Myggavvisande Kryddnejlika Olja: Hur Man Applicerar Eterisk Olja Av Kryddnejlika? Hur Späds Det? Hjälper Det? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Myggavvisande Kryddnejlika Olja: Hur Man Applicerar Eterisk Olja Av Kryddnejlika? Hur Späds Det? Hjälper Det? Recensioner

Video: Myggavvisande Kryddnejlika Olja: Hur Man Applicerar Eterisk Olja Av Kryddnejlika? Hur Späds Det? Hjälper Det? Recensioner
Video: How Long Should You Diffuse Essential Oils? + Top Diffusing Tips 2024, Maj
Myggavvisande Kryddnejlika Olja: Hur Man Applicerar Eterisk Olja Av Kryddnejlika? Hur Späds Det? Hjälper Det? Recensioner
Myggavvisande Kryddnejlika Olja: Hur Man Applicerar Eterisk Olja Av Kryddnejlika? Hur Späds Det? Hjälper Det? Recensioner
Anonim

Kryddnejlika olja är bra för att bekämpa irriterande myggor. Många människor använder ett sådant effektivt botemedel. Låt oss titta på exakt hur du effektivt kan använda kryddnejlika olja för att bekämpa mygg.

Hur fungerar kryddnejlika olja på myggor?

Den eteriska oljan, som kan erhållas från nejlika blommor, har använts aktivt i kampen mot myggor under mycket lång tid. Huvudeffekten av en sådan produkt är baserad på det faktum att insekter inte tål för stark lukt, vilket uppstår på grund av en mycket hög koncentration av flyktiga komponenter . Vi pratar om caryophyllene, liksom metylsalicylat. De kraftfulla aromatiska ämnena förblindar myggorna. På grund av detta tappar de sin förmåga att hitta ett offer.

Förutom, kryddnejlika olja har antiinflammatoriska, smärtlindrande och till och med helande effekter . Det är därför ett sådant verktyg säkert kan användas inte bara i kampen mot irriterande insekter, utan också på andra områden. Kryddnejlika kan köpas på nästan vilket apotek som helst. Detta är ett prisvärt verktyg.

Om du inte hittar den till salu finns det möjlighet till självberedning. Detta är inte svårt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man odlar?

Det finns många alternativ för hur man gör ett effektivt myggmedel med kryddnejlika olja med egna händer. De flesta av recepten är så enkla som möjligt och kräver ingen förberedelse av dyra eller sällsynta ingredienser. Om du spädar ut den här produkten korrekt kommer du effektivt att kunna skydda dig mot irriterande insekter.

Låt oss titta på några beprövade recept för att tillsätta kryddnejlika olja

  • Du kan göra en mycket effektiv avstötande kräm som kommer att vara bra för att bekämpa myggattacker . För att göra det måste du blanda 4 droppar kryddnejlika, 5 droppar lavendel och 10 ml vegetabilisk mandelolja. I en enda kombination skrämmer sådana komponenter perfekt flygande insekter.
  • En lika positiv effekt kan demonstreras med en gräddebalsam med kryddnejlika .… Det är förberett mycket enkelt. Den bör innehålla följande komponenter: 10-15 droppar kryddnejlika olja, ett par matskedar olivolja eller annan vegetabilisk olja, samt en matsked aloe vera gel. Krämen beredd på detta sätt bör endast förvaras på en mörk plats. Hållbarheten är högst 6 månader.
  • Du kan späda kryddnejlika olja för att behandla rummet med den resulterande kompositionen . För att göra detta behöver du en kryddnejlika samt 2 msk. l. vegetabilisk olja. Den resulterande produkten kommer effektivt att skrämma bort inte bara irriterande myggor, utan också midger som fångas i rummet. Blandningen kan användas för att behandla dörröppningar, fönsterkarmar och till och med blomkrukor / planteringar.

Det finns många fler enkla men effektiva recept med kryddnejlika olja för att avvisa myggor. De beredda produkterna hjälper inte bara att driva bort insekter, utan blir också av med de obehagliga konsekvenserna av deras bett.

För att uppnå önskad effekt är det nödvändigt att späda ut oljan korrekt och strikt följa receptet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur applicerar man rätt?

Det finns många sätt att använda kryddnejlika olja för att skydda dig från myggor. Var och en av metoderna innebär vissa åtgärder. Ta reda på hur exakt är det nödvändigt att korrekt tillämpa agenten i fråga i kampen mot insekter.

Besprutning

Många väljer att skydda sig mot mygg med sprutade formuleringar. Det är mycket bekvämt och enkelt. För att göra detta måste du först fylla sprayflaskan med arbetsvätska. Observera att ren kryddnejlika olja inte kan sprutas. Det används endast som en effektiv lösningsbas.

Här är några recept som är perfekta för ytterligare sprayapplikation

  • Du måste ta 50 ml rent vatten, 5 ml alkohol. Dessa komponenter måste blandas noggrant med varandra, tillsätt sedan 5-6 droppar kryddnejlika olja till dem.
  • En oljesaltlösning visar hög effektivitet. Det kan också enkelt förberedas hemma. För att göra detta, tillsätt 20 droppar kryddnejlika olja till 50 ml vatten och tillsätt sedan ¼ tsk. salt.

Vid sprutning av beredda lösningar med kryddnejlika rekommenderas att undvika att hantera saker eller föremål som kan skadas av salt eller alkohol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Direkt ansökan

Kryddnejlika olja kan användas inte bara med en sprayflaska, utan också direkt. För att göra detta appliceras de aktiva formuleringarna så jämnt som möjligt, punktvis på hudens öppna områden omedelbart innan de går ut. Denna metod är perfekt för personligt bruk . Det är nödvändigt att undvika att bli fet vätska på saker som är mycket smutsiga. Detta beror på att produkterna har en fet bas, så att de alltid lämnar efter sig fettiga fläckar.

Med största försiktighet används kryddnejlika olja utan förutspädning av personer som lider av allergiska reaktioner . Och även gravida kvinnor, barn och äldre bör vara mer försiktiga med sådana saker. Innan du använder kryddnejlika olja genom direkt applicering, måste du testas för eventuella allergier. För att göra detta, tappa bokstavligen 1 droppe olja på hudens yta och vänta 15-20 minuter.

Om det under denna tid inga patologiska reaktioner i form av klåda, rodnad, hyperemi, ödem märktes, kan kompositionen anses vara säker.

Bild
Bild

Lägger till på andra sätt

Mycket ofta används kryddnejlika olja på detta sätt. Du kan använda lämpliga krämer eller geler med tillsats av kryddnejlika olja . Om denna komponent initialt tillhandahålls av sammansättningen av märkesvaror, lämnar den inte oljiga fläckar och spår. Liknande produkter kan användas av personer med olika hudtyper.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Det är mycket viktigt att vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder innan du använder någon produkt som innehåller kryddnejlika olja. Fundera över vilka åtgärder som diskuteras. Det är viktigt att bekanta dig med kontraindikationerna för att använda kryddnejlika mot myggor.

  • Först bör du försöka andas in doften av oljan på avstånd . Du behöver inte ta det direkt i ansiktet. Om du märker att du har yrsel, svaghet och röda fläckar på huden kommer detta att vara en tydlig bekräftelse på att oljan inte alls passar dig.
  • Flaskan med den beredda produkten måste tas i ansiktet . Du kommer att behöva ta ett djupt andetag efter det. Om ovanstående symtom inte gjorde sig gällande kan du fortsätta testa innan du använder kryddnejlika olja.
  • Det är värt att späda ut 1 droppe olja i en tesked solrosolja och applicera sedan på ett litet område av huden . På så sätt kan du också identifiera negativa reaktioner från kroppen.

Det är viktigt att komma ihåg att inte överdosera eller applicera ospädd kryddnejlika olja på huden. Detta kan leda till svår irritation och mycket obehagliga känslor. Applicera inte koncentrerade ämnen på slemhinnan eller på området runt ögonen.

Låt oss ta en titt på vilka andra försiktighetsåtgärder du bör följa när du använder denna produkt

  • Om du av misstag tar klyftolja eller ett botemedel med det oralt måste du dricka 2 liter rent dricksvatten så snart som möjligt . Efter det måste du försiktigt trycka på tungroten för att framkalla kräkningar. Denna åtgärd måste upprepas 1-3 gånger tills tvättvattnet är rent. Dessutom är det lämpligt att ta sorbenter, till exempel aktivt kol eller "Polysorb". Det är lämpligt att hålla sig till sängstöd i en dag.
  • Om du märker att du har utvecklat en allergi från användning av kryddnejlika olja , du måste ta antihistaminer så snart som möjligt. De mest effektiva av dem är Loratadin, Diazolin, Suprastin, Cetirizin.
  • Om en person plötsligt utvecklar Quinckes ödem, dyspné, anafylaktisk chock , då måste du genast ringa ambulansen. Tills läkare anländer till platsen kan personen ta glukokortikosteroider, såsom prednisolon eller dexametason. Vid behov kommer manuell återupplivning att krävas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Många människor är ovilliga att använda kemikaliespray som köpts i butik, istället med formuleringar med kryddnejlika. Sådana verktyg visar sig inte vara mindre effektiva än att de lockar ett stort antal användare. Låt oss ta reda på vad som lockar människor att använda kryddnejlika från myggor.

  • De flesta användare är nöjda med effektiviteten av kryddnejlika olja vid myggbekämpning. Många förbereder effektiva lösningar med denna komponent, som de djärvt går till landet eller på vanliga promenader, utan rädsla för att bli biten.
  • Användare gillar också det faktum att kryddnejlika olja inte bara stöter bort myggor och mugg, utan också utstrålar en mycket behaglig doft. För de flesta människor verkar det lätt och diskret, orsakar inte huvudvärk eller illamående.
  • Folk gillar också det faktum att kryddnejlika olja kan användas för att behandla tidigare gjorda myggbett. Verktyget låter dig snabbt "lugna" det drabbade området, hjälper till att lindra klåda.
  • Bland de positiva recensionerna finns det många av dem där människor noterar tillgängligheten av ett sådant myggmedel. I grund och botten säljs kryddnejlika olja på de flesta apotek och är relativt billigt.
  • Den långa hållbarheten för sådana oljor överraskar också kunderna positivt. Många tillverkare producerar eteriska oljor av hög kvalitet som är utformade för en hållbarhet på cirka 3 år.
  • Det stora utbudet av applikationer har präglats av ett stort antal konsumenter som har valt att använda kryddnejlika olja för myggbekämpning. Som regel använder folk efter köp denna produkt inte bara mot insekter, utan också för andra ändamål.
  • Kryddnejlika är lätt att späda ut. Med det kan du snabbt och enkelt förbereda ett stort antal effektiva myggmedel. Detta lockar också många användare.
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta av dem som åtminstone en gång använde kryddnejlika olja för att bekämpa irriterande insekter var nöjda med dess effekt. Du kan ofta hitta recensioner där människor säger att de helt har övergivit användningen av köpta mygg- och myggsprayer.

Men det var inte heller utan negativa recensioner. Låt oss ta reda på varför ett sådant insektsmedel inte passar användare.

  • Trots att många tycker om lukten som produkten i fråga avger, fanns det också de som uppriktigt sagt blev irriterade över den. För vissa verkar doften av kryddnejlika sammansättning för hård och obehaglig.
  • Medlet i fråga orsakar ibland allergiska reaktioner. Vissa blev obehagligt överraskade av detta faktum, för vilket de var tvungna att överge användningen av produkten.
  • Eteriska oljor från utländska tillverkare används inte ofta för att bekämpa mygg, men vissa människor använder bara dessa formuleringar. Problemet är att de kan vara svåra att hitta på rea.

De flesta användare har inte märkt en enda brist i egenskaperna hos kryddnejlika olja som används som myggmedel. Sådana formuleringar är mycket effektiva.

Rekommenderad: