Citronella Från Myggor: Hur Man Använder örten Eterisk Olja? Myggavvisande Citronella Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Citronella Från Myggor: Hur Man Använder örten Eterisk Olja? Myggavvisande Citronella Egenskaper

Video: Citronella Från Myggor: Hur Man Använder örten Eterisk Olja? Myggavvisande Citronella Egenskaper
Video: Rödbetor stoppar mygg 2024, Maj
Citronella Från Myggor: Hur Man Använder örten Eterisk Olja? Myggavvisande Citronella Egenskaper
Citronella Från Myggor: Hur Man Använder örten Eterisk Olja? Myggavvisande Citronella Egenskaper
Anonim

Camping på sommaren är bra. En sak är upprörande - blodsugande insekter irriterar. Alla medel är bra i kampen mot dem. Det enklaste och mest prisvärda sättet att slåss är att använda industriella repellenter. Ett alternativ till kemikalier kan vara användningen av naturliga ämnen - till exempel citronella eterisk olja. Vad citronella är, hur man använder det i kampen mot mygg, och kommer att diskuteras i den här artikeln.

Bild
Bild

Inflytande

Citronella är en ört från spannmålsfamiljen med en starkt uttalad citrusdoft, från vilken den faktiskt fick sitt namn. Faktum är att det inte alls gäller citrusväxter. Dess doft är fräsch och extremt ihållande . Det är så rikt och tjockt att det bokstavligen döljer lukten av en person.

Blodsugande flygande insekter kan sväva över potentiella byten utan att märka det. Dessa egenskaper förklarar bara denna örts popularitet i kampen mot insekter. Fördelen med citronella är att den är naturlig, vilket betyder att den är helt ofarlig.

Denna växt växer:

  • i Afrika;
  • I Sydamerika;
  • på öarna Ceylon och Java.

Växter från Java är mest uppskattade. De ger en rikare olja.

Bild
Bild

Finns det några kontraindikationer?

Citronella olja är helt säker för människor. På grund av detta ingår det i många krämer, salvor, sprayer och aerosoler som används för att bekämpa myggor och andra blodsugande insekter. Dessa avstötningsmedel får användas även av barn under ett år, eftersom de uteslutande består av naturliga ingredienser.

Som det är fallet med många andra eteriska oljor har användningen av detta läkemedel ett antal kontraindikationer:

  • produkten kan vara kontraindicerad för personer med svår individuell luktintolerans;
  • det rekommenderas inte att använda det under graviditeten, särskilt i de tidiga stadierna och under amning;
  • det är oönskat att använda personer som lider av högt blodtryck;
  • kontraindicerat hos personer med hudöverkänslighet och som lider av dermatologiska sjukdomar;
  • människor som har lukten av citrus, citronmeliss ört orsakar illamående, yrsel, migrän huvudvärk rekommenderas inte att använda sådana läkemedel.

Ren olja ska inte appliceras på små barn direkt på kroppen. Det är bättre att ersätta det med utspädda preparat som innehåller andra kosmetiska ingredienser.

Även om oljan är ofarlig för barn, bör den förvaras utom räckhåll, annars kan den orsaka irritation om den kommer i ögonen eller på slemhinnor.

Bild
Bild

Hur man använder?

Citronella har en märklig lukt som kanske inte faller alla i smaken, och för mygg, mygg och mugg är det helt outhärdligt. Du kan använda denna olja enligt följande:

  • i sin rena form;
  • tillsats till krämer eller salvor;
  • göra speciella sprayer;
  • använda den i aromlampor;
  • göra doftljus;
  • blötlägg hängen eller armband med olja.

För att bekämpa mygg och mugg kan du använda denna produkt outspädd i ren form. För att göra detta appliceras det på hudområden som inte täcks av kläder. Detta måste dock göras noggrant, en högkoncentrerad olja kan orsaka allergier och en lätt brännande känsla.

Goda resultat uppnås genom att tillsätta några droppar olja till kroppskräm.

Bild
Bild

Du kan göra din egen spray genom att lösa upp några droppar olja i alkohol och sedan tillsätta 100 g vatten till blandningen . Om du häller en sådan lösning i en behållare med en sprayflaska kan den sprutas på kläder och kropp. När du går en promenad med ett litet barn, lägg bara några droppar olja på en servett och lägg den i vagnen. Detta skyddar barnet på ett tillförlitligt sätt från blodsugarnas bett. Denna metod för att skrämma bort blodsugare anses vara den säkraste.

Om du lägger till ett par droppar av produkten i aromlampan hjälper det dig att skydda lägenheten från oönskade gäster under hela natten . Ett sådant naturläkemedel är helt ofarligt. Till skillnad från rökmedel är det ännu hälsosammare. Ett tänt ljus kommer att ha en liknande egenskap om du tillsätter några droppar olja till det smälta vaxet.

Hjälper till att skydda mot mygg i minst 2 timmar och bomull med eterisk olja, som placeras i en nedfällbar hängsmycke

Mjuka armband dränkta i olja skyddar väl mot insektsbett.

Bild
Bild

Översikt över oljebaserade produkter

Ett genomgående högt resultat uppnås genom användning av fabriksmedel, som inkluderar denna doftande olja. De mest populära av dessa är följande alternativ.

Bild
Bild

Levrana Citronella

Ett bra verktyg för hela familjen. Även små barn får använda. Det är en alkoholbaserad spray som innehåller eterisk olja av aromatiska örter. För att öka effekten av avvisande insekter tillsätts pelargon-, cederträ-, rosmarin-, citrongräsoljor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Balm Kongka ört

En effektiv produkt tillverkad i Thailand. Endast naturliga ingredienser används i dess sammansättning, tack vare vilken balmen är miljövänlig och ofarlig. Appliceras på huden, det absorberas snabbt och helt . Har en behaglig doft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sprutmedel "Takray"

Produkten innehåller inte alkohol, så det rekommenderas att användas även för barn. Den är gjord på basis av vatten med tillsats av citronella och eukalyptus eteriska oljor. Avstötningsmedlet är hållbart, effektivt i 3 timmar . Tillverkad i Thailand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oljebalsam "Chocolatte"

Att stärka den avskräckande effekten uppnås på grund av införandet i dess sammansättning, förutom citronella, även lavendel-, pelargon- och vaniljoljor. Insekter känner det redan på ett meters avstånd. Den genomsnittliga varaktigheten av skyddsåtgärden är cirka 4 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Myggmedel som baseras på eterisk olja från citronella produceras i många länder i världen i form av olika sprayer, oljor, servetter, armband och klistermärken. Deras effektivitet och säkerhet har bevisats av tid, tillverkare och användare.

Rekommenderad: