Hur Bli Av Med Flugor I En Lanttoalett? Folkmedicin Mot Flugor På En Gatutoalett I Landet. Hur Städar Jag Flugor I En Torvtoalett Utanför?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bli Av Med Flugor I En Lanttoalett? Folkmedicin Mot Flugor På En Gatutoalett I Landet. Hur Städar Jag Flugor I En Torvtoalett Utanför?

Video: Hur Bli Av Med Flugor I En Lanttoalett? Folkmedicin Mot Flugor På En Gatutoalett I Landet. Hur Städar Jag Flugor I En Torvtoalett Utanför?
Video: Flugor 2024, April
Hur Bli Av Med Flugor I En Lanttoalett? Folkmedicin Mot Flugor På En Gatutoalett I Landet. Hur Städar Jag Flugor I En Torvtoalett Utanför?
Hur Bli Av Med Flugor I En Lanttoalett? Folkmedicin Mot Flugor På En Gatutoalett I Landet. Hur Städar Jag Flugor I En Torvtoalett Utanför?
Anonim

När värmen börjar börjar flugor dyka upp på lanttoaletten. Förutom estetiskt obehag kan dessa insekter vara skadliga, så du måste bli av med dem så snart som möjligt. Det finns många sätt att hantera problemet. Dessutom är det lämpligt att ta reda på orsakerna till insekternas utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orsaker till utseendet

Toalettflugor börjar dyka upp inomhus på våren och sommaren. Insekter orsakar mycket olägenhet, så det första du ska göra är att ta reda på orsakerna till deras utseende.

Faktum är att för dessa insekters utseende och livslängd krävs ett fuktigt och varmt mikroklimat.

Bild
Bild

Den bästa miljön är mänsklig utsöndring och hushållsavfall, som finns gott om på en lantlig eller trädgårdstoalett. Livslängden för en individ under sådana förhållanden är relativt kort, men flugor reproducerar i otrolig takt. Ett stort antal insekter dyker upp av en enkel anledning - en vuxen kan lägga upp till 100 ägg per dag. Innan den når puberteten går flugan igenom flera utvecklingsstadier.

  1. Ägg … Som regel lämnar vuxna kopplingar direkt i avfallsprodukter.
  2. In på scenen larver flugan passerar inom 24 timmar. I detta skede förvandlas ägget till en vit trådliknande mask.
  3. Tack vare ett bra mikroklimat och intensiv näring blir vita maskar efter 5-7 dagar tjocka maddiker Brun.
  4. Efter några dagar förpuppas magen och förvandlas till insekter som liknar utåt flyger . Den största skillnaden är bristen på vingar. Pupae kan inte flyga, så de fortsätter att krypa nära maddare.
Bild
Bild

I det sista utvecklingsstadiet blir puppor till könsmogna flugor, parar sig och lägger nya ägg. Det är därför den dagliga tillväxten av flugor kommer att säkerställas.

Flugor och maggots orsakar estetiskt obehag. De bär också bakterier.

På sina tassar överför de små partiklar av avfall och sprider dem därmed över alla ytor där de sitter.

Det finns inte så många flugor i torven och torra garderoben, men även där måste du bekämpa dem.

Bild
Bild

Hur bli av med?

Flyger gillar det gynnsamma mikroklimatet och lukten. Men eftersom det inte kommer att fungera att ändra dessa förhållanden i någon toalett, måste du bekämpa insekter med andra metoder. Alla tillgängliga medel kan delas in i fyra stora kategorier:

  1. kemikalier;
  2. biologiska agenser;
  3. fysiska metoder för att döda flugor;
  4. folkliga kampsätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

I kategorin kemisk droger är alla möjliga geler, aerosoler och pulver . Du kan köpa sådana produkter i butiken, på hushållsavdelningen för kemikalier. Och det finns också vattenlösliga granulat. Deras huvuddrag är närvaron av tiametoxam i giftet, som under vissa förhållanden är skadligt för människor . Blekmedel är en av de mer överkomliga lösningarna. Alla dessa medel kan användas i en utomhustoalett, men först efter bearbetning blir det tillfälligt oanvändbart.

Ett relativt modernt kampmedel är specialplattor. De kan köpas från hushållsavdelningar för kemikalier.

Bild
Bild

Principen är följande: tallriken måste fästas på vilken yta som helst på toaletten, dålig lukt kommer att skrämma bort flygande flugor.

Biologisk medlen är inte mindre effektiva, medan de inte utgör ett hot mot människor eller djur i omedelbar närhet. Processen är ganska enkel. Du behöver bara hälla produkten på toaletten i landet. Bakterierna kommer att börja attackera flugorna redan från de första timmarna av användning.

Bild
Bild

Om du vill prova fysiska metoder för förstörelse , speciella tejp bör köpas. De hänger i toaletten för speciella fästelement, flugor fastnar och dör. Naturligtvis kommer antalet insekter att minska, men de kommer inte att försvinna alls.

Och även som förebyggande åtgärder kan du använda myggnät . Du kan också stänga alla sprickor på toaletten så att flugor inte dessutom flyger in från gatan.

Du kan också använda en speciell enhet (flugsmatta) och försöka döda flugorna. Men denna process är inte den trevligaste, det kommer att ta tid och ansträngning.

Bild
Bild

Du bör inte försumma folkmetoderna för att hantera flugor. De vanligaste är läkemedel med en skarp lukt som avvisar insekter. Dessa inkluderar:

  • lavendel;
  • basilika;
  • sagebrush;
  • renfana.

Du kan köpa dessa läkemedel i butiken eller apoteket i form av eteriska oljor. Små behållare med oljor kan placeras i en rustik toalett eller spridas över ytor.

Alla ovanstående preparat kommer att ta bort flugor eller minska antalet . Larver måste hanteras med andra metoder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur hanteras larver?

För att slutligen ta bort flugor från toaletten måste du kämpa inte bara med könsmogna individer, utan också med larver. Det finns flera kampsätt.

Klor - ett billigt och beprövat verktyg, känt för många sedan sovjettiden. Eftersom ämnet har en hög toxicitetsklass, kämpar det aktivt inte bara mot flugor, utan förstör också larver och maggots. Att bekämpa insekter med blekmedel är väldigt enkelt. Det räcker med att hälla blekmedlet i toalettbrunnen - och vänta en stund. Ämnet ger en ganska skarp lukt, därför är det bättre efter behandling att inte besöka toaletten i flera timmar. Eftersom torrblekmedel inte alltid finns att köpa kan du byta ut det mot desinfektionsmedel som innehåller klor.

Bild
Bild

" Dr Robik " Är ett annat universalmedel. På kort tid kan den förstöra larver och maggots. Processen att använda detta läkemedel är mycket enkel. Medlet måste hällas i en cesspool (önskad volym kan läsas på förpackningen). Omedelbart efter applicering börjar bakterierna aktivt påverka larverna och maddikerna. De senare dör. Den genomsnittliga kostnaden för ett sådant verktyg är 100 rubel.

Bild
Bild

Ett annat lika effektivt läkemedel kallas Avfallshantering … Detta är ett universellt botemedel som inte bara kämpar mot insekter och deras larver, utan också bryter ned mänskligt avfall, vilket minskar antalet avsevärt. Det bryter också ner den obehagliga lukten som lockar flugor. Verktyget har en betydande nackdel, vilket är dess höga kostnad. Så för ett paket måste du betala cirka 800 rubel.

Bild
Bild

" Tamir " Är en produkt som kommer i form av en lösning. Läkemedlet måste spädas i vatten och hela innehållet hälls i en brunn. Kostnaden är cirka 300 rubel.

Bild
Bild

Oavsett vilket botemedel som väljs är det nödvändigt att bli av med flugor … Annars kommer deras antal att öka varje dag. Insekter kommer att börja flyga in i huset och orsaka skada. Om det av någon anledning inte var möjligt att hantera insekter kan du vända dig till proffs för att få hjälp. Det finns företag som desinficerar lanttoaletter och cesspooler. De kommer att kunna bearbeta alla ytor på kort tid. Men en behandling kommer att pågå i flera veckor, sedan måste proceduren upprepas.

Rekommenderad: