Diskmaskiner 45 Cm: Deras Val. Topp (betyg) Av De Bästa Diskmaskinerna. Deras Djup Och Andra Dimensioner, Vikt. Skillnader Från Maskiner Med En Bredd På 60 Cm. Vilken Modell Ska Ma

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskiner 45 Cm: Deras Val. Topp (betyg) Av De Bästa Diskmaskinerna. Deras Djup Och Andra Dimensioner, Vikt. Skillnader Från Maskiner Med En Bredd På 60 Cm. Vilken Modell Ska Ma

Video: Diskmaskiner 45 Cm: Deras Val. Topp (betyg) Av De Bästa Diskmaskinerna. Deras Djup Och Andra Dimensioner, Vikt. Skillnader Från Maskiner Med En Bredd På 60 Cm. Vilken Modell Ska Ma
Video: 10 Inställningar du MÅSTE stänga av på din telefon!!!!! 2024, April
Diskmaskiner 45 Cm: Deras Val. Topp (betyg) Av De Bästa Diskmaskinerna. Deras Djup Och Andra Dimensioner, Vikt. Skillnader Från Maskiner Med En Bredd På 60 Cm. Vilken Modell Ska Ma
Diskmaskiner 45 Cm: Deras Val. Topp (betyg) Av De Bästa Diskmaskinerna. Deras Djup Och Andra Dimensioner, Vikt. Skillnader Från Maskiner Med En Bredd På 60 Cm. Vilken Modell Ska Ma
Anonim

Hushållsapparater har länge slagit rot i moderna kök och har blivit ett pålitligt stöd i hushållet. Förutom tvättmaskin och kylskåp är en diskmaskin efterfrågad idag.

Ofta, för att spara pengar och utrymme, föredrar användarna en smal inbyggd diskmaskin . Det lockar till användbar och praktisk funktionalitet i programmen och kompaktheten. Enheten, 45 cm bred, gömd bakom möbelfasaden, passar snyggt in i vilken design som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det är viktigt att känna till alla funktioner och fördelar med de 45 cm breda kompakta diskmaskinerna innan du köper. Det kommer att vara användbart att bekanta sig med de möjliga nackdelarna med inbyggd teknik. Fördelar:

  • kommer att kosta mindre än en oberoende modell i full storlek;
  • inte sämre än breda modeller i design och funktionalitet;
  • tar lite plats;
  • tyst invertermotor;
  • kan döljas bakom en möbelfasad;
  • enkel elektronisk styrning med eller utan display;
  • det finns en snooze -timer, ekonomiläge och smarta sensorer;
  • sparar upp till 20 000 liter vatten och cirka 270 timmars fritid per år;
  • rengör idealiskt disken från någon grad av förorening med olika tvättmedel;
  • kostnaderna för att betala för verktyg reduceras;
  • tvättar inte bara rätterna till en gnissling och glans, utan torkar dem också med hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta nyare modeller har användbara alternativ som:

  • skydd från barn;
  • förebyggande av läckage "Aqua-stop";
  • indikation med en stråle på golvet;
  • arbete vid halv belastning;
  • sterilisering av barnrätter vid t 70-95 grader.

Det finns också nackdelar

  • Den största nackdelen är kapaciteten. För en familj på 4-5 personer passar rätterna inte tillräckligt inuti. Man bör komma ihåg att denna teknik inte alltid är avsedd för stora köksredskap.
  • En annan nackdel med sådana strukturer är det nära arrangemanget av delar relativt varandra. I detta avseende slits de ut snabbare.
Bild
Bild

Jämförelse med maskiner 60 cm breda

Innan du väljer en smal diskmaskin är det viktigt att avgöra vad som är skillnaden mellan den och en vanlig PMM

  • Mått . Den 60 cm stora modellen är inte lämplig för ett litet kök, och en mer kompakt version med en bredd på 45 cm kan hittas även med en blygsam rumsstorlek.
  • Rymlighet . Korgen i en vanlig diskmaskin passar inte bara tallrikar, utan också ett par stekpannor, en kastrull och till och med ett bakplåt. För matlagare är detta viktigt.
  • Tvättkvalitet . Även om samma tvättkvalitet påstås (märkt med bokstaven A) kan smala och standardmaskiner rengöras annorlunda. I den konventionella modellen tvättas diskarna mer effektivt på grund av ett mer fritt arrangemang i en rymlig bunker, vatten sköljer även de mest otillgängliga platserna. För 1 cykel kan en diskmaskin i full storlek tvätta 16 uppsättningar disk eller mer.
  • Lönsamhet . Även med stora dimensioner är det möjligt att spara vatten och energi. För detta finns det speciella program som tvätt med halv belastning. Således kan du minska slöseriet med resurser.

När det gäller antalet erbjudanden är smala diskmaskiner sämre än standardversionen. Det är mycket lättare att bädda in en smal modell än en vanlig PMM. Men i det rymliga köket finns det alltid en plats för henne.

Bild
Bild

Visningar

Diskmaskiner upp till 50 cm breda kan delas in i tre typer:

  • inbyggt;
  • delvis inbyggd;
  • fristående.

Deras höjd är från 80 cm till 85 cm med ett djup av 55 cm och mer. Denna parameter skiljer dem inte särskilt från fullstora bilar. Utrymme sparas tack vare bredden på PMM. Enheten kan installeras under diskbänken, i alla skåp eller nischer under bänkskivan, i öppningen mellan andra apparater eller möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I genomsnitt är kompakta maskiner utrustade med 5-10 program och torkar på tre olika sätt

  • Värmeväxling . Torkar med varm ånga.
  • Kondenserande . Torkar apparater genom att förånga vatten.
  • Intensiv torkning . Med varmluftsfläkt. Installerad i premiumbilar.
Bild
Bild

Inbäddad

Den smala 45 cm -modellen kan "döljas" bakom fasaden på ett modernt kök som är 50 cm brett så att ingen kommer att gissa att det finns något bakom dörren. En helt integrerad diskmaskin har många fördelar: den främre kontrollpanelen är alltid stängd från barn. Inbyggda modeller är mycket tystare än fristående enheter. Först och främst underlättas detta av placeringen av enheten inuti skåpet. Fasaden minskar ljudnivån.

Den enda nackdelen med denna typ av diskmaskin är att den bara kan installeras i en nisch och ingen annanstans

Om det finns alla möjligheter för detta, blir det här diskmaskinalternativet mycket mer lönsamt än att köpa en standard fristående PMM.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fristående

Fasta modeller med öppen panel kräver mer utrymme än inbyggda modeller. Denna typ av diskmaskin är den enklaste och mest populära. PMM kan placeras på alla tillgängliga platser i rummet, vilket är viktigt om köket redan är utrustat . Genom design kan maskinen väljas bland olika alternativ och färger. Konsumenten kan välja enheten enligt köksutrymmet. En sådan diskmaskin är mer att föredra att köpa vid en haveri. Om diskmaskinen inte fungerar behöver du inte demontera den för service eller en noggrann konstruktionskontroll.

Användaren eller mastern har full tillgång till alla viktiga delar av tekniken . En annan fördel är den lägre kostnaden på grund av enkelheten i design och installation. Du behöver bara placera diskmaskinen på en viss plats och ansluta den till kommunikation. Nackdelarna inkluderar lägre effekt, högre ljudnivåer och behovet av regelbundet filterbyte.

Fristående modeller finns i olika höjder. Vissa kompakta produkter kallas skrivbordsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Ett stort antal små modeller från olika tillverkare presenteras för konsumenterna på marknaden. Bland dem finns budget och dyra alternativ från premiumsegmentet. De skiljer sig inte bara i funktionalitet utan också i kostnad. Var och en av dem har både sina fördelar och nackdelar. Vi föreslår att du gör dig bekant med en översikt över flera modeller och märken som ingår i toppen av de mest populära PMM.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hotpoint-Ariston LSTF 9M117 C

Tvätt och torkning i klass A. Ekonomisk vattenförbrukning. Efter torkning är alla redskap 99% torra.

  • Flera tvättsätt. Bekväm fyllning av kärl.
  • Elektronisk styrning med display.
  • Energiförbrukning för 1 cykel - 0,83 kW / h.
  • Tvätttiden på en vanlig cykel är 3 timmar.
  • Specialprogram för känslig, ekonomi och biltvätt plus blötläggning och cykling vid halv last.
  • Fördröjd startfunktion (upp till 12 timmar).
  • Lämplig för rengöring med 3-i-1 universella tvättmedel.
  • Utrustad med ljudsignal och ljusindikering.
  • En indikator för sköljmedel finns.
  • Det är möjligt att justera korgarna i höjdled.
  • Komplett med bestickbricka och vinglashållare.

Användarna noterar PMM: s rymlighet och lättheten av inbäddning. Hon tvättar disken effektivt och tyst och rensar kristall fint. Lämnar inte en vit beläggning på apparaterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bosch SPS 40E12 RU

Den smala diskmaskinen tillverkad i Tyskland lockar med sina parametrar, funktionalitet och kostnad. Med en bredd på endast 45 cm har den hög prestanda: den tvättar upp till 9 uppsättningar rätter (4 tallrikar, 1 kopp, 1 fat, 2 skedar och samma antal gafflar anses vara en uppsättning). Ljudnivån är relativt låg.

Programmerad för flera alternativ: försköljning, "Ekonomi", "Auto", "Snabb" -lägen . Manuell inställning av vattentemperatur i intervallet 30-70 grader är möjlig. Det finns en fördröjd starttid, byte av behållare för rätter med hänsyn till dess höjd, systemet "Föräldrakontroll" och "Aqua-stop". Bosch PMM kan automatiskt upptäcka typ av tvättmedel. Detta är en budgetmodell som kan köpas för endast 19 000 rubel.

Bild
Bild

Godis CDP 4609

Trots den kinesiska produktionen är egenskaperna hos denna enhet praktiskt taget inte sämre än den tidigare modellen. Spelar frånvaron av alternativen "Barnskydd" och "Erkännande av typen av tvättmedel ". För resten av parametrarna är allt på en anständig nivå: hög kvalitet på tvätt, bra kapacitet och prestanda, besparing av resurser, lätt vikt. Denna modell av TM Candy anses vara den billigaste bland diskmaskiner: kostnaden är från 12 000 rubel. Av nackdelarna finns det kundrecensioner om den låga kvaliteten på delar och svårigheten att byta ut dem.

Bild
Bild

LERAN FDW 45-096 VIT

PMM tillverkad i Kina med en elektronisk typ av kontroll för samtidig tvätt av upp till 9 uppsättningar disk. Kostnaden är bara 14 000 rubel. På världsmarknaden har varumärket LERAN presenterats relativt nyligen, men har redan lyckats vinna massivt kundigenkänning på grund av dess anständiga kvalitet och låga kostnad.

Det är möjligt att tvätta disken i "Snabb" eller "Intensiv" läge, samt valet av "Ekonomi" alternativ och andra . Maskinen är programmerad för följande funktioner: fördröjd start, skydd mot läckage, "Föräldrakontroll", delbelastning. Korgarna är höjdjusterbara.

I alla avseenden förtjänar denna billiga modell att ingå i listan över hedersbetyg av kvalitetsdiskmaskiner.

Bild
Bild

Bland de fristående PMM: erna är flera modeller värda att notera.

Electrolux ESF 9452 LÅG

Smal maskin med en bredd på 45 cm, som enkelt kan installeras i ett litet kök. ESF 9452 LOW presenteras i en elegant modern design . Ekonomiskt alternativ för förbrukad el och vattenvolym. Det är möjligt att välja tvättläge från 6 program. Det finns indikatorer för närvaro av salt och sköljmedel för enkel användning av enheten.

Bild
Bild

Daewoo Electronics DDW-M 0911

Flera användbara funktioner hjälper till att göra diskningen till en kvalitet och enkel process . Kan tvättas i ett accelererat läge och intensivt. Sparar energi och vattenresurser. Indikerar förekomst av salt och sköljmedel.

Bild
Bild

Midea MFD45S500 S

Smal diskmaskin av oberoende installationstyp. I denna PMM är den inre ytan gjord av rostfritt stål. Du kan tvätta upp till 10 uppsättningar, inklusive ömtåliga diskar. Det finns en speciell hållare för glasögon. Det är bekvämt att placera föremål av kristall eller tunt glas där. Det är inte särskilt bekvämt att använda korgen för att rengöra stora grytor, grytor och kastruller . Annars är alternativet mycket värt för att befria dig från dagliga och tråkiga arbetsuppgifter.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Att välja en diskmaskin för ditt hem är en ansvarsfull process. Du måste välja en modell som har optimala tekniska egenskaper. Det mest primitiva rådet kan vara att utvärdera tekniken visuellt . Designen påverkar inte kvaliteten på arbetet, utan bara som en godisförpackning lockar den godtrogna köparen. Du måste välja en PMM med hänsyn till köksytan och det lediga utrymmet för installation. Det är också viktigt att ta hänsyn till antalet familjemedlemmar, uppskattad diskmängd. Efter att ha bestämt diskkartongens maximala kapacitet måste den jämföras med antalet personer som bor i huset. En låda för 3-6 uppsättningar är optimal för 1-2 personer. För en familj på 4 räcker en låda för 6-9 uppsättningar rätter.

Större modeller är idealiska för dem som gillar att samla gäster, särskilt för stora företag . Du måste ta en diskmaskin baserad på de egenskaper som deklareras av tillverkaren och jämföra dem med andra alternativ. Dessutom måste du vara uppmärksam på installationssystemet enligt instruktionerna i dokumentationen. För en hyrd lägenhet vore det klokt att köpa oberoende tvättutrustning.

Lättanvändning av utrustning och dess praktiska påverkas av närvaron av ytterligare funktioner, liksom tekniska egenskaper och individuella egenskaper hos varje specifik modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var också uppmärksam på några kriterier

  • Material från vilka diskmaskinens inre element är gjorda . De måste vara av rostfritt stål. Ju mindre plast i enheten, desto bättre.
  • Korgar . De måste undersökas noggrant, eftersom dessa behållare måste drivas i många år. De kräver högkvalitativ prestanda, hållbarhet och bekvämlighet under laddningsprocessen. Tillverkare klarar av att passa upp till tre standardkorgar i moderna diskmaskiner 45 cm breda. Och även vissa mönster kompletteras med bestickbrickor och andra fack. Ju mer funktionella behållare inuti, desto bättre.
  • Ljudnivån för manöverenheten . I diskmaskiner kan denna parameter vara från 45 till 52 dB. Ju lägre denna indikator, desto tystare fungerar enheten.
  • Alternativ . Varje värdinna kommer att uppskatta den avancerade funktionaliteten, till exempel närvaron av ett nattläge (minimalt brus under driften av enheten), halv belastning (du kan ladda lådan inte för hela volymen), möjligheten att sterilisera barnrätter.
  • Vatten- och elkostnader . För att använda dessa resurser rationellt måste du vara uppmärksam på diskmaskinens effektivitet. Energiförbrukningen blir högre om maskinen har ett automatiskt tvångstorkningsalternativ. Ju högre tvättmaskinens kapacitet desto mer vatten används i tvättprocessen.
  • Det är viktigt att veta att den nya generationen smala diskmaskiner är utrustade med unika munstycken för att spara 30% vatten vid stänk . Samtidigt förblir kvaliteten på arbetet på rätt nivå.
  • Strömförbrukning är förknippad med nyanser av att ansluta enheten . Om den är ansluten direkt till varmvatten kommer användningen av värmeelementet inte att vara särskilt intensiv, vilket innebär att räkningarna för den förbrukade elen blir mindre. Men du måste vara beredd på en ökning av utgifterna för vatten, så det är svårt att bestämma vad du ska betala för mycket för.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är verkligen inte möjligt att testa prestandan hos en ny diskmaskin i en butik. Men du kan alltid bekanta dig med den tekniska dokumentationen, som anger tvättklassen:

  • A - den högsta nivån;
  • B - utmärkt;
  • C - bra;
  • D - över genomsnittet;
  • E - på en tillfredsställande nivå.

Dessa latinska bokstäver markerar maskinen enligt resultaten från fabrikstester. Därför kan du lita på dem med säkerhet. När du köper en diskmaskin är det viktigt att välja en modell för vilken kvalitetsklass A eller B deklareras. Om möjligt måste du välja en enhet av minst C -klass. Det rekommenderas att vägra att köpa bilar av D- eller E -klass.

Kriterierna för att välja diskmaskin är inte begränsade till tvättklassen. I PMM är funktionen som tillverkaren erbjuder också viktig. Närvaron av vissa program påverkar diskmaskinens kvalitet på 45 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt experter bör en modern smal modell ha en sådan minsta uppsättning funktioner

  • " Grundläggande" läge . Det indikeras inte alltid på det sättet, men dess huvudsakliga syfte är att diska med vatten uppvärmt till 60 grader i 2-3 timmar.
  • " Super" -läge . Diskar med hetaste vatten i 90 minuter.
  • Blöta . Lämplig för rätter som har stått länge efter användning.
  • " Snabbt läge . Det klarar att tvätta köksredskap och bestick på 40 minuter.
Bild
Bild

Dessa funktioner krävs för en modern PMM 45 cm djup . Modeller med avancerad funktionalitet föreslår att du använder 10-15 program, men för daglig användning är flera av de listade alternativen tillräckligt. När det gäller torkning är det svårt att integrera den i en grund 45 cm diskmaskin. Även om det visade sig vara inom makten hos vissa tillverkare, som utrustade kompakta modeller med sådan nödvändig funktionalitet.

Efter tvätten finns det rent disk i maskinen kvar i lådan . Vattendroppar rinner ut och alla föremål torkar naturligt. Förbättrade och mer energikrävande modeller har inbyggda konvektorer som värmer och distribuerar varm luft genom lådan. Rätterna torkar mycket snabbare. Om du behöver ett mer ekonomiskt alternativ är det bättre att stanna på en skrivmaskin där torkning sker naturligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av installation och drift

Först och främst måste du bestämma var maskinen ska installeras. Det kan vara ett golvstående köksskåp, vars storlek måste jämföras med diskmaskinens storlek, med hänsyn till en mycket viktig nyans: skåpet ska vara något bredare än skrivmaskinen. Efter att ha bestämt installationsmåtten, enligt diagrammet i instruktionerna, kan du fortsätta med installationen . Moderna köksskåp är anpassade för olika hushållsapparater, så det är inte svårt att integrera en diskmaskin. Men det kanske inte finns några färdiga alternativ för att installera PMM. Då måste du anpassa det befintliga skåpet till tvättmaskinens dimensioner. Eller beväpna dig med verktyg och skapa ett diskmaskinskåp på egen hand.

Bild
Bild

Anslutningen består av ett antal steg

  • En kallvattenförsörjningsslang är ansluten till grenröret.
  • Strömförsörjningen är ansluten (separat ledning till växeln är önskvärt).
  • De uttagna ledningarna är anslutna till maskinen och sedan till kontakterna i uttaget. Tråden placeras i en speciell kabelkanal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du använder apparaten fullt med disk, bör du testa dess funktion på tomgång. Följande sekvens av överensstämmelse är viktig enligt instruktionerna:

  • var noga med att ta hand om jordning;
  • det är förbjudet att placera enheten nära spishällen;
  • du måste lägga en skyddande järnplatta under bordsskivan, eller klistra en metalliserad skyddsfilm.

För köksutrustningens säkerhet måste en stabilisator köpas. Det är bättre att justera klipparens fötter så att enheten sänks till golvet.

Rekommenderad: