Zonder För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten, Läkemedlets Sammansättning. Hur Odlar Man Det? Granska översikt

Innehållsförteckning:

Video: Zonder För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten, Läkemedlets Sammansättning. Hur Odlar Man Det? Granska översikt

Video: Zonder För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten, Läkemedlets Sammansättning. Hur Odlar Man Det? Granska översikt
Video: Storytime: We had a Bedbug Infestation 2024, April
Zonder För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten, Läkemedlets Sammansättning. Hur Odlar Man Det? Granska översikt
Zonder För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten, Läkemedlets Sammansättning. Hur Odlar Man Det? Granska översikt
Anonim

Närvaron av en sådan "granne" som en bugg i huset kan leda vem som helst till förtvivlan. Dessa små blodsugande insekter orsakar mycket problem, och därför måste du bekämpa dem direkt efter upptäckten. Det mest effektiva alternativet är att använda en effektiv insekticid. Detta är precis vad Zonder är. I artikeln kommer vi att överväga dess funktioner och egenskaper.

Bild
Bild

Beskrivning

Zonder är en av de senaste holländska utvecklingen. Dess popularitet beror på att buggarna ännu inte har hunnit vänja sig vid produktens sammansättning, men de är mycket anpassade för många ämnen, och det är inte så lätt att döda dem en gång för alla. Zonder innehåller 3 huvudingredienser för att bli av med ovälkomna gäster.

  • Pyretroider . Detta är en viss klass av gifter, mycket destruktiv för insekter. Det orsakar förlamning och anfall, vilket snabbt blir orsaken till skadedjurets död.
  • Organiska fosforföreningar . Genom att kontakta skadedjurets kropp påverkar dessa föreningar direkt nervsystemet hos buggen.
  • Synergist . Detta element har lagts till för att öka effektiviteten hos de två ovanstående komponenterna. Men det kan bara påverka insekter, vilket påverkar deras mag -tarmfunktion.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Insekticiden marknadsförs som ett flytande koncentrat . Behållarvolymerna kan vara helt olika: det här är små flaskor på 100 milliliter och imponerande burkar på 5 liter. Färgen på preparatet är ljusbrun. Funktionsprincipen är ganska enkel. Det är ingen hemlighet att vägglöss bara matar av blod. Därför fungerar det inte att locka dem med något, som kackerlackor. Här behöver du en kontaktinsats.

Som ett mikroinkapslat medel sätter Zonder sig på insektsorgan och är ordentligt fäst vid dem . Små kapslar av ett ämne som innehåller gift bryts upp när parasiterna rör sig och förgiftar dem. Individen som påverkas av toxinet återvänder till "vänner" och ger gift på sitt eget skal. Efter en tid förlamar giftet skadedjur, och de dör. Zonder varar cirka 7 veckor. Under denna tid kommer alla parasiter att dö.

Under de kommande 6 månaderna kommer en partiell effekt av botemedlet att bestå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu överväga några ytterligare fördelar med läkemedlet:

  • en snabb effekt inte bara på vuxna, utan också på larverna;
  • en unik komposition, tack vare vilken buggarna inte kan anpassa sig till botemedlet;
  • lång exponeringstid;
  • för ansvarsfull användning - säkerhet för vuxna, barn och husdjur som bor i rummet;
  • möjligheten att använda på en mängd olika platser - lägenheter, hus, företag, lagerbyggnader, statliga myndigheter;
  • ytterligare död av andra parasiter, om sådana finns.

Bild
Bild

När det gäller nackdelarna finns det flera punkter

  • Priser . Zonder är ganska dyrt. Till exempel kommer 100 milliliter av läkemedlet att kosta dig 1300 rubel. En liter av ämnet kommer att kosta lite mer än 6 000 rubel. Fem liters cylindrar efterfrågas oftast endast av professionella tjänster.
  • Främmande lukt . Verktyget har en märklig doft, och väldigt få gillar det. Vanligtvis försvinner lukten på ett par timmar, men ibland händer det att den stannar inomhus i veckor.
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Mycket ofta litar specialister på behandlingen av lokaler med insekticider. … Det finns två huvudorsaker till detta.

  • Svårigheter med beräkningar . När du betar buggar måste du ta hänsyn till många nyanser: var det någon tidigare erfarenhet av att bli av med dem, det ungefärliga antalet insekter, deras bostad. Allt detta påverkar koncentrationen. Dessutom anger europeiska tillverkare i instruktionerna koncentrationen, vilket kanske inte räcker. Detta beror på klimatskillnaden, antalet insekter och deras art. Därför är det ibland svårt att beräkna dosen själv.
  • Svårigheter i tillämpningen . Vägglöss är mycket små insekter, och de kan krypa var som helst. Om denna attack är med dig för första gången, så har du troligtvis ingen aning om alla deras hålor och lager. Det är svårt för en oerfaren person att hitta alla insekters gömda platser.

Ändå är självbearbetning fullt möjligt att testa. Vi kommer att överväga mer detaljerat hur man gör detta.

Bild
Bild

Träning

Detta är ett mycket viktigt steg för att hålla lokalerna intakta och säkra. Det första steget är att ta bort alla sängkläder och madrassöverdrag . Tvätten tvättas vid de högsta temperaturerna och kan även ångbehandlas. Om det är vinter ute och du bor i ett privat hus, bör sängkläderna tas ut i kylan och lämnas där i 24 timmar.

Förutom, det är nödvändigt att flytta sängar och soffor bort från väggarna för att kunna närma sig dem bakifrån . Filtar, lock, överkast tas bort från möbler. De inspekterar också väggarna själva, särskilt där det finns små hål eller lös tapet. På sådana platser kan parasiter mycket väl hittas. Golvlisterna tas bort och flyttas till ett annat rum. Det är också lämpligt att ta bort blommorna, men om detta inte kan göras är de täckta med film eller matkassar. Barn och husdjur bör inte vara närvarande under behandlingen.

Viktigt: innan du fortsätter med proceduren för rengöring av lägenheten bör du besöka dina grannar och prata med dem. Kanske kämpar de i angränsande lägenheter också med objudna gäster. Dessutom kommer grannarnas buggar att kunna komma tillbaka till ditt hem efter ett tag.

Bild
Bild

Behandling

Zonder är en koncentrerad produkt och måste spädas före användning. För varje liter vatten krävs 5 milliliter av produkten . Korrekt utspädd komposition kommer att ha mjölkfärg. Men om det finns för många insekter kan koncentrationen ökas. Ta i detta fall 15 milliliter av läkemedlet per liter vatten.

När produkten är utspädd måste du börja använda den omedelbart . Ta en onödig sprayflaska, fyll den med kompositionen. Börja sedan bearbeta alla platser där gärningsmännen lurar. Det kan vara många platser: sprickor i väggar och golv, möbelstomme, fönsterbrädor. Var noga med att kontrollera hålen för ventilation, radiatorer. Gå igenom garderoberna, skåpen, sortera ut sängkläderna. Var noga med att titta bakom bilderna, för blodsugande parasiter kan mycket väl gömma sig där.

Bild
Bild

För hårda ytor behöver du 50 milliliter produkt per kvadratmeter . Substrat som kan absorbera fukt kommer att kräva 100 milliliter. Efter bearbetning måste du lämna lägenheten i några timmar. Alla ventilationsöppningar och dörrar är tätt stängda så att insekticiden inte eroderar. Vid hemkomsten ventileras rummet. Platser som du ofta tar tag i med händerna bör torkas med en fuktig trasa. Du kan också behandla dem med ett antiseptiskt medel. Efter 14 dagar rengörs det städade rummet noggrant.

Nackdelen med Zonder är att denna insekticid inte påverkar ägg - bara larver och vuxna insekter . Det betyder att omarbetning är rätt lösning. Efter allmän rengöring (14 dagar efter den första rengöringen) används produkten igen. Sedan agerar de på samma sätt som i det första fallet: de torkar ut kontaktpunkterna, väntar 2 veckor, städar rummet.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Zonder har en kemisk sammansättning, så som alla insektsmedel måste den användas korrekt. Låt inte denna insekticid komma i kontakt med huden eller luftvägarna. Här är några viktiga regler för användning av produkten.

  • Skydda din hud och andningssystem. Var noga med att bära en speciell kostym, handskar och andningsskydd. Du måste också bära en speciell mask för att skydda dina ögon.
  • Ät, drick eller rök inte i rengöringsområdet.
  • Zonder får inte appliceras på elektriskt ledande ytor. Det är förbjudet att spruta uttag, elektriska apparater, ledningar.
  • När behandlingen har avslutats bör du tvätta händerna noggrant och ta en dusch. Samla alla kläder och tvätta vid höga temperaturer. Om de är engångsartiklar är det bäst att kasta dem. Glasögon eller en skyddsmask behandlas med antiseptiska föreningar.
Bild
Bild

Förutom, det är nödvändigt att förvara produkten korrekt . Flaskan placeras på en sval och mörk plats där barn eller djur inte kan nå den. Det är förbjudet att förvara produkten i kombination med läkemedel, hushållskemikalier.

Viktigt: om du efter behandlingen känner huvudvärk, illamående, smärta i ögonen eller obegripliga utslag på huden, skjut inte upp besöket hos läkaren. Konsekvenserna av förgiftning kan vara oförutsägbara.

Bild
Bild

Granska översikt

Nästan alla kunder säger att Zonder är mycket bra. Huvudpunkten som noterades i svaren är produktens utmärkta effektivitet . Insekticiden gör ett utmärkt jobb och förstör snabbt hela populationer av oönskade grannar. Konsumenterna insisterar dock på att minst två behandlingar bör utföras för att verkligen bli av med de blodsugande parasiterna.

När det gäller lukten är det naturligt obehagligt . Och ändå är de som är trötta på vägglöss redo att uthärda det, om än bara av anledningarna till att andra droger utstrålar värre dofter som inte försvinner från lägenheten i veckor. Och också i nästan alla recensioner noteras att Zonder är det enda läkemedlet som inte bara hjälpte till att bli av med skadedjur utan också förhindrade att de återkommer. Alla vuxna parasiter, i kontakt med agenten, kommer ut ur sina gömställen och dör. Det återstår bara att sopa bort dem med en kvast och kasta dem.

Det rekommenderas inte att använda en dammsugare.

Bild
Bild

När det gäller negativa svar finns de också, men nästan alla är inte relaterade till effektivitet, utan till nyanser av köp och användning. Till exempel hävdar vissa människor att de inte mådde bra efter behandlingen. Det är fullt möjligt att bli förgiftad om du försummar säkerhetsreglerna, och detta är ingen hemlighet. Andra gillade inte det faktum att produkten är dyr och svår att få tag på. På grund av en sådan brist finns det dessutom många förfalskningar på marknaden. Det är viktigt att notera att Zonder endast säljs i följande behållare:

  • 50;
  • 100;
  • 250;
  • 500 ml;
  • 1 l.

Behållare på 5 liter kan också hittas, men en sådan mängd krävs inte för en vanlig konsument.

Varje flaska av produkten har ett speciellt hologram.

Rekommenderad: