Vinäger För Vägglöss I En Lägenhet: Hur Bli Av Med Vinäger Och Hjälper Det Mot Vägglöss? Hur Hanteras Att Ta Bort Insekter Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Vinäger För Vägglöss I En Lägenhet: Hur Bli Av Med Vinäger Och Hjälper Det Mot Vägglöss? Hur Hanteras Att Ta Bort Insekter Hemma?

Video: Vinäger För Vägglöss I En Lägenhet: Hur Bli Av Med Vinäger Och Hjälper Det Mot Vägglöss? Hur Hanteras Att Ta Bort Insekter Hemma?
Video: Problem med skadedjur? Avsnitt 4: Vägglöss. 2024, Maj
Vinäger För Vägglöss I En Lägenhet: Hur Bli Av Med Vinäger Och Hjälper Det Mot Vägglöss? Hur Hanteras Att Ta Bort Insekter Hemma?
Vinäger För Vägglöss I En Lägenhet: Hur Bli Av Med Vinäger Och Hjälper Det Mot Vägglöss? Hur Hanteras Att Ta Bort Insekter Hemma?
Anonim

Vägglöss är farliga parasiter som livnär sig på mänskligt blod . För att ta bort dem kan du använda färdiga butiksberedningar. Men inte alla gillar kemi, många föredrar folkmedicin, och ättika är en av dem. Naturligtvis kan han inte döda parasiter, men han kan tvinga dem att lämna människors hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsprincip

Utseendet i ett vardagsrum av sådana obehagliga grannar som vägglöss hotar att bli en riktig katastrof för hela familjen . Och detta är inte förvånande - trots sin ringa storlek kan denna mugg orsaka många problem. Vägglöss livnär sig på mänskligt blod, och för att komma till "mat" biter de. I bästa fall kommer bettplatsen sedan att klia, i värsta fall kommer infektion med allvarliga sjukdomar att inträffa. Dessutom tillåter vägglöss dig inte att sova lugnt på natten, så du måste starta kampen mot dem så snabbt som möjligt. På den moderna hushållskemikaliemarknaden finns ett brett utbud av insekticider för förstörelse av dessa insekter.

Men många är rädda för att använda giftiga medel i sitt hem, även om tillverkarna försäkrar att de inte påverkar människokroppen. Det är därför de flesta användare, när hembuggar dyker upp, föredrar vanlig bordsvinäger .… Detta är ett prisvärt folkmedel som har använts för att bli av med vägglöss hemma sedan våra morföräldrars tid. Med sin sammansättning är ättika ett naturligt antiseptiskt och insekticid. I ett vardagsrum kan den användas på alla ytor från golv till tak. Det används ofta vid antimikrobiell behandling av kök, badrum, skärbrädor, köksapparater och korridorer.

Naturligtvis är ättika mindre effektiv i jämförelse med köpta preparat, så proceduren för att ta bort vägglöss med detta verktyg bör upprepas regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så, låt oss ta en närmare titt på funktionerna i vinägernas effekter på blodsugande insekter. Är insekterna rädda för honom, kan ättika döda blodsugare, och kommer en sådan kampmetod verkligen att vara effektiv? Faktum är att ättika inte utgör någon fara för parasiter, men dess skarpa lukt gillar inte insekter, den skrämmer bort dem och tvingar dem att lämna sitt liv. Det är därför ättiksyra används för att rengöra vardagsrum från vägglöss. Den specifika aromen får buggarna att krypa ur sin favoritplats och fly. Användningen av ättika leder ofta till massiv utvandring av insekter. Vanligtvis kryper dessa parasiter in i angränsande lägenheter, därför kommer komplex behandling av flera rum att krävas för att skydda hemmet från vägglöss under lång tid.

Blodsugare kommer inte att dyka upp i ett rum som luktar ättika på länge. Med en hög grad av sannolikhet kommer de helt att försvinna från de tidigare territorierna. Det bör dock komma ihåg att ättiksyra bara har en negativ effekt på vuxna, det är inte fruktansvärt för ägg av parasiter. Därför kommer en engångsbehandling inte att räcka - på en gång för att bli av med både könsmogna individer, och från kopplingen kommer det inte att fungera. Efter en tid kommer ung tillväxt att dyka upp, som kommer att börja reproducera lika aktivt.

Det är därför kampen mot vägglöss med vinäger ständigt ska upprepas - bara i detta fall blir effekten långsiktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Träning

Det finns inga hårda rekommendationer angående användning av ättika från vägglöss i ett vardagsrum. En sak är uppenbar - ju mer läkemedlet används, desto mer skarp kommer lukten att bli och därför blir kampen mot vägglöss mer effektiv . Därför måste du fokusera främst på luktens intensitet. Men om du inte självständigt kan bestämma den optimala koncentrationen av den färdiga arbetslösningen kan du använda recepten nedan. Förbered en 9% ättika lösning. Lös upp det i kallt vatten i förhållandet 200 ml av produkten till en hink med vatten. En sådan komposition kommer att visa sig vara svagt koncentrerad, med en nästan omärklig lukt - den tolereras väl av människor, men samtidigt har den tillräcklig effektivitet för att påverka vägglöss.

Om du kan använda 70% vinägeressens måste den spädas först . Användning av ett rent preparat i en hemmiljö rekommenderas inte. Självklart kommer han att hjälpa till i kampen mot vägglöss, men det kommer också att ha en negativ effekt på hushållets medlemmar. Essensen späds ut i en andel av 10 ml ättika per 100 ml vatten - utgången blir ättika vid en koncentration av 9%. Det är han som sedan späds ut till önskad volym. Ibland måste proportionerna ändras. Detta händer om befolkningen av oinbjudna gäster är för stor och svaga lösningar inte kan förstöra dem. I detta fall kan den största effekten uppnås med en lösning av ättika och vatten, taget i lika stora proportioner - en sådan komposition har en mer aggressiv effekt. För att öka effekten kan du använda en blandning av ättika med andra stickande dofter.

För att bearbeta ett bostadsutrymme måste du ta ättika, alkohol och naftalen i lika stora mängder, blanda allt noggrant. Den beredda blandningen appliceras på alla områden där den maximala ackumuleringen av blodsugning observeras.

Om kompositionen kommer direkt på mitten kommer den att dö omedelbart. Men ångorna i lösningen verkar inte så radikalt - de tvingar bara parasiterna att lämna sina hem.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sammansättning av vinägeressens och ett koncentrerat avkok av malört, taget i lika stora mängder, fungerar mycket bra mot vägglöss . Alla drabbade ytor sprutas med detta medel. Denna åtgärd är effektiv som förebyggande åtgärd när parasiterna redan har bosatt sig i angränsande rum. I detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt bearbetningen av de områden som parasiter kan använda för att flytta mellan enskilda lägenheter - platser nära stigerör, dörrar, ventilationskanaler samt delar av väggar nära utlopp.

Den permanenta effekten för avlägsnande av parasiter ges genom användning av ättika och terpentin , de blandas också i lika stora volymer. Insekter reagerar på en så skarp lukt och lämnar snabbt sina hem. En sådan doft kommer dock att avdunsta mycket långsammare än ättika, och detta kan orsaka obehag för invånarna i lägenheten. Som tillsats kan du använda alkohol eller corvalol. Sådana cocktails kommer att bli ett bra alternativ till dyra butiksdroger, medan de praktiskt taget inte är sämre än kvalitet och effektivitet.

Om proceduren för behandling av rummet från vägglöss enligt sådana recept utförs i privata hus, kommer det önskade resultatet att garanteras . Insekten flyr från irriterande lukt och kommer in i en fientlig miljö fylld med faror, och efter en kort tid dör insekterna. I lägenheter är resultatet inte så enkelt. Med en hög grad av sannolikhet kommer vägglöss fortfarande att hitta ett kryphål för att återvända till det område de gillar. I kampen mot soffor har äppelcidervinäger också fungerat bra. Den är tillverkad av naturliga fruktråvaror, den innehåller färre kemiska föreningar. Dessutom har äppleessensen en mer subtil doft för det mänskliga luktsinne. För bedbugs är det dock lika äckligt som lukten av vanlig ättika.

Alternativt kan äppelessens göras hemma. Det lämnar inga märken på stoppade möbler och fasadmaterial - det är det som gör det så populärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Behandling

Innan du förgiftar vägglöss med vinägerbaserade lösningar måste du bli av med allt skräp . Släng onödiga gosedjur, gamla möbler och oanvända mattor - detta är vanligtvis grogrund för blodsugande insekter som orsakar så mycket obehag för familjemedlemmar och deras husdjur. Oftast bor buggar på en persons sovplats, de försöker utrusta sina bo så nära matkällan som möjligt. Därför måste du ta bort madrassen, kuddarna och sängkläderna från sängen innan du fortsätter med vinägerbehandlingen. Undersök sängkläderna noggrant - om du märker några skador på det, se till att buggarna inte har trängt in i dem . Parasiterna är mycket förtjusta i soffor och fåtöljer, de gömmer sig helst i sina veck. Innan bearbetning är det lämpligt att delvis demontera sådana möbler för att öppna tillgången till alla avskilda hörn av strukturen. Med tanke på att sådana möbler vanligtvis är hopfällbara kommer det inte att vara svårt att göra detta.

Bloodsuckers älskar andra platser i lägenheten:

  • mattor;
  • kläder;
  • insidan av möblerna;
  • sprickor i fönsterkarmar, golv och under fönsterbrädor;
  • golvlister;
  • uttag;
  • områden av tapetfogar;
  • affischer och bilder.

Dessutom finns det några ytterligare förberedande steg som ska vidtas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvätta alla leksaker, lakan, påslakan och örngott i en temperatur på 60-90 grader. En bra effekt ges genom behandling med en ånggenerator … Faktum är att honor ofta lämnar ägg på sådana platser, och om du inte utför varm bearbetning kommer en ny generation blodsugare att dyka upp från äggen efter en kort tid. Vänd mattan. Om rummet har matta måste du försöka böja kanterna. Insekter älskar att gömma sig på dessa platser.

Frigör skåpet - du måste säkerställa maximal åtkomst till alla dess inre ytor . Tvätta samtidigt saker som har legat mycket länge. Det är möjligt att någonstans mellan dem finns en familj av vägglöss. Alla möbler måste flyttas bort från väggen. Det är inte nödvändigt att flytta det till mitten av rummet, det är tillräckligt att flytta det med 10-15 cm. Detta öppnar åtkomst till de vertikala skiljeväggarna, baksidan av skåp och stödstrukturer.

För att behandla en lägenhet med vinäger från vägglöss används olika tekniker:

  • borste eller svamp - de låter dig applicera ättikslösningen på golvlister, möbler och andra vertikala ytor;
  • spray - hjälper till att hantera stoppade möbler, madrasser och andra platser där vägglöss samlas.

Vinäger är ett giftfritt ämne, så du behöver inte använda allvarliga lösningar . Det är dock lämpligt att bära handskar - de kommer att skydda händerna under behandling av rummet.

Och du måste också se till att lösningen inte kommer in i ögonen. För att förhindra att detta händer är det nödvändigt att hålla sprutpistolen på ett avstånd på 15-20 cm från den behandlade ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

För att helt eliminera insekter och eliminera problemet måste du noggrant bearbeta hela rummet . Att spruta och rengöra ytorna en gång kan bara ha en kortsiktig effekt. Så snart lukten försvinner kommer parasiterna omedelbart tillbaka till lägenheten. Detta är anledningen till att vinägeraromen ska behållas i hemmet så länge som möjligt. Vid det första tecknet på återkomst av parasiter bör behandlingen upprepas.

Kom ihåg: även om behandlingen med ättikslösning utförs i enlighet med alla proportioner, bör du inte förvänta dig fullständigt bortskaffande av vägglöss . Efter migrationen av vuxna förblir ägg som läggs av honan intakta, och efter en och en halv till två veckor kommer din bostad att attackeras av de växande ungarna, och kampen måste börja om på nytt. Samtidigt måste du förstå att inte alla hushåll tål en specifik doft. Det är en sak när några droppar ättika används som dressing i en sallad, en helt annan är den vanliga behandlingen av hela bostadsutrymmet. Detta är inte bara obehagligt utan också farligt. Därför måste lokalerna efter bearbetning ventileras, och detta leder till neutralisering av lukten. Följaktligen kan vägglöss komma tillbaka igen.

Det enda sättet att döda en insekt med ättika är att lägga den i en koncentrerad lösning . Det är därför användningen av detta botemedel är mer efterfrågad som en förebyggande åtgärd - om grannar förgiftar vägglöss och du antar att flyktingarna kommer att gå till dig. Om parasiterna redan är etablerade i ditt hem kommer ättika inte att vara ett universalmedel. I en sådan situation är det vettigt att vända sig till ett kvalificerat desinfektionsmedel - de läkemedel de använder ger en snabb och långsiktig seger över irriterande blodsugare.

Det finns dock situationer där användning av ättika blir den enda möjliga lösningen på problemet. Detta händer om:

  • det finns husdjur eller små barn i huset;
  • familjemedlemmar har allergiska sjukdomar;
  • hushåll kan inte lämna huset under sanitet.

Rekommenderad: