Asbestpapp: Applikation Och Egenskaper, 2-4 Mm, 5-10 Mm Och Andra Storlekar, Vikten Av Ett Ark Asbestpapp För Ett Bad Och Dess Densitet

Innehållsförteckning:

Video: Asbestpapp: Applikation Och Egenskaper, 2-4 Mm, 5-10 Mm Och Andra Storlekar, Vikten Av Ett Ark Asbestpapp För Ett Bad Och Dess Densitet

Video: Asbestpapp: Applikation Och Egenskaper, 2-4 Mm, 5-10 Mm Och Andra Storlekar, Vikten Av Ett Ark Asbestpapp För Ett Bad Och Dess Densitet
Video: MVI 2802 2024, Maj
Asbestpapp: Applikation Och Egenskaper, 2-4 Mm, 5-10 Mm Och Andra Storlekar, Vikten Av Ett Ark Asbestpapp För Ett Bad Och Dess Densitet
Asbestpapp: Applikation Och Egenskaper, 2-4 Mm, 5-10 Mm Och Andra Storlekar, Vikten Av Ett Ark Asbestpapp För Ett Bad Och Dess Densitet
Anonim

Asbestpapp är ett modernt material som används som värmeisolerande element för bad och andra föremål med ökad brandrisk. Dess densitet, vikt, applikationsegenskaper och egenskaper hos ark med en storlek på 2-4 mm och 5-10 mm rekommenderas att klargöras i förväg, redan innan köpet görs. Asbestpapp kan knappast kallas en mycket populär produkt på byggmarknaden, men den förtjänar definitivt uppmärksamhet som ett alternativ till andra brandbekämpningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Den flexibla asbestkartongen som tillverkas i plåt tillhör kategorin eldfasta skyddselement som används i industri och privat bostadskonstruktion. Dess struktur består av fibrer av krysotil asbest - ett naturligt mineral, kompletterat med stärkelse och mindre inneslutningar av bakelit som ett förbindande ämne . Materialet löser enkelt problemet med att tillhandahålla värmeisolering, samtidigt som det garanterar hög brandmotstånd i byggnader, strukturer, kommunikationslinjer och noder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flera indikatorer kan hänföras till de viktigaste egenskaperna hos asbestpapp

  1. Motståndskraft mot långvarig exponering för höga temperaturer . Asbestkartong kan inte bara fungera vid uppvärmning till +500 grader, utan är inte heller rädd för direkt kontakt med eld. Dess skyddande egenskaper är extremt höga, så materialet visar sig vara lämpligt för att ordna spisar och eldstäder, samt en packning mellan strukturelement med olika värmeutvidgningskoefficienter.

  2. Brist på åldringsprocesser i materialet . Den uppskattade livslängden på 10 år täcker praktiskt taget inte asbestkartongens förmåga att motstå yttre hot. Fibrer behåller sina egenskaper mycket längre.
  3. Ett brett utbud av monteringsmetoder . Det är möjligt att fixa ark på våta och torra sätt, materialet täcker väl alla böjningar och hörn och andra komplexa former. Tätheten i förvätningen av arken ökar. Ovanpå är det möjligt att applicera lim eller ytbeläggningar.
  4. Kemisk resistans . Det låter dig undvika deformation av materialet under påverkan av alkalier och syror, liksom när atmosfärstemperaturerna sjunker till frysningsstadiet.
  5. Mekanisk styrka . Asbestkartongark är inte rädda för att bryta, töjas och andra påverkan, de tål intensiva arbetsbelastningar.
  6. Miljösäkerhet . Även under förbränning, uppvärmning släpps inga farliga ämnen ut i atmosfären. Asbokarton har en hög biologisk resistens, är inte mottaglig för bildning av mögel, mögel.

Bild
Bild

Till skillnad från farliga asbesttyper skadar dess krysotilvariant inte människors hälsa. Det är erkänt som helt ofarligt för användning, överträffar alla andra konstgjorda och naturliga motsvarigheter i sina aggregerade egenskaper.

Frimärken

Asbestskiva marknadsförs i form av ark som uppfyller vissa säkerhetskrav och funktionskrav. Det finns totalt 5 märken av detta material.

KAON-1 . Den är avsedd för värmeisolering av ytor som utsätts för maximal uppvärmning högst +500 grader Celsius. Standardplåtmått enligt GOST 2850-95 är 600-1000 mm i bredd och 1 m i längd, tjocklek 3, 4, 5, 6 mm. Materialet har en densitet från 1000 till 1400 kg / m3; högst 15% av ämnets massfraktion går förlorad under kalcineringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

KAON-2 . Detta inkluderar produkter för allmänna ändamål med arkstorlekar på 980-1000 mm i längd och bredder från 740 till 1040 mm, den tillåtna tjockleken varierar från 3 till 6 mm. En kvalitet utformad för användning som anslutningselement i enheter som kräver tätning. Den kan drivas vid medeltryck upp till 0,6 MPa.

Bild
Bild
Bild
Bild

KAON-3 . Asbestskiva med denna märkning kan användas i sura och alkaliska miljöer, den tillverkas med en tjocklek på 2 till 10 mm. Detta plåtmaterial används huvudsakligen för värmeisolering av väggar, golv och takbeläggningar i rum. Det stora storleksintervallet gör det till ett bra val för att förbereda väggar i köket för installation av inbyggda möbler, ugnar och andra värmeapparater.

Bild
Bild
  • KEPS . Asbestskiva av detta märke tillverkas i ark med en storlek på 460 × 780 mm, med ett tjockleksintervall på 1, 3-2, 5 mm. Den håller sin form väl, används inom industrin vid tillverkning av tätningselement för motorer, maskinbyggande utrustning, enheter och kommunikation för olika ändamål.

Bild
Bild

KTM . Asbestskiva av denna typ kännetecknas av fullständig frånvaro av förmågan att bränna, förkolning, motstå höga temperaturer. Dess tekniska egenskaper gör att den framgångsrikt kan motstå deformation i längsgående och tvärgående riktningar. Detta märke av asbestpapp används för att göra ljuddämpare och andra element för maskinteknik och energiindustrin.

Bild
Bild

Vikten av 1 m2 asbestskiva i kilogram motsvarar indikatorerna för dess tjocklek. Det vill säga att ett standardark av KAON -1 med en storlek på 10 mm kommer att ha en massa på 16 kg, 6 mm - 4,8 kg.

Ansökningar

Användningen av asbestpapp innebär möjligheten att anpassas till specifika driftförhållanden. I ett bostadshus, i ett badhus är det tillåtet att använda KAON-märken för allmänna ändamål. Med hjälp av asbestpapp isoleras rör av värmeanordningar, inklusive under byggandet av skorstenar. I ugnar hjälper det att kompensera för olika termiska expansionshastigheter mellan eldstensstenar och andra murade material.

Bild
Bild
Bild
Bild

I badet, bastun kan användningen av asbestpapp ge en betydande ökning av brandsäkerheten . Materialet ger fullständig ytisolering, tål brand i direkt kontakt med det. I pannrum, liksom i hus med spisar, eldstäder, är det lämpligt att använda ett sådant lager för att förhindra oavsiktliga bränder, minska brandrisken.

Bild
Bild

Asbestpapp är också efterfrågat inom andra verksamhetsområden. Tätningar är gjorda av den för enskilda enheter av maskiner och mekanismer som utsätts för intensiv uppvärmning. Förutom, det är vanligt att hänvisa till användningsområdena för asbestpapp:

  • metallurgi (som en del av utrustningen);
  • Institutionen för bostäder och verktyg;
  • oljeindustri;
  • kylutrustning;
  • glasproduktion;
  • konstruktion av verktygsmaskiner;
  • skeppsbyggnad.

Det är värt att överväga att användningen av asbestpapp ofta innebär isolering med hjälp av olika enheter och element, rörledningssystem för olika ändamål.

Bild
Bild

Ugnar och pannor för industriellt bruk med ett sådant tillägg säkerställer minimering av värmeöverföring, utrustningen överhettas inte och förlusten av energiresurser reduceras. Detta gäller särskilt när man använder utrustning med avbruten cykel.

Asbestskivor är väl lämpade för utjämning av ytor vid läggning av gas, luftkanalskommunikation . Med dem kan du utföra samma operation under tegelverket, separera ytterhöljet och ugnens foder. Glasfiberisolering kan monteras ovanpå ett sådant foder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inom instrumenttillverkning, den radioelektroniska industrin, fungerar asbestskivor som en isolator . Den leder inte elektricitet. Ger ytterligare värmeisolering mellan element och material. Motstånd mot förbränning ger maximal säkerhet.

Installationstips

Asbestpapp är ett mångsidigt material som kan fästas på väggen, lindat på rör. Den kan monteras både torr och våt. Vart i arken justeras enkelt till de angivna måttparametrarna, de kan borras, sågas, klippas, utsättas för andra påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Våt montering

Om det är nödvändigt att säkerställa att materialet sitter tätt mot ytan på vilket det ska fästas, hjälper dess preliminära blötläggning till att öka vidhäftningsegenskaperna hos asbestskivor. Arken placeras i en fuktig miljö ett tag och överförs sedan till platsen för fixering. Efter vätning förvärvar asbestskivor fastigheter som inte är tillgängliga för den i torr form:

  • förbättrade vidhäftningsegenskaper;
  • hög elasticitet;
  • bevarande av den ursprungliga volymen;
  • fixeringstäthet;
  • bra passform i hörn och andra svåra områden.

Våtmontering av asbestskiva är lämplig för täckning av horisontella och vertikala ytor. Materialet deformeras inte när det är torrt, behåller sin ursprungliga geometri. Utöver det kan du fästa alla typer av icke-brännbara ytor. Den höga fuktförlusten undviker långa väntetider vid fixering av materialet med förvätning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arken skarvas enkelt ihop i tjocklek med preliminär fuktning . Detta gör att du kan uppnå önskad nivå av värmeisolering och ljudabsorption. Flexibiliteten hos de fuktmättade arbetsstyckena ger en god passform på rör och andra komplexa underlag.

Ytterligare användning av lim under installationen krävs inte. Det räcker med att trycka arket stadigt mot basen.

Torr fastsättning av asbestskiva

Om du vägrar att blötläggas, fästs asbestpapp direkt på ytan. Du kan fixa det horisontellt, från ände till ände, ge den nödvändiga installationstätheten eller montera det genom hål som tidigare gjorts i arken med hårdvara . Som ett isolerande material i badhuset fästs pannrummet med ett mellanrum på 20-30 mm från väggytan. Asbestpapp fixeras ovanpå svarven, sedan ett standardbehandlingsmaterial med brandsäkra egenskaper eller en vanlig plåt av rostfritt stål.

Vid konstruktion av en skyddande skärm fungerar detta material som ett extra värmeisoleringsskikt, vilket förhindrar överhettning av materialet . De fästs utan luckor, tätt med speciella keramiska bussningar. De värms inte upp när omgivningstemperaturen stiger, de tål andra influenser bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transport och förvaring

Skivor av asbestkartong bör inte bara motsvara dimensionella egenskaper. De ska inte innehålla främmande inneslutningar, ha spår av bucklor och andra defekter på ytan. Vid korrekt förvaring ska arkets kanter vara plana, utan tecken på deformation, sönderfallande. Separata delar av samma storleksintervall och märke får packas ihop, med hänsyn till deras varumärke.

  1. KAON (1 och 2) . I plastpåsar eller specialpapper. Transport och förvaring utförs med stapling i trälådor eller på brädor, pallar, med rem.
  2. KEPS . Som förpackning används papperspåsar eller film på en bas av polyeten, med transport på pallar. Bandningen utförs med polymer- eller stålremmar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid leverans finns det en standard för kartong, som begränsar vikten per förpackning till 30 kg. Personal med tillgång till asbestpapp måste vidta försiktighetsåtgärder och bära andningsskydd. Tvångsventilation måste installeras i förrådsrummen. Ytterligare brand- och explosionssäkerhetsåtgärder krävs inte.

Transport av asbestpapp är tillåten med alla transportmedel, utan begränsningar, men med hänsyn till rekommendationerna för en specifik transportmetod . Under lagring och transport får förpackningsskiktet inte störas. Materialet ska skyddas från kontakt med vatten, olja och andra typer av föroreningar. Den garanterade hållbarheten är upp till 10 år.

Rekommenderad: