"Raptor" Från Loppor: Aerosol Och Vattenavfuktare Från Loppor I Lägenheten. Instruktioner För Användning Av Medel I Huset. Hur Fungerar De? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: "Raptor" Från Loppor: Aerosol Och Vattenavfuktare Från Loppor I Lägenheten. Instruktioner För Användning Av Medel I Huset. Hur Fungerar De? Recensioner

Video:
Video: Raptor liner or Bullyliner? A road test review on both DIY liners 2024, Maj
"Raptor" Från Loppor: Aerosol Och Vattenavfuktare Från Loppor I Lägenheten. Instruktioner För Användning Av Medel I Huset. Hur Fungerar De? Recensioner
"Raptor" Från Loppor: Aerosol Och Vattenavfuktare Från Loppor I Lägenheten. Instruktioner För Användning Av Medel I Huset. Hur Fungerar De? Recensioner
Anonim

Raptor -läkemedlet är mycket populärt i kampen mot loppor. Det utmärks av användarvänlighet i kombination med hög effektivitet. De huvudsakliga aktiva komponenterna i kompositionen har egenskapen att förstöra vuxna parasiter och deras larver.

Produkten är dock giftig, den kan skada människor och husdjur, så du måste använda den med stor försiktighet.

Bild
Bild

Aerosolbeskrivning

Tillverkaren erbjuder Raptor mot loppor, myggor och fästingar i olika former. Den mest populära är sprayburk. Den kan användas för självbearbetning av horisontella och vertikala ytor i bostadskvarteren och gemensamma utrymmen i huset. Aerosolen innehåller 3 huvudkomponenter.

  1. Tetrametrin . Det är ett toxin med ett kraftfullt nervmedel. Har egenskapen att påverka skadedjurens nervsystem, leder till avstängning av deras vitala funktioner och, som ett resultat, till döden.
  2. Cypermetrin . En annan effektiv del av den förlamande åtgärden. Det har en skadlig effekt på både könsmogna individer och lopplarver. I kombination med tetrametrin bildar det en mycket giftig tandem - dess effektivitet varar i tre veckor (förutsatt att den aktiva substansen finns kvar på ytorna).

  3. Piperonylbutoxid . En syntetisk komponent med förmågan att öka effekten av andra toxiner.
Bild
Bild

Raptor -aerosolen kan köpas i butiker i burkar på 350 ml . Denna volym insekticid är tillräckligt för att helt behandla ett rum på upp till 50 kvadratmeter. m.

Användning av vattenavfuktaren

Om loppor dyker upp i ditt hus måste du börja bekämpa dem så snart som möjligt. De mest effektiva är aerosoler och rökningsmedel. Om lesionsvolymen är liten och platsen för lokalisering av obehagliga grannar bestäms, ger en aerosol ett bra resultat. Men om du vill förstöra en stor befolkning som har spridit sig över bostaden är det värt att göra ett val till förmån för en vattenavfuktare.

Bild
Bild

För att användningen av läkemedlet ska ge den förväntade effekten och blodsugarna förstördes helt, bör rummet vara ordentligt förberett för efterföljande behandling.

Först utförs våtrengöring i alla rum i en lägenhet eller ett hus, med obligatoriskt bortskaffande av onödigt skräp och oanvända mjuka textilföremål.

Alla mattor från väggar och golv tas bort, rullas och skickas för rengöring och efterföljande torkning . Om det finns matta i rummet måste du försöka böja kanterna - loppor är väldigt förtjusta i att lokalisera på dessa platser.

Möbler rör sig bort från väggarna. Det är inte nödvändigt att dra det till mitten av rummet, det kommer att vara tillräckligt för att lämna ett utrymme på 10-15 cm.

Alla fönster, dörrar och ventilationsöppningar ska stängas och sprickorna ska tätas med bomull eller skumgummi

Hushåll och husdjur bör tas bort från lokalerna. Om det finns ett akvarium i rummen måste det stängas med glas och kompressorn måste stängas av för att utesluta inträngning av giftiga ämnen från luften i vattnet.

Om rökdetektorer är installerade i huset, bör de inaktiveras innan rökningen startas

Alla inomhusväxter, mat och barnleksaker måste tas bort från byggnaden och ut på gatan. Om detta inte är möjligt, packa dem i en dubbel plastpåse.

Var noga med att öppna alla lådor, skåpdörrar, byråer och nattduksbord - ånga ska tränga igenom även de svåraste platserna.

Försök om möjligt att bearbeta textilier (möbler, leksaker, mattor, madrasser, filtar och kuddar) med en ånggenerator

Alla sängkläder ska tvättas i 60-90 grader och strykas med ett varmt strykjärn.

Bild
Bild

När rummet är förberett kan du gå vidare till bearbetningen . För att göra detta måste du sätta in rökgasen i utloppet och lämna lägenheten och lämna den stängd i 1, 5-2 timmar. Denna tid räcker för att partiklar av arbetsmedlet ska tränga in i alla sprickor, veck och andra livsmiljöer hos små blodsugare. I slutet av behandlingen måste rummet ventileras noggrant och våt rengöras med tvålvatten. För att undvika att parasiter återkommer upprepas behandlingen efter 14-20 dagar.

Viktigt: om du använde Raptor -sprayen, sprayade den på platser där det kan samlas blodsugare, var noga med att tvätta ansiktet och händerna med rinnande vatten och tvål efter sprutning.

Bild
Bild

" Raptor" kommer garanterat att bli av med det obehagliga grannskapet i alla fall . Hur snabbt detta händer beror direkt på ansträngningarna från husets ägare och graden av skador på lokalerna. Om lopporna ännu inte har hunnit föröka sig, räcker det med en enda behandling. Det måste dock utföras så noggrant som möjligt i enlighet med alla listade regler. Om befolkningen av blodsugare är stor, efter 2-3 veckor kommer behandling att krävas. I det här fallet kommer kampen mot dem att ta minst en månad.

Dessutom måste man komma ihåg att om anledningen till loppor i bostaden inte är klargjord, kommer infektionen i lokalerna att uppstå om och om igen - och Raptor hjälper inte här . Om loppor kommer in i lägenheten från ett husdjur, bör du tillsammans med bearbetningen av utrymmet också ta hand om den fyrbenta vännen. Det finns gott om medel för detta, du kan köpa dem i varje veterinärbutik till ett överkomligt pris.

Bild
Bild

Tips: För att förhindra att loppor återkommer under våt rengöring, se till att tillsätta några droppar eterisk olja med en mynta eller citrus doft till en hink med vatten. Parasiter tål inte sin doft, så de försöker undvika sådana platser.

Andra medel

"Raptor" för loppor produceras i olika former. Förutom sprayen är rökningsapparaten konstant efterfrågad. Enligt kundrecensioner är det han som ger maximalt resultat mot irriterande grannar. Fumigatorn arbetar enligt principen om avdunstning av en giftig ingrediens, denna åtgärd tillhandahålls av ett förångningsmedel. Ångan distribueras aktivt i luften och tränger in i de mest otillgängliga områdena, vilket ger en nervpåverkan på insekter.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med fumigatorn inkluderar:

  • enkel användning;
  • inget behov av mänskligt deltagande i direkt bearbetning av platser där insekter ackumuleras, eftersom ånga har egenskapen att oberoende sprida sig i rymden;
  • fumigatorn är effektiv inte bara mot loppor, den bekämpar flugor, myror, myggor och kackerlackor;
  • fumigatorn är överkomlig, du kan köpa den i alla järnaffärer till ett relativt lågt pris.
Bild
Bild

Av bristerna utpekas endast behovet av att befria de behandlade lokalerna för desinfektionsperioden från alla dess invånare - människor och husdjur -.

Raptorplattor används oftast i kampen mot myggor, men de ger också bra resultat i förhållande till loppor . De är impregnerade med speciella lösningar, som efter uppvärmning börjar avge ämnen som är giftiga för loppor. Flyktiga toxiner har en nervpåverkan på blodsugare och leder till deras snabba död.

Bild
Bild

Granska översikt

Många ägare av hus och lägenheter är intresserade av hur effektiv Raptor är i kampen mot loppor. Kan den döda dessa skadedjur och deras larver, och hur stor är risken för återinfektion efter behandling? Genom att analysera användarrecensioner kan det hävdas att läkemedlet verkligen fungerar.

De aktiva komponenterna i kompositionen har förmågan att penetrera insektens chitinösa lock och nästan omedelbart blockera deras nervimpulser - allt detta leder till en snabb död. Till skillnad från de flesta produkter bekämpar "Raptor" loppor, inte skrämmer bort dem utan förstör dem. Dessutom är medlet effektivt både mot vuxna och mot larver, och detta minimerar behovet av upprepade behandlingar.

Bild
Bild

Enligt användarrecensioner, med korrekt följning av alla instruktioner för användning av läkemedlet, kan de första resultaten ses inom 10-15 minuter. Med en massiv ansamling av skadedjur kommer det att ta mycket längre tid.

Raptor -fumigatorn är ett värdigt alternativ till dyra SES -tjänster. Med det här verktyget kan du omedelbart eliminera loppor, buggar, myror och andra skadedjur i ditt hem.

Rekommenderad: