KAON-1 Asbestskiva: Allmänna Asbestskivor Av KAON-1-kvalitet Med En Tjocklek På 2-4 Mm Och 5-6 Mm, Dess Vikt Och Omfattning

Innehållsförteckning:

Video: KAON-1 Asbestskiva: Allmänna Asbestskivor Av KAON-1-kvalitet Med En Tjocklek På 2-4 Mm Och 5-6 Mm, Dess Vikt Och Omfattning

Video: KAON-1 Asbestskiva: Allmänna Asbestskivor Av KAON-1-kvalitet Med En Tjocklek På 2-4 Mm Och 5-6 Mm, Dess Vikt Och Omfattning
Video: Asbestos - A Matter of Time (1959) 2024, Maj
KAON-1 Asbestskiva: Allmänna Asbestskivor Av KAON-1-kvalitet Med En Tjocklek På 2-4 Mm Och 5-6 Mm, Dess Vikt Och Omfattning
KAON-1 Asbestskiva: Allmänna Asbestskivor Av KAON-1-kvalitet Med En Tjocklek På 2-4 Mm Och 5-6 Mm, Dess Vikt Och Omfattning
Anonim

Byggbranschen är ett helt komplex av mål och mål, där vissa material spelar en viktig roll. Det finns ett stort antal av dem, och de har alla egenskaper som är användbara i vissa situationer. Sådant material är KAON-1 asbestkartong, som ofta används i vardagen och inom den professionella sfären.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Detta material, liksom alla andra i konstruktion, har fördelar och nackdelar, på grund av vilka konsumenter använder råvaror för en mängd olika uppgifter.

Fördelar

  1. Värmeisolering driftsätt . Asbokarton av detta märke är mycket motståndskraftigt mot höga temperaturer, på grund av vilket det är mycket populärt inte bara i hushållet, utan också i professionell fabrikskonstruktion.
  2. Stabilitet . Detta material är tillräckligt starkt för att klara kraftig mekanisk påfrestning. Dessutom är KAON-1 också attraktivt eftersom det lätt accepterar effekterna av syror, alkalier och andra kemikalier som kan korrodera eller på något sätt skada byggmaterial. Mångsidigheten i applikationen uppskattas mycket av konsumenterna.
  3. Varaktighet . De flesta tillverkare garanterar tillförlitlig användning av detta material i 10 år, och själva livslängden, beroende på alla installationsförhållanden, kan vara mer än 50 år, beroende på applikationen.
  4. Lätt att installera . På grund av sin låga vikt och fysiska egenskaper är asbestpapp lätt att transportera, skära, blöta och samtidigt ge en mängd olika former. När de har torkat kommer alla fysiska egenskaper att förbli desamma som tidigare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

  1. Hygroskopicitet . Denna nackdel är inneboende i många material baserade på asbest. Om installationen sker på ett ställe med högt fuktinnehåll börjar det gradvis påverka råvarans kvalitet och egenskaper negativt. I detta avseende ersätter vissa konsumenter asbestvärmeisolering med basalt eller supersilikon, där det inte finns några sådana problem.
  2. Skadlighet . Asbestens negativa effekter på människokroppen är föremål för ett stort antal diskussioner inom byggnadsområdet på alla nivåer. Vissa tror att detta material är säkert, och genom sitt eget exempel bevisar de sin egen oskuld, den andra sidan indikerar närvaron av partiklar av amfibol-asbest, som kan sätta sig i lungsystemet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Asbestskivan består 98-99% av krysotilfibrer, som ger de viktigaste egenskaperna. Det är värt att börja med det temperaturintervall som KAON-1 har . Detta material behåller helt sina värmeisoleringsegenskaper när ytan värms upp till 500 grader, vilket är tillräckligt för att användas i de flesta konstruktionsområden. En annan parameter är full bibehållande av volym och motstånd mot krympning, vilket är mycket viktigt när man skapar termiska system under olika förhållanden.

Det bör noteras mångsidigheten hos KAON-1 vid interaktion med olika lim, på grund av vilken asbestpapp kan kallas opretentiös . Materialets densitet varierar från 1000 till 1400 kg / cu. meter. Detta gör det möjligt att utsättas för olika mekaniska påverkan utan att ändra formen och inte förlora sina egenskaper.

Draghållfastheten vinkelrätt mot fibrernas riktning är 600 kPa, vilket är ett medelvärde . För sträckning längs figuren når 1200 kPa. I detta avseende är märket KAON-2 mer anmärkningsvärt, som har egenskaper på 900 respektive 1500 kPa, vilket orsakas av strukturen och tillämpningsområdet, nämligen tätningen av olika platser och ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller leveransmetoder och tillverkningsteknik säljs asbestpapp i form av ark med en standardstorlek på 1000x800 mm . Dessutom kan tjockleken vara mycket olika beroende på byggprocessens mål och mål. 2 mm är tillräckligt för att ge grundläggande skydd mot värme, alkalier och andra kemikalier. 4 och 5 mm gör det möjligt att förhindra spridning av bränder, och 6 och fler är bäst vid interaktion i rum som kännetecknas av speciella driftförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den maximala tjockleken är 10 mm, eftersom en större siffra påverkar vikten negativt.

Ansökningar

Specifikt används detta märke av asbestpapp när man arbetar med höga temperaturer, det vill säga det används både i vardagen och på stora företag för att säkerställa pannutrustning. KAON-1 används under installationen av rörledningar, liksom för metallurgisk utrustning, särskilt slevar och ugnar . Vissa industrienheter måste vara resistenta mot miljöpåverkan, så asbestpapp hittar sin tillämpning i detta område.

Detta material manifesterar sig perfekt inte bara vid konstant höga, utan också vid låga temperaturer, på grund av vilket det är efterfrågat för drift av allmängiltiga kylskåp och olika effektnivåer

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis används denna råvara i de flesta fall i enkel hushållskonstruktion, när det finns ett behov av att skapa en brandsäker bas för husets väggar.

Rekommenderad: