Hur Bli Av Med Flugor På Gården I Ett Privat Hus? Folkmedicin Mot Flugor På Gatan. Vilka Droger Skrämmer Flugor Och Hur Man Förgiftar Dem? Hur Behandlas Snabbt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Bli Av Med Flugor På Gården I Ett Privat Hus? Folkmedicin Mot Flugor På Gatan. Vilka Droger Skrämmer Flugor Och Hur Man Förgiftar Dem? Hur Behandlas Snabbt?

Video: Hur Bli Av Med Flugor På Gården I Ett Privat Hus? Folkmedicin Mot Flugor På Gatan. Vilka Droger Skrämmer Flugor Och Hur Man Förgiftar Dem? Hur Behandlas Snabbt?
Video: Flugor & Fiske 6 - Nymfer för strömmande vatten (Trailer - Swedish) 2024, April
Hur Bli Av Med Flugor På Gården I Ett Privat Hus? Folkmedicin Mot Flugor På Gatan. Vilka Droger Skrämmer Flugor Och Hur Man Förgiftar Dem? Hur Behandlas Snabbt?
Hur Bli Av Med Flugor På Gården I Ett Privat Hus? Folkmedicin Mot Flugor På Gatan. Vilka Droger Skrämmer Flugor Och Hur Man Förgiftar Dem? Hur Behandlas Snabbt?
Anonim

Flugor som bosatte sig på platsen är en katastrof som är bekant för många sommarboende och ägare av privata hus. Och om problemet med flugor bara var bortskämda kebab. Dessa insekter är bärare av ett antal sorgliga sjukdomar. Låt oss försöka ta reda på hur man driver ut oinbjudna grannar och förhindrar deras återkomst.

Bild
Bild

Folkmedicin

Låt oss först försöka bli av med flugor på gården till ett privat hus med hjälp av folkmedicin.

Klibbiga fällor

Fällor som dessa är den mest populära flugkontrollen. Du kan tillgripa kommersiella tejp eller så kan du göra en fälla hemma. Lyckligtvis är detta enkelt att göra. Det finns flera recept för gummiblandningar:

  • honung eller sockersirap med tillsats av stärkelse;
  • vatten, socker (3 matskedar) eller honung (1 matsked);
  • vatten, en söt ingrediens som blandas med 1-2 matskedar svartpeppar;
  • jordnötssmör, lim och honung;
  • melass blandad med majsmjöl.

Flytande blandningar är lättare att hälla i burkar eller glas, tjocka - lägg i fat . Det är bäst att sätta fällor på kvällen. Klibbiga band kan också göras hemma - det skulle finnas en önskan att göra dem, men själva processen är inte särskilt komplicerad. Först bör du förbereda en blandning av 90 g smält kolofonium, 30 g vegetabilisk olja och en söt komponent. Med denna förening måste du smörja pappersremsor som är fästa på en yta i horisontellt läge eller upphängda från en krok gjord av tråd eller tråd.

Men med sådana fällor är det viktigt att inte "fastna" själv. Effekten av klibbiga fällor blir tyvärr kortlivad - flugor häckar för snabbt. Så på sådana sätt kan du bekämpa insekter under mycket lång tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luktar

En mängd olika lukter kan hjälpa till att skrämma flugor. Det fungerar visserligen bättre inomhus, men du kan försöka tillämpa denna kampmetod på gården. Den första och trevligaste för en person, arom är kryddnejlika . Flugor hatar denna krydda. Du kan sprida det på en terrass eller i ett lusthus, använda eterisk olja i en speciell lampa eller till och med skapa ett intressant inredningselement genom att sticka nejlikor i ett äpple, och lukten blir starkare tack vare saften. Hängande påsar med torkad lavendel, solbränna eller malört på verandan ger en liknande effekt. Nackdelen med dessa alternativ är att lukten måste vara märkbar, så dess källor måste uppdateras regelbundet.

Nästa botemedel är inte så trevligt längre - det är ättika . En trasa fuktad med den kan användas för att torka av trädgårdsmöbler. Denna metod för att bli av med grillen räcker. Någon använder sig av fotogen, använder det på samma sätt som vinäger, men det här alternativet är för brandfarligt och att byta flugor till lukten av fotogen är ett tveksamt nöje.

Och det sista luktmedlet är vodka. Den kan hällas i fryspåsar och hängas på plats. Flugorna kommer inte heller att uppskatta detta och rusar iväg.

Bild
Bild

andra metoder

Min fiendes fiende är min vän. Så spindlar och andra rovinsekter som livnär sig på flugor är dina allierade i denna kamp. Först och främst är det spindlar, så ta inte bort alla spindelväv på webbplatsen . Vissa går ännu längre och släpper ut parasiter på platsen - en annan naturlig fiende av flugor.

Om du inte är redo att gå så långt kan du installera en takfläkt på din veranda - flugor gillar inte vinden . Och en till är dock inte bevisad, men populär metod är folie. Man tror att flugor avskräcks av dess glans. Du kan testa denna metod genom att hänga glänsande remsor på webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spara pengar

När folkliga metoder för att bekämpa flugor på gatan inte har haft effekt, är det dags att gå vidare till butiksköpta produkter. Om det var möjligt att göra ett gift som snabbt förstör flugor, men inte skadar människor och husdjur, skulle detta läkemedel omedelbart sopas av hyllorna. Tyvärr är sakerna mycket mer komplicerade. De mest kända produkterna är Dichlorfos och Chlorofos . Att förgifta flugor med dem är ganska effektivt, men själva behandlingen kan bli en källa till huvudvärk. Om du använder dem inomhus - till exempel i en korridor eller lokaler på en bruksgård, måste du göra detta strikt efter instruktionerna och endast i personlig skyddsutrustning.

Efter att ha sprinklat med kompositionen bör du omedelbart lämna rummet och sedan, efter den tid som krävs för att giftet ska fungera, ventilera platsen noggrant och mer än en gång. Den bästa lösningen om du vill tillgripa denna metod är att vända dig till proffs. De kommer att kunna bearbeta lokalerna snabbt, säkert och med maximalt resultat. Ett annat populärt kontrollverktyg är Agita 10% insekticid . Dessa är granulat som måste lösas upp i vatten och torkas av ytorna med den resulterande kompositionen. En sådan åtgärd fungerar länge, men proceduren bör utföras strikt i enlighet med säkerhetsåtgärder.

Och kom ihåg det Med tiden blir flugor beroendeframkallande för de flesta insekticider . Detta är en extrem insektsbekämpningsmetod. Olika rökare arbetar mjukare - elektriska, anslutna till ett uttag eller avsedda för friluftsliv - olika spiraler och pinnar som måste eldas upp. De arbetar oftast med vaportrin, giftigt för flugor, är säkert för människor, men mindre effektivt med flugor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spiralerna är gjorda av trämjöl, i vilket insekticider blandas. Efter att pinnen eller spiralen eldats släpps ämnet ut i luften. Exponeringsintervallet är cirka 20 m2, och effektens varaktighet är högst 10 timmar. Säkerhetsåtgärderna vid användning av sådana rökmedel är enkla:

  • du kan inte använda dem i huset;
  • de ska vara på ett speciellt stativ eller på en yta som inte kan ta eld;
  • håll produkten på ett meters avstånd från människor;
  • förvara eller använd den inte nära mat;
  • tvätta händerna noggrant efter hantering av insektsmedel.

Om du inte vill röra med kemi kan du använda olika elektriska fällor och ultravioletta repellenter. De lockar insekter genom att avge ett specifikt spektrum av strålar eller bara starkt ljus, och sedan rosta dem med elektricitet. Liken faller antingen helt enkelt till marken eller hamnar på en speciell klibbig yta eller i en behållare.

Sådana enheter fungerar på natten, fungerar på olika områden. Lamporna på sådana enheter skadar inte, om de används korrekt, varken människor eller djur. Du kan placera dem i ett rekreationsområde, och detta kommer att ge dig lugna grillar. Lyckligtvis ser moderna modeller också ut som eleganta element i trädgårdsinredning, och vissa kan bytas till ett enkelt lampläge. Alla dessa metoder fungerar med vuxna flugor, och vid denna tidpunkt kommer en ny generation irriterande insekter fram från larverna. Endast förebyggande åtgärder kan bryta denna onda cirkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder

Förebyggande kontrollåtgärder kan delas in i 3 delar

  • Övervakning av webbplatsens tillstånd . Det viktigaste är att renlighet ska regera över den. Inget matavfall, alla papperskorgar är tätt stängda. Komposten ska inte vattnas och det är bättre att placera högen hemifrån. Om hundar går på gården måste deras avfall tas bort omedelbart. Gräsmattan måste klippas regelbundet, de fallna bladen måste samlas upp så att de inte ruttnar på marken. Cesspools, om det inte är möjligt att eliminera dem, bör fyllas med karfoslösning.
  • Kontroll över frånvaron av vattenansamlingar på gården . Stående vatten är den bästa inbjudan för flugor, efter gödsel. Se upp för fågelmatare och djurskålar. Töm regnvatten- eller servicevattentankar i tid. Titta runt - vatten kan samlas på de mest oväntade ställena, särskilt nära uthus.
  • Placera insektsavvisande växter på platsen . Bland dem finns pelargon, mynta, lavendel, malört, amfora, falsk indigo, basilika eller fläder. Skrämde bort "helikoptrar" och fågelkörsbär med valnötter. Några av plantorna kan planteras i rabatter och sängar, andra i krukor på verandan. Effekten blir en - deras lukt kommer att skrämma flugorna. Och om du vill ha något mindre aromatiskt, men mer originellt, ta en titt på köttätande växter. Det är sant att deras vård behövs mycket mer seriöst.

Genom att hålla området rent minimerar du risken för flugor. Överdriv bara inte det i kampen mot dem. Flugor är en av länkarna i näringskedjan. De deltar i pollinering av växter, slukar andra insekter.

En fluga i flygning är inte en anledning till oro. När allt kommer omkring, om det finns renlighet runt omkring, har hon ingen anledning att bosätta sig på din webbplats.

Rekommenderad: