"Bödel" Från Kackerlackor: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Odlar Man Ett Gift Mot Kackerlackor? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: "Bödel" Från Kackerlackor: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Odlar Man Ett Gift Mot Kackerlackor? Recensioner

Video:
Video: 10 Worst Animal Stings And What They Do 2024, Maj
"Bödel" Från Kackerlackor: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Odlar Man Ett Gift Mot Kackerlackor? Recensioner
"Bödel" Från Kackerlackor: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Odlar Man Ett Gift Mot Kackerlackor? Recensioner
Anonim

Insekticidmedel "Bödel" för kackerlackor och andra insekter anses vara en av de bästa på den ryska marknaden. Recensioner om det gör att du kan uppskatta produktens fördelar och låga faroklass - att inte vara rädd för de negativa konsekvenserna av bearbetning. Innan du odlar gift mot kackerlackor bör du noggrant studera instruktionerna och ta hand om nödvändiga säkerhetsåtgärder.

Särdrag

"Bödeln" botemedel mot kackerlackor, producerade av ryska och tyska företag, anses vara ett av de bästa alternativen för att bekämpa irriterande insekter. Giftet utvecklades i Tyskland som ett professionellt skadedjursbekämpningsmedel, baserat på organofosforföreningar . Det kännetecknas av hög doseringsnoggrannhet, koncentrerad formel. Verktyget är effektivt inte bara mot kackerlackor - det är möjligt att kämpa med sin hjälp i lägenheten med andra typer av skadliga insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Insekticidpreparat "Bödel" har sina egna egenskaper som gör det attraktivt att köpa

  1. Hög effektivitet . Läkemedlet dödar snabbt även en stor population av insekter. Det finns ingen anledning att vänta, som är fallet med beten och fällor. Kackerlackor dör på 1 dag.
  2. Återstående åtgärder . När det gäller inhemska insekter förblir "bödel" effektiv i ytterligare 30 dagar. Om kackerlackorna dyker upp igen kommer de att förstöras.
  3. Ett brett spektrum av åtgärder . Läkemedlet dödar insekter i alla utvecklingsstadier.
  4. Brist på beroendeframkallande effekt . Insekter utvecklar sällan immunitet mot organofosforföreningar. Till skillnad från läkemedel på olika sätt är de alltid effektiva.
  5. Låg toxicitetsklass . Verktyget "bödel" har tilldelats den tredje faroklassen. Kompositionen är inte farlig för människor och husdjur, men den rekommenderas inte för användning i barnomsorg, sjukhusavdelningar. Produkten ska endast hanteras vid användning av personlig skyddsutrustning.
  6. Ingen risk för egendom . Vid bearbetning lämnar kemikalien inga fläckar eller andra skador. Dess spår tvättas enkelt av med vanligt vatten.
  7. Avsaknad av ihållande lukt . Produktens ljuskaraktäristiska doft försvinner snabbt. Behandlingen kan utföras obemärkt av grannar eller andra boende.

Det finns också nackdelar. Dessa inkluderar verktygets ganska höga kostnad - vid bearbetning av stora områden blir kostnaderna betydande. Dessutom måste kemikalien spädas med vatten, till skillnad från färdiga aerosoler, och isoleringsperioden efter desinfestation når 10-12 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Det kemiska preparatet som kallas "bödel" innehåller den huvudsakliga aktiva ingrediensen - fenthion , liksom ytterligare komponenter i form av förtjockningsmedel, antioxidanter, parfymer. Denna kombination låter dig behålla insektsicidens egenskap under lång tid.

Det är värt att prata mer om den huvudsakliga aktiva ingrediensen . Fenthion är en färglös oljig substans som är dåligt löslig i vatten. Det sprids lätt i organiska lösningsmedel, särskilt metanol och dess derivat. Teknisk fenthion i en koncentration av 95–98% ser ut som en gulbrun olja, har en något uttalad vitlökarom. Vid uppvärmning sönderdelas den och skapar giftiga ångor, varför endast vätskor vid rumstemperatur används vid framställning av lösningar.

Bild
Bild

Kemiska preparat baserade på fenthion är effektiva mot de flesta insekter och har en uttalad ovicid effekt . Med deras hjälp förstörs myggarnas och flugornas klor och ixodid fästingar elimineras. Hemma används agenten för att bekämpa kackerlackor, andra flygande och krypande insekter.

I och för sig är fenthion mycket giftigt, tillhör den andra faroklassen, men dess låga koncentration i lösningar minskar riskerna för människor och djur. Men när du arbetar med det är det absolut nödvändigt att skydda andningsorganen, och rengöring efter desinfektion rekommenderas att göras med handskar.

Bild
Bild

Driftsprincip

Betyder "bödel" tillhör kategorin kontakt- och tarmbekämpningsmedel, ger en kombinerad effekt på insektens kropp. Vid kontakt med det dör skadedjur inte direkt - i genomsnitt tar det upp till 20 minuter att förstöra dem. Ämnet orsakar förlamning av andningsorganen, leder till att insekter är immobiliserade och sedan dör.

Bild
Bild

Utgivningsformer

Kemikalien "Executioner" produceras i kompakta enskilda flaskor, uteslutande i form av en flytande lösning. Standardkoncentrationen av den aktiva ingrediensen är 27%. Det inhemska läkemedlet är förpackat i genomskinliga 5 ml flaskor. Vätskan inuti har en karakteristisk gulbrun nyans.

Den tysktillverkade produkten säljs i satser för professionell bearbetning. Flaskans standardkapacitet är 100 ml, det finns 5 av dem i satsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man odlar?

"Bödel" -agenten måste spädas utifrån de koncentrationsalternativ som tillverkaren erbjuder. 5 ml injektionsflaskor är avsedda att lösas upp i 0,5 liter vatten. Detta räcker för att desinfestera 5–6 m2 yta. Kapaciteten på 100 ml är avsedd att lösa upp koncentratet i 5 liter vatten. För upprepad behandling för profylaktiska ändamål används läkemedlet i en koncentration reducerad med hälften.

För behandling av bostäder används ungefärliga proportioner som beskrivs nedan

  1. För 20 m2 . Tillräckligt med 6 injektionsflaskor med 5 ml för primär desinfestation. Ytterligare 4 kommer att behövas för förebyggande behandling efter 10–20 dagar.
  2. 60 m2 . Det är värt att köpa 18 flaskor. 5 av dem kommer att läggas på förebyggande åtgärder. De återstående 13 kommer att läggas på att förbereda stamlösningen.
  3. Per 100 m2 . Det huvudsakliga steget för desinfektion kommer att kräva användning av 20 doser om 5 ml vardera. För förebyggande åtgärder räcker det med 6-10 injektionsflaskor.

Trots avsaknaden av ett direkt förbud mot upplösning av "bödeln" i varmt vatten är vätska vid rumstemperatur det bästa valet för att späda ut läkemedlet. Detta minskar risken för oavsiktlig ångförgiftning av bekämpningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansöker?

Instruktioner för användning av insekticidpreparatet "Executioner" är ganska enkla - det räcker med att följa ett antal rekommendationer

  1. Gör en fullständig rengöring i förväg . Det är nödvändigt att slänga skräpet, demontera matlagren och identifiera möjliga spår av infektion. Alla dessa åtgärder kommer att öka bearbetningseffektiviteten avsevärt.
  2. Isolera mat . Lösa packas i burkar med förseglade lock, resten förpackas i plastpåsar. Kontakt med bekämpningsmedel bör inte tillåtas.
  3. Ta bort kläder och sängkläder från garderoberna . Det är lämpligt att utföra en tvätt med hög temperatur, med en stark kontaminering av rummet - med preliminär kemisk behandling av föremål.
  4. Flytta bort möbler från väggar, ta bort mattor, gardiner, tavlor och affischer . Om golvlisterna kan tas bort är det värt att göra det.
  5. Stäng fönster, täck luftkanaler och ventilationsöppningar med tejp .
  6. Ta bort barn och husdjur från de behandlade lokalerna . Det är också oönskat att vuxna är hemma vid tidpunkten för desinficering utan PPE: andningsskydd, handskar.
  7. Använd skyddsutrustning . Du kan använda en regnrock för att skydda dina kläder. Använd skyddsglasögon och andningsskydd, handskar.
  8. Förbered läkemedlet, häll det i en sprayflaska . Se till att lösningen rinner fritt in i sprutmunstyckets öppning.
  9. Spray . Det är nödvändigt att börja bearbeta från hörn, platser bakom möbler, golvlister. Kackerlackor kan gömma sig i uttag, i golvsprickor, under linoleum, i hushållsapparater. Särskild uppmärksamhet ägnas åt områdena under diskbänken och badrummet, bakom kylskåpet, under fönsterbrädorna.
  10. I slutet av bearbetningen, stäng alla dörrar ordentligt . Lämna rummet i upp till 10 timmar. Efter denna period utförs ventilation, våtrengöring av golvets huvudsakliga områden, bord, det är värt att torka handfat och dörrhandtag. I hörnen, bakom möbler, under golvlisterna, är det bättre att lämna preparatet i upp till 30 dagar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att ta hänsyn till att om kackerlackor kommer in i bostaden utifrån (från grannar, från trappan), måste du utföra en komplex skadedjursbekämpning . Det rekommenderas också att installera nät med små celler på ventilationshål och passager för att stänga luckorna mellan taken.

Defekt VVS, som lockar kackerlackor med konstant tillgång till vatten, måste bytas ut eller repareras.

Bild
Bild

Granska översikt

Enligt de flesta köpare är pengarna under varumärket Executioner värda pengarna som läggs på deras köp . Läkemedlet är lätt att dosera och säljs i små flaskor. Köpare noterar effektiviteten av ett insekticidmedel, en snabb åtgärd, ett långvarigt resultat. Det är intressant att kompositionen kännetecknas av frånvaron av en skarp och stark lukt, även om en specifik doft fortfarande är närvarande. Enligt recensioner kommer det inte att vara svårt att klara det efter bearbetning.

Köpare noterar att "Executioner" har en mer massiv effekt jämfört med aerosoler . Efter att ha väntat på den tilldelade tiden sveper många ägare av behandlade lägenheter helt enkelt bort insekter som har dött inom 10-12 timmar med skopor. Det anses också vara ett stort plus att kompositionen inte är farlig för husdjur. Den kan användas i hem med katter och hundar.

Det finns också negativa åsikter . Köpare noterar att även vid behandling i respirator, efter kontakt med läkemedlet, uppträder illamående och andra tecken på förgiftning. Det nämner också behovet av omarbetning. Dessutom är kostnaderna för att köpa "Bödel" -föreningen för desinficering av stora lokaler jämförbara med kostnaderna för att kontakta sanitära tjänster.

Rekommenderad: