Damm Från Kackerlackor: Kinesiskt Pulver Och Andra Gifter, Instruktioner För Användning Av Medel. Hur Fungerar Damm Och Hjälper Det? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Damm Från Kackerlackor: Kinesiskt Pulver Och Andra Gifter, Instruktioner För Användning Av Medel. Hur Fungerar Damm Och Hjälper Det? Recensioner

Video: Damm Från Kackerlackor: Kinesiskt Pulver Och Andra Gifter, Instruktioner För Användning Av Medel. Hur Fungerar Damm Och Hjälper Det? Recensioner
Video: How do insecticides kill cockroaches? 2024, Maj
Damm Från Kackerlackor: Kinesiskt Pulver Och Andra Gifter, Instruktioner För Användning Av Medel. Hur Fungerar Damm Och Hjälper Det? Recensioner
Damm Från Kackerlackor: Kinesiskt Pulver Och Andra Gifter, Instruktioner För Användning Av Medel. Hur Fungerar Damm Och Hjälper Det? Recensioner
Anonim

Invasion av kackerlackor är ett konstant problem för invånare i höghus; dessa skalbaggar besöker regelbundet hus och skrämmer invånarna med sitt utseende. Alla som har bott i en lägenhet åtminstone en kort tid vet exakt hur dessa insekter ser ut och hur de skadar vardagen. I den här artikeln lär du dig en av de mest effektiva metoderna för bekämpning av skadedjur - kackerlackor.

Bild
Bild

Särdrag

Damm är ett kemiskt medel mot kackerlackor som kommer i form av ett luktfritt vitt eller grått pulver. I produktionen förpackas insektsmedlet i små förpackningar - från 50 till 200 g för varje förseglad påse . Giftet fungerar bra med rätt fördelning - cirka 5 g insekticidpulver måste spenderas per 1 kvadratmeter av rummet. Den minsta påsen med 50 g av ämnet räcker för att behandla 10 kvadratmeter av en lägenhet.

Kackerlackans damm fungerar bäst i kombination med andra kemikalier som gel eller diklorvos . Vitt gift hjälper den viktigaste insekticiden att avsevärt minska antalet skadedjur eller till och med helt förstöra kolonin.

När det finns många kackerlackor märks effekten av det kemiska pulvret 2-3 dagar efter applicering . Vitt pulver kommer in i skadedjurets kropp efter kontakt - kemikalien, som kommer in i matsmältningssystemet, börjar hämma nervcellerna hos insekten. Efter en tid kommer de förgiftade skalbaggarna att bli helt förlamade och gradvis dö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dammet innehåller många element som har en skadlig effekt på mustaschade skadedjur - borsyra, melatonin och tetrametrin . Men det finns en annan komponent som ökar läkemedlets effekt många gånger - piperonylbutoxid, dess massfraktion i förpackningen är högst 10%. Denna kemikalie ökar varaktigheten av giftets effekt på kackerlackororganismen många gånger.

Damm ger pålitligt skydd inte bara mot kackerlackor, utan också mot loppor, vägglöss och flugor, varför det ofta används av professionella företag . Ändå säljs verktyget till ett överkomligt pris och är ganska enkelt att använda, så vem som helst kan hantera det.

Vissa företag hävdar att ingredienserna i pulvret inte är skadliga för människor och husdjur, men du måste fortfarande hantera kemikalien med omsorg.

Bild
Bild

Populära pulver

Tidshärdade människor är vana vid den ständiga kampen mot skadedjur i hemmet, och det mest populära vapnet mot dem är bekämpning av pulverbekämpning. Kackerlackor är ett ömt problem för mänskligheten, därför producerar många företag en mängd olika kemiska preparat för kackerlackor. Damm var en av de första potenta insekticiderna - läkemedlet kallades tidigare "DDT" och hade starka toxiska egenskaper . Många representanter för den äldre generationen minns fortfarande hur effektivt det är i kampen mot insekter.

Nackdelen med en sådan pulveravstötning var den för höga koncentrationen av skadliga kemikalier, som inte bara dödade kackerlackor utan också kunde förgifta hyresgästerna i lägenheterna. I moderna pulver är innehållet i komponenterna mer balanserat, så preparaten är effektiva för att skydda mot skadedjur och är säkra för människor.

Bild
Bild

Vi presenterar dig för de mest populära moderna dammarna som har samlat många positiva användarrecensioner.

Acaritox

Ett vitt pulver med en genomsnittlig kemisk toxicitet, används främst för stora lokaler. Den ryska tillverkaren förpackar Akaritox -dammet i svarta förpackningar som väger 1 kg. Den aktiva ingrediensen i giftet är alfacypermetrin - dess massfraktion i förpackningen är bara 5%, men det räcker för att döda kackerlackor och andra små insekter . Ett par dagar efter insekticidens applicering kommer resultatet av skadedjursbekämpning att märkas - de flesta skadedjur kommer att dö och resten rusar för att lämna den farliga platsen.

Det säregna med "Akaritoks" är att det kemiska pulvret fortsätter att förgifta insekter i flera månader, om det inte sveps bort under skörd.

Bild
Bild

Tornado

Insekticiden produceras i små förpackningar om 150 g - den här mängden räcker för att städa en liten lägenhet eller bostäder. Kemikalierna som utgör dammet är mindre giftiga, så det kan användas i vardagsrum. Ändå bör Tornado användas mycket försiktigt - efter några timmar tvätta ofta använda ytor med tvål och vatten . Komponenterna i giftet som verkar på kackerlackornas nervsystem är cypermetrin och borsyra. Dessa ämnen kommer in i skadedjurets kropp genom det chitinösa locket och påverkar deras nervsystem och orsakar oundviklig död.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aspid

En bra insekticid, som produceras av ryska fabriker, förpackar produkten i behållare med 250 g. Den aktiva substansen som verkar mot skadedjur är acetamiprid, som utgör 20% av det totala vita pulvret. Det är inte bara kackerlackor som påverkas av kemikalien - loppor, myror och flugor dör också vid kontakt med den.

Trots att "Aspid" är ett giftigt ämne är det mycket viktigt att följa instruktionerna för dess användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alfatrin

Denna anti -kackerlacka åtgärd produceras i Ryssland - det är främst 1 kg förpackningar avsedda för stora lokaler. Trots det tillverkar tillverkaren också små 25 g påsar för små rum. Toxicitetsnivån för det vita pulvret är måttlig, så det används sällan och med stor omsorg i bostadslokaler.

Efter att ha använt giftet fortsätter alphacypermetrin -komponenten att aktivt påverka skadliga insekter i ett par månader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fenaxin

Ett universalmedel med två aktiva ingredienser - borsyra och pyretroidfenvalerat. "Fenaxin" säljs i påsar på 125 g - denna mängd gift är det mest praktiska för användning i lägenheter. De aktiva kemikalierna i det vita pulvret blir effektivt av med kackerlackor, flugor, vägglöss och loppor. Insekticiden har ett bra värde för pengarna - till en överkomlig kostnad " Fenaxin" kan skydda huset från skadedjur i 3-4 månader.

Bild
Bild

Övrig

Problemet med kackerlackor oroar många länder, så insektsmedel produceras över hela världen. Ibland använder människor på jakt efter ett riktigt effektivt botemedel kinesiskt damm, eftersom det enligt rykten fungerar bättre än hushållsdamm. Faktum är att kemikaliernas sammansättning är ungefär densamma, så du behöver inte komplicera ditt liv genom att beställa kackerlackpulver online. Vi föreslår att vi tittar närmare på flera dammar som är värda att uppmärksamma lägenhetsägare.

  • " Tiuram ". Detta vita pulver kallas också ofta "däck" eller "kabel", eftersom det huvudsakliga tillämpningsområdet för komponenten "Tiuram" är gummiindustrin. Kemikalien har mer effektiva insekticida egenskaper än den allmänt använda borsyran. Nackdelen med "Turam" är att det är ganska svårt att hitta det - det är inte till salu i kommersiella butiker. Det finns i nätbutiker som "kabelpulver" eller kemiskt reagens.
  • EcoKiller . Diatoméjordinsekticid som orsakar svår uttorkning hos insekter. Kemikaliens särart är att det inte är beroendeframkallande och effektivt förstör vuxna kackerlackor och unga nymfer."EcoKiller" kan inte förstöra kackerlackaägg, om kolonin är för stor skulle det vara klokt att använda flera olika insekticider, eller ringa specialister.
  • " Regent ". Ämnets sammansättning innehåller ett starkt gift - fipronil, tack vare detta anses "Regent" vara ett bra val för förstörelse av kackerlackor och andra små skadedjur. Det räcker med att insekter rör vid pulvret för att få en dödlig dos av kemikalien.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse för bearbetning

Innan du börjar behandla ett rum med en insekticid, måste du se till att det efter behandlingen inte finns kvar på olika ytor. För att förhindra förgiftning av människor och djur är det nödvändigt att ta bort alla kläder, tallrikar, barnleksaker och andra föremål från rummet. Sedan måste du flytta möblerna och täcka den med en skyddsfilm så att giftet inte kommer på det.

Ta hand om din säkerhet när rummet är klart för behandling - var noga med att använda handskar och andningsskydd . När proffs arbetar bär de också en speciell skyddsdräkt, skyddsglasögon och gummiskor.

Sådant skydd är ett bra tillägg, men när du arbetar med damm räcker det med andningsskydd och handskar.

Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Vitt kackerlackpulver kan användas på två olika sätt - strö torrt eller späd med vatten. Om du bestämmer dig för att använda torrt damm behöver du bara hälla det på platser där ett stort antal insekter ackumuleras - i mörka hörn, under ett handfat, nära en gasspis, bredvid skrymmande möbler och i ventiler. När insektsmedlet börjar fungera är det mycket viktigt att sopa bort de döda insekterna och spola dem i toaletten, eftersom vissa individer kan låtsas vara döda och sedan återställa kolonin.

Alternativet med en dammlösning är också ganska enkelt - du måste lösa upp pulvret i vatten med beaktande av proportionerna som anges på förpackningen . När giftet är klart måste det appliceras på de platser där insekter ackumuleras med en sprayflaska, en svamp eller en liten borste. Det är nödvändigt att bearbeta med en tjock blandning på de mest otillgängliga och mörka platser där matavfall av misstag kan falla - bakom gasspisen, bakom golvbrädorna, i sprickorna mellan dörren och öppningen, bakom badrummet och handfatet, ventilationsgaller. Om du märker kackerlackor i bara ett rum, bör du inte begränsa dig till skadedjursbekämpning bara i det - det är nödvändigt att förgifta kackerlackor i hela lägenheten på en gång, annars kommer insekterna att gömma sig i angränsande rum och helt enkelt återvända efter luftning.

När du har applicerat damm på alla nödvändiga platser stänger du fönster och dörrar - i detta tillstånd ska lägenheten stå minst en dag

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter 24 timmar är det mycket viktigt att ventilera rummet och tvätta alla arbetsytor med tvål och vatten, eftersom kemikaliepulvret kan förvaras länge i små sprickor. När rummen är tillräckligt ventilerade kan hyresgäster återvända till lägenheten.

Säkerhetsåtgärder

Trots att moderna kackerlackpulver har en balanserad mängd gift bör de inte tas lätt på. För att förhindra eventuell förgiftning måste du skydda dig själv så mycket som möjligt - bära mask och handskar samt kläder som du byter omedelbart efter bearbetning av rummen. Det är nödvändigt att applicera pulver eller lösning med öppna fönster - de bör stängas först efter avslutat arbete.

Bild
Bild

Granska översikt

När du väljer damm från kackerlackor, var noga med att vara uppmärksam på recensionerna, eftersom varumärkets popularitet inte alltid betyder läkemedlets effektivitet. Många användare rekommenderar att du använder pulvergift, eftersom det gör ett utmärkt jobb med att döda skadedjur i de tidiga stadierna . Och också människor använder damm inte bara i lägenheter, utan också i privata hus - det skyddar invånarna från myror och flugor.

Rekommenderad: