Vilken Tvättmaskin är Bättre-toppladdning Eller Frontmatning? Vad är Skillnaden? Vilken är Mer Pålitlig?

Innehållsförteckning:

Video: Vilken Tvättmaskin är Bättre-toppladdning Eller Frontmatning? Vad är Skillnaden? Vilken är Mer Pålitlig?

Video: Vilken Tvättmaskin är Bättre-toppladdning Eller Frontmatning? Vad är Skillnaden? Vilken är Mer Pålitlig?
Video: Front Load vs. Top Load: Which Washer is better? 2024, Maj
Vilken Tvättmaskin är Bättre-toppladdning Eller Frontmatning? Vad är Skillnaden? Vilken är Mer Pålitlig?
Vilken Tvättmaskin är Bättre-toppladdning Eller Frontmatning? Vad är Skillnaden? Vilken är Mer Pålitlig?
Anonim

Många av oss kan inte föreställa oss vårt liv utan en sådan hushållsapparat som en tvättmaskin. Du kan välja en vertikal eller frontal modell, allt beror på användarens preferenser och behov. Hur man bestämmer designen och vilka fördelar och nackdelar var och en har, kommer vi att berätta för dig i vår artikel.

Enhet och skillnader

Innan du väljer en tvättmaskin undrar konsumenten alltid vilken som kommer att bli bättre. Bland sorterna finns produkter med vertikal eller frontlastning av saker . I det första fallet laddas kläderna in i trumman ovanifrån, för detta är det nödvändigt att vända locket som finns där och placera det i en speciell lucka. I själva tvättprocessen måste den stängas.

Frontlastning förutsätter att det finns en lucka för lastning av linne i maskinens främre plan . Ytterligare utrymme krävs för att öppna och stänga den.

Enligt recensioner kan denna faktor dock kallas huvudskillnaden mellan modellerna. Tvättförfarandet beror inte på luckans placering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppladdning

Topladdningsmaskiner är mycket praktiska när ägarna särskilt uppskattar tillgängligheten av ledigt utrymme i rummet. För deras installation kommer en halv meter att räcka. Förutom, många är utrustade med specialhjul som gör det lättare att flytta produkten till önskad plats … Storlekarna är mestadels standard, tillverkarens val eller andra punkter spelar ingen roll.

De allra flesta maskinerna tillverkas med parametrar som är 40 cm breda och upp till 90 cm höga . Djupet är 55 till 60 centimeter. Följaktligen passar sådana kompakta modeller perfekt även i ett mycket litet badrum.

Det måste dock komma ihåg att eftersom locket öppnas uppifrån är det omöjligt att göra den här hushållsapparaten inbyggd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av vertikala tvättmaskiner kan skilja sig från varandra i designfunktioner. I de flesta fall är deras trumma placerad horisontellt och fixeras på två symmetriska axlar på sidorna . Sådana produkter är särskilt populära i Europa, men våra landsmän uppskattade också deras bekvämlighet. Du kan ladda och ta ut tvätten efter att dörren öppnats först och sedan trumman.

Flikarna på trumman har ett enkelt mekaniskt lås . Det är inte ett faktum att han i slutet av proceduren kommer att vara på topp. I vissa fall måste trumman roteras av sig själv till önskat läge. En sådan nyans finns dock främst i billiga modeller, nyare har ett speciellt "parkeringssystem", vilket garanterar installationen av dörrarna mittemot luckan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du välja den så kallade "amerikanska" modellen. Den har en mer imponerande volym och låter dig tvätta upp till 8-10 kilo kläder samtidigt. Trumman är placerad vertikalt och kännetecknas av frånvaron av en lucka . Den så kallade aktivatorn ligger i dess centrum.

Modeller från Asien skiljer sig också åt i närvaro av en vertikal trumma, men samtidigt har de mer blygsamma volymer än i föregående fall. Luftbubbla generatorer placeras i dem för en tvätt av bättre kvalitet. Detta är ett särdrag hos tillverkarna.

Vertikala bilar har inte sensorer eller tryckknappar på toppen . Detta gör det möjligt att använda denna yta som hylla eller arbetsplan. När den installeras i köket kan den användas som bänkskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frontal

Användare anser att denna typ är mycket mer variabel. Sådana maskiner kan ha olika dimensioner, både så smala som möjligt och i full storlek. De används ofta som inbyggda hushållsapparater. För extravaganta personligheter och vågade inredningsdesigner har tillverkare till och med erbjudit väggmodeller.

Den övre ytan på dessa maskiner kan användas som hylla . Men i det här fallet kan tillräckligt starka vibrationer störa, så du bör ta hand om deras korrekta installation. Modellerna finns i nischer som är cirka 65 centimeter breda och 35–60 centimeter djupa. Dessutom krävs ledigt utrymme framför enheten, eftersom det annars blir omöjligt att öppna luckan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en metall- eller plastdörr på luckan . Dess diameter varierar från 23 till 33 centimeter. Under tvättprocessen stängs dörren med ett automatiskt lås som öppnas först i slutet av tvätten.

Användarna noterar det större luckor är lättare att använda … De gör det lättare att ladda och tömma tvätt. Dörröppningens bredd är också viktigt. De enklaste modellerna svänger 90-120 grader, de mer avancerade - alla 180.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lucken har en gummitätning som kallas en manschett. Passformen är ganska tät runt hela omkretsen .… Detta säkerställer att det inte finns några läckor inifrån. Naturligtvis, med slarvig hantering, kan elementet skadas, men i de flesta fall kan det tjäna länge.

Det finns också en kontrollpanel bredvid luckan . Det presenteras ofta i form av en LCD -skärm. I det övre vänstra hörnet på framsidan finns en behållare, bestående av 3 fack, där pulver hälls och sköljmedel hälls. Om det behövs är det lätt att nå för rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För att ta reda på vilken av modellerna som är mer pålitlig och bekvämare är det nödvändigt att jämföra deras fördelar och nackdelar. Låt oss börja med att titta på enheter med toppladdning.

I den övre delen finns en lucka genom vilken lastning utförs . Följaktligen låter installationen av en sådan enhet dig spara utrymme, vilket är mycket viktigt för små rum. Samtidigt ska det inte finnas några hyllor och skåp överst. Vissa användare tycker att det är obekvämt att kunna snurra trumman manuellt efter en tvättcykel. Med en framåtvänd maskin uppstår inte detta problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat plus är det faktum att med sådana maskiner kan saker läggas till trumman redan under tvättprocessen. Eftersom locket öppnas uppåt kan inget vatten rinna ut på golvet . Detta gör att du kan tvätta mycket smutsiga saker under en längre tid och senare lägga till mindre smutsiga saker. Denna distribution sparar tid, tvättpulver och el.

När det gäller de främre modellerna är det mycket bekvämt att styra dem med knappar eller använda en sensor . De ligger på framsidan, respektive, på toppen kan du placera pulver eller andra nödvändiga bagateller.

Vissa människor tror att vertikala maskiner är av högre kvalitet, men experter hävdar att detta inte är sant.

Bild
Bild

Man kan inte heller notera den mångfaldiga designen när det gäller frontenheter. Du kan välja en mer intressant och lämplig modell.

Priset är också värt att prata om. Otvivelaktigt toppladdningsmodeller är en storleksordning dyrare . Tvättens kvalitet skiljer sig inte särskilt mycket. Av denna anledning gör konsumenterna val baserade på deras preferenser och bekvämlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

För att välja den mest lämpliga enheten för sig själva måste konsumenten överväga ett stort antal alternativ. Vi erbjuder en översikt över de mest populära modellerna med utmärkta betyg för egenskaper och kvalitet. Vi kommer att välja både vertikala och frontala produkter.

Bland modellerna med vertikal belastning bör det noteras Indesit ITW A 5851 W . Den kan hålla upp till 5 kilo, medan den har en intelligent elektronisk kontroll med 18 program som har olika grader av skydd. Den 60 cm breda enheten kan enkelt flyttas på specialhjul.

Alla inställningar visas med en särskild indikator. Tvätteffektivitet och energiförbrukning ligger på klass A. Kostnaden anses vara ganska överkomlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmaskin " Slavda WS-30ET " är liten - med en höjd av 63 cm är dess bredd 41 centimeter. Den tillhör budgetklassen och har vertikal lastning. Produkten är väldigt enkel och det finns bara två tvättprogram, men detta påverkar inte kvaliteten. Till en kostnad av endast cirka 3 tusen rubel blir modellen en utmärkt lösning för ett sommarboende eller ett hus på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen är modellen anmärkningsvärd Candy Vita G374TM … Den är utformad för en engångstvätt av 7 kilo linne och har avancerad funktionalitet. När det gäller energiklassen är dess märkning A +++. Du kan använda maskinen med hjälp av displayen, tvätten sker i 16 program.

Vid behov kan starten skjutas upp till 24 timmar. Tvättmaskinen ger kontroll över skumnivån och obalansen i trumman. Dessutom är den utrustad med ett läckageskydd. Priskategorin är genomsnittlig och recensioner om den är mestadels positiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de främre modellerna noteras det Hansa WHC 1038 . Hon hänvisar till budgetalternativen. Trumman är utformad för att ladda 6 kilo saker. Luckan är ganska stor, vilket gör den lätt att tvätta. Energiförbrukning på A +++ nivå.

Enheten har manuella inställningar. Tvätt finns i 16 program. Det finns system för skydd mot läckage, barn och skum. Det finns också en 24 timmars fördröjd starttimer. Displayen är tillräckligt stor och lätt att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dyrare, men mycket hög kvalitet är tvättmaskinen Samsung WW65K42E08W … Denna modell är ganska ny, därför har den ett brett utbud av möjligheter. Låter dig ladda upp till 6, 5 kilo saker. En särdrag är möjligheten att lägga till tvätt under tvätten.

En display är placerad på huset, som ger elektronisk styrning. 12 tvättprogram kan justeras efter dina behov. Värmaren är tillverkad av keramik och skyddad mot skalor. Dessutom finns det ett alternativ att rengöra trumman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modell LG FR-296WD4 kostar något mindre än den föregående. Den rymmer upp till 6, 5 kilo saker och har en snygg design. Skyddssystemet har olika nivåer och hjälper till att förlänga produktens livslängd. Maskinen har 13 tvättprogram. Dess skillnad är funktionen för mobil diagnostik Smart Diagnosis.

Rekommenderad: