Imitation Av Trä För Exteriördekoration Av Huset (32 Bilder): Hur Man Dekorerar Fasaden Från Utsidan, Dimensioner För Utvändig Beklädnad

Innehållsförteckning:

Video: Imitation Av Trä För Exteriördekoration Av Huset (32 Bilder): Hur Man Dekorerar Fasaden Från Utsidan, Dimensioner För Utvändig Beklädnad

Video: Imitation Av Trä För Exteriördekoration Av Huset (32 Bilder): Hur Man Dekorerar Fasaden Från Utsidan, Dimensioner För Utvändig Beklädnad
Video: 🔴 Fantastisk DIY träskrot dekor 2024, Maj
Imitation Av Trä För Exteriördekoration Av Huset (32 Bilder): Hur Man Dekorerar Fasaden Från Utsidan, Dimensioner För Utvändig Beklädnad
Imitation Av Trä För Exteriördekoration Av Huset (32 Bilder): Hur Man Dekorerar Fasaden Från Utsidan, Dimensioner För Utvändig Beklädnad
Anonim

Ett hus av limmat eller profilerat virke ser snyggt och dyrt ut, men inte alla har råd. Därför har ett alternativ dykt upp - du kan mantla rummet med en imitation av en bar. Samtidigt kommer huset visuellt att likna ett timmerhus och de ekonomiska kostnaderna blir mycket mindre.

Vad det är?

Imitation av en stapel kallas också en falsk stråle. Det är ett material som kan användas för beklädnad både utomhus och inomhus.

Idag finns det en konstgjord imitation av en bar tillverkad av träavfall med tillsats av plast, samt ett massivt träalternativ som är särskilt populärt bland konsumenter. Det är värt att överväga mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är en hyvlad bräda, bearbetad från 4 sidor och gjord i form av en bearbetad trästång. Tjockleken på sådant material är upp till 35 millimeter och bredden kan nå 260 millimeter. Tillverkningsmaterialet är barrträd och lövträ. Profilen i detta fall är trapetsformen, och på grund av detta uppnås basens jämnhet och jämnhet.

För bästa passform bearbetas kanterna på ett speciellt sätt , detta gör att du på ett tillförlitligt sätt kan skydda isoleringen från effekterna av negativa klimatförhållanden och luftfuktighet. Det faktum av vilket material en produkt är gjord avgör dess densitet och egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den moderna marknaden erbjuder ett brett urval av imiterat virke. Konsumenten kan välja lämpligt material baserat på produktens pris, dess utseende och prestanda. Falska balkar är mycket populära när man dekorerar fasaderna på privata ramhus och stugor. Detta beror på dess positiva egenskaper.

Först och främst är materialet naturligt och miljövänligt . Det är giftfritt och har ingen obehaglig lukt under användning. Produkterna är absolut säkra för människor och kan användas när du arbetar med alla lokaler.

Panelerna orsakar inga problem under installationen, det är fullt möjligt att göra det själv, med en uppfattning om efterbehandlingen. Dessutom ser imitation av en bar snyggare ut jämfört med naturligt trä, samtidigt som den har en mycket lägre kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om installationen utfördes kompetent och med hög kvalitet, kommer produkterna att hålla länge utan att skapa problem för ägarna. Imiterat virke har en skyddande funktion. Den är resistent mot mekanisk påfrestning och aggressiva klimatförhållanden. Det bör noteras det stora utbudet av materialfärger, vilket gör att konsumenten kan välja önskad nyans, tack vare vilken husen ser dyra, lönsamma och snygga ut.

Samtidigt kan man inte annat än nämna de negativa aspekterna. En av dem är den höga brandrisken för material. För att förlänga produkternas livslängd rekommenderas att behandla dem med speciella lösningar som har antiseptiska egenskaper och som också minskar brandfarligheten. De skyddar också fasaden från att torka ut och spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att imitationen av en bar ständigt ska se bra ut och inte förlora sina egenskaper är det nödvändigt att täcka den med jämna mellanrum med färger och lacker, vilket medför extra finansiella kostnader. Och du måste också ta hänsyn till att komponenterna till panelerna inte är billiga, och deras användning är obligatorisk om arbetet utförs korrekt.

För de husägare som inte har lusten att klä fasaden med träpaneler, erbjuder tillverkare metallfasader under virket. Dess livslängd, enligt recensioner, är upp till 50 år, och visuellt ser strukturen ut som en stock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

För den yttre dekorationen av byggnadsfasaderna kan material av olika slag användas. De skiljer sig alla åt både externa parametrar och fysiska egenskaper.

Först och främst är den falska strålen indelad i typer enligt tillverkningsmaterialet. Det finns produkter gjorda av tall, cederträ, lärk och andra träslag. Dessutom kan panelstorlekarna varieras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Priskategorin påverkas av den träslag som panelerna är gjorda av . De är indelade i sorter av kategori A, AB, B och C. Denna information bör återspeglas i certifieringen. Prestandaegenskaperna beror på sorten.

Klass A är högre än de andra, men kvaliteten är bättre. Tillverkningsmaterialet är tall. För att avsluta bostadsutrymmet från utsidan, rekommenderas att använda klasserna A och AB. Grad C är mer lämplig för motstående uthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men också när du väljer typ av finish måste du ta hänsyn till driftförhållandena. I rum med hög luftfuktighet är det bättre att använda lind och lärk.

Imiteringen av virket är indelad enligt profilens geometri. Här kan du särskilja ett blockhus och foder.

Dimensionerna på träets imitation är olika, de måste väljas utifrån konsumentens preferenser . Bredden varierar från 140 till 190 millimeter, längd - upp till 6000 millimeter. Tjockleken väljs beroende på typ av planerat arbete och användningsförhållanden, det kan vara från 16 till 35 millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

Det finns en mängd olika alternativ för sidospår som imiterar virke på marknaden. Priset på material kan vara väsentligt olika. För att spara pengar rekommenderar experter att köpa paneler direkt från tillverkaren för att undvika markeringar från byggbutiker. Men först och främst måste du välja material av hög kvalitet. För detta bör enskilda punkter beaktas.

Luftfuktighetsindikatorn bör inte vara högre än 15 procent, annars kan det hota fasaden att skeva under drift . Spåret i panelen tjänar till att ventilera fasaden och hjälper till att förlänga panelernas utseende.

Fasadens bredd är också viktigt för byggnadens utseende. För att det ska se ut som ett naturligt virke bör bredden vara cirka 100 millimeter. Mycket smala paneler ser billiga ut och breda ser slarviga ut. Dessutom måste du vara uppmärksam på kvaliteten på låsanslutningen. Dess jämnhet och jämnhet är viktigt, liksom frånvaron av defekter och skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och det är också nödvändigt att välja rätt dekorativa element. Det är de som ökar slitstyrkan på ytan, och är också ansvariga för attraktiviteten i dess utseende. Därför måste du välja kvalitetsprodukter.

Innan arbete utförs är det nödvändigt att beräkna materialet och dess komponenter . För att göra detta måste du mäta väggar, fönster och dörröppningar. Öppningens yta kommer inte att täckas med en falsk stråle, så den måste subtraheras från totalen för att inte köpa onödigt efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska arbetet utföras?

Högkvalitativa paneler orsakar inga problem under installationen, du kan göra det själv. Det är dock nödvändigt att ha en uppfattning i vilken sekvens och hur exakt arbetet utförs.

Det första steget är att förbereda ytan . Väggarna rengörs noggrant från smuts. Det rekommenderas att behandla dem med ett antiseptiskt medel för att utesluta uppkomsten av mögel och mögel.

Därefter utförs installationen av svarven. Det är viktigt att installera det vertikalt på basen. Om ytan är av trä utförs fixering med självgängande skruvar; för en yta av tegel eller slagblock används pluggar som drivs in i förberedda hål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett viktigt steg är att genomföra högkvalitativ ångspärr och värmeisolering av rummet. Isoleringen läggs ovanpå ångspärrfilmen och stängs igen med den. Fogarna måste limas.

Därefter fästs paneler och dekorativa element direkt. Därefter ska fasaden fixeras med skruvar eller spikar. I avsaknad av en topplack är det sista steget ytbehandling med ett antiseptiskt medel och färger och lacker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktiga nyanser

Falsk stråle säljs i förseglade förpackningar. Efter köp och före arbetet måste dessa förpackningar öppnas och produkterna läggas i luften för att undvika exponering för öppet solljus och nederbörd. Panelerna måste lämnas på detta sätt i två dagar. Detta görs eftersom träet efter att ha öppnat den förseglade förpackningen kommer att absorbera fukt, och som ett resultat kan det öka i storlek, vilket kommer att medföra snedvridning av byggnadsfasaden.

Panelerna är fixerade från botten till toppen, spåret måste placeras längst ner . Detta hjälper till att förhindra att fukt och smuts kommer in. Den första panelen installeras med en nivå. Det beror på dess korrekta installation hur slät hela ytan blir. Fästdon skruvas in i 45 graders vinkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetet måste uteslutande utföras i torrt väder och vid en temperatur på minst -15 grader. Färgning görs endast i varmt och torrt väder.

När du väljer en färg rekommenderas att ta hänsyn till byggnadens läge. Det är bättre att göra väggarna på södra sidan ljusa, eftersom de mörka kommer att blekna i solen. Och de norra är tvärtom bättre att bli mörka. Detta ger dem bättre uppvärmning och värme i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

För en längre livslängd på fasader som möts med imiterat virke är det nödvändigt att sköta materialet ordentligt. Först och främst får vi inte glömma den periodiska beläggningen av panelerna med lack. Och du bör också regelbundet kontrollera ytan för att utesluta uppkomsten av defekter, svamp och sönderfall.

Experter noterar att vid kompetent installation av beläggningen och korrekt skötsel av det kommer imitationen av virket att pågå i många år utan att förlora sin visuella attraktion och dess positiva egenskaper.

Rekommenderad: