Myggavvisande Lavendel: Stöter Lavendel Eterisk Olja Bort Insekter? Hur Man Använder?

Innehållsförteckning:

Video: Myggavvisande Lavendel: Stöter Lavendel Eterisk Olja Bort Insekter? Hur Man Använder?

Video: Myggavvisande Lavendel: Stöter Lavendel Eterisk Olja Bort Insekter? Hur Man Använder?
Video: Does Lavender Oil Keep Away Mosquitoes? 2024, Maj
Myggavvisande Lavendel: Stöter Lavendel Eterisk Olja Bort Insekter? Hur Man Använder?
Myggavvisande Lavendel: Stöter Lavendel Eterisk Olja Bort Insekter? Hur Man Använder?
Anonim

Lavendel har många egenskaper. Det är bra för människor, så blommor och olja från växten används ofta för att lugna nerverna efter stressiga situationer, för att bli av med reumatism, migrän och andra sjukdomar. Och även dessa blommor är idealiska för dem som behöver myggskydd. Den mest använda oljan, eftersom den enkelt kan köpas i vilken butik som helst.

Bild
Bild

Hur fungerar lavendelolja?

Oljan, som sedan används mot mygg, tillverkas med ångdestillation, extraktion. Detta kräver en viss typ - smalbladig lavendel. Den har en behaglig doft, där du kan fånga ljusa träiga toner. Många människor gillar doften av lavendel, men insekter är rädda för denna doft. Torkade blommor används ofta för att stöta bort malar. Lavendelolja har samma effekt på myggor. Det kan vara en krukväxtblomma eller torkad lavendel. Myggor försöker att inte stöta på luktens källa.

Detta beror på vissa ämnen i kompositionen, såsom:

  • kamfer;
  • geraniol;
  • linalool.

De är extremt doftande, varför de flesta insekter är obehagliga. Även en liten droppe eterisk lavendelolja kan rädda en person från att bli attackerad av otäcka insekter.

Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Även om myggor ogillar lavendelolja, som avvisar dem, är det en av de mest skonsamma och lugnande oljorna som finns. Det är ganska doftande (vilket hjälper till att skydda mot insekter), men angriper inte huden aggressivt . Det kan användas av personer med känslig hud och små barn.

Men det bör komma ihåg att en sådan eterisk olja, som vilken som helst annan, kan orsaka allergiska reaktioner. Och även en person kan ha en individuell intolerans mot doften. För att undvika problem, innan du använder den första gången, måste du lyssna på doften och lyssna på dina känslor . Om du har illamående, använd inte botemedlet.

Bild
Bild

Om en person under användning känner att han har migränhuvudvärk, hosta, nästäppa eller takykardi, bör han inte längre applicera olja på hela huden. Det är bättre att applicera det enligt följande: fördela en droppe på baksidan av handen och följ sedan ditt välbefinnande. Om inga reaktioner har identifierats kan du säkert applicera den eteriska oljan på hela kroppen.

Produkten är ganska mild, men när den används på barn är det bäst att blanda den med barnkräm eller olivolja

Och du bör inte smeta ut ditt ansikte så att produkten inte kommer in i munnen och ögonen. Detta kan orsaka svullnad i slemhinnorna och förgiftning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära recept

Så att myggor inte stör att gå runt i staden eller koppla av i naturen, bör du applicera ett lavendelmedel på huden. Men det är bättre att använda det inte i sin rena form, utan genom att blanda det med andra medel. Det finns effektiva recept som hjälper dig att hålla insekter borta.

Perfekt för naturligt avstötande - blanda ihop 5 droppar lavendel- och myntoljor.

Bild
Bild

Tea tree eller kryddnejlika olja läggs till receptet ovan . Dessa dofter kompletterar varandra och kommer att avvisa myggor till hundra procent.

Bild
Bild

Vissa människor hatar att känna sig rena på huden . En effektiv spray kan göras. För att göra detta tillsätts 10 droppar eterisk lavendelolja till 10 droppar alkohol, lösningen hälls i 100 ml vatten. Sprayen skyddar inte bara mot insekter, utan kommer också att vara en trevlig hudvårdsprodukt. Det utstrålar också en doft som kan överskugga vilken parfym som helst.

Bild
Bild

Produkten har goda antiinflammatoriska egenskaper, därför neutraliserar den snabbt gifter. Detta gör det lätt att lindra svullnad och klåda om en person redan har myggbett.

För att skydda dig från myggor i ditt hem är det bäst att använda en mängd olika aromaterapiprodukter

  • Oljebrännare .5 droppar av produkten och lite kokande vatten tillsätts till den. Du kan inte bara avvärja myggor, utan också koppla av efter en hård dag på jobbet.
  • Aromdiffusor .10 droppar olja och ånga sprutar lösningen i hela rummet. En stark, lugnande doft kommer att vara ett trevligt tillskott för att bli av med insekter.
  • Aromatisk sten . Det är en porös sorbent som snabbt kommer att absorbera produkten och gradvis släppa dess arom. För att skydda rummet, tappa 5-10 droppar på det.

Om du använder lavendel klokt kan du inte bara bli av med myggor, utan också förbättra ditt humör, ta hand om din hud och hantera eventuell stress. Lavendel är ett unikt botemedel som kan användas med nöje i olika situationer. Det är viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att inte skada din hälsa. Om en person är benägen för allergiska reaktioner är det bättre att hitta ett annat insektsmedel.

Rekommenderad: