Flugor I Lägenheten (23 Bilder): Hur Bli Av? Hur Länge Lever Vanliga Flugor Och Hur Ser De Ut? Vad Innebär Att Hantera Dem Och Hur Man Snabbt Fångar Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Flugor I Lägenheten (23 Bilder): Hur Bli Av? Hur Länge Lever Vanliga Flugor Och Hur Ser De Ut? Vad Innebär Att Hantera Dem Och Hur Man Snabbt Fångar Dem?

Video: Flugor I Lägenheten (23 Bilder): Hur Bli Av? Hur Länge Lever Vanliga Flugor Och Hur Ser De Ut? Vad Innebär Att Hantera Dem Och Hur Man Snabbt Fångar Dem?
Video: Här fångar hon flugor i lägenheten 2024, Maj
Flugor I Lägenheten (23 Bilder): Hur Bli Av? Hur Länge Lever Vanliga Flugor Och Hur Ser De Ut? Vad Innebär Att Hantera Dem Och Hur Man Snabbt Fångar Dem?
Flugor I Lägenheten (23 Bilder): Hur Bli Av? Hur Länge Lever Vanliga Flugor Och Hur Ser De Ut? Vad Innebär Att Hantera Dem Och Hur Man Snabbt Fångar Dem?
Anonim

Kanske finns det ingen sådan person som inte skulle stöta på flugor. Omgivningen med dem orsakar stort obehag - dessa irriterande insekter kan göra även den mest resistenta personen till yttre stimuli. Dessutom är de bärare av många infektionssjukdomar. Det är därför, efter att ha märkt flugor i ditt hus, måste du börja bekämpa dem så snabbt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur länge lever de och var kommer de ifrån?

Vanliga flugor är svarta leddjurinsekter. I den naturliga miljön finns det hundratals sorter som kan variera i storlek. Det finns små fruktflugor bara några millimeter stora, och det finns individer som är flera centimeter långa.

Livscykeln för alla flugor innehåller flera steg

  • Koppling av ägg . En mogen individ lägger upp till 200 ägg åt gången, vanligtvis bildas kopplingar i soptunnor och komposthögar.
  • Larvens utseende . Hon dyker upp efter 7-9 timmar och börjar aktivt livnära sig på maten där den tog form. Det tar 6-10 dagar för larven att utvecklas, beroende på yttre förhållanden.
  • Pupation . Tiden kommer, och larven kryper till en torr plats för att förpuppas. En månad senare bildas en vuxen från puppan.

Fluan lever inte länge - högst en månad . Men den här tiden räcker för att hon ska lämna en imponerande avkomma. I allmänhet lägger en fluga under sitt korta liv från 500 till 2000 ägg.

Fluor föredrar latriner, ju smutsigare de är desto fler flugor samlas där. Därför blir soptippar, deponier, behållare med matavfall samt sedimentationstankar vanliga livsmiljöer för dessa insekter. På sådana platser finns det många bakterier, virus och patogena bakterier. Efter att ha besökt dem flyttar flugor snabbt till människors hem, sitter på mat och personliga tillhörigheter och lämnar patogener på dem. Genom att äta dessa livsmedel kan du bli sjuk:

  • kolera;
  • dysenteri;
  • tyfus;
  • salmonellos;
  • konjunktivit;
  • helminthiasis.
Bild
Bild
Bild
Bild

Infektioner som flugor bär är så farliga att de är svåra att behandla. Barn och äldre är särskilt mottagliga för sjukdomar, vars immunitet inte kan skydda kroppen från allvarliga sjukdomar . Därför är det inte förvånande att varje person som hittar flugor hemma försöker bli av med dem så snart som möjligt. För att förstöra obehagliga grannar en gång för alla är det nödvändigt att avgöra var dessa insekter kommer ifrån i ett bostadshus. Flugor kan komma in i mänsklig bostad på flera sätt.

De flyger genom öppna dörrar och fönster . Detta händer vanligtvis såväl sent på våren som på sommaren och tidig höst, när vädret är varmt ute. Det händer att insekter stannade inomhus för vintern. Detta händer vanligtvis om kampen mot dem inte bedrivs eller inte bedrivs tillräckligt effektivt. Med början av kalla dagar faller insekter i avstängd animation, men så snart våren kommer och lufttemperaturen stiger vaknar dessa skadedjur och återvänder sin aktivitet. Det är allmänt accepterat att flugor är ett tecken på ohälsosamma förhållanden i huset. Ändå kan de hittas i alla hem, även i det renaste. De kan enkelt hitta en plats där hushållsavfall ackumuleras, det är deras insekter som brukar lägga sina ägg.

Den långvariga förekomsten av insekter i bostadshus och lägenheter leder till en kraftig ökning av deras befolkning . Därför, efter att ha hittat ensamma individer i en bostad, är det nödvändigt att förstöra dem så snabbt som möjligt.

Kom ihåg att ju färre flugor, desto lättare blir det för dig att få ut dem. Låt oss bo mer i detalj om de mest effektiva sätten att förstöra dessa obehagliga insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur hanteras kemikalier?

Preparat av syntetiskt ursprung är de mest effektiva i kampen mot flugor, oavsett storleken på populationen av dessa irriterande insekter och orsakerna till att de dök upp. Syntetiska produkter innehåller speciella ämnen som kan döda (insekticider) insekter eller avvisa dem (avstötande medel). De är kommersiellt tillgängliga i flera former.

  • Aerosoler . Vanligtvis associeras sprayer och aerosoler med "Dichlorvos". De är efterfrågade på grund av deras användarvänlighet. Allt som behövs är att helt enkelt trycka på en knapp, en stråle med insektsdödande ämne kastas omedelbart ur burken. För maximal effekt utförs sprutning i slutna rum. Innan behandlingen ska alla människor lämna huset och ta med sig husdjur.
  • Fumigatorer . Enheter med tallrikar. En tallrik sätts in i en speciell enhet. Den aktiva substansen värms upp och börjar släppa ut gifter. Förutom flugor förstör sådana plattor också myggor, muggar och andra insekter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om flugor dyker upp i huset kan en mängd olika lösningar användas

  • " Räd ". Detta är namnet på en serie produkter från ett företag. Tillverkaren erbjuder rökmedel, sprayer och elektriska spridare. De har ett ganska överkomligt pris, samtidigt som de säkerställer att de blir av med flugor och många andra inhemska parasiter.
  • Raptor . Sammansättning baserad på insekticider. Tillverkaren producerar ett brett utbud av formuleringar för att bekämpa obehagliga insekter - sprayer och rökningsmedel. De ger ett snabbt resultat, gör att du kan bli av med vuxna på kortast möjliga tid.
  • " Mukhoyar ". Detta är en professionell grupp botemedel som används för att förgifta insekter. Insekticider fungerar som arbetskomponenter. Förutom sprayer och tejp är insekticidgeler och brickor alltid populära.
  • Dichlorvos . Detta är förmodligen det mest kända av alla verktyg som säljs. När flugor dyker upp i rummet handlar det om "Dichlorvos" som människor kommer ihåg först och främst.
  • " Agita ". Preparatet innehåller insektsenzym. Säljs i pulverform, utspädd med vatten och sprutas inomhus. "Agita" blockerar nervimpulser från flugor och dödar dem inom 5-10 minuter. Farligt för husdjur.
  • Flybyte . Ljusgula granulat sprids i områden med ackumulering av obehagliga insekter. Alternativt görs en vattenlösning på deras bas och sprutas i problemområden. Kompositionen avlastar oönskade gästers hem i 2, 5-3 månader. Giftfri för djur.
  • " Minapunkt 22 ". Suspension av krämig färg utan uttalad lukt. Oskadligt för människor och deras husdjur. Den kämpar mycket effektivt med leddjur. Eliminerar helt flugor, de första resultaten är synliga inom två timmar efter behandlingen.
  • " Bödel ". Detta hårda namn döljer ett verkligt skoningslöst flugavvisande. Läkemedlet späds ut med vatten enligt instruktionerna och sprayas sedan i problemområden. För hushållsmedlemmar är "bödel" ofarligt, för djur också.
  • " Bemästra ". Mikrogranuler späds ut i vatten, sedan sprayas medlet. Tillverkaren rekommenderar att göra detta på väggarnas yta, samtidigt som han lovar att efterbehandlingsmaterialet inte kommer att lida. Efter sådan behandling dör obehagliga insekter och nya kringgår en sådan bostad. "Mästare" är giftigt endast för insekter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: de flesta sprayerna har en negativ effekt endast på vuxna och påverkar inte på något sätt larver och koppling. Det är därför behandlingen måste upprepas 2-3 gånger för att helt bli av med inbjudna gäster.

Om det finns för många flugor och du inte kan bli av med butiksprodukter, är det vettigt att kontakta ett specialföretag som hanterar förstörelse av skadedjur . Kostnaden för sådan desinfektion beror på regionen, området som ska behandlas och arbetets intensitet. Vanligtvis ger sådana företag en garanti för de tjänster som tillhandahålls; om insekter dyker upp igen utförs behandlingen gratis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällor

Fällor anses vara ett av de mest effektiva sätten att bekämpa flugor. Du kan till och med göra dem själv.

  • Häll i en burk flytande honung, sylt eller konserver . Vrid konen ur kartongen genom att sänka den smala delen i behållaren så att den inte kommer i kontakt med den söta vätskan. Insekter kommer att krypa in i fällan, men de kommer inte att kunna ta sig ur den klibbiga massan.
  • Blanda lite ättika med valfri diskmedel . Täck behållaren med plast och lämna ett litet hål. Väl i vätskan dör flugorna direkt.
  • Blanda söt sirap med peppar . Du måste ta mycket av det så att kompositionen brinner. Lägg i en skål och lägg på en bänkskiva. Efter att ha smakat ett sådant bete dör flugorna inom några dagar.
  • Ta en plastpåse med bananskal, öppna den och låt den sitta i 8-10 timmar . Du kommer snart att se många flugor samlas i den - bind bara påsen och släng den.
  • Du kan få irriterande insekter med tejp . De säljs i butiker, men en sådan produkt säljs ut väldigt snabbt - det är inte förvånande, med tanke på det låga priset och exceptionella effektiviteten. Därför kan du bygga sådana fällor med dina egna händer. För att göra detta är papperet belagt med en blandning av kolofonium, ricinolja och sirap och arbetsstyckena hänger i områdena för ackumulering av flugor - doften lockar insekter, men när de limmas förblir de i en viskös massa för alltid.
  • Du kan blötlägga pergamentet med en blandning av mjölk, socker och het pepparpulver . Sådana band hänger i hela rummet. Peppar förstör såväl oinbjudna gäster som gifter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Folkliga metoder

Fluor tål inte lukten av många växter. Naturligtvis kommer det inte att fungera att förstöra insekter på detta sätt, men det är fullt möjligt att driva dem ur huset.

  • Fågelkörsbär . Denna doft är behaglig för en persons luktsinne, men det skrämmer flugor, insekter försöker flyga runt dess källa. En sådan åtgärd bör dock inte missbrukas, eftersom en överdriven koncentration av aromen orsakar migrän.
  • Geranium . Den eteriska oljan innehåller kraftfulla fungicidkomponenter som är obehagliga för insekter. Krukor med en sådan växt blir inte bara en dekoration av huset, utan driver också bort flugor med myggor.
  • Sagebrush . Den kryddiga, bittra aromen är obehaglig inte bara för flugor, utan också för blodsugare. För att driva bort objudna gäster måste klasar av malört hängas i alla rum, i källaren och på vinden. Var säker: att bli av med flugor är garanterat.
  • Eukalyptus . En annan välkänd botemedel som hjälper till att skrämma flugor. Torkade löv eller eterisk olja bör spridas över hela huset för att bekämpa leddjur.
  • Mynta . Folk lägger till det i te, men flugor tål inte doften. Mynta kan planteras på tomten eller hemma i fönsterbrädan. Dess syrliga doft kommer garanterat att bli av med otäcka flugor.
  • Basilika . De kryddiga örtens saftiga örter uppvisar avstötande egenskaper. Om sådant gräs växer i ditt hus, kommer irriterande flugor att flyga runt ett sådant hem.
  • Renfana . Denna vilda växt frigör giftiga ämnen som blockerar skadedjurets nervsystem.
  • Lavendel . Alla känner till effektiviteten av lavendel i kampen mot malar. Men få människor vet att denna växt kan bli av med mugg.
  • Äldre . Den specifika doften av blommor och blad avvisar effektivt flugor.
  • Tomater . Tomattoppar har länge använts av människor för att befria sina hem från flugor, bladlöss och kackerlackor.
  • Sileshår . Bättre känd som Venus flytrap. Det är en rovdjur som fångar och äter flygande insekter. Förutom att skydda ditt hem från oinbjudna leddjur, kommer du att ha en dekorativ fönsterdekoration.

Våt rengöring med tillsats av fotogen eller terpentin anses vara ett bra sätt att hantera flugor i huset. Ett bra resultat ges genom att torka fönster och dörrar med en ättikslösning. Du kan bli av med flugor med hjälp av citrongräs och kryddnejlika doftande oljor, de används för att röka rum.

Dammsugare kan också använda sin flugkontrollteknik. Du behöver bara slå på enheten med maximal effekt och samla insekterna. Således är det möjligt att kombinera desinfektion av huset med dess rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande

Att bekämpa flugor är en betydande investering av tid och pengar. Därför är det bättre att tillgripa förebyggande åtgärder och förhindra att sådana obehagliga insekter häckar i huset. För att göra detta måste du följa några rekommendationer.

  • Ta bort matrester från matbordet direkt efter lunch. Livsmedel som flyger väljer bör förvaras strikt i kylskåp.
  • Lämna inte otvättade rätter, de kommer snabbt att locka flugor till huset.
  • Ta ut papperskorgen dagligen. Detta gäller särskilt i förhållande till lättfördärvliga produkter, som, när de ruttnar, avger en obehaglig lukt - flugor flockas direkt till den.
  • Bortskämd mat måste tas bort från hemmet, eftersom flugor ofta lägger ägg i dem.
  • Flugor älskar godis. Det är därför honung, sirap, sylt, konserver och andra godsaker bör förseglas ordentligt.
  • Vänta inte med att tvätta din smutsiga tvätt för länge, eftersom flugor älskar lukten och smaken av mänsklig svett.
  • Om det finns djur i huset, tvätta dem så ofta som möjligt, ändra innehållet i brickan och skålen i tid och torka av solstolarna.
  • Avfallsprodukter från människor och djur lockar i första hand insekter. Därför bör badrummet och kattlådan hållas rena.
  • Gårdsbyggnader där husdjur lever i byar blir ofta en attraktion för flugor på grund av överflöd av mat och avföring. Därför, om hönshuset och grisstugan är nära ett bostadshus, måste du städa efter dina djur så ofta som möjligt.
  • Om det finns soptunnor nära ditt hem kommer de säkert att locka till sig insekter. Om det är omöjligt att flytta deponin ett stort avstånd måste du installera myggnät.
  • Fönstermask anses vara en effektiv enhet för att förhindra förekomsten av en koloni av flugor i ett hem. Det är särskilt relevant på sommaren, när hus ständigt ventileras. Nätet skapar ett hinder för flugor, myggor, nattfjärilar och andra flygande insekter. Om du sätter den på fönstret kan du leva i fred utan rädsla för att någon surrar under ditt öra i flera dagar.

Alla hushållsmedlemmar måste strikt följa dessa regler, annars blir kampen mot flugor helt värdelös . Efter en tid kommer efterlevnad av dessa krav att bli en vana, och då kommer du att kunna helt skydda ditt hem från invasionen av obehagliga insekter.

Att hålla ditt hem rent och städat spelar en stor roll i kampen mot flugor.

Rekommenderad: