Hålkärnplattor: Dimensioner Och Vikter På Ihåliga Kärnplattor. Vilken Belastning Tål De? Deras Bärighet

Innehållsförteckning:

Video: Hålkärnplattor: Dimensioner Och Vikter På Ihåliga Kärnplattor. Vilken Belastning Tål De? Deras Bärighet

Video: Hålkärnplattor: Dimensioner Och Vikter På Ihåliga Kärnplattor. Vilken Belastning Tål De? Deras Bärighet
Video: Skivstång och vikter 2024, Maj
Hålkärnplattor: Dimensioner Och Vikter På Ihåliga Kärnplattor. Vilken Belastning Tål De? Deras Bärighet
Hålkärnplattor: Dimensioner Och Vikter På Ihåliga Kärnplattor. Vilken Belastning Tål De? Deras Bärighet
Anonim

Golvplattor är en konstruktion av armerad betong, som finner sin tillämpning under byggandet av ett privat hus eller industriell anläggning. De används för att separera antalet våningar med underjordiska, överjordiska lådor med bostadshus, offentliga och industriella byggnader. Dessa strukturer kännetecknas av ett stort antal fördelar, bland vilka hög bärighet och låg kostnad kan särskiljas.

Bild
Bild

Särdrag

Den ihåliga kärnplattan är tillverkad av stark betong i kombination med stålarmering av hög kvalitet som kan förspänas. Denna design har formen av en rektangel, den är utrustad med runda luftkammare. Denna funktion bestämmer ljusheten hos ihåliga kärnplattor, så att de kan minska den totala belastningen på fundamentet och väggarna. Att flytta dem med tekniken orsakar inte obehag, eftersom det finns speciella slingor för detta.

Konstruktionen av ihåliga plattor är lättare än den för fasta, men samtidigt är deras styrka och tillförlitlighet på en hög nivå. Förekomsten av lufthål i denna produkt bidrar till värme och ljudisolering. Produktionen av plattor av denna typ utförs på två sätt:

  • utan formning, vilket innebär användning av vibrationsdämpare;
  • häll stationär metallformning med en betongblandning, varefter den hällda strukturen skickas för vibrationskomprimering och värmebehandling.
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av förekomsten av håligheter i form av en cylinder, förbättras följande driftskapacitet hos plattorna:

  • ökad styrka;
  • förbättrad värmeisolering;
  • underlätta förfarandet för att lägga kommunikation av ingenjörer;
  • minska påverkan av yttre ljud.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När en struktur byggs vill du inte bara spara ekonomi utan också din tid, samtidigt som strukturens kvalitet bibehålls. För att strukturen ska vara pålitlig och säker bör du inte spara på material. Det bästa alternativet för golvplattor är ihåliga strukturer, som kännetecknas av följande fördelar:

  • styrka, säkerhet och lång livslängd;
  • fukt- och vätskebeständighet;
  • brandbeständighet upp till 3 timmar;
  • enkelhet och snabbhet vid installationen;
  • möjligheten att använda den som tillval för en bärande vägg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi jämför massiva plattor och ihåliga plattor, har de senare följande fördelar:

  • hög värme- och ljudisolering på grund av närvaron av luft inuti;
  • enkel kommunikation och, som ett resultat, minskning av tiden för efterbehandlingsprocesser;
  • möjligheten att använda i seismiska zoner;
  • hög bärighet;
  • enkel transport och installation;
  • en ökning av den användbara volymen för strukturen som uppförs;
  • golvet kan lastas omedelbart efter installationen utan betongavlagringar;
  • låg kostnad, som baseras på låg förbrukning av betong och armering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns praktiskt taget inga nackdelar med ihåliga golvkonstruktioner, men följande funktioner kan fortfarande tillskrivas nackdelarna:

  • begränsad tillgänglighet, vilket ligger i det faktum att idag är ett litet antal företag engagerade i sin produktion;
  • vid installation av plattor av denna typ är det nödvändigt att använda särskild tung utrustning.
Bild
Bild

Egenskaper

Dess pris beror på storleken på den ihåliga kärnplattan, dessutom beaktas parametrar i form av längd, bredd, vikt.

Strukturer av denna typ kan kännetecknas av följande dimensioner:

  • plattans längd - 1,68-12 m;
  • bredd - 0,98-1,48 m;
  • strukturens tjocklek - 22 cm;
  • diametern på cylinderns plan - 11, 4-15, 9 cm;
  • betongkvalitet - M200 -M400;
  • mängden betong och armering som används vid framställning av framtida golvfundament;
  • vikt - 0,75-5 ton;
  • indikatorn för de beräknade insatserna - 800 kg / cm2.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg att under tillverkningen av en platta med hålrum måste tekniken för dess tillverkning observeras fullt ut. Endast på detta sätt kan du vara säker på produkternas tillförlitlighet med hjälp av vilken golvbasen bildas.

Bild
Bild

Varianter av mönster

PC kännetecknad av en standardtjocklek på 22 cm, närvaron av genomgående hålrum med cylindrisk form. Plattor är gjorda av armerad betong, som har en klass på minst B15.

Bild
Bild

PB - denna typ av produkt erhålls med en icke-formningsmetod med hjälp av en transportör. Vid tillverkningen av dessa strukturer används en speciell förstärkningsmetod, med dess hjälp sker skärning utan förlust av styrka. Eftersom plattorna har en plan yta är efterföljande efterbehandling av golv och tak enklare.

Bild
Bild

PNO - en lätt konstruktionstyp som produceras med den formlösa metoden. Skillnaden mot den tidigare typen kan kallas en mindre tjocklek på 0,16 meter.

Bild
Bild

HB - invändig typ av golv, tillverkad av B40 -klass armerad betong, med armering i en rad, som är förspänd.

Bild
Bild

NVK är en intern typ av golv som har två rader spänningsförstärkning och en tjocklek på 26,5 centimeter.

Bild
Bild

Vid tillverkning av golvkonstruktioner utsätts förspända armeringar för tryckspänning vid de punkter där den största spänningen kommer att äga rum. Efter att ha genomgått denna behandling blir förspända ihåliga strukturer mer hållbara och stabila. Egenskapen hos sådana anordningar innehåller beteckningen "förspänd platta ".

Standardmåtten på 0,22 m tjocka cirkulära ihåliga plattor (PC, PB, NV) och 0,16 m (PNO) kännetecknas av en längd på 980-8990 mm, som registreras i markeringen som 10-90. Avståndet mellan angränsande dimensioner är 10-20 centimeter. Bredden på en produkt i full storlek är 990 (10), 1190 (12), 1490 (15) millimeter. För att konsumenten inte behöver skära produkterna används ytterligare element, vars bredd är 500 (5), 600 (6), 800 (8), 900 (9), 940 (9) millimeter.

Bild
Bild

PB kännetecknas av en längd på upp till 12 meter. Om denna indikator är mer än 9 meter måste tjockleken motsvara 22 centimeter, annars blir plattans bärförmåga mindre. Produkter i serien NVK, NVKU, 4NVK kan kännetecknas av dimensioner som inte passar de vanliga. Avståndet mellan hålrummen tilldelas med hjälp av de utrustningsparametrar som används i fabriken. Enligt GOST bör avståndet vara mindre än följande indikatorer:

  • för tallrikar 1PK, 1PKT, 1PKK, 2PK, 2PKT, 2PKK, 3PK, 3PKT, 3PKK och 4PK - 185;
  • för konstruktioner av typ 5PK - 235 millimeter;
  • 6PC - 233 mm;
  • 7PC - 139 mm.

Det optimala antalet hålrum i denna design är 6 stycken.

Bild
Bild

Märkning

Varje typ av ihålig kärnplatta är utrustad med märken som uppfyller kvalitetsstandarder. Tack vare detta kan kunden och designern bestämma de parametrar som krävs. I slutet av strukturen kan konsumenten se märkning, tillverkningsdatum, vikt och OTK -stämpel.

I standardmarkeringen finns det flera bokstäver som betecknar serien, samt tre grupper av siffror som bestämmer måtten, bärförmågan . Båda grupperna är i form av två nummer, som anses indikera längden, liksom bredden i decimeter. Dessa indikatorer avrundas till heltal. Den sista gruppen presenteras i form av en enda siffra, den bestämmer likformigheten i fördelningen av laster i kPa.

Denna indikator rundas också upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på märkning: PK 23-5-8. Dess avkodning är följande: plattan har runda håligheter, den kännetecknas av en längd på 2280, en bredd på 490 millimeter, medan strukturen har en bärighet på 7, 85 kPa. Det finns sådana typer av produkter som är utrustade med markeringar, kompletterade med latinska beteckningar, som bestämmer stavtyperna. Ett av exemplen på märkning: PK 80-15-12, 5 betyder att ramen var gjord av spänningsförstärkning. Som tillägg finns följande beteckningar tillgängliga på ihåliga strukturer:

  • t - tung betong;
  • a - närvaron av insatser för tätningen;
  • e - bildning med extruderingsmetoden.
Bild
Bild

Vilken belastning tål de?

Golvplattornas bärförmåga bestäms av en standard som reglerar tillverkningens efterlevnad enligt den teknik som tillämpas vid tillverkningstillfället. Beräkningen av den tillåtna maximala belastningen av armerade betongelement behövs för att ta reda på vilken indikator strukturen tål och därigenom undvika förstörelse. Belastningen på en ihålig golvstruktur kan vara statistisk och dynamisk. Det första inkluderar de element som är placerade eller fästa på plattan. Allt som rör sig runt strukturen anses dynamiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Last kan också fördelas jämnt och ojämnt. Till exempel för en byggnad där människor bor beräknas en enhetligt fördelad belastning, som bestäms i Newton per meter eller kg / cm. En gemensam platta med tomrum beräknas enligt den fördelade belastningen, som är 400 kg per m2 . Till denna indikator är det nödvändigt att lägga till massan av strukturen, som är cirka 2,5 centner, golv och keramik, som väger cirka 1 centner. Den beräknade massan måste multipliceras med säkerhetsfaktorn (1, 2). Som ett resultat kommer 900 kg / m2 ut. Det finns också specialutvecklade dokument som gör att du exakt kan beräkna belastningen på en armerad betongplatta som har armering.

För att beräkna den optimala belastningen är det nödvändigt att veta vikten av alla element som påverkar dess effekt .nämligen cement-sandgolv, gipsbetongväggar, golvmassor och värmeisolering. Efter att ha sammanfattat alla ovanstående indikatorer är det nödvändigt att dela antalet med antalet paneler som kommer att finnas i byggnaden. På samma sätt kan du beräkna den maximala slutbelastningen på var och en av de ihåliga strukturerna.

Många paneler som är kommersiellt tillgängliga har en standard bärighet på 800 kg / m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

För att utföra en tillförlitlig installation av golvplattor med ihåliga kärnor är det värt att strikt följa alla regler. Om stödområdet är otillräckligt kan väggarna deformeras, och i en situation med ett överskott av yta är en ökning av värmeledningsförmågan möjlig. När du installerar plattor av denna typ är det värt att ta hänsyn till det maximala stöddjupet:

  • för en tegelstruktur - 9 centimeter;
  • för luftbetong och skumbetong - 15 centimeter;
  • för stålkonstruktioner - 7,5 centimeter.

I denna process bör man komma ihåg att djupet av inbäddning av panelen i väggen inte bör vara mer än 16 cm för en ljus block- och tegelbyggnad, samt 12 cm för en struktur gjord av betong och armerad betong.

Innan installationen av plattorna påbörjas måste marginalrummen tätas med en lätt betongblandning till ett djup av 0, 12 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas starkt inte att installera brädor utan att använda murbruk. Ett lager av lösning på minst 2 millimeter läggs på arbetsytan. Tack vare denna åtgärd överförs belastningen på väggen jämnt. När du utrustar plattorna på en ömtålig vägg är det nödvändigt att göra ett förstärkningsförfarande, på grund av vilket det inte kommer att bli någon böjning av blocken. För att minska golvplattornas värmeledningsförmåga är det värt att isolera strukturen från utsidan.

När du köper golvpaneler med ihåliga kärnor bör du vara uppmärksam på deras kvalitet, utseende och tillgänglighet av certifikat, eftersom säkerheten beror på dem . Användningen av ihåliga kärnplattor ger en låg belastning på hela omkretsen av konstruktionen, garanterar hög hållfasthet och tillförlitlighet hos konstruktionen.

Denna typ av struktur bidrar till ett lägre drag av byggnaden än när man använder fylliga alternativ, dessutom är priset för dem acceptabelt.

Rekommenderad: