Loppmalurt (21 Bilder): Hur Man Ansöker I Huset Och I Lägenheten? Hur Ser Gräset Ut Och Hjälper Det Mot Loppor? Hur Använder Man Avkok Och Tinktur?

Innehållsförteckning:

Video: Loppmalurt (21 Bilder): Hur Man Ansöker I Huset Och I Lägenheten? Hur Ser Gräset Ut Och Hjälper Det Mot Loppor? Hur Använder Man Avkok Och Tinktur?

Video: Loppmalurt (21 Bilder): Hur Man Ansöker I Huset Och I Lägenheten? Hur Ser Gräset Ut Och Hjälper Det Mot Loppor? Hur Använder Man Avkok Och Tinktur?
Video: Köpa bostad - guide för hus 2024, Maj
Loppmalurt (21 Bilder): Hur Man Ansöker I Huset Och I Lägenheten? Hur Ser Gräset Ut Och Hjälper Det Mot Loppor? Hur Använder Man Avkok Och Tinktur?
Loppmalurt (21 Bilder): Hur Man Ansöker I Huset Och I Lägenheten? Hur Ser Gräset Ut Och Hjälper Det Mot Loppor? Hur Använder Man Avkok Och Tinktur?
Anonim

I kampen mot skadliga och farliga insekter används olika medel. Folkmetoder som använder växter är särskilt populära. Detta alternativ har visat sig vara effektivt och säkert, varför det har blivit utbrett.

Bild
Bild

Hur ser gräset ut?

En växt som kallas "malurt" finns i nästan alla regioner i landet. Det är opretentiöst för väderförhållanden, jordkomposition och andra egenskaper . Utåt är det en låg buske. Bladen är stiftiga och långsträckta. Färgen är ljusgrön, vilket sticker ut märkbart mot bakgrunden av ljus och mörk grönska. För att förbereda ett loppmedel behöver du en bitter ört.

Du kan samla malört när som helst på året, men det är bättre att samla det på sommaren . Under blomningsperioden når andelen eteriska oljor sitt maximala värde.

Vid denna tidpunkt är växtens grenar täckta med ljusgula blomställningar i form av bollar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar malurt mot loppor?

En av egenskaperna hos malört är en skarp och stark doft som varar länge. Det beror på honom att malurtmedlet hjälper till att bli av med loppor och andra skadliga insekter. Många skadedjur är rädda för denna lukt. Malurt kan användas i ett hus, lägenhet eller något annat rum.

Malurt börjar verka som ett resultat av avdunstning av eteriska oljor . De påverkar insekternas beteende. Ett avstötande medel med avskräckande effekt har använts av stor hirs i mer än ett dussin år och används inte bara för att bli av med loppor, utan också för att förhindra att de ser ut.

Bild
Bild

Loppor uppfattar lukten av malört som ett hot och försöker hålla sig borta från det . Växten dödar inte skadedjur, men de kommer att kringgå farligt territorium. Trots den starka effekten är effekten av malurt helt säker för husdjur och människor. Vissa tycker dessutom den lätta doften av malört är behaglig och uppfriskande. Det har jämförts med doften av en sommaräng eller en blommande äng.

Den starkaste lukten kommer från gräs som nyligen har skördats och torkats . Färsk malört kommer också att visa en betydande effekt. Många tror felaktigt att malört har giftiga egenskaper, men så är det inte. Om du stänger en loppa i en behållare med flera blad av denna växt kommer den att förbli oskadad.

Bitter malurt används ofta för att ta bort loppor från husdjur . Det kommer att vara effektivt för både hundar och katter. I det här fallet är det lämpligt att förbereda ett lämpligt hemmedel.

Du kan också lägga några grenar i båset eller nära där husdjuret sover.

Bild
Bild

Ny applikation

Om det inte finns tid att torka växten kan den användas färsk. Detta alternativ är utmärkt som en förebyggande åtgärd. De samlade grenarna ska skäras i små bitar och spridas ut i rummet. Du kan också packa växten i små, fina tygpåsar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur använder man torr malurt?

Torrt gräs kommer också att vara effektivt mot loppor. En infusion eller avkok kan göras av den. Torkad malurt kan också användas som en färsk växt. För maximal effektivitet måste stjälkar och blommor skördas och lagras ordentligt. Torrt gräs kan användas när som helst på året.

Växten skördas på sommaren eller tidig höst, knyts i stora klasar och får torka i frisk luft . Efter att det krossats och skickats till förvaring i behållare av lera eller glas.

Det är viktigt att malurt inte blir fuktigt under lagring, så behållaren ska vara tätt stängd.

Bild
Bild

Om det inte är möjligt att samla örten själv kan du köpa den på apoteket. Du kan också beställa en torkad växt på Internet, på en specialiserad webbplats. Ett sådant köp kommer att kosta billigt, och tack vare dess breda distribution är det alltid tillgängligt . Den köpta örten ska förvaras i ett helt paket. Annars försvinner de eteriska oljorna och växten förlorar sina egenskaper.

Du kan också köpa en färdig tinktur eller avkok. En annan populär produkt är bitter malurt eterisk olja . En liten flaska räcker för många användningsområden.

Medelkostnaden för en burk är cirka 200 rubel, beroende på tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillagningsmetoder

Du kan förbereda ett effektivt verktyg med dina egna händer. För att göra en användbar komposition behöver du inte ha specialkunskaper eller köpa dyra komponenter. Med ett vanligt recept kan loppor tas bort och förebyggas.

Bild
Bild

Avkok

För att brygga buljongen är det tillräckligt att bara spendera 15 minuter ledig tid. Du behöver bara 2 ingredienser: färska grenar och rent vatten . För att förbereda buljongen måste du slipa malörten och överföra den till en kastrull. Fyll gräset med vatten. Därefter ska behållaren placeras på spisen och koka upp. Det tar cirka 3 minuter att tillaga produkten. Nästa steg är att ta bort kastrullen från spisen och låt svalna.

Lämna buljongen i minst en halvtimme . Under denna tid kommer det inte bara att svalna, utan också infunderas. Den färdiga kompositionen bör filtreras. För denna procedur kan du använda gasväv eller en tunn, lös trasa. Buljongen hälls i en behållare med en sprayflaska. Den färdiga kompositionen kan användas för att behandla rummet och problemområdena. Det är absolut nödvändigt att behandla möbler, mattor, golvlister och svåråtkomliga platser där parasiter kan gömma sig.

En annan användning av buljongen är att tillsätta den till vatten under våtrengöring

Den färska kompositionen visar den största effekten.

Bild
Bild

Infusion

Nästa populära användning av en doftande ört är att göra en infusion. Med dess hjälp kan du snabbt och säkert bli av med skadliga insekter. Infusionen har etablerat sig som ett underbart profylaktiskt medel, men denna komposition är också idealisk för att bli av med loppor hos husdjur. Med rätt användning av kompositionen kan du inte vara rädd för återinfektion.

Infusionen är gjord av torra örter. Du kan förbereda det själv eller köpa det på apoteket. Bladen krossas till pulverform. Detta kan göras med en kaffekvarn. Malört hälls med ren alkohol eller stark vodka (minst 50%). Du måste infusera produkten i en ren glasbehållare med ett tätt stängt lock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Proportionerna är 1: 6. Det är också nödvändigt att upprätthålla en speciell temperaturregim. Behållaren ska förvaras i ett rum där temperaturen varierar från 18 till 20 grader Celsius över noll. Produkten är klar om en vecka. Dessutom måste det skakas regelbundet varannan dag.

Efter denna tid måste kompositionen filtreras och hällas om i en glasflaska eller någon annan behållare . För att befria djuret från parasiter bör infusionen appliceras över ryggraden, från manken till svansen.

Se till att djuret inte slickar kompositionen, men om det appliceras korrekt är detta omöjligt.

Bild
Bild

Hur bli av med loppor med eterisk olja?

Den eteriska oljan kommer också att vara effektiv mot loppor och andra skadliga insekter. Du kan köpa det på ett apotek eller en aromaterapivaru. Om du inte hittar den produkt du vill ha i lager kan du göra den själv. För att förbereda oljan måste du förbereda malörtbladen och de övre stjälkarna . Endast färskt gräs kommer att göra.

Förbered en behållare för förvaring av olja i förväg. Det bästa alternativet är en glasburk med tättslutande lock. En vanlig burk fungerar också.

Tillagningsprocessen är ganska enkel . Behållaren måste vara helt fylld med en färsk växt. Efter att gräset hällts med olja. Olivolja är bäst, men om du inte har den till hands, fungerar vegetabilisk olja av hög kvalitet också.

Välj en luktfri produkt med en genomskinlig konsistens.

Bild
Bild

Kompositionen ska infunderas i två veckor. Den eteriska oljan måste skakas varannan dag. Idealiskt förvaringsutrymme är mörkt och svalt.

Efter 14 dagar måste kompositionen filtreras . Använd ostduk efter att tidigare ha vikt den i flera lager. Den färdiga produkten ska kylas.

Hemlagad olja är mindre koncentrerad än kommersiellt tillgänglig olja, så dess effektivitet kommer att minska. Det är ganska enkelt att använda. Kompositionen kan användas för att behandla hörnen i ett rum, möbler eller andra platser där skadliga insekter har hittats . Alternativt kan du applicera några droppar på små tygbitar och sprida dem i rummet.

Så snart lukten tappar sin mättnad måste du upprepa proceduren för behandling av rummet med olja.

Bild
Bild

Användbara tips

För att läkemedlet med växten ska vara så effektivt som möjligt rekommenderas att du följer följande tips

  • Det är bättre att samla malört bort från staden, liksom motorvägar, fabriker, fabriker och andra föremål som påverkar miljöns tillstånd negativt. Bitter gräs finns på nästan alla åkrar eller ängar.
  • Du måste samla växten på morgonen, omedelbart efter att morgonen avdunstar dagg. Det är bäst att välja en solig dag.
  • Undersök malurt noggrant för sjukdom. För skydd mot loppor kan endast friskt gräs, med täta stjälkar och fast bladverk användas.
  • Det är bättre att lämna unga skott utan blommor, eftersom koncentrationen av eteriska oljor i dem kommer att vara minimal.
  • Så snart uppsamlingsprocessen har upphört måste malurt sköljas med rent vatten.

Rekommenderad: