"Bödel" För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Odlar Man Gift Mot Vägglöss? Hur Man Behandlar Väggar Och Använder Den Någon Annanstans? Förening. Rec

Innehållsförteckning:

Video: "Bödel" För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Odlar Man Gift Mot Vägglöss? Hur Man Behandlar Väggar Och Använder Den Någon Annanstans? Förening. Rec

Video:
Video: Bullet Ant Kryptonite? 2024, April
"Bödel" För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Odlar Man Gift Mot Vägglöss? Hur Man Behandlar Väggar Och Använder Den Någon Annanstans? Förening. Rec
"Bödel" För Bedbugs: Instruktioner För Användning Av Produkten. Hur Odlar Man Gift Mot Vägglöss? Hur Man Behandlar Väggar Och Använder Den Någon Annanstans? Förening. Rec
Anonim

En av de mest effektiva åtgärderna mot husdjur är ett läkemedel som kallas "bödel". Det låter dig inte bara snabbt få önskat resultat, utan skapar inte heller något särskilt hål i budgeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

"Bödel" - ett botemedel mot vägglöss, ser ut som en oljig transparent vätska med en liten gulhet, vanligtvis tillgänglig i flaskor om 6 milliliter. Idag finns det dock en möjlighet att köpa ett gift med en genomsnittlig toxicitet i en hundra milliliter flaska och till och med i en behållare innehållande 0,5 liter. Den mest kända tillverkaren av produkten i Ryssland anses vara Alina Nova Prof LLC.

Huvudkomponenten i läkemedlet som syftar till att eliminera vägglöss är 27,5% fenthioninsekticid. I en standardflaska finns ämnet i en mängd av 1,65 milliliter.

Det har en dödlig effekt på insekter, men gör mycket mindre skada för husdjur och människor. Med tanke på den höga halten fenthion i kompositionen kan man dra slutsatsen att själva "bödeln" är ett koncentrat av en insekticidemulsion . Det bör nämnas att eliminering av skadedjur kan utföras i en koncentration av fenthion från 0, 3 till 0, 4%, därför måste en högkoncentrerad "bödel" spädas före användning. Bland komponenterna som finns kan du också hitta vatten, som fungerar som lösningsmedel och fenthion. Antioxidanten förhindrar försämring av den aktiva substansens kvalitet under dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stabilisatorn säkerställer blandningens homogenitet och förhindrar bildning av utfällning eller suspension. Det garanterar också kompositionens stabilitet vid temperaturhopp och minskar sannolikheten för att aktiva komponenter förstörs av ultraviolett ljus. Om parfymen vanligtvis ökar attraktiviteten hos denna eller den där produkten, spelar den i kompositionen av "bödeln" en helt motsatt roll . Den skarpa och motbjudande lukten som härrör från den bör "varna" personen för att rummet har genomgått behandling och inte ska vara i det. Man kan dock inte argumentera med det faktum att doften av lösningen fortfarande döljer en uttalad kemisk arom. Tensider (ytaktiva ämnen) förhindrar att skum uppträder i vätskan och gör det också mer effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Insekticid "Executioner" är ett av de mest populära läkemedlen mot husdjur på grund av dess många fördelar. Den första av dem är naturligtvis läkemedlets höga effektivitet. Eftersom den är flyktig kan den komma in i även de mest otillgängliga områdena, så ett par behandlingar brukar vara tillräckligt för att helt eliminera problemet . Ett annat viktigt plus är att den utspädda essensen inte lämnar märken på möbler, saker eller väggar. Läkemedlets säkerhet bekräftas av kvalitetscertifikat och överensstämmelse med GOST.

Trots att toxiciteten hos fenthion tilldelar "bödeln" till den andra klassen av fara, bör man inte oroa sig för förgiftning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Insekticiden är ganska budgetmässig . Kostnaden för en flaska är i genomsnitt cirka 100 rubel, och dess innehåll är tillräckligt för att bearbeta 5 kvadratmeter. Kompositionen är inte resistent, vilket betyder att den inte är beroendeframkallande. Vanligtvis brukar vägglöss vänja sig vid nästan vilket gift som helst, och därför slutar det med tiden att agera på dem. Detta kommer dock inte att hända med "bödeln" - även om skadedjuren återkommer kommer behandlingen med samma medel att bli ganska framgångsrik. Förresten, det visar sig vara ganska enkelt att använda det här verktyget.

Ändå har insekticiden också ett antal nackdelar . Till exempel kvarstår en obehaglig lukt i rummet i flera dagar efter proceduren. Flaskans lilla volym gör läkemedlet olönsamt för rengöring av stora rum. Dessutom kan ett flyktigt läkemedel inte användas alls i ett öppet område, därför kommer det inte att fungera för att bli av med problem i trädgården på detta sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Handlingsmekanismen för medel

Giftet, som är "bödel", hänvisar till nervparalytiska och påverkar därför så uttalat ryggradslösa djur. Skadedjuret förbrukar ett aktivt giftigt ämne genom kontakt eller luftburna droppar . Handlingsprincipen är att giftet, som tränger genom slemhinnan och chitinösa membranet, absorberas i hemolymfen genom att komma på ytan av insekts kropp eller inuti dess spiraklar. Den senare transporterar följaktligen gift genom kroppen, inklusive att leverera det till zonen för interaktion mellan nervceller och muskelfibrer. Kedjan av reaktioner som uppstår i framtiden leder till en fasad förlamning av alla delar av kroppen och ytterligare död av insekten. Det bör nämnas att skadedjuret kan dö, även bara genom att köra över ytan som behandlats med läkemedlet.

I det här fallet kommer torra partiklar helt enkelt att fastna på bugens ben och kropp. Naturligtvis kommer en sådan kamp att vara längre, men det kommer att hjälpa till att lösa problemet med individer som gömmer sig på svåråtkomliga platser . Den kvarvarande effekten av "bödeln" varar ett par veckor. Insektsmedel fungerar dock praktiskt taget inte på insektsägg, vilket inte får glömmas bort. Det bör också nämnas att fenthion har en kumulativ effekt.

Om en insekt som kommer i kontakt med den får en otillräcklig dos, kommer den att förbli i kroppen, och så snart den nödvändiga mängden ackumuleras kommer insekten att dö.

Bild
Bild

Hur förbereder man lokalerna?

Först och främst måste barn, husdjur, inklusive gnagare och andra små representanter för faunan, liksom människor som lider av andningssjukdomar, lämna rummet som kräver behandling av vägglöss. Man bör komma ihåg att deras återkomst endast är möjlig efter några timmar eller till och med dagar . Terrariet och akvariet bör helst tas ut, men om detta inte är möjligt, måste fiskens och amfibiernas livsmiljö skyddas med täckglas och en tjock filt. Den senare bör ha sådana dimensioner att den hänger ner i kanterna och stänger sprickorna. Enheten som levererar syre till akvariet stängs av under bearbetning, annars kan den flyktiga substansen hamna i vattnet. Burar och voljärer med sina invånare tas bort från lokalerna. En sådan försiktighetsåtgärd kan inte vara överflödig, eftersom till exempel fåglar är mer känsliga för läkemedlet och därför kan känna förgiftningssymtom även från en låg koncentration av "bödeln".

Öppningen av det maximala antalet skadedjursbo bör också föregås av behandling . Till exempel måste du öppna soffförvaringen och ta bort madrasser från sängarna. Om någon möbel har blivit hårt attackerad av en insekt måste objektet demonteras, och inte bara för att linda upp ramen, utan också för att ta bort klädseln och ta ut fyllmedlet. Ett överflöd av vägglöss kan också kräva sådana nödåtgärder som att skruva av golvlister, flytta möbler från väggarna till mitten och till och med demontera flera parkettbrädor. Med andra ord bör alla vägar för insekts reträtt och alla platser där de gömmer sig avslöjas.

Förstörelsen av vägglöss kräver dock inte alls tömning av skåp, eftersom vägglöss sällan sätter sig på kläder och andra föremål. Det räcker med att stänga sina klaffar och endast utsätta bakväggarna för bearbetning.

Bild
Bild

Produkter måste tas bort från öppna ytor i kylskåpet eller åtminstone i hermetiskt förslutna behållare . Det blir bättre att fördela disken till skåpen. I allmänhet rekommenderas att förvara alla personliga tillhörigheter bakom stängda dörrar. Möbler som inte kräver bearbetning, utrustning, konstföremål är täckta med plastfolie. Dessutom måste alla utfällbara föremål flyttas till utfällt läge. Ett annat tips föreslår att man letar efter tecken på insektsaktivitet, som ser ut som svarta prickar, på tapeter och boksidor. Defekta prover bör helst repareras.

Omedelbart innan du använder "bödeln" i det behandlade rummet stängs alla fönster och dörrar . Det är mer bekvämt att stänga ventilationsgallren med ark kontorspapper fäst på en tejp.

Vi får inte glömma att det inte ska blåsa i rummet från början av sprutningen till slutet av det tidsintervall som anges av tillverkaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur späds läkemedlet?

För att förstöra vägglöss är det oerhört viktigt att späda ut läkemedlet ordentligt med rent vatten. Till exempel, säng skadedjur kräver en blandning av 3 standardpaket med "bödel" och en liter vatten . Om det finns få insekter räcker det med ett par 6 ml flaskor för samma liter vatten. För behandling av ett specifikt område kan du begränsa dig till en flaska och 0,5 liter vatten. För utspädning hälls läkemedlet helt enkelt i en behållare med rent vatten och blandas noggrant tills det är jämnt. Om möjligt skakas lösningen aktivt.

Den resulterande blandningen hälls omedelbart i en sprayflaska eller en vanlig flaska med ett speciellt spraymunstycke . Det är dock bekvämt att odla giftet i samma behållare som kan användas för sprutning. Behållare med små sprinkler finns i sortimentet av företaget som producerar "The Witcher". Temperaturen på vattnet som används spelar ingen särskild roll, men det är bättre att använda varmt vatten.

Eftersom en flaska räcker till 5 kvadratmeter yta, kräver behandlingen av en standardlägenhet med en yta på 50 kvadratmeter cirka 10-15 flaskor . I närvaro av en stor mängd möbler ökar kostnaderna till 20-25 behållare.

Tillverkaren varnar för att öka eller minska koncentrationen av "bödeln" kan påverka resultatet negativt, så du bör inte experimentera med detta.

Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Enligt instruktionerna ska "bödeln" användas i lägenheten i alla livsmiljöer och rörelse av vägglöss. Vanligtvis tar det cirka 40-50 minuter att bearbeta varje förberett rum.

På svåråtkomliga platser

Arbetslösningen ska användas på alla ytor på soffor, både externa och interna. Golvlistens yta, såväl som luckorna mellan dem och golvet, liksom dem och väggarna, måste bearbetas . Själva väggarna ska täckas från golvet och uppåt med 50-60 centimeter. Förutom alla baksidor på skåp och nattduksbord måste man vara uppmärksam på målningarnas baksida. Förresten, om det finns några, så måste de platser där tapeten skalas av väggarna nödvändigtvis behandlas.

Det första steget är att förgifta insektsbon och områden med sin största koncentration . Nästa behandling är de platser där utsöndringen av skadedjur hittades, och efter det - ytorna som de någonsin rört sig på. Sist men inte minst är det nödvändigt att spraya områdena med potentiellt utseende av vägglöss. I princip, även om det inte finns skadedjur i dessa områden, rekommenderas det att spraya balkonger, uttag och fönsterbrädor. Nödvändigtvis sprutade områden nära golvlister och gesimser, samt plattor.

Om betespersonen inte är säker på att dropparna hamnade i ett särskilt avskilt gap, kan den behandlas med en bomullspinne som är genomblöt i gift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängkläder bearbetning

Hemma är det möjligt att behandla vägglöss och sängkläder. Det händer enligt följande: först sprutas tygdukarna helt med vätska, och sedan viks de flera gånger och läggs i plastpåsar med ett hermetiskt förseglat fästelement. Tvätten ska etsas i flera dagar, varefter den kan tas bort och tvättas flera gånger i maskinen - vanligtvis två eller tre.

Det är absolut nödvändigt att tillbehören är fria från både giftiga och döda vägglöss under sköljning.

Bild
Bild

Vägg- och möbelbehandling

Om ytan på föremålet som ska behandlas har förmågan att absorbera exempelvis klädseln på en stol eller en madrass, bör var och en av dess kvadratmeter ta emot 100 milliliter av läkemedlet. För de områden som inte absorberar vatten - möbelväggar eller sängramar, minskas förbrukningen till 50 milliliter.

Efter att hela rummet har bearbetats måste det lämnas, förutsatt att fönstren och dörrarna är stängda, åtminstone i ett par timmar. Helst sträcker sig detta steg över en natt. Efter ovannämnda period kastas alla fönster och dörrar upp, ventilation öppnas och maximalt djupt drag ordnas för att bli av med restlukten . Rummet bör ventileras i minst 30 minuter utan närvaro av personer. De ytor som har genomgått behandling, men som både människor och djur måste interagera med, tvättas med en speciell lösning. Dessa bör åtminstone vara dörrhandtag, bord, hyllor och matlagningsområden.

Bild
Bild

För att förbereda lösningen kombineras en liter vatten med 30-50 gram läsk och ett par gram tvålspån . På andra ställen bör "bödeln" förvaras så länge som möjligt. Om det efter en vecka upptäcks buggar i lägenheten igen, måste behandlingen upprepas. Det bör klargöras att om skadedjuret börjar krypa ut under bearbetningen, är det ingen mening att krossa dem på egen hand - på grund av giftet kommer de att dö på ett eller annat sätt. Allmän rengöring får utföras minst två veckor efter förföljelsen av insekter. Se till att antingen alla individer har dött eller att det utgångsdatum som anges av tillverkaren har passerat. Förresten är det mer bekvämt att samla döda insekter med en dammsugare och sedan bränna dem.

Det bör också nämnas att förutom standardanvändningen av "bödeln" finns det möjlighet att använda en kall ånggenerator. Den utspädda lösningen hälls helt enkelt i motsvarande behållare, enheten slås på och får arbeta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Det är tillåtet att arbeta med "bödeln" endast med en hel uppsättning personligt skydd. Långärmade kläder bör helt dölja huden: det är klokare att lägga till en långärmad skjorta med byxor nedstoppade i strumpor . Det är bättre att sätta en hatt på huvudet och se till att gömma händerna under gummihandskar. Luftvägarna bör döljas bakom en andningsskydd, och i avsaknad av en, bakom en tät hemmagjord mask baserad på gasväv och bomull. Om hälsotillståndet under arbetet förvärras, bör behandlingen avbrytas omedelbart, sedan gå ut och andas djupt. Även om de obehagliga symtomen försvinner rekommenderas det inte att fortsätta proceduren denna dag. Om en person inte mår bra efter ett par timmar, är det bättre för honom att konsultera en läkare.

Under processen är det förbjudet att dricka, äta och röka i det behandlade rummet . Om den utspädda emulsionen kommer i kontakt med huden måste den genast sköljas under kranen eller torkas med en fuktig trasa. Om droppar uppträder i ögonen ska de omedelbart sköljas med mycket vatten. Det efterföljande uppträdandet av klåda, rodnad eller andra symptom på irritation elimineras genom att införa en 30% natriumsulfacillösning. Om "bödeln" på något sätt hamnar i magen, måste du först dricka ett par glas rent vatten, sedan framkalla kräkningar och sedan konsumera samma mängd vätska, men med aktivt kol i mängden 10- 15 tabletter. Försämring av hälsan kräver omedelbar medicinsk rådgivning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man måste komma ihåg att det återstående läkemedlet inte helt enkelt kan tvättas bort i avloppet - först måste det neutraliseras genom att blanda det med bakpulver. För varje liter gift bör alltså 40 gram pulver falla.

Hur skiljer man ett original från en falsk?

När du köper ett läkemedel på ett apotek eller i en webbutik är det alltid nödvändigt att studera intyg om överensstämmelse, som måste finnas i paketet "Bödel". Det är lika viktigt att visuellt undersöka flaskan: locket på den måste förseglas på ett sådant sätt att den inte kan öppnas utan skada. En annan bekräftelse på att originalet presenteras i butiken är närvaron av ett hologram på flaskans vägg. Varning bör vara flaskornas volym, annorlunda än standard 6 millimeter, samt förpackningens transparens.

Bild
Bild

Granska översikt

De flesta av recensionerna om "bödeln" är positiva. Användare noterar effektiviteten av den utförda behandlingen, liksom det faktum att huset rensas från skadedjur på kort tid . Förresten är produktens mångsidighet också ett plus: kackerlackor lämnar huset tillsammans med buggarna.

Det är ganska förväntat att den enda nackdelen med detta läkemedel kallas den avstötande lukten som återstår efter sprutning av rummet. Vissa köpare är dock inte särskilt nöjda med kostnaden för behandling av stora utrymmen.

Rekommenderad: