Flugor I Landet: Hur Bli Av Med Flugor På Platsen Och I Huset Med Folkmedicin? Effektiva Växter. Hur Skrämmer Man Flugor I Lusthuset?

Innehållsförteckning:

Video: Flugor I Landet: Hur Bli Av Med Flugor På Platsen Och I Huset Med Folkmedicin? Effektiva Växter. Hur Skrämmer Man Flugor I Lusthuset?

Video: Flugor I Landet: Hur Bli Av Med Flugor På Platsen Och I Huset Med Folkmedicin? Effektiva Växter. Hur Skrämmer Man Flugor I Lusthuset?
Video: 10 Cleaning Hacks to get rid of HOUSE FLIES in Monsoons - TESTED! | Non-Toxic ways 2024, Maj
Flugor I Landet: Hur Bli Av Med Flugor På Platsen Och I Huset Med Folkmedicin? Effektiva Växter. Hur Skrämmer Man Flugor I Lusthuset?
Flugor I Landet: Hur Bli Av Med Flugor På Platsen Och I Huset Med Folkmedicin? Effektiva Växter. Hur Skrämmer Man Flugor I Lusthuset?
Anonim

Om det finns något att avundas en fluga, är det dess unika syn, som gör att insekten kan se åt olika håll. Det är därför det är så svårt att fånga, swat eller fånga henne överraskad. Men flugor anses vara en av de mest irriterande insekterna, som inte kostar något att förstöra sömn, vila och ordna en hel invasion i ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anledningen till att ett stort antal flugor uppträder i landet

Tidigare, i antiken, sades det att utseendet på flugor i huset lovar rikedom. Idag kommer ingen att hålla med om en sådan vidskepelse: utseendet på flugor lovar konstant ångest i huset, som inte har med rikedom att göra . Flugor kommer till vilket hus som helst med uppvärmning. Men någon märker nästan inte dem, och någon som de verkligen överväldigade.

När lufttemperaturen stiger till +10 börjar flugorna vakna . De går i viloläge precis i husen, inbäddade i sprickor och andra svåråtkomliga platser. När det blir varmt lämnar de sina "raviner" på jakt efter mat. Och även om flugorna har den där unika gallersynen, kan de inte se de transparenta hindren - därför ser de inte fönsterglaset. Så flugor rusar runt i huset och kan inte flyga ut. Och i huset börjar insekterna föröka sig.

Dessutom föredrar de att lägga ägg även på mat, det är bekvämt för dem att göra detta vid avföring av husdjur, i soptunnor etc . Under lämpliga förhållanden, vid en stigande temperatur, finns det många av dem och det verkar som om denna invasion inte kan kontrolleras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att lämna öppen mat innebär att föda upp flugor, så du måste bli av med denna vana.

Varför flugor är skadliga:

  • de biter smärtsamt - inte lika mycket på sommaren som på hösten (ofta förstår en person inte ens att det var en fluga);
  • på miniatyr tassar, insekter bär infektion - från skräp, avföring och alla typer av avloppsvatten till dysenteri och orsakande tuberkulos;
  • på kroppen av en husfluga - upp till 6 miljoner bakterier;
  • även på tassarna kan en fluga överföra ägg från parasitmaskar (rundmask och nålmask också).

Uppenbarligen är det definitivt inte värt att välkomna utseendet på flugor i huset, du måste kämpa med dem. Och detta kan göras på olika sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur bli av med huset?

Det finns många folkmetoder som är ganska effektiva och enkla att utföra, men du kan också välja beprövade kemiska medel. Det viktigaste är att få det att fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kemikalier

Aerosoler är populära och används alltid två gånger. Två veckors mellanrum görs mellan ansökningar. Bland de mest kända aerosolproverna finns Raptor och Dichlorvos Neo. Naturligtvis är det inte ofarliga produkter, utan giftiga föreningar. Helst efter att ha använt det är det bättre att lämna huset och, om möjligt, gå en dag på ett besök.

Det finns också andra kemikalier

  • Pulver och granulat är ett alternativ till aerosoler . Det torra pulvret späds ut med vatten enligt instruktionerna och rummet behandlas med denna blandning. Vi måste ta stora mängder tåg.
  • Kardborreband . Oskadligt och enkelt, effektivt för ett litet rum.
  • Fumigator . Också ett välkänt botemedel, det viktigaste är att inte glömma att byta plattorna i det i tid. Det påverkar inte människors och husdjurs hälsa. En speciell tallrik i rökningen värms upp och frigör vakortin, vilket är giftigt för flugor - det förlamar andningsorganen hos insekter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dessa verktyg finns det också effektiva ultraljudsmedel. De genererar ultraljudsvågor med erforderlig frekvens, vilket påverkar insekter negativt. När flugor hör dessa vibrationer försöker de flyga iväg.

Hur man förgiftar är det upp till var och en att bestämma . Hemma är det få som vill använda giftiga produkter, även om de är relativt ofarliga för människor. Därför är bearbetning med mjukare föreningar och användning av recept som ger resultatet utan "kemi" möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Folkliga metoder

Stickande flugor är tabu. De tolererar dem inte, de föredrar att hålla sig borta från sådana platser. Deras luktsinne är subtil och välutvecklad, och därför kommer det att bli en reaktion.

Därför kan rummet behandlas på olika sätt

Eteriska oljor med en skarp lukt . Citrusfrukter, kryddnejlika, lavendel, eukalyptus, pepparmynta är idealiska för detta. Det är bra om det finns en aromlampa i huset, med dess hjälp kommer dofterna att "gå" genom rummet och skrämma bort insekter. Lukten tar sig till och med in i otillgängliga hörn, vilket många andra medel (t.ex. kemikalier) inte kan göra. Det är bekvämt att smörja in fönstren och dörrarnas ramar med eteriska oljor. Lägg bara några droppar på en bomullstuss och kör över ytan. Det viktigaste är att ta en sådan doft som inte kommer att orsaka fientlighet från ägarna.

Bild
Bild

Rena kryddnejlika . Denna doft föredras inte av alla i huset, men det finns också fans av dess "ljud". Kryddnejlika är kända för att avslöja sig i många rätter. Hennes lukt är stark, så du behöver bara hälla nejlikorna i en liten behållare (kopp) och lämna dem på bordet.

Bild
Bild

Kryddnejlika med citron . Två i ett: citron förstärker bara effekten av den första komponenten. Några kryddnejlika knoppar fastnar i en citronhalva och denna naturliga smak kommer att bekämpa flugor.

Bild
Bild

Lavendel . Lavendel som växer i krukor skrämmer verkligen flugor. Det är också en av de vackraste botemedel mot irriterande insekter.

Bild
Bild

Lök . Naturligtvis är detta recept inte för alla - det skrämmer ofta bort folk. Men om möjligt kan du smörja in samma ramar och öppningar med lök, flugorna flyger iväg väldigt snabbt.

Bild
Bild

Lagerblad . Torra lavrushka -blad måste spridas ut på flera ställen i rummet. Samma lukt tolereras inte av muggar och gnagare, så kanske lövbladet hjälper till att bekämpa flera typer av parasiter samtidigt.

Bild
Bild

Mynta, malurt, solbränna och basilika tolereras inte heller av flugor och kan därför användas i kampen mot dem. Och tomater är också mycket effektiva: om du sprider toppen av denna växt runt huset kommer antalet flugor att minska märkbart. De säger att pelargon också hjälper till att hålla flugor borta från huset.

Om dessa åtgärder verkar otillräckliga kan du bygga hemlagade fällor . Till exempel en burkfälla: en konformad papperstratt sätts in i en glasbehållare, betet hälls på botten - det kan vara äppelcidervinäger. Det är allt, flugor kommer att flyga till betet och dö. Det andra alternativet är med en plastflaska: toppen skärs av från den, vänds och placeras bakåt, nacken nedåt. En plastfilm dras över burkens hals, flera hål görs i den och betet är inuti.

Bild
Bild
Bild
Bild

En fluga som kommer in har ingen chans.

Vilka är de bästa beten:

  • sockersirap + ättika, kommer insekten att flyga "för godis", och vinägern kommer antingen att döda den omedelbart eller orsaka allvarlig förgiftning, flugan kommer oundvikligen att dö;
  • vatten med socker, jäst och honung;
  • all förstörd mat (särskilt kött);
  • sylt.

Förresten, du kan också göra kardborrefällor själv. Du behöver tjockt papper som inte blir blött och en klibbig substans. Som det senare kan du använda sockersirap (bara tillräckligt tjock), 2 msk ricinolja med 1 matsked flytande kolofonium. Om du inte vill hänga bandet, till exempel på grund av dess låga estetik, kan du göra detta: ta ett glas, bred det ut med en lämplig klibbig förening, sätt en ficklampa inuti för bete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kampmetoder på webbplatsen

Flugor som fäller ut växter kallas blomsterflickor: iris, rödbetor, körsbär, lök - dessa skadedjur har ganska romantiska namn . De ser nästan ut som vanliga husflugor, bara de har en mer graciös kropp. En sådan insekt kan kännas igen av en mörkgrå kropp med gulaktiga fläckar. Blomflickans larver som kläcks från ägget äter växten och den ruttnar.

En insekticid hjälper till att ta bort sådana flugor i trädgården, detta kommer att vara den mest effektiva metoden. Du kan rädda dig själv från motgångar med hjälp av läkemedlen "Aktara", "Aktelik", "Decis" och deras analoger . För att rädda en växt måste du agera så tidigt som möjligt innan skadedjuret dödar blomman eller andra grödor. För att förhindra utseende av flugor måste du strö sängarna med träaska. Och larverna som övervintrar i jorden kommer att förstöras av saltlösningen.

Du kan också plantera i trädgården växter som stöter bort flugor: fläder, basilika, rosmarin, bergaska, mynta, lavendel, enbär, solbränna, doftande buske . Tomattoppar och på platsen kommer att vara negativa för flugor, om de sprids ut runt omkretsen kommer detta att minska aggression från insekter. Förresten, sådana blygsamma blommor som ringblommor gör ett utmärkt jobb.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flyger inte bara, utan också en hel lista över andra som inte är särskilt användbara i trädgården, insekter drivs också framgångsrikt bort.

Plastflaskfällor är också ett sommarstugans sätt att bekämpa flugor . Genom att hänga dem på träd kan du rädda vackra blommor och andra växter från skador av insektslarver. Det viktigaste är att hälla lockningsvätskan i den hemlagade installationen. Även fruktmassa från övermogna äpplen eller bär kommer att göra. Någon häller Coca-Cola i fällan och försäkrar att flugorna flyger in i den hemlagade enheten i "stim".

Du kan också hänga en sådan fälla i lusthuset så att flugor inte når dit under dagens vila . Men klasar med doftande örter högt upp på lusthusets väggar, under taket, kommer inte att vara överflödiga. Och på kvällen på ett sådant ställe kommer det att vara särskilt trevligt att dricka te. Hängande örter är lättare än att spraya med något "kemiskt" eller använda en aerosol, och det är ofarligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte tänka senare hur man skrämmer bort detta "bevingade företag", får du inte inledningsvis locka in dem i huset. Det är samma sak med gatan.

Tänk på de perfekta flugförhållandena som du inte bör skapa

  • Mat kvar på bordet, spillt te eller kompott, en öppen burk sylt. Mat måste döljas så att flugor inte flyger på dem, och så att de inte hinner lämna någon infektion på tassarna på maten.
  • Övergivna papperskorgar på gården med matrester. Sådan misshantering hjälper flugor att ockupera platsen och skada den framtida skörden.
  • Oklarade toppar, högar av löv i området, igenvuxen gräsmatta. Alla dessa förhållanden bidrar också till att en svärm av flugor ser ut över blommor och andra grödor. En snygg, välskött plats är långt ifrån så intressant för dessa skadedjur.
  • En damm med stående vatten på platsen. Gillar också flugor och muggar också. Och ju närmare gården det är, desto större är riskerna för plantering.
  • Igensatta plommon i badrum och handfat. Det visar sig att dessa är några av de mest favoritplatserna för skadedjur. Deras larver bosätter sig där. Därför måste plommon hållas rena och torra.
  • Brist på myggnät. De är ingen lyx, de är det enklaste barriärskyddet som hindrar insekter från att förstöra stämningen i huset under den varma årstiden.
  • Öppna utrymmen i huset (olika sprickor och sprickor som inte repareras i tid). Där kommer flugorna att stanna för vintern.

Rekommenderad: