TV -skärmens Uppdateringsfrekvens: Vilken Linjesökning är Bättre? Vad Det är? Vad Påverkar Progressiv Skanning?

Innehållsförteckning:

Video: TV -skärmens Uppdateringsfrekvens: Vilken Linjesökning är Bättre? Vad Det är? Vad Påverkar Progressiv Skanning?

Video: TV -skärmens Uppdateringsfrekvens: Vilken Linjesökning är Bättre? Vad Det är? Vad Påverkar Progressiv Skanning?
Video: Progressive Vs. Interlaced - What's The Difference? 2024, Mars
TV -skärmens Uppdateringsfrekvens: Vilken Linjesökning är Bättre? Vad Det är? Vad Påverkar Progressiv Skanning?
TV -skärmens Uppdateringsfrekvens: Vilken Linjesökning är Bättre? Vad Det är? Vad Påverkar Progressiv Skanning?
Anonim

När de besöker en elektronikbutik för att köpa en TV ställer köpare ofta frågan om vilken uppdateringshastighet på enhetens skärm som är bättre och vad det är, i princip. Det är värt att förstå denna fråga mer i detalj så att driften av utrustningen inte orsakar några problem.

Vad det är?

Innan du räknar ut vilken skanning av en tv -skärm som är bättre är det värt att förstå vad denna egenskap är och vad den påverkar. Detta är en linjeparameter, med hjälp av vilken det är möjligt att bestämma hur många bildrutor per sekund den elektroniska panelen på enheten kan visa . Parameterenhet - Hertz … Ju högre värdet på den progressiva frekvensen är, desto bättre blir bildkvaliteten vid uppspelning av rörliga scener på skärmen. Det mest föredragna är TV -apparater utrustade med en enhet med en frekvens som ligger i intervallet från 50 till 100 Hz.

Det är värt att notera att vissa människor ofta blandar ihop parametern med filmfrekvensen, där huvudkarakteristiken är antalet bildrutor som kameran lyckas ta på en sekund. Måttenheten för denna parameter är helt annorlunda, vilket innebär att det rekommenderas att omedelbart uppmärksamma detta ögonblick. När du väljer en lämplig enhet och studerar dess svepfrekvens kan du inte annat än uppmärksamma andra parametrar och kretsar som inte är mindre viktiga. Dessutom bör du läsa innan du köper med skärmupplösning … Denna indikator påverkar också hur bilden kommer att visas.

Enheten för denna indikator är pixlar. Ju fler pixlar, desto mer attraktiv blir skärmbilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad påverkar det?

Den ständiga tekniska utvecklingen leder till att varje ny modell som släpps är betydligt bättre än den föregående. För TV -apparater skiljer sig både grundläggande egenskaper och ytterligare funktioner från tillverkaren. Men trots sortimentet, användaren först och främst det är nödvändigt att utvärdera svepfrekvensen , för att avgöra hur hög kvalitet bilden kommer att vara under drift. Den bekväma visningen av en film med en dynamisk plot beror ju på frekvensen. Ju bättre enheten kan justera bilden till dess frekvens, desto mer naturlig och tilltalande blir bilden.

Det är också värt att notera att bildens ram påverkas av dess skakningar och suddighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

För att TV -skärmen ska visa en klar och vacker bild är det nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt TV -skärmens uppdateringsfrekvens. Idag skiljer tv -teknikmarknaderna åt tre kategorier av skärmar.

  1. Modeller med ett svepningsförhållande på 50 till 90 Hz . De representerar kategorin budgetskärmar. De låter dig njuta av en detaljerad bild, men bilden är ganska suddig när det gäller dynamiska bildändringar. Det kommer sannolikt att flimra när du tittar. Detta är en av de betydande nackdelarna med denna frekvens, eftersom flimring påverkar betraktarens syn negativt.
  2. Skärmar med frekvenser från 100 till 200 Hz . Det mest optimala alternativet, vars kvalitet motsvarar priset. Modellerna presenteras i ett brett sortiment och är populära bland köpare.
  3. Enheter med ett svep från 600 Hz . De är flaggskepp, vars särdrag är det höga priset. Samtidigt kan en vanlig användare inte identifiera några märkbara skillnader i TV: ns funktion.

Så, definitionen av "skärmuppdateringshastighet" har fått en viss formulering … När du köper en TV kommer konsumenten att ta hänsyn till denna indikator med fokus på fördelarna och nackdelarna med varje modell. Med hjälp av informationen kommer köparen att kunna avgöra vilket alternativ som är optimalt för honom. Detta gör att du kan köpa utrustning som därefter kommer att kunna tillhandahålla bekväm visning av filmer eller olika videor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa erbjudanden

Det är värt att notera att många konsumenter nyligen har valt teknik med misstro och inte har bråttom att föredra enheter från även de mest populära tillverkarna. Denna attityd orsakas av det faktum att marknadsförare under flera år överskattade egenskaperna hos enheter och på så sätt lurade godtrogna köpare. Idag har situationen förändrats dramatiskt. Med hjälp av många kontroller vid försäljning av TV -apparater använder tillverkarna de egenskaper som föreskrivs i TV -enhetens pass . Därför kan köpare se utrustningen utan rädsla för att bli vilseledda igen.

Marknaderna erbjuder följande visningskategorier

  1. TV -apparater med en uppdateringsfrekvens på 50 till 90 Hz . Modeller med sådana indikatorer visas i en separat kategori. De kännetecknas av sitt låga pris och långa livslängd. De flesta skärmar saknar dock denna frekvens för att uppnå perfekta detaljer och inte suddar ramen medan du rör dig.
  2. Modeller med svepning från 100 Hz till 200 Hz . Den vanligaste kategorin av TV -enheter. Priset på sådana TV -apparater är överkomligt för de flesta köpare. Bildkvaliteten är inte tillfredsställande.
  3. TV -enheter med en frekvens över 400 Hz … En separat utrustningstyp som kännetecknas av höga kostnader och förbättrad prestanda maximalt. Bildkvaliteten är utmärkt, men det mänskliga ögat är praktiskt taget oförmöget att fånga skillnaden, vilket bekräftas av många experter.

Det är anmärkningsvärt att det för vissa modeller i det tekniska passet är registrerat frekvensindikator vid 1200 Hz . Om en sådan egenskap finns i en enhet av ett välkänt varumärke, kan man lita på sådan information.

Men om TV: n säljs av ett okänt märke, rekommenderas det att vägra ett sådant tvivelaktigt köp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för att välja TV

Att välja rätt TV med optimal uppdateringsfrekvens är inte lätt. Det är långt ifrån alltid möjligt att göra ett val med en mängd olika modeller med praktiskt taget liknande egenskaper. Så att som ett resultat kan du hitta rätt alternativ och göra ett köp, du bör ta hänsyn till några användbara tips.

  1. Innan du besöker butiken måste du besluta om syftet med att använda den framtida enheten … Någon kan behöva en TV för att organisera en hemmabio, och någon kanske vill köpa en extra bildskärm för spel.
  2. Under inspektionen av utrustningen bör du noggrant studera typer och antal kontakter … Det rekommenderas också att beräkna i förväg hur många kontakter som krävs för tillförlitlig drift av utrustning och anslutning av olika enheter.
  3. Alternativ som t.ex. skanning och skärmupplösning förtjänar särskild uppmärksamhet. Du bör noggrant studera enhetens pass, eftersom dessa indikatorer avgör hur tydlig och rik filmen kommer att visas, hur realistiskt spelet kommer att verka.
  4. Kontrollera om din TV har 3D -funktion . Om du inte tänker använda den kan den här artikeln utelämnas.
  5. Innan du besöker butiken bör du spela in flera dynamiska scener på en flash -enhet . Detta hjälper dig att jämföra flera modeller och ge företräde åt alternativet med bildskärm av högsta kvalitet.

Ett ansvarsfullt sätt att välja en TV gör att du kan köpa en pålitlig enhet som kommer att hålla länge och kommer att glädja ägarna med videosekvensens kvalitet. Endast när man tar hänsyn till de listade punkterna kommer det att vara möjligt att hitta det bästa alternativet som kan ta hänsyn till alla köparens önskemål. Naturligtvis kan ett av huvudkriterierna vara TV -kostnad … Men om du vill kan du välja ett budgetalternativ med utmärkt bildkvalitet. Man behöver bara noggrant studera huvuddragen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga fel

Under TV: ns användning kan olika problem uppstå i form av att stoppa funktionen på skärmen eller utseendet på enhetens yta av olika fläckar, färgränder. Om en uppdelning har lett till att det inte finns några inskriptioner på displayen, bör du titta på TV -inställningarna eller överlåta tekniken till proffs som snabbt kommer att rätta till situationen . Du kan bara försöka lösa problemet på egen hand om inskriptionerna kan demonteras tydligt när displayen blinkar. För att göra detta är det värt att titta på inställningarna och justera ett antal parametrar. Den främsta anledningen till att skärmen slutar fungera normalt är att det uppstår fel på utrustningens konstruktion och försämrad prestanda.

Om du tar hänsyn till allt som står i artikeln kan du dra ett antal ganska användbara slutsatser:

  1. Skanna skärmen är ett mått på vilket det är möjligt att avgöra hur tydlig och detaljerad en bild kommer att vara. Uppdateringsfrekvensen på skärmen ger en realistisk bild.
  2. Lov TV: n bidrar till att organisera en mer realistisk återgivning av varje bildruta. Alltså, ju högre denna parameter, desto bättre kommer användaren att kunna se detaljerna på bilden. Dessutom är skärmar med hög upplösning mer exakta i färgåtergivningen.
  3. När du väljer rätt TV -modell det rekommenderas att uppmärksamma flera punkter och ta hänsyn till ett antal punkter , vilket hjälper dig att hitta det lämpligaste alternativet.

Det finns ingen anledning att vara blyg i butiken. Köparen kan fritt inkludera alla videor och bilder för att kontrollera kvaliteten på skärmen och enheten som helhet. Vid behov kan du ställa frågor till elektronikbutikens konsult.

Rekommenderad: