Folkmedicin Mot Flugor: Hur Snabbt Bli Av Med Dem Hemma? Hur Man Kämpar Utomhus Och Inomhus Med Egna Händer? Örter Och Andra Läkemedel

Innehållsförteckning:

Video: Folkmedicin Mot Flugor: Hur Snabbt Bli Av Med Dem Hemma? Hur Man Kämpar Utomhus Och Inomhus Med Egna Händer? Örter Och Andra Läkemedel

Video: Folkmedicin Mot Flugor: Hur Snabbt Bli Av Med Dem Hemma? Hur Man Kämpar Utomhus Och Inomhus Med Egna Händer? Örter Och Andra Läkemedel
Video: Flugor & Fiske 6 - Nymfer för strömmande vatten (Trailer - Swedish) 2024, Maj
Folkmedicin Mot Flugor: Hur Snabbt Bli Av Med Dem Hemma? Hur Man Kämpar Utomhus Och Inomhus Med Egna Händer? Örter Och Andra Läkemedel
Folkmedicin Mot Flugor: Hur Snabbt Bli Av Med Dem Hemma? Hur Man Kämpar Utomhus Och Inomhus Med Egna Händer? Örter Och Andra Läkemedel
Anonim

Flugor är bland de mest irriterande insekterna som finns. Deras surrande irriterar nästan varje person, så många är intresserade av vilka folkmedicin som finns för dessa bevingade parasiter. I den här artikeln kommer vi att titta på hur du effektivt kan hantera flugor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rättsmedel för flugor i huset

Det finns väldigt många åtgärder som kan avvärja flugor som finns i rummet. Många av dem är extremt enkla och prisvärda. Ofta använder människor olika naturliga örter eller eteriska oljor för att bekämpa flugor.

Självgjorda fällor kan visa inte mindre effektivitet.

Hemmagjorda fällor

Flugor kan flyga inte bara i ett privat hus, utan också i en stadslägenhet. För att bekämpa dem använder människor en mängd olika medel. Dessa kan inte bara vara hårda avskräckande lukt eller kemiska sprayer, utan också speciella fällor. Det senare kan enkelt göras för hand, eftersom det absolut inte är något komplicerat med det.

Den största fördelen med hemlagade flugfällor är deras höga effektivitet. Många använder denna insektbekämpningsmetod. Låt oss titta närmare på hur du själv kan förbereda en stor fälla.

Du måste ta långa bitar av vävt eller papper . Det kan vara en gammal tapet. De ska smörjas med kolofonium, honung, ricinolja. Alla komponenter måste tas i lika stora proportioner. En sådan fälla kommer säkert att locka flugor, men bara de kommer inte att kunna gömma sig från den. Den största nackdelen med den betraktade hemlagade produkten är att det kommer att finnas en remsa i rummet med döda insekter limmade på den, och det här är inte den vackraste bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett annat intressant alternativ för en hemlagad flugfälla, som också mycket enkelt kan göras hemma . En sådan sak kan tillverkas av en vanlig plastflaska. Behållaren måste tas, och sedan måste halsen klippas av från den. Den sista delen måste vändas och sedan sättas in i flaskan. Detta måste göras så att nacken inte kan komma i kontakt med vätskan. Först måste du hälla sötat vatten i behållaren. Fluan kommer lätt att kunna komma in i flaskan, men den kommer definitivt inte att kunna ta sig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa enkla men ändå effektiva hemlagade produkter användes även i antiken, även om plastflaskor ännu inte var tillgängliga.

Örter

Du kan köra irriterande flugor ur ditt hus eller lägenhet med hjälp av några örter och växter. Detta är en annan populär metod för att hantera dessa insekter. Ägarna behöver inte göra något svårt - det räcker med att plantera de nödvändiga plantorna i omedelbar närhet av sitt hem. Örter kommer att bli en vinnande lösning om ägarna har en öppen veranda eller ett lusthus installerat direkt i frisk luft.

Låt oss ta en titt på en lista över de mest effektiva örter och växter som är bra på att bekämpa flugor

Geranium . Du kan ta bort flugor med pelargoner. Denna växt används med en avundsvärd frekvens för vacker dekoration av personliga tomter, liksom rum. Geraniumblomställningar ser ljusa och attraktiva ut, men samtidigt avvärjer de flugor.

Bild
Bild

Basilika . Denna ört används ofta i olika rätter. Dess löv avger en mycket lätt och känslig doft som kraftigt avvisar insekter. Om du vill driva flugorna ur lanthuset, är det vettigt att plantera kryddan i krukor nära huset. I en stadslägenhet kan basilika växa utan problem på en vanlig fönsterbräda. Om färska örter inte är tillgängliga kan du skrämma bort flugor med torkade kryddor eller eteriska basilikaoljor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lagerblad . Denna ingrediens finns i nästan alla kök. Den karakteristiska doften av lavrushka irriterar starkt vanliga flugor, fruktflugor och till och med möss.

Bild
Bild

Pepparmynta . Fluor kan skrämmas bort med antingen färsk eller torkad mynta. Den angivna växten kan ta bort inte bara flugor, utan också myror, myggor eller gnagare. Det räcker med att skära myntan i ett litet fat och sedan lägga den nära matplatsen.

Bild
Bild

Malurt eller solbränna . Små klasar av dessa örter kan hängas inuti bostaden. Detta kommer att hämma multiplikationen av fästingar, myggor, myror, vägglöss och flugor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvisar av fläder eller ormbunke . De måste försiktigt rivas av och sedan placeras i en vas i form av ett litet gäng. Detta kan effektivt avvärja alla dipteraner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga örter är mycket effektiva mot flugor. Det är därför många föredrar att skrämma bort irriterande insekter bara på detta sätt utan att skada sin egen hälsa.

Eteriska oljor

Ett annat effektivt sätt att avvärja flugor är att använda eteriska oljor. För att skrämma bort vingade insekter kan du använda olja:

  • nejlikor;
  • grapefrukt;
  • basilika;
  • orange;
  • citron;
  • lavendel;
  • pepparmynta;
  • eukalyptus.

Dessa kan läggas lite till lite till doftlampor eller till vattnet som används för att rengöra fönster, golv eller andra ytor i hemmet. Dessutom kan bomullstussar som blötläggs i lämpliga oljor placeras på olika ställen. För att effektivt skrämma bort skadedjur som har flugit in i hemmet kan du dessutom sprida olika örter på olika ytor. Det är lämpligt att sprida dem på fönsterbrädan, matbordet, nära papperskorgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra medel

På de listade positionerna slutar inte de medel som avvisar flugor där. Det finns många andra lika effektiva sätt att bli av med bevingade skadedjur. Låt oss ta en titt på de mest populära och effektiva.

Ett hemgjord gift som är framställt speciellt för att bekämpa flugor kan visa mycket hög effektivitet. Den är beredd av de enklaste ingredienserna: läsk, socker, ättika, svartpeppar och andra ingredienser. Här är några populära recept som många använder.

Du måste ta 3 msk. l. mjölk, socker och läsk, och blanda sedan ihop dem, tillsätt sedan 0,5 tsk. formalin. Den resulterande lösningen måste noggrant suga bitar av bröd, papper eller pappark. Dessa föremål bör placeras i områden där flugor är koncentrerade

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan fylla en burk med äppelcidervinäger och täcka den med ett 5 mm hållock. Sedan bör du placera betet nära dörren eller fönsteröppningen. Diptera kommer att ta sig in i behållaren, men de kommer inte att krypa därifrån, eftersom de kommer att dö

Bild
Bild

Du måste ta ¼ glas mjölk, 40 g vardera svartpeppar och socker. Alla komponenter måste blandas väl. Den resulterande lösningen måste impregneras med kartong eller papper. Förgiftade föremål bör placeras där det finns flugor. Det är möjligt att bara strö svartpeppar runt i huset - den här produkten visar sig vara giftig för insekter

Bild
Bild
Bild
Bild

Flugorna är väldigt rädda för dessa gifter. Korrekt beredda formuleringar gör att du snabbt kan driva ut insekter.

Vad är bra för att bli av med blomflugor?

Det finns många effektiva metoder för att bli av med blomflugor. Låt oss ta en titt på några av dem.

  • Växter som påverkas av dessa insekter kan vattnas med en mild tvålösning.
  • En svag lösning av kaliummangan bör beredas. Det kommer att behöva användas för systematisk vattning av växter. Men om koncentrationen är för stark, kommer det att leda till skador på rötterna.
  • Du måste skära vitlöksklyftorna på längden. De läggs ut på markens yta och fälls ut med ett snitt nedåt. Denna metod gör att du kan bli av med blomsterflugor på kortast möjliga tid.

Naturligtvis kan inte bara folk, utan också olika kemiska medel visa hög effektivitet mot skadliga insekter. Olika människor väljer olika sätt att hantera flugor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur hanterar jag flugor på gatan?

I vissa sommarstugor reproducerar flugor särskilt aktivt, vilket orsakar mycket obehag för ägarna. För att undvika sådana problem är det lämpligt att följa vissa rekommendationer.

  • Man måste komma ihåg att vingade parasiter lägger ägg och reproducerar mycket aktivt på platser där cesspools och komposthögar finns. Av denna anledning är det vettigt att regelbundet desinficera sådana områden med en lösning av blekmedel.
  • Det är mycket viktigt att alltid behålla din webbplats i frekvens. Han måste vara snygg, välskött.
  • Klippning av gräsmattan måste utföras regelbundet. Detta hjälper också till att bli av med vingade skadedjur.
  • Det är nödvändigt att omedelbart ta bort alla högar av löv och gräs. Låt dem inte ligga på platsen.
  • Det är starkt avskräckt att bilda sådana zoner där det kommer att finnas stillastående vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om insekter redan har lyckats starta på platsen och inte ger ägarna vila, kan du använda några effektiva sätt att bekämpa dem. Vi kommer att ta reda på vilka folkmedicin som kan visa den högsta effektiviteten i denna fråga.

I lika stora proportioner måste du ta ricinolja och kolofonium. De blandas med varandra. För kompositionens klibbighet är det vettigt att tillsätta 1 tsk. sylt. Kompositionen måste appliceras på pappersremsor och hängas på de platser där flugorna är mest. Denna metod har redan beskrivits ovan, men honung användes i dess recept. Söt sylt är ett bra alternativ

Bild
Bild

Om du efter en fest fortfarande har en oavslutad flaska öl, ska du inte skynda dig att kasta den. Insekter kommer säkert att flockas till den karaktäristiska berusande aromen, falla i behållarens inre hålighet, varifrån de inte längre kan flyga ut. Naturligtvis kommer här flugorna oundvikligen att dö snart, och det återstår bara att fånga dem ur vätskan

Bild
Bild

Du kan ta 2-3 msk. l. linfrö torr. Tillsätt ca 0,5-1 l till denna komponent. mjölk. Den resulterande kompositionen kokas, kyls sedan och hälls i separata skålar. De fyllda rätterna placeras på rätt ställen, där de flesta flugorna flyger

Bild
Bild

Alla dessa metoder gör att du snabbt och enkelt kan förstöra irriterande dipteraner. Det här är utmärkta lösningar för sommarboende som är trötta på det stora antalet flugor på tomterna i deras ägo.

Användbara tips

Folkmedicin har länge bevisat sig uteslutande på den positiva sidan när det gäller att skrämma bort muggar. Påträngande insekter avlägsnas mycket snabbt och enkelt. Samtidigt behöver du inte lägga pengar på dyra kemikalier och hjälpmedel.

Tänk på några användbara tips för att hantera flugor med folkmedicin

  • Innan du hanterar flugor i huset rekommenderas att du tar reda på vad som fick dem att dyka upp här. Om du bor i en privat sektor, kanske insekterna tog sig till dig genom soptunnorna i närheten. Om du bor i en lägenhet kommer de bevingade oftast hit genom öppna fönster, ventilation eller en sopränna.
  • Var inte rädd för att använda eteriska oljor. De kommer inte bara att befria dig från bevingade insekter, utan också fylla rummen med trevliga dofter. Sådan aromaterapi kommer att vara mycket användbar och trevlig för hushållet.
  • Försök att bli av med allt avfall och skräp i ditt hem i tid. Glöm inte att flugor kan bestämma de mest attraktiva platserna för dem, även på mycket stora avstånd. De lockas särskilt av fiskiga och köttiga dofter. Avfall från sådana produkter måste tas bort särskilt snabbt.
  • Försök att hålla papperskorgen helt ren hela tiden. Det är bäst att använda papperskorgen som finns i många butiker.
  • Det rekommenderas att förvara absolut alla livsmedelsprodukter endast på hyllorna i kylskåpet. I naturen bör de täckas med gasväv.
  • Man bör komma ihåg att flugor älskar smutsiga rätter. Av denna anledning, efter varje måltid, bör alla koppar, tallrikar och skedar tvättas omedelbart och inte lämnas på disken eller i diskbänken.
  • Om myggnät inte är installerade på fönstren i huset kan bitar av folie fästas vid fönstren. De kommer också att skrämma bort bevingade insekter.
  • Om du märker att många flugor har flugit in i rummet kan du köra bort dem med en trasa, liksom lamporna tända. Glöm inte att öppna fönstret först.
  • Om husdjur bor i ditt hem måste maten döljas omedelbart efter att de ätit. Ett sådant enkelt men effektivt tillvägagångssätt kommer att göra det möjligt att inte bara säga adjö till mitten, utan också att vänja husdjuret vid regimen.

Rekommenderad: