomsten av kontraindikationer (om sådana finns).
  4. Om enheten drivs av elnätet, se till att den fungerar som den ska.
  5. Det är strängt förbjudet att placera rökgasen på en våt yta eller vidröra den med våta fingrar före användning. Det är förbjudet att vidröra den med våta händer under drift eller ta bort den från uttaget.
  6. Slå på vätskebehandlaren innan du lägger dig i några timmar. Om det finns ett stort antal blodsugare i rummet kan du lämna det över natten, om ingen av de sovande personerna i rummet har allergier eller individuell intolerans mot insekticider som ingår i vätskan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om fumigatorn har låg effekt kan flera enheter användas i ett stort rum. Det är lämpligt att testa enheten före användning och observera ditt välbefinnande och nära och kära.

Om utslag, klåda, huvudvärk, illamående eller andra hälsoförändringar inträffar, stäng av enheten och hitta en säkrare insektsbekämpningsmetod. Om du har slut på rökgasvätska kan du förbereda den själv.

Bild
Bild

Hur man gör en vätska med egna händer?

Hemma kan du göra inte bara själva rökningen, utan också förbereda ett flytande medel för det. En hemgjord design kommer att fungera och ge en effekt som inte är värre än fabriken, om du har åtminstone minimal teknisk kompetens och har de nödvändiga elementen till hands:

  • plastfodral;
  • järnspets som värmeelement;
  • behållare för en flytande substans;
  • veke;
  • elektrisk plugg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En hantverksanordning monteras enligt ett förberett schema. Om inte alla tillverkar själva enheten, kan vem som helst förbereda den när vätskan är över. Här är några enkla recept:

  • blanda eukalyptus eterisk olja i lika stora proportioner med kryddnejlika (till exempel 8 droppar);
  • kombinera också kryddnejlika och anisoljor;
  • 2 ml lavendelolja blandas med 1,5 ml citronella -väsentligt koncentrat och tea tree -olja (1 ml).

När du väljer en eterisk olja, utgå från att det är naturligt, inte orsakar allergier och har en stark och ihållande doft. Stark alkohol tas som grund för oljesammansättningen: vodka, alkohol, som inte har något emot, konjak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Trots att sammansättningen av anti-myggfumigatorvätskan är ofarlig för människor är det fortfarande värt att vidta försiktighetsåtgärder. Den första regeln i detta avseende är att inte använda en sådan enhet dygnet runt utan avbrott.

Fumigatorns arbete alla 24 timmar kan negativt påverka människors hälsa, och först och främst kommer det att påverka nervsystemet. Experter tror att 2 timmar är tillräckligt för att bli av med surrande myggor och rekommenderar att du aktiverar enheten bara några timmar före sänggåendet med obligatorisk ventilation av rummet.

Bild
Bild

Om du slår på enheten vid sängens huvud, inte närmare än 1-1,5 meter från kudden . Det är absolut nödvändigt att kontrollera uttaget och själva enhetens användbarhet för att undvika brand, vilket kan leda till minsta kortslutning.

Kom ihåg att någon enhet inte ska anslutas till ett uttag med våta händer. Sådana anordningar lagras inte heller på en våt plats. Om det finns barn i huset, håll enheten borta från dem för att undvika olyckor. Genom att vidta alla försiktighetsåtgärder när du använder flytande rökningsmedel ger du dig inte bara ett pålitligt skydd mot mygg, utan också säkerhet.

Rekommenderad: