Lavendel För Malar: Hur Man Använder Och Hjälper Det Mot Malar? Lavendel Eterisk Olja Och Andra Produkter. Hur Torkar Man Påse Lavendel?

Innehållsförteckning:

Video: Lavendel För Malar: Hur Man Använder Och Hjälper Det Mot Malar? Lavendel Eterisk Olja Och Andra Produkter. Hur Torkar Man Påse Lavendel?

Video: Lavendel För Malar: Hur Man Använder Och Hjälper Det Mot Malar? Lavendel Eterisk Olja Och Andra Produkter. Hur Torkar Man Påse Lavendel?
Video: Tipset: Drick och smörj in dig med olja - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Lavendel För Malar: Hur Man Använder Och Hjälper Det Mot Malar? Lavendel Eterisk Olja Och Andra Produkter. Hur Torkar Man Påse Lavendel?
Lavendel För Malar: Hur Man Använder Och Hjälper Det Mot Malar? Lavendel Eterisk Olja Och Andra Produkter. Hur Torkar Man Påse Lavendel?
Anonim

Många människor vet på egen hand hur många problem en hemmal kan ge, vilket lätt löser sig nära kläder och mat. Idag är flera varianter av hemmalar kända, såsom kläder, mat, päls och spannmål. Om du inte vidtar åtgärder i tid kan hemmalar medföra många problem. Det finns många fall när denna irriterande och oansenliga insekt fullständigt förstörde pälsrockar för kvinnor, förstörde skörden och hemflingor. Ett beprövat botemedel för att bli av med denna insekt är lavendel, som du måste kunna använda korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Lavendel i dess olika former hjälper till att bekämpa nattfjärilar, och är också ett utmärkt förebyggande av utseendet på denna insekt. För människor bär denna kultur ingen skada, dessutom har den till och med en trevlig doft, men för insekter är lukten mycket giftig . De försöker undvika det. Lavendel orsakar nästan aldrig allergier, och när den används korrekt orsakar den vanligtvis inga biverkningar.

På sommaren kan örten skördas och torkas på egen hand och sedan läggas ut i dukpåsar . Du kan torka lavendel hemma på balkongen eller utomhus, om vädret tillåter det. Du kan också köpa färdiga torra växter och göra aromatiska påsar med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kanske den enda nackdelen med att bli av med nattfjärilar med hjälp av en folkmedicin är att om det finns aktiva fjärilar i huset kommer det att ta tid för dess handling. De kommer inte omedelbart att flyga iväg och dö.

Som regel används lavendel som förebyggande åtgärd

Om det finns många malar, bör det först etsas med ett kemiskt medel, varefter det redan är möjligt att lägga ut lavendel eller påsar med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Klädmoth lavendel ska placeras i garderober, kistor eller byråer. Torra kvistar kan knytas till klasar eller du kan köpa färdiga aromatiska påsar . Ibland lämnas de mellan staplar med vikta föremål. I köket kan växten läggas ut i skåp, men du måste se till att spannmål och annan mat nära blomman är hermetiskt förseglade.

Torra lavendelbuketter kan också vara lämpliga för hemmet, vilket kommer att bli en utmärkt inredning och ett utmärkt insektsmedel. Det viktigaste är att välja doftande kompositioner, och inte de som inte längre har en uttalad lukt, annars blir det ingen uppenbar och garanterad effekt av dem.

Lavendelpåsar med andra prefabricerade örter ger en långvarig effekt som kan placeras eller hängas på olika ställen. De är helt säkra inte bara för människor, utan också för husdjur. Doftande påsar och påsar håller vanligtvis inte mer än 2 månader, varefter doften från dem blir mycket svag och måste bytas ut.

Bild
Bild

I kampen mot nattfjärilar och andra husinsekter kan du använda eterisk olja från lavendel. Vid rengöring av golv bör det tillsättas i vattnet . Du kan också torka möbler med sådant vatten, det viktigaste är att inte glömma att rengöra dem torra från resten av vattnet. Denna metod låter dig få en behaglig doft i rummet efter rengöring, samt skydda rum och möbler från skadedjur.

Torra apelsinskal, kamomill, malört eller torr mynta läggs ofta till doftande lavendelpåsar . På så sätt kan du få en underbar naturlig doft för ditt hem, vilket också kommer att vara till nytta. När allt kommer omkring har alla dessa örter en negativ effekt på malens tillstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också recept på lavendelbuljonger och tinkturer, som i gamla dagar sprayades på kläder. men det är värt att notera att om denna metod ger någon fördel, då bara med sin regelbundna upprepning.

Från moderna metoder kan du köpa en lavendel aromdiffusor med pinnar, men företräde bör ges till bra märken som producerar sådana produkter av naturliga ingredienser och oljor. Moths kommer antagligen inte att tycka om denna lukt.

Men sådana produkter är inte billiga, eftersom de faktiskt är hemparfymer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Med tanke på värdinnornas recensioner kan vi avsluta några av deras rekommendationer angående kampen mot nattfjärilar. I allmänhet reagerar kvinnor positivt på verkan av folkmedicin i huset.

Det första som är viktigt att göra när en insekt hittas är att bli av med larverna och att ventilera alla rum i huset eller lägenheten noggrant . Och först efter dessa procedurer kan lavendelpåsar eller torra buntar läggas ut. Denna teknik rekommenderas av mer än en värdinna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa användare talar väl om receptet för att väta bomullstussar med eteriska oljor av pelargon och lavendel. De lägger sådana bomullskuddar på skåp och får omedelbart önskad effekt i förstörelsen av skadedjuret. Det rekommenderas att uppdatera sådana hemlagade smaker var 3-4: e vecka.

Många håller med om att det praktiskt taget inte finns något bättre och säkrare än naturlig lavendel . Men för att öka effekten av dess verkan är det bäst att lägga torkad mynta i påsar med lavendel. Lavendelfickor kan läggas i ytterkläderfickor, väskor med saker och till och med skor. Men det viktigaste är att försöka att inte glömma att rengöra garderoben, eftersom nattfjärilar ofta börjar på de platser där de inte har reviderats på länge.

Rekommenderad: