Asbeststrängar SHAON: Vikt På 1 Meter Asbestsladd, Sladdar För Allmänna ändamål 10 M Och 5 Mm, 20 Och 30, 3,5-8 Mm Och Andra Diametrar

Innehållsförteckning:

Video: Asbeststrängar SHAON: Vikt På 1 Meter Asbestsladd, Sladdar För Allmänna ändamål 10 M Och 5 Mm, 20 Och 30, 3,5-8 Mm Och Andra Diametrar

Video: Asbeststrängar SHAON: Vikt På 1 Meter Asbestsladd, Sladdar För Allmänna ändamål 10 M Och 5 Mm, 20 Och 30, 3,5-8 Mm Och Andra Diametrar
Video: Вот лучшие истребители израильской армии 2024, April
Asbeststrängar SHAON: Vikt På 1 Meter Asbestsladd, Sladdar För Allmänna ändamål 10 M Och 5 Mm, 20 Och 30, 3,5-8 Mm Och Andra Diametrar
Asbeststrängar SHAON: Vikt På 1 Meter Asbestsladd, Sladdar För Allmänna ändamål 10 M Och 5 Mm, 20 Och 30, 3,5-8 Mm Och Andra Diametrar
Anonim

Idag finns det många material som kan användas för tätning och värmeisolering. Det är dock asbestsnöret som har varit känt för byggare under lång tid. Materialet är så populärt på grund av dess speciella egenskaper och överkomliga pris. SHAON är en av modifieringarna av asbestsladden med sina egna egenskaper.

Bild
Bild

Egenskaper

SHAON asbestkablar har ett allmänt syfte. Materialet i sig är ganska lätt, det är bekvämt att arbeta med det. Vikten på en meter beror på sladdens diameter. I produktionen vävs den av asbestfibrer, som kombineras med polyester-, viskos- eller bomullssnören.

Det är denna kombination av komponenter som ger sladdens speciella egenskaper.

Bild
Bild

SHAON delaminerar inte under drift, är motståndskraftig mot böjning och vibrationer . Det finns en viss plasticitet som gör att du enkelt kan lägga materialet på rätt plats. Dessa egenskaper går dock förlorade om användarvillkoren bryts. Så begränsningstemperaturen bör inte vara högre än + 400 ° С. Det är också viktigt att övervaka trycket så att det är upp till 0,1 MPa.

Bild
Bild

Sladd för allmänna ändamål bör inte användas på tunga system . Om rekommenderade temperatur- och tryckstandarder överskrids, kränks materialets integritet. Små fragment av fibrer kommer in i luften och sedan in i luftvägarna. Vid förtäring kan asbest orsaka många komplexa sjukdomar.

Bild
Bild

Krysotilasbest med bomull eller kemisk fiber av annat ursprung används vid tillverkningen . Minsta produktdiameter är 0,7 mm. Intressant nog motsvarar materialets linjära densitet dess vikt. Produkten kan användas för isolering i olika enheter, den behåller värmen perfekt.

Bild
Bild

Vid tillverkning av SHAON styrs tillverkarna av GOST 1779-83 och TU 2574-021-00149386-99. Dessa dokument innehåller alla krav för slutprodukten. Det är värt att notera att själva sladden leder värme bra. Vi kommer också att lista andra viktiga egenskaper.

  1. Asboshnur är värmebeständig . Den tål höga temperaturer. Även med extrema temperaturer deformeras inte produkten, behåller alla sina egenskaper.
  2. Sladden ändrar inte storlek från uppvärmning och kyla, när den är våt och torr . Fiber och trådar är utformade så att det isolerande skiktet är detsamma under alla omständigheter. Detta undviker många oönskade situationer.
  3. Asboskorden är inte rädd för vibrationer . Den här egenskapen gör att den kan användas i en mängd olika tryckutföranden. När det utsätts för vibrationer under lång tid behåller materialet fortfarande sina ursprungliga egenskaper.
  4. Sladden reagerar inte på mekanisk påfrestning . Så, även med starka vändningar och böjningar, återställer den fortfarande sin ursprungliga form. Tester visar en hög draghållfasthet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa anser att SHAON inte ska användas på grund av hälsorisker . Men om alla regler följs finns det praktiskt taget ingen risk. Under installationen är det värt att skära materialet endast med en vass kniv, och allt återstående damm måste samlas upp och kasseras.

Endast mikrofiber är skadliga vid förtäring.

Bild
Bild

Dimensioner

Kabelns diameter väljs beroende på applikationens funktioner. Så, om tätningen måste sättas i det förberedda spåret, väljs storleken för den. Moderna tillverkare erbjuder ett brett spektrum av diametrar. Asbestsladd säljs i spolar som väger cirka 15-20 kg . Var och en är insvept i polyetenfilm för skydd.

Bild
Bild

Spolar släpps ut exakt i vikt, så det kan vara så mycket som 10 m material eller mindre. Vikt 1 rm. m beror på sladdens diameter. Vissa tillverkare kan stänga av den erforderliga mängden CHAONG.

En enkel tabell hjälper dig att navigera i måtten

Diameter Vikt 1 rm. m (g)
0,7 mm 0, 81
1 mm 1, 2
2 mm 2, 36
5 mm
8 mm 47
1 cm 72
1,5 cm 135
2 cm 222
2,5 cm 310
3 cm 435, 50
3,5 cm 570
4 cm 670
5 cm 780
Bild
Bild

Det finns också andra mellanparametrar. Det är dock dessa SHAONS som används oftast. Att veta vikten på sladden är viktigt för att bedöma belastningen på strukturen där den används . Indikatorerna skiljer sig inte åt beroende på tillverkare - ett material med en diameter på 30 mm väger alltid 435,5 g.

Detta beror på att asbestkabeln för allmänna ändamål tillverkas i enlighet med GOST.

Bild
Bild

Var används den?

Det allmänna syftet asboscord är nästan universellt, som namnet antyder. Ett värmebeständigt värmeisolerande tätningsmedel kan användas på alla ytor som inte värms upp till + 400 ° C. Om driftstemperaturen överskrids blir materialet helt enkelt oanvändbart. Sladden kommer inte bara att förlora sina egenskaper, utan också skada människor.

Bild
Bild

Egenskaperna hos SHAON gör att den kan användas på olika områden . Det är oersättligt vid tillverkning av vattenvärmesystem, värmesystem och annan termisk utrustning. Varumärket är också efterfrågat vid isolering av gasledningar eller vattenförsörjning i bostadssektorn, när man bygger flygplan, bilar och till och med missiler. En sladd för allmänt bruk används ofta i vardagen, särskilt vid isolering av ugnar. Materialet kan appliceras både på dörren och på hällen, skorstenen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett användningsområde är det värt att bara överväga driftsförhållandena . Så temperaturen bör inte överstiga + 400 ° С, och trycket bör inte överstiga 1 bar. Samtidigt kan asbestsladden enkelt utföra sina funktioner i olika arbetsmiljöer. Produkten är inte rädd för vatten, ånga och gas.

Rekommenderad: