Myggspiral (38 Bilder): Hur Man Använder Enligt Instruktionerna? Hur Fungerar En Spole På Ett Stativ? Vilket är Bättre? Förening. Kan Jag Bränna Hemma? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Myggspiral (38 Bilder): Hur Man Använder Enligt Instruktionerna? Hur Fungerar En Spole På Ett Stativ? Vilket är Bättre? Förening. Kan Jag Bränna Hemma? Recensioner

Video: Myggspiral (38 Bilder): Hur Man Använder Enligt Instruktionerna? Hur Fungerar En Spole På Ett Stativ? Vilket är Bättre? Förening. Kan Jag Bränna Hemma? Recensioner
Video: Att skriva referat del 1,Sva 2024, Maj
Myggspiral (38 Bilder): Hur Man Använder Enligt Instruktionerna? Hur Fungerar En Spole På Ett Stativ? Vilket är Bättre? Förening. Kan Jag Bränna Hemma? Recensioner
Myggspiral (38 Bilder): Hur Man Använder Enligt Instruktionerna? Hur Fungerar En Spole På Ett Stativ? Vilket är Bättre? Förening. Kan Jag Bränna Hemma? Recensioner
Anonim

Myggspolar är mycket populära i kampen mot dessa insekter. Ett särdrag hos sådana element är deras överkomliga kostnad och höga effektivitet, vilket utmärker dem från konkurrenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och hur fungerar det?

Myggspiralen är ett ganska tätt komprimerat trämjöl, som kombineras med hjälp av speciella insekticida preparat. Det är dessa läkemedel som är utformade för att skrämma bort myggor och driva ut dem från ett visst rum . Huvuddragen i varje spiral är dess unika form, tack vare vilken elementet kan ulma länge. Förbränning börjar utifrån och kommer sedan närmare mitten. Det är i detta ögonblick som alla ångor av ämnen som är skadliga för myggor finns i luften, vilket bidrar till deras förstörelse.

Vanligtvis tillhör de ämnen som används i spiraler gruppen pyretriner eller andra liknande syntetiska ämnen . Omedelbart efter förbränningen kommer de in i luftvägarna hos myggor, vilket resulterar i att insekterna är helt förlamade.

Det bör noteras att de dödliga rökmedlen som ingår i spiralen kan ha en negativ effekt på både myggor och andra flygande insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den enorma populariteten och efterfrågan på myggspiraler dikteras av ett antal fördelar, bland vilka följande kan särskiljas

  • Mångsidighet . En sådan produkt kan hjälpa till att bli av med någon mygg, oavsett typ. Dessutom kan några av komponenterna som utgör spiralerna förstöra även andra typer av insekter.
  • Varaktighet . Hållbarheten för de flesta modellerna på marknaden är upp till fem år, vilket gör det möjligt att använda spiralerna som fanns kvar i paketet nästa säsong.
  • Ofarlighet . Studier visar att sådana produkter är helt säkra för människor och inte kan skada deras andningsorgan eller andra system.
  • Prisvärd kostnad . Spolar är mycket billigare än andra myggbekämpningsprodukter och är mycket effektiva.

Den enda nackdelen med att använda sådana myggmedel är deras obehagliga lukt när de brinner, vilket kan orsaka lite obehag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aktiva ingredienser i kompositionen

Moderna tillverkare använder olika aktiva ingredienser inuti spolarna för att lamslå och avvisa myggor. Var och en av dem har sina egna särdrag och fördelar.

Alletrin

Det är en första generationens icke-systemiska insekticid, som är en viskös vätska, gul eller bärnstensfärgad. Ett särdrag hos denna produkt är dess milda och aromatiska doft. På grund av dess unika egenskaper används denna produkt aktivt för att skapa medel för att bekämpa flygande insekter . Studier visar att när den används i små mängder har produkten inte minimala effekter på människor och är inte skadlig för människokroppen.

Bild
Bild

Pyretrin

Pyretriner är en grupp av naturliga insekticider som finns i blommorna på Asteraceae -örter. Dessa är optiskt aktiva vätskor som är lösliga i de flesta organiska lösningsmedel . Samtidigt löses de inte upp i vatten och oxiderar också ganska snabbt i luften. Eftersom de är kontaktinsekticider anses pyretriner vara ett idealiskt val för myggspolar.

De unika egenskaperna hos detta ämne gör det möjligt att orsaka nästan omedelbar förlamning av insekter.

Bild
Bild

Butylhydroxytoluen

Det är en lipofil organisk substans som tillhör fenolklassen och används i stor utsträckning vid produktion av antioxidanter. Butylhydroxytoluen är ett vitt pulver som har visat sig vara effektivt mot myggor . Huvuddragen i detta ämne är att det är helt säkert för en person och inte kan skada hans hälsa på något sätt. Dessutom påverkar ämnet inte på något sätt husdjurs hälsa.

Bild
Bild

N-oktylbicykloheptendikarboximid

Det är en ingrediens i vissa myggrullar. Ett särdrag hos detta ämne är att det ökar effektiviteten hos pyretroid ingredienser. Ämnet är så kraftfullt att det omedelbart infekterar luftvägarna hos myggor och orsakar dem fullständig förlamning.

Bild
Bild

Toppmärken betyg

Det finns ett stort antal företag på den moderna marknaden som erbjuder myggspiraler. Den tveklösa marknadsledaren är Raptor -företaget, som i många år har erbjudit de mest effektiva lösningarna för att döda myggor. Bland de särdrag hos märkets spiraler finns följande.

  • Raptor -produkter anses vara de mest effektiva i jämförelse med andra företag.
  • Som en aktiv ingrediens används alletrin, som är känt för sin säkerhet för människor och förmågan att förlama mygg nästan omedelbart.
  • Spiralen röker ganska starkt, vilket positivt påverkar dess förmåga att förstöra myggor och har en destruktiv effekt på dem. Även en minimal dos räcker för att bli av med insekter och ge dig själv en hög komfort.
  • Varaktigheten av en spole är 7 timmar, vilket är tillräckligt för en hel natt.
  • Förpackningen är anmärkningsvärd för sin ganska överkomliga kostnad, men samtidigt håller den länge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat välkänt företag som tillverkar effektiva produkter är " Räd " … Ett särdrag hos företaget är att även med stark vind fortsätter spiralen att ulma. Dessutom är märkets produkter billigare än " Raptor ", vilket gör den till den bästa lösningen för en begränsad budget eller behovet av att ständigt använda spiraler inomhus.

Enligt handlingsprincipen skiljer sig "Raid" inte från andra spiraler: myggorna startar förlamning, varefter de helt enkelt faller till marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under de senaste åren har ett verktyg kallats " Gardeks " … Det är ett skadligt ämne för alla myggor, oavsett typ. Dessutom har utvecklarna ägnat stor uppmärksamhet åt användbarheten.

Esbiothrin används som en aktiv ingrediens, som har lyckats bevisa sin effektivitet i kampen mot myggor och andra insekter. Ett särdrag hos Gardeks spiraler är deras långsiktiga verkan . En spole varar minst 8 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett tillräckligt intressant varumärke är Komaroff som erbjuder en avancerad myggavvisande lösning. Skaparna ägnade stor uppmärksamhet åt kostnaden för produkten, som är den mest prisvärda på marknaden.

Företagets sortiment har flera alternativ för både skogsbruk och bostadsbruk, så att varje person kan välja det bästa alternativet för honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att myggspolen ska kunna utföra sina funktioner fullt ut måste du vara mycket uppmärksam på urvalsprocessen. Det ska noteras att valet är inte särskilt svårt, eftersom de flesta modellerna på marknaden är nästan desamma och skiljer sig bara åt varumärket . Det första du måste uppmärksamma är särdragen i att använda spiralen. Till exempel kan vissa modeller endast användas utomhus, medan andra får användas inomhus.

För skog och natur är det bäst att välja kraftfulla spiraler som klarar vindstötar och ett stort antal myggor . Men alla alternativ är lämpliga för rummet, oavsett golv och andra funktioner. Den aktiva substansen är endast relevant om de boende har vissa intoleranser. I andra fall spelar det ingen roll. Några av spiralerna på marknaden klarar inte bara myggor, utan också andra insekter. Om det finns ett sådant behov är det bäst att välja universella alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Ett typiskt kit med myggspolar innehåller 10 stycken som representerar 5 skivor och 2 plattor, samt en metallbas. Först och främst måste du ta förpackningen, ta skivan och separera spiralerna från varandra. Detta bör göras mycket försiktigt för att inte bryta spiralerna. Med tanke på det faktum att myggspolen bara kan lamslå mygg när den smolar, behöver den något slags brandsäkert stativ. Tegel, porslinsplattor eller fat, olika askkoppar med metallbotten är lämpliga som ett sådant element. Med andra ord kan du använda allt som inte är rädd för effekterna av eld.

Nu måste du följa några enkla steg för att säkerställa att ditt myggmedel kan vara så effektivt som möjligt

  • Böj änden av metallstället.
  • Trä en plats på den.
  • Tänd den yttre spetsen med en tändsticka eller tändare.
  • Vänta tills lågan startar och blåsa ut den omedelbart så att tejpen fortsätter att ulma och avge rök.
  • Placera spiralstället på ett brandsäkert galler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är oerhört viktigt att välja rätt plats där spiralen ska installeras. Om detta är friluft är det för en person tillräckligt för att placera skyddet på vindsidan på ett meters avstånd från dig . Tack vare detta kan du vara säker på att röken börjar gasa och kommer att kunna ge maximalt skydd för en person från myggor. Om vi pratar om ett stort företag är det vettigt att tända många spiraler runt omkretsen.

H När det gäller rummet kan det endast rökas om fönstren är helt öppna . Rökningsprocessen bör inte ta mer än en halvtimme, och röken från en spole räcker till 20 kvadratmeter. Varje förpackning måste ange att det inte är tillåtet att använda spiralen inomhus. Det är tillåtet att använda i ett sådant rum om det inte finns människor i det under spiralens förfall. Efter behandlingen är det absolut nödvändigt att kontrollera rummet och först stanna där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Recensionerna om spiralerna är de mest positiva. Alla användare brukar peka på tillförlitligheten och effektiviteten i användningen av sådana verktyg. Av recensionerna att döma, de mest populära är produkter från Raptor -företaget . Det är hon som är pionjär inom produktion av spiraler, därför erbjuder hon det bredaste utbudet av produkter. Användare noterar den överkomliga kostnaden och hastigheten för spiralen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Spiraler kännetecknas av rökens relativa toxicitet, så vissa försiktighetsåtgärder bör iakttas, vilka beskrivs i instruktionerna. Till exempel, om du använder en spole, där alletrin används som en aktiv ingrediens, och andas in för mycket rök, kan symptom på förgiftning uppträda . Detta kan vara illamående, kräkningar, migrän och andra liknande problem. I vissa fall kan felaktig användning leda till ökad upphetsning, vilket negativt påverkar förmågan att sova fullt ut. Det är därför i lokalerna du måste ägna stor uppmärksamhet åt särdragen i att använda spiralen, oavsett tillverkare och den aktiva komponenten.

Du behöver inte oroa dig för kontakt med huden, eftersom spiralen nästan är giftfri för huden . Även personer med överkänslig hud kan uppleva lätt klåda eller domningar. Studier visar att det inte finns någon dermatit eller andra sjukdomar när rök kommer i kontakt med huden. När man kommer in i kroppen genom matstrupen är spiralernas aktiva substanser ganska giftiga, men i stora doser är de farliga och kan påverka hälsan negativt och leda till allvarlig förgiftning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att helt utesluta möjligheten att skada människors hälsa måste alla säkerhetsregler beaktas

  • Det är tillåtet att installera en ångspiral som inte är närmare än en meter från en person.
  • Det är förbjudet att vara i direkt närhet i ett rökigt område.
  • Om myggor förstörs inomhus, ska inte folk vara i den.
  • Det är förbjudet att andas in röken från spolen.
  • Barn och gravida kvinnor bör vara så långt borta från rök som möjligt, eftersom deras kroppar är extremt känsliga för även minimalt giftiga ämnen.
  • Tänd inte produkten nära dammen.
  • Om det är nödvändigt att röka i rummet där akvariet ligger, är det bäst att täcka det med en tjock trasa eller något annat föremål. Dessutom är det värt att stänga av luftningsläget när spiralen ulmar.
  • Det är nödvändigt att bränna i lägenheten noggrant så att du vid behov snabbt kan släcka den. Innan du eldar den, se till att sätta den på en speciell hållare eller stativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Således representerar spiraler ett av de mest effektiva sätten att kontrollera myggor och andra insekter. På grund av att de innehåller aktiva ingredienser kan de omedelbart lamslå mygg och ge en hög komfort för människor.

I urvalsprocessen är det värt att uppmärksamma inte bara tillverkaren utan också den aktiva substansen, och när du använder den bör du definitivt ta hänsyn till alla försiktighetsåtgärder . Spiralen är gjord på ett sådant sätt att den hjälper mot myggor hemma och på gatan, men samtidigt ger fullständig säkerhet för människor.

Rekommenderad: