Vad är Skillnaden Mellan PB- Och PC -kort? Skillnaden Mellan Golvplattor. Vilken Märkning är Bättre? Översikt Och Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: Vad är Skillnaden Mellan PB- Och PC -kort? Skillnaden Mellan Golvplattor. Vilken Märkning är Bättre? Översikt Och Egenskaper

Video: Vad är Skillnaden Mellan PB- Och PC -kort? Skillnaden Mellan Golvplattor. Vilken Märkning är Bättre? Översikt Och Egenskaper
Video: Different techniques floor tile design || Best flooring interior design 2024, Maj
Vad är Skillnaden Mellan PB- Och PC -kort? Skillnaden Mellan Golvplattor. Vilken Märkning är Bättre? Översikt Och Egenskaper
Vad är Skillnaden Mellan PB- Och PC -kort? Skillnaden Mellan Golvplattor. Vilken Märkning är Bättre? Översikt Och Egenskaper
Anonim

Vid uppförande av flera våningar används armerade betongplattor som överlappande golv. Ansvarsfulla personer i denna fråga står ständigt inför ett val mellan PC- och PB -spisar. Vid första anblicken är produkterna helt identiska med varandra, men en person med erfarenhet kan enkelt hitta skillnader. I den här artikeln hjälper vi nybörjare att förstå skillnaden mellan överlappningar.

Bild
Bild

Visuella skillnader

Som redan nämnts kan en erfaren person enkelt hitta skillnaderna mellan PB- och PC -plattor - för detta måste du noggrant undersöka produkterna. På grund av den speciella bearbetningen, som utförs på märket PB, är ytan mycket jämn, snygg, det finns inga sprickor. Men datorn är motsatsen - en sådan platta har en liknande form, men skiljer sig åt i en grovare tillverkning.

Dessutom kan produkterna kännetecknas av hålrummens direkta form, vilket kan ses på bilden. Plattor PC och PB i deras utseende kan förväxlas med utformningen av PNO, men det har betydande skillnader, varav en är den mindre tjockleken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Teknisk skillnad mellan produkter

Förutom den visuella skillnaden finns det också en teknisk skillnad mellan plattorna, som redan är mycket viktigare i byggnadsarbetet, så dessa indikatorer bör ägnas särskild uppmärksamhet. Till exempel är PK -märket utrustat med en spänd tvärgående, och det har också en längsgående förstärkning. Samtidigt tillhandahålls tomrum i produkten, som används för att lägga rörledningar och annan kommunikation; i PB -plattor är det i sin tur nödvändigt att kränka strukturens integritet, nämligen att bryta revbenen.

Dessutom bör tilläggas att dessa hålrum spelar rollen som ytterligare ljud- och värmeisolering, samt skyddar på ett tillförlitligt sätt mot eventuella vibrationer . När det är nödvändigt att ge golvet mer tillförlitlighet,

PC -plattan kan fyllas med betong genom direktmontering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överlappningen av golv i PB -märket tillverkas med en förbättrad teknik , till skillnad från den tidigare produkten - av denna anledning är ytspänningssprickor helt frånvarande på ytan . Denna klass har ingen tvärförstärkning. Det är också värt att notera att, trots de uppenbara likheterna mellan de två märkena, har PB -plattan ett antal viktiga egenskaper som bör beaktas vid valet.

Förekomsten av längsgående förstärkning under tillverkningen gör det möjligt att skära produkten efter behov: längs, tvärs, snett, i 45 graders vinkel - det spelar ingen roll vad produktens storlek är, den kan skäras på något sätt, utan att skada plattan. Således, detta märke kommer att vara ett utmärkt val för icke-standardiserade konstruktionslösningar, vilket är mycket viktigt idag.

Vi lägger till att golvets egenskaper gör att du kan motstå tung belastning under.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma det faktum att innovativa produktionsmetoder vid tillverkning av plattor för golvplattor av märket PB ger fler möjligheter. Till exempel kan den direkta längden anges, därför har en person möjlighet att köpa en struktur i storlek från 1,8 till 9 meter.

Det sista steget i tillverkningen är utjämning av ytan med en speciell maskin, där utseendet blir mer estetiskt tilltalande.

Frånvaron av stressprickor kommer att vara ett bra komplement till den tidigare faktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan skillnad är viktminskning av PB -struktur med 5% - detta resultat uppnåddes genom användning av en deckless tillverkningsmetod. Som nämnts ovan gör möjligheten att klippa plattor hur du än vill göra dem till ett utmärkt val för överlappande burspråk.

Bild
Bild

Fördelarna med plattor

Innan du väljer ett visst märke är det värt att ta reda på vad fördelen med att köpa är. För att göra detta föreslår vi att kortfattat överväga alla fördelar.

PC-märkta mönster har följande fördelar:

  • bra för snabb konstruktion på grund av korta produktionstider - upp till 14 dagar - men detta ökar priset på produkter;
  • produkten kan användas i byggnader av vilken typ som helst;
  • plattan har spända eller vanliga typer av stålstavar inuti;
  • på grund av tillverkningens särdrag är det möjligt att avsevärt minska vibrationer och skydda rummet från främmande ljud, behålla en varm atmosfär;
  • strukturen tilldelas den tredje gruppen motståndskraft mot sprickbildning;
  • ogenomtränglig för fukt;
  • tål höga temperaturer;
  • strukturen är utrustad med speciella klackar som underlättar installationsarbetet och minskar rummets vikt - detta är en betydande skillnad från plattor av PB -klass, som i sin tur inte har slingelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Precis som den ovan beskrivna designen har deckless-produkter ett antal fördelar, som måste beaktas när man gör ett direkt val

  • Utåt är produktens kvalitet mycket bättre på grund av den släta ytan. Detta uppnås med hjälp av specialmaskiner som inte stoppar sitt arbete, vilket ger strukturen ett mer estetiskt utseende.
  • PB -kortet har tydliga geometriska dimensioner under tillverkningen, vilket i slutändan gör att du kan uppnå en idealisk form. Installationsarbetet blir mycket enklare.
  • Produktion med innovativ teknik med användning av kabelförstärkning i strukturen, vilket resulterar i att ytspänningen helt elimineras, vilket framkallar sprickor på ytan.
  • Möjligheten att ställa in önskad form - 2, 6 meter - i allmänhet den storlek du behöver. Samtidigt behöver du inte oroa dig för mätfel, eftersom produkten är tillverkad med en noggrannhet på 0,1 meter.
  • Möjlighet att klara stora belastningar genom att utöka sortimentet beroende på plattans storlek.
  • Plattan har en förstärkande produkt inuti, oavsett storlek.
  • Möjligheten att bilda änden i den vinkel som utvecklaren kräver är tillåten.
  • Enkel hålbildning inuti plattan.
Bild
Bild

Vilken spis är bättre att välja

Genom att analysera all information ovan kan vi dra slutsatsen att PC -plattor är mest lämpliga för bostadshus. Det är lättare att lägga rör och olika kommunikationer i dem. Dessutom är det i ett bostadshus viktigt att minska uppvärmningskostnaderna, vilket detta golvmärke kan skryta med.

Men PB-design kommer att vara ett utmärkt val för icke-standardiserade lösningar . Som regel är det offentliga platser, men de kan också användas i bostadslokaler - allt beror på projektet. Det är definitivt omöjligt att säga vilken som är bättre.

Det är funktionerna i den framtida konstruktionen som kommer att påverka det slutliga valet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på hur installationen av golvplattor utförs från följande video.

Rekommenderad: