"Rent Hus" För Bedbugs: Spray, Aerosoler Och Damm. Instruktioner För Användning Av Medel, Särskilt Förstörelse Av Kackerlackor Med Pulver Och Andra Gifter, Recensioner Av

Innehållsförteckning:

Video: "Rent Hus" För Bedbugs: Spray, Aerosoler Och Damm. Instruktioner För Användning Av Medel, Särskilt Förstörelse Av Kackerlackor Med Pulver Och Andra Gifter, Recensioner Av

Video:
Video: New American Dream:Vanlife,Social Entrepreneurs,Expectation Rehab–Jacob Marsh|Hancock Symposium 2020 2024, Maj
"Rent Hus" För Bedbugs: Spray, Aerosoler Och Damm. Instruktioner För Användning Av Medel, Särskilt Förstörelse Av Kackerlackor Med Pulver Och Andra Gifter, Recensioner Av
"Rent Hus" För Bedbugs: Spray, Aerosoler Och Damm. Instruktioner För Användning Av Medel, Särskilt Förstörelse Av Kackerlackor Med Pulver Och Andra Gifter, Recensioner Av
Anonim

Vägglöss är insekter som har levt sida vid sida med människor i århundraden . Dessa blodsugande parasiter är inte bärare av farliga sjukdomar, men de kan orsaka mycket problem för en person med sina bett och beröva honom lugn och sömn. Buggarna besegrades först under 50-60-talet av förra seklet med hjälp av ett kraftfullt och mycket giftigt bekämpningsmedel DDT. Samtidigt var detta bekämpningsmedel förbjudet. Mer än 40 år senare har dessa skadedjur påmint om sig själva igen. Moderna insekticider hjälper till att bli av med dem.

Efter att ha hittat spår av bostaden hos oinbjudna gäster - vägglöss och möjligen andra parasiter (kackerlackor, husdjur eller trädgårdsmyror, loppor, termiter), är någon av oss redo att omedelbart börja förstöra dem och glömma deras existens. Vid denna tidpunkt uppstår frågan - vilket verktyg som ska användas.

En av de pålitliga och prisvärda lösningarna för hem- och trädgårdsinsekter är "Clean House" -produkter.

Bild
Bild

Särdrag

När du väljer ett läkemedel för förstörelse av blodsugande parasiter får du inte glömma att någon av dem är en insekticid . Enkelt uttryckt - gift eller gift. Clean Home -kampanjen innehåller två pyretroider, cypermetrin och tetrametrin.

Cypermetrin är en syntetisk pyretroidinsekticid med kontakt-tarm som används för att bekämpa skadliga insekter både i sommarstugor, på åkrar, grönsaksodlingar, på bakgårdar och inomhus. Det verkar genom skadedjurens nervsystem. Vid kontakt med kitinösa membran förlamar cypermetrin insekten och dödar därigenom den. Tetrametrin är ett kontaktmedel som dödar skadliga insekter, från loppor och flugor till vägglöss och nattfjärilar. Dess verkan liknar cypermetrin; vid kontakt med tetrametrin hos leddjur sker omedelbar förlamning och de dör.

Bild
Bild

Pyretroider är analoger av det naturliga ämnet pyrethrum, som finns i blommorna hos krysantemum eller dolmat kamomill.

Fördelen med ett syntetiskt ämne är det dess verkan varar minst en månad, medan naturliga ämnen sönderfaller inom några timmar under påverkan av luft och ljus . Under insatsen kan insekticiden förstöra både nymfer (larver) och könsmogna individer, vilket hjälper till att skydda ditt hem från skadedjur under lång tid.

På grund av den låga koncentrationen av den aktiva substansen är medlet lågtoxiskt, om det används korrekt är det ofarligt för barn och djur. Vid arbete med insektsmedel måste försiktighetsåtgärder vidtas. Varje företag som tillverkar produkter för kontroll av leddjur kommer att ge dig detaljerade instruktioner om sammansättning, appliceringsmetod, faroklass, försiktighetsåtgärder vid arbete med dessa ämnen .… Clean Home -kampanjen är inget undantag. Innan du börjar bearbeta, studera därför noggrant instruktionerna för att använda det köpta vägglössmedlet och fortsätt sedan med åtgärden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av medel

Clean House -kampanjen producerar läkemedel mot vägglöss i flera former:

  • aerosol (cylindrar med vätskeinnehåll);
  • spray (spray innehållande vätska med kamomilextrakt);
  • pulver (plastpåsar med damm);
  • kritor (plastpåsar med kritor).
Bild
Bild

Beroende på användningsplatser och graden av skador på ditt hem av skadliga insekter måste en eller annan form av utsättning användas för behandling.

Aerosoler

Insekticid från Clean House-serien i form av en aerosol är ett helt färdigt preparat för omedelbar förstörelse av alla typer av insekter . Satsen för behållaren med det färdiga ämnet innehåller ett speciellt munstycke som gör att du kan bearbeta alla svåråtkomliga ytor. Munstycket är ett tunt rör med kort längd, fixerat på cylindern i sprutans område.

De aktiva ingredienserna är insekticider från pyretroidgruppen - cypermetrin och tetrametrin i låg koncentration . Detta gör medlet lågt giftigt för människor, men dödligt för insekter. Cypermetrin och tetrametrin verkar på liknande sätt, de förstör insekter genom förlamning av nervsystemet. På grund av innehållet i två aktiva ingredienser är produkten mångsidig och kan förstöra många flyktiga, krypande, blodsugande skadedjur.

Bild
Bild

Sprutor

Sammansättningen av sprayen "Clean House" liknande sammansättningen av aerosolen , men det är förstärkt med en annan komponent - piperonylbutoxid. Tack vare denna komponent är läkemedlet ännu effektivare i kampen mot skadedjur i hushållet. Det skiljer sig från aerosol genom att det har samma tryck både inuti flaskan och utanför den. Partiklar av insektsmedel sprutade med en spray är större (cirka 5 mikron) än aerosol (högst 2-3 mikron).

Bekvämt genom att den kan användas i en sommarstuga eller i en grönsaks trädgård genom att hälla kompositionen i en trädgårdsspruta … Erfarenheten har visat att flytande former av bedbugkontrollprodukter är mer effektiva än sådana i pulverform. Du kan förbereda en flytande produkt själv, späd pulvret med vatten till önskad koncentration (för 0,5 liter vatten, 5 g torrt damm), häll det i en spruta och behandla sprickor, sprickor och ryggar i möbler, mattor och andra avskilda platser där de gillar att gömma buggar.

Bild
Bild

Pulver

Clean House skadedjursbekämpningspulver är faktiskt ett välkänt damm . I sin sammansättning liknar pulvret en spray och innehåller tre aktiva substanser - cypermetrin, tetrametrin och piperonylbutoxid, vilket förbättrar läkemedlets effektivitet kraftigt, eftersom det avsevärt ökar varaktigheten av verkan av två andra skadliga komponenter. Den långvariga verkan av insekticider som utgör produkten gör det möjligt att behandla de infekterade lokalerna en gång, ingen ny behandling krävs. Att använda produkten i sin rena form utgör en potentiell fara för små barn och husdjur.

Pulver "Clean House" används på två sätt

  • I form av en lösning , beredd av vatten och pulver i en andel av 5 g damm till 0,5 liter vatten. Häll lösningen i en sprayflaska, behandla möbler och väggar.
  • Direkt torrt pulver genom att sprida den på platser där vägglössens vägar passerar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kritor

Kritor "Clean House" - det mest ekonomiska sättet att hantera insekter … Det konsumeras långsamt när det används. Medelets sammansättning inkluderar alfa-cypermetrin, liksom alla medel i denna grupp, orsakar det förlamning av insekter och deras död.

När du använder kritor, rita breda ränder på hårda ytor längs buggarnas väg. På tyger och mjuka ytor rekommenderas inte användning av denna form av preparatet, eftersom sådana ytor efter bearbetning är svåra att rengöra från skadliga ämnen. Produkten tillhör den fjärde faroklassen, vilket innebär att den inte är giftig för människor och husdjur … Det rekommenderas inte att använda läkemedlet ofta på grund av risken för insektsresistens mot gift.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Tänk på tillämpningsmetoderna och försiktighetsåtgärderna för att förstöra vägglöss med hjälp av "Clean House" av olika former av släpp.

Aerosoler

Om du har köpt Clean House -aerosolen för att förstöra vägglöss, följ sedan rekommendationerna

  • Innan du behandlar lokalerna med Clean House -aerosolen det är nödvändigt att förbereda rummet . Vi tar bort damm från alla ytor, tar bort gardiner, överkast, mattor, sängkläder, utsätter dem för högtemperaturbehandling. Flytta möblerna bort från väggarna för att få tillgång till golvlisterna och skåpens bakväggar. Efter att ha sett till att mattan inte är infekterad av insekter rullar vi ihop den och tar ut den ur rummet. Om mattan är infekterad behandlar vi den tillsammans med andra ytor. Soffan måste demonteras delvis för att komma åt de inre ytorna. Vi tar bort madrasserna från sängarna.
  • Ta på sig skyddsutrustning - andningsskydd, handskar, skyddsglasögon, en halsduk för att skydda hud, slemhinnor, hår från gift.
  • Vi tar bort akvarier, terrarier från lokalen eller förseglar dem med glas genom att stänga av kompressorn . Om andra husdjur bor i lägenheten tar vi bort dem från det behandlade rummet.
  • Vi stänger fönster och dörrar .
  • Ytbehandling från en sprayburk med insektsmedel utförs från ett avstånd på 20-25 cm i en liten vinkel .
  • Efter bearbetning av alla ytor lämnar vi rummet stängt i flera timmar , om du utför snabbbehandling räcker det med 30 minuter.
  • Grundligt ventilera lokal.
  • Vi utför våtrengöring tvålvatten på de mest använda ytorna för att ta bort insekticidplack. Det här är armstöd för stolar, soffor, bordsytor, sänggavlar och andra ytor.
  • Vi bearbetar rummet igen aerosol "Clean House" på 1, 5-2 veckor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sprutor

Bruksanvisningen är densamma som för aerosolen, med undantag för behovet av omarbetning. Tillsatsen av piperonylbutoxid till ämnets sammansättning gör sprayens verkan långvarig.

Bild
Bild

Pulver

Rekommendationer för användning av medel för vägglöss "Clean House" i pulverform är följande

  • Förberedelse av rummet liknande de förberedande åtgärderna före flytande behandling. Den enda skillnaden är att det pulverformiga medlet inte används för desinficering av vävnadsytor.
  • Användning av skyddsutrustning - liknar flytande former av läkemedlet.
  • Behandling av lokaler kräver inte nödvändigtvis stängda fönster och dörrar , akta dig bara för drag under arbetet så att insekticiden inte pulveriseras.
  • Strö pulvret där det finns de största ansamlingarna av spår av parasiter längs golvlisterna, inuti strukturerna av stoppade möbler, sängar, på alla horisontella ytor.
  • Vi lämnar pulver i flera timmar eller dagar.
  • Vi tar bort huvudmängden pulveriserad insekticid , vi lämnar på otillgängliga platser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kritor

Rita krita linjer inte smalare än 4 cm längs golvlister, skadedjursvägar, på horisontella ytor, inuti stoppade möbler och sängmekanismer. Resten av rekommendationerna för användning liknar de för pulverformiga produkter. När du väljer ett sätt att förstöra vägglöss, var noga med att läsa på förpackningen för vilket behandlingsområde som är denna eller den dosen av Clean House -botemedlet för vägglöss avsett.

Bild
Bild

Granska översikt

Enligt konsumentrecensioner har "Clean House" -medel för vägglöss många positiva egenskaper - detta är både hög effektivitet i användning, och ett överkomligt pris, och användarvänlighet, en mängd olika former av släpp , vilket gör det möjligt att välja det mest praktiska läkemedlet för dig själv.

Som några av nackdelarna pekar konsumenterna ofta på en skarp lukt och behovet av att lämna det behandlade rummet i flera timmar, eller bättre för en dag. Det är värt att komma ihåg att insekticider är gifter, de är potentiellt farliga för människor och husdjur; de kan bara vara säkra om de används korrekt. Alla försiktighetsåtgärder som rekommenderas av tillverkaren och diskuteras ovan måste följas.

Med hjälp av skyddsutrustning kan du undvika problem genom att rengöra området noggrant efter behandling och ventilera.

Bild
Bild

Konsumenterna tror att en annan nackdel är produktens låga effektivitet . En av anledningarna till sådana avvikelser enligt konsumenternas uppfattning som använde Clean House-botemedel mot vägglöss är att doseringen inte följs under behandlingen. Det är möjligt att du inte har hittat alla insekters livsmiljöer och inte utsatt dem för skadedjursbekämpning. Du kanske har köpt en falsk.

Det är värt att erinra om det du måste bearbeta alla vrår och vrår i din lägenhet eller hus . För detta ändamål, använd flera former av frisättning av Clean House -produkten, till exempel spray och pulver eller aerosol och krita. För bästa resultat, skadedjur ditt hem flera gånger. Följ tillverkarens rekommendationer om bearbetningsförfarandet, skynda inte på att ventilera och tvätta det behandlade området … Efter rengöring av rummet, lämna ett pulveriserat insekticid eller krita i avskilda hörn, verktyget fungerar i ytterligare en månad.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att undvika att köpa en falsk måste du köpa Clean House -produkter i specialaffärer som värderar rykte.

Vägglöss är mycket obehagliga parasiter som blir oinbjudna gäster i våra hem. Clean House -produkter hjälper dig att hantera dessa och andra skadedjur snabbt, effektivt och länge.

Rekommenderad: