Hur Bli Av Med Flugor I En Ladugård? Hur Förgiftar Jag Flugor I En Lada Med Kor Och Andra Djur? Hur Behandlar Man Folkmedicin Hemma?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bli Av Med Flugor I En Ladugård? Hur Förgiftar Jag Flugor I En Lada Med Kor Och Andra Djur? Hur Behandlar Man Folkmedicin Hemma?

Video: Hur Bli Av Med Flugor I En Ladugård? Hur Förgiftar Jag Flugor I En Lada Med Kor Och Andra Djur? Hur Behandlar Man Folkmedicin Hemma?
Video: Så blir du av med sorgmyggorna - Fakta och myter 2024, Maj
Hur Bli Av Med Flugor I En Ladugård? Hur Förgiftar Jag Flugor I En Lada Med Kor Och Andra Djur? Hur Behandlar Man Folkmedicin Hemma?
Hur Bli Av Med Flugor I En Ladugård? Hur Förgiftar Jag Flugor I En Lada Med Kor Och Andra Djur? Hur Behandlar Man Folkmedicin Hemma?
Anonim

Alla vet hur flugor ser ut. De är små insekter med en hårig kropp, vanligtvis svart eller mörkgrå till färgen. På baksidan av flugan finns det ett par membranösa transparenta vingar, och de har ben med små klor och klibbiga dynor, vilket underlättar rörelse.

Gynnsamma levnadsvillkor för flugor är en plats för ansamling av sopor, avfall från olika industrier och smuts . Därför kan du ofta hitta sådana insekter i ladan. Det är värt att titta närmare på hur man blir av med oönskade gäster.

Bild
Bild

Kemikalier

Professionella insekticider är ett populärt sätt att hantera påträngande skadedjur. Fördelen med användning av kemikalier är att genom användning av dessa medel är det möjligt att undvika den beroendeframkallande effekten och ärftliga resistensen hos flugor mot kompositionerna.

De mest effektiva läkemedlen som hjälper till att ta bort flugor inkluderar flera formuleringar

  • Skaffa sig . Det är en långverkande insekticid som inte bara kommer att lindra vuxna utan också förstöra ägg och fluglarver. Produkten innehåller klorpyrifos, en potent substans. En flaska med en kapacitet på upp till 100 ml räcker för att behandla ett ladugårdsrum.

Bild
Bild

Agita 10WG . Pulverformulering för upplösning i vatten. Kompositionen innehåller starka giftiga komponenter: trikosen och tiametoxam. Lösningens varaktighet är 30 dagar från det att lokalen sprutades. Fluor börjar dö 4 minuter efter kontakt med giftet. Bekämpa insekter med denna komposition blir mycket lättare.

Bild
Bild

Moskina . Bra insekticidmedel med långvarig effekt. Acetamiprid fungerar som huvudkomponent. Läkemedlet kan användas både torrt och i form av en pasta framställd med tillsats av vatten och mjölk.

Bild
Bild

Drucker 10.2 . Läkemedlet är tillgängligt i form av kapslar. Produkten innehåller två aktiva komponenter: tetrametrin och cypermetrin. Koncentratet utgör ingen miljöfara. Förstör snabbt flugor och andra skadedjur i en ladugård med kaniner, grisar, kor eller fåglar.

Bild
Bild

Du kan köpa kemikalier som kan bli av med flugor i specialaffärer. Och även tillverkare tillverkar speciella preparat för behandling av boskap. Bland de populära finns två verktyg.

  • " Neostomosan ". Lämplig för denzinsektion. Lösningen kan appliceras med en pensel eller med en sprayflaska.
  • Byofly Pur . Medel för bearbetning av kor och kalvar. Det är nödvändigt att applicera lösningen längs djurets ås. Läkemedlets verkningstid når 30 dagar från ansökningsdatumet. Lämplig även för hantering av andra djur och kycklingar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att du rådgör med din veterinär innan du använder läkemedel.

Folkrecept

Alla är inte redo för behandling av lokaler med kemikalier. I det här fallet kan du klara dig utan kemi, förgifta insekter med folkmedicin, som är ofarliga för både människor och ladugårdar. Sådana läkemedel har en avskräckande effekt på grund av den skarpa lukten. Till exempel används det ofta för att eliminera insekter från en ladugård:

  • malurtbuketter;
  • mynta;
  • renfana;
  • vitlök;
  • citrongräs.

Alla andra örter med en rik doft är också lämpliga hemma. Det är bara viktigt att buketterna inte är tillgängliga för grisar, andra djur och fåglar som kan finnas i ladugården.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller djuren själva kan de också behandlas från irriterande insekter. I det här fallet kan du använda en lösning, vars sammansättning innehåller eteriska oljor av växter med en stark doft: lavendel, mynta, lagerblad, timjan. Handlingstiden för ett sådant folkmedicin är 2 timmar. Och även lämplig för boskapsbearbetning:

  • en lösning av tjära och vatten eller olja;
  • dieselbränsle;
  • en blandning av schampo och vegetabilisk olja;
  • ASD -lösning av 3 fraktioner med vatten.

Valet av medel för att döda eller avvisa flugor beror på preferensen hos ägaren till ladugården eller den typ av levande varelse som lever i den.

Bild
Bild

Det finns också mer komplexa folkrecept som hjälper till att eliminera irriterande insekter från rummet. För att förbereda en lokal förberedelse behöver du:

  • ättika - 2 koppar;
  • vatten - 2 glas;
  • vanillin - 10 g;
  • eterisk olja - 40 droppar.

Komponenterna måste blandas i en lösning, den resulterande vätskan måste hällas i en sprayflaska, som sedan måste sprutas i ladan med kaniner eller andra djur.

Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

För förebyggande ändamål rekommenderas att installera myggnät på fönstren och dörrarna i ladugården. Ytterligare tips:

  • lämna inte papperskorgen;
  • städa upp ladan regelbundet;
  • täcka mat.
Bild
Bild

Och du kan också hänga kardborreband från taket i ladan, till vilken oavsiktligt flugna flugor kommer att fastna. Pluset med detta alternativ är i besparingar, eftersom en kardborre inte kostar mer än 10 rubel. Dessutom är produkten säker för både djur och fåglar.

Bild
Bild

Slutligen rekommenderar erfarna bönder att ventilera rummet regelbundet, eftersom insekter inte tål drag och sval luft.

Rekommenderad: