Kryddnejlika Från Myggor: Recept För Tinktur Och Avkok Mot Myggor. Hjälper Botemedlet? Hur Använder Jag Det?

Innehållsförteckning:

Video: Kryddnejlika Från Myggor: Recept För Tinktur Och Avkok Mot Myggor. Hjälper Botemedlet? Hur Använder Jag Det?

Video: Kryddnejlika Från Myggor: Recept För Tinktur Och Avkok Mot Myggor. Hjälper Botemedlet? Hur Använder Jag Det?
Video: Garlic Juice Pesticide Recipe 2024, Maj
Kryddnejlika Från Myggor: Recept För Tinktur Och Avkok Mot Myggor. Hjälper Botemedlet? Hur Använder Jag Det?
Kryddnejlika Från Myggor: Recept För Tinktur Och Avkok Mot Myggor. Hjälper Botemedlet? Hur Använder Jag Det?
Anonim

Du behöver inte använda rökmedel för att bekämpa mygg. Folkmedicin kommer att rädda, inklusive den välkända kryddan - kryddnejlika. Det anses vara ett av de mest effektiva medlen som kan hjälpa till i kampen mot blodsugande insekter. Vi kommer nedan att beskriva vilka egenskaper en kryddnejlika har och hur man använder den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar kryddnejlika på myggor?

Kryddnejlika är en av de mest kända kryddorna. Den används inte bara som en doftande krydda, lämplig för olika rätter, men hjälper också i kampen mot irriterande myggor.

Först och främst har kryddnejlika en specifik stickande lukt som kan skrämma bort blodsugande insekter . En annan användbar egenskap hos denna krydda är att den har desinficerande, antiinflammatoriska och antihistamineffekter, varför den klarar sig bra med skadliga insekters bett. Om du behandlar det drabbade området med en blandning baserad på denna kryddiga växt, kommer den irriterande klådan gradvis att sluta, och det drabbade området kommer snabbt att läka och läka.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av dess egenskaper är kryddnejlika mycket efterfrågade inom traditionell medicin; de anses vara bland de mest ofarliga medel som kan hjälpa till i kampen mot myggor, mugg och fästingar.

Matlagningsrecept

Kryddnejlika-baserade produkter är ofta tillgängliga i specialaffärer för att skydda dig från myggor. Dessa preparat inkluderar eteriska oljor av kryddnejlika och kölnflaskor. men det är inte nödvändigt att köpa dem: denna typ av medel kan förberedas hemma med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Infusion

Att göra en infusion eller en kryddnejlika med egna händer är ganska enkelt:

  • du behöver 5 gram av huvudkomponenten (kryddnejlika) och 250 milliliter vatten - allt detta måste blandas och koka upp;
  • lösningen ska kokas i cirka 15-20 minuter, sedan måste den kylas och omröras med en vätska innehållande alkohol i ett förhållande 1: 1;
  • den resulterande produkten kan säkert användas som en köln, spruta den från en sprayflaska eller appliceras som en lotion, applicera den spetsigt på handlederna eller bakom öronen.

För ett barn kan du förbereda en liknande lösning, men utan att tillsätta alkoholhaltiga vätskor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Avkok

Ett annat sätt att bekämpa blodsugande insekter är ett kryddnejbaserat avkok. Det är inte svårt att brygga det, och du kan köpa huvudkomponenten för detta ändamål i vilken kryddbutik som helst.

Matlagningsalgoritm:

  • du behöver cirka 5-7 kryddnejlika knoppar och 250 milliliter varmt vatten-allt detta måste omröras och sjuda på svag värme i cirka 10-15 minuter;
  • sedan måste den resulterande lösningen kylas och spädas med 50 milliliter vatten, som måste kokas i förväg.

Buljongen används för att torka av ren hud eller sprutas på kroppen och kläderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder jag torra kryddnejlika?

Torr kryddnejlika kan också användas för att göra myggavvisande. För detta, förutom huvudkomponenten behöver du också citron, lukten av vilken myggor är väldigt rädda för och försöker undvika . Observera att den valda frukten ska vara så saftig som möjligt, vilket kommer att utöka skadoradien och öka dess varaktighet.

Beredning av produkten kommer sannolikt inte att orsaka några svårigheter . Du måste skära citronen jämnt i hälften och generöst ge massan kryddnejlika. För dessa ändamål är nejlikkvistar också lämpliga. Lägg sedan citronen, skuren uppåt, på ett fat (så att saften inte rinner ut ur den) och placera den bredvid dig, vilket ger dig skydd mot blodsugare.

Förutom kryddnejlika kan detta läkemedel också kompletteras med andra ingredienser, inklusive basilika, mynta, tall extrakt, tea tree olja . Genom att lägga till en av dessa ingredienser kan du förlänga effekten av folkmedicinen avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eteriska oljeapplikationer

Den ursprungliga eteriska oljan baserad på kryddnejlika är mycket dyr, men på apotek är det möjligt att hitta den för 50-200 rubel, beroende på flaskans volym och tillverkaren. Förutom, i sin rena form är den mycket koncentrerad, vilket gör att huden blir mycket varm efter applicering, även i en liten mängd.

I grund och botten används den eteriska oljan av kryddnejlika för att späda ut den med vattenalkohollösningar mot myggor. För att göra detta, tillsätt lite alkohol och 5 droppar olja till en behållare med 50 milliliter vatten. Det kan sedan användas som en spray för att bevattna ett rum, kläder eller hud.

Ett annat recept innebär användning av citron. Du kommer behöva:

  • 50 ml etanol;
  • 25 ml kryddnejlika olja;
  • 50 ml citronsaft (färskpressad, förstås);
  • förvaringsflaska (glas är bäst).
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanda först saften och oljan, tillsätt sedan alkohol, skaka. Mätt bomullstussar med blandningen och sprid dem runt lägenheten. Du kan också använda den på dina kläder innan du går ut.

Den icke-koncentrerade oljan kan appliceras på utsatta delar av kroppen-du behöver bara 2-3 droppar för detta . Samma botemedel är lämpligt för att blötlägga ett handledsarmband av träpärlor med det, som därefter kommer att avvisa myggor.

Om du är ute i naturen och irriteras av blodsugare kan kryddnejlika olja tillsättas till elden, vilket kräver några droppar av produkten. Hemma kan du använda en aromlampa, som ger dig skydd mot skadedjur i 6 timmar.

Kryddnejlika kan läggas till grädden: du behöver bara 2-3 droppar av produkten och en sked grädde (helst baby)

Dessutom är eterisk olja med kryddnejlika utmärkt för att göra myggbett med den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver bara ta 2 msk raffinerad vegetabilisk olja och 15 droppar kryddnejlika.

Användbara tips

För att göra ett effektivt myggmedel, använd inte markklyftor. Ett sådant botemedel har minimal effektivitet och upphör snart att verka på parasiter helt och hållet.

Förutom, för lösningar är det nödvändigt att använda en kvalitetsprodukt . Detta kan bestämmas av plantens stjälk. Om det är elastiskt och efter det finns ett oljigt spår på papperet, så är detta en högkvalitativ krydda. Stenbladets hårdhet och torrhet tyder på något annat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att innan du använder produkten måste du kontrollera om du är allergisk mot den. Annars kan du använda kryddnejlika bara få dig att må sämre och orsaka huvudvärk.

Rekommenderad: