Japanska Fasadpaneler: Fasadbeklädnad Från Företagen Kmewca Och Nichina, Typer Av Exteriördekoration Av Huset Och Installationsteknik

Innehållsförteckning:

Video: Japanska Fasadpaneler: Fasadbeklädnad Från Företagen Kmewca Och Nichina, Typer Av Exteriördekoration Av Huset Och Installationsteknik

Video: Japanska Fasadpaneler: Fasadbeklädnad Från Företagen Kmewca Och Nichina, Typer Av Exteriördekoration Av Huset Och Installationsteknik
Video: Plåtfabriken.se - Beställa överbleck på panel 2024, Maj
Japanska Fasadpaneler: Fasadbeklädnad Från Företagen Kmewca Och Nichina, Typer Av Exteriördekoration Av Huset Och Installationsteknik
Japanska Fasadpaneler: Fasadbeklädnad Från Företagen Kmewca Och Nichina, Typer Av Exteriördekoration Av Huset Och Installationsteknik
Anonim

Varje byggnads attraktiva utseende skapas först och främst av dess fasad. Ett av de innovativa sätten att inreda hus är att använda ett ventilerat fasadsystem. Sådana praktiska och hållbara paneler på marknaden för efterbehandlingsmaterial erbjuds av de japanska märkena Nichiha, Kmew, Asahi och Konoshima.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och specifikationer

De nitiska ägarna bryr sig inte bara om kvaliteten och rimliga priserna på material som används för att dekorera huset, utan också om deras maximala miljövänlighet. Det är därför de bör uppmärksamma teknikerna hos japanska tillverkare. Kardinalskillnaden mellan sådana efterbehandlingsalternativ är ventilerande fasader.

En av egenskaperna hos japanska efterbehandlingsmaterial är praktiken ., vilket beror på den självrengörande ytan. Dekorera strukturer med sådana paneler, du får snygga fasader som inte kräver särskild vård, eftersom smutsen från dem lätt tvättas av sig själv under regnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardmåtten på fasadfinishpaneler från Japan är 455x3030 mm med en tjocklek på 14 till 21 mm. Ett annat särdrag hos sådana material är enkel installation. Alla japanska fästsystem och deras komponenter är identiska. Därför kan du inte bara byta delar utan problem utan också ordna material från olika tillverkare efter eget tycke.

Installation av japanska paneler kan göras horisontellt eller vertikalt . Förutom efterbehandlingsmaterialet innehåller satsen fästelement, tillbehör samt tätningsmedel och speciell maskeringsfärg i enlighet med panelens valda nyans. Moderna beklädnadspaneler har dolda lås för fastsättning, på grund av vilken fasadens yta är solid och nästan utan skarvar. Och tack vare ventilationsgapet i materialet säkerställs luftcirkulationen, på grund av vilken det inte bildas kondens mellan plattorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Paneler består av flera lager (primär, huvud, anslutande och yttre färg). Det beror på flerskiktseffekten att produkternas styrka, brandmotstånd, ljud och värmeisolering säkerställs. Japanska tillverkare använder beklädnadsmaterial som liknar natursten, tegel, trä, skiffer eller dekorativt gips. Följaktligen kan du välja alternativet väggdekoration för vilken stil som helst.

Till exempel är träliknande kakel lämpliga för ett lanthus eller en lantlig stuga. Stenbehandling kommer att vara lämplig för en massiv stuga i flera våningar. Samtidigt är imitationen av natursten med yttre dekoration med japanska paneler så trovärdig att även så små detaljer som repor, repor eller färgnyanser kommer att synas.

Bild
Bild
Bild
Bild

I den moderna världen används japanska fasadmaterial inte bara för att dekorera sommarstugor och hus, utan också för beklädnadskontor, kaféer, butiker, restauranger, biografer, bibliotek och andra offentliga faciliteter. I det här fallet väljs vanligtvis alternativet "under gips", medan de kan användas både utanför och inne i lokalerna.

Tillverkare

Nichiha

Den japanska tillverkaren Nichiha har varit på marknaden för efterbehandlingsmaterial i många decennier. I vårt land har han varit känd sedan 2012. Idag är det ett av de mest populära märkena som säljer denna typ av produkter. Produkter av detta märke kännetecknas av en lång livslängd, miljövänlighet och hållbarhet. Allt detta är möjligt tack vare den innovativa tekniken som används vid tillverkning av paneler och de speciella komponenter som utgör dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miljövänlighet och säkerhet för material för människors hälsa uppnås genom användning av sådana ytterligare komponenter som glimmer, kvarts, träfiber och till och med gröna tefibrer. Det är av denna anledning som Nichiha -finishpaneler ofta används inte bara för fasader utan också för att dekorera innerväggar i ett rum. Ytan på Nichiha fasadmaterial är självrengörande. Det betyder att ditt hem kommer att lysa i solen som det nya regnet efter det första regnet. Paneler av detta märke "på topp fem" klarar uppgifterna för ljud- och värmeisolering, och är också brandsäkra och frostbeständiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte värt att prata om styrka igen, eftersom alla japanska produkter kontrolleras och testas upprepade gånger innan de säljs. På grund av närvaron av kapslar med luft inuti är panelernas vikt minimal, så även otränade byggare kommer inte att ha problem med installationen. Och belastningen på byggnadens grund av denna anledning kommer att vara liten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska konsumenter är också nöjda med det stora utbudet av design, texturer och nyanser av Nichina fasadpaneler. Särskilt populära bland våra landsmän är alternativ som imiterar tegel, metall eller sten, träliknande sidosidor. Eftersom den allmänna paletten av nyanser av fasadpaneler av detta japanska märke innehåller cirka 1000 artiklar, kan alla välja ett alternativ som de vill och i enlighet med en specifik design av ett arkitektoniskt objekt.

Bild
Bild

Kmew

Det japanska märket Kmew har fått ett gott rykte över hela världen som en pålitlig och beprövad tillverkare av fibercementfasad och takpaneler. Detta efterbehandlingsmaterial är tillverkat med tillsats av naturliga tillsatser och cellulosafibrer. Tack vare detta klassificeras företagets paneler som miljövänliga och säkra för människors och djurs hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Styrkan hos sådana paneler säkerställs genom en speciell produktionsteknik . Materialet pressas under högt tryck och bearbetas sedan i en ugn vid en temperatur av cirka 180 grader Celsius. Tack vare detta är Kmew fasadpaneler resistenta mot yttre påverkan, stötar och olika mekaniska skador.

Bild
Bild

Fördelar med Kmew -paneler:

  • brandmotstånd;
  • materialets lätthet, vilket förenklar installationsprocessen och eliminerar behovet av att montera stödstrukturer;
  • hög grad av ljudisolering;
  • seismiskt motstånd (finishen tål även en stark jordbävning);
  • frostbeständighet (materialtester utförs vid olika temperaturer);
  • enkel skötsel (på grund av egenskaperna hos självrengöring från damm och smuts);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • färgbeständighet (tillverkaren garanterar färgbibehållande upp till 50 år);
  • motståndskraft mot ultraviolett strålning;
  • enkel installation och fasadytans soliditet, vilket uppnås på grund av speciell dold infästning;
  • möjligheten att installera paneler vid vilken temperatur som helst och när som helst på året;
  • ett brett utbud av färger och texturer av japanska efterbehandlingsmaterial, som inte bara gör det möjligt att välja paneler för alla arkitektoniska lösningar, utan också att kombinera material från olika samlingar för att genomföra de mest vågade designidéerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller design innehåller företagets sortiment paneler i flera serier. Neoroc -riktningen erbjuder material med ett stort hålrum i form av kapslar. Tack vare detta är panelerna lätta och förhindrar bildandet av fukt under extrema temperaturer. Seradir -serien utmärks av närvaron av små porösa formationer, och panelerna har samma innovativa egenskaper som de tidigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget erbjuder också flera typer av material som lämpar sig för yttre ytor

  • " Hydrofilceramik " - keramisk beläggning med tillsats av silikongel, tack vare vilken panelerna blir immuna mot UV -strålning och behåller sin ursprungliga färg längre.
  • " Powercoat " är en akrylbeläggning med silikon som skyddar fibercementets yttre lager från smuts och damm.
  • Sammansättningen av "Photoceramics " inkluderar fotokatalysatorer, tack vare vilka panelerna har förbättrade självrengörande egenskaper.
  • " Powercoat Hydrofil " tack vare en speciell beläggning förhindrar det att smuts kommer in i fasadpanelerna.
Bild
Bild

Asahi

En annan tillverkare av fasadpaneler, mindre populära i vårt land, men inte mindre efterfrågad över hela världen, är Asahi. Dess paneler är inte rädda för vind, nederbörd, damm och smuts. Deras drag är närvaron av cellulosa och Portlandcement i kompositionen, vilket säkerställer en ökad livslängd och hållbarhet för fasadprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fadebeständigheten hos produkterna från detta märke är inte lägre än hos andra japanska tillverkare. Bland produkternas fördelar kan ett stort antal nyanser noteras, liksom utmärkta värme- och energibesparande egenskaper. Enkel installation säkerställs genom att panelerna kan installeras på profiler av olika material (till exempel trä eller metall).

Konoshima

Fibercementpaneler av ett annat varumärke från Japan, Konoshima, har en nanokeramisk beläggning med minsta tjocklek, som skyddar fasaden från effekterna av nederbörd, ultraviolett strålning, damm och föroreningar. Titanoxiden som finns i dem i kombination med syre oxiderar mögel och smuts och förstör dem därigenom. Och vatten eller kondens som faller på ytan kan bilda ett slags film, där damm och smuts lägger sig, utan att tränga in i själva panelen. Därför kan även ett lätt regn lätt tvätta bort all smuts från fasaden. Det är också viktigt att Konoshima efterbehandlingspaneler inte innehåller giftiga ämnen eller asbest.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell rådgivning

När du använder japanska fasadpaneler är det värt att komma ihåg rekommendationer från proffs och ta hänsyn till mästarnas recensioner. I det hårda ryska klimatet (naturligtvis, om du inte bor i söder, där det inte finns några kalla vintrar), rekommenderar experter starkt att placera ett lager isolering mellan väggen och fasaden kantad med paneler. Detta kommer inte bara att göra någon byggnad varmare, utan också avsevärt förbättra dess prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mineralull eller expanderad polystyren kan användas som isoleringsmaterial . Billigt skum är också tillåtet, men tyvärr låter det inte kondensat avdunsta från inre strukturer. Därför måste du i detta fall skapa ytterligare ventilationshål. Den valda isoleringen kan fixeras både med hjälp av speciellt lim och med vanliga pluggar och självgängande skruvar.

Slutsats

Med hjälp av japanska fibercementpaneler av märkena Nichiha, Kmewca, Asahi och Konoshima kan du enkelt förvandla ett vanligt blygsamt hus till ett verkligt arkitektkonstverk och överraska dina grannar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men när du köper är det värt att komma ihåg att det finns ett stort antal förfalskningar på byggvarumarknaden. Som ni vet betalar eländaren alltid två gånger. Av denna anledning rekommenderas att köpa fasadpaneler uteslutande från officiella distributörer av japanska företag. Där kan du också beställa installation av efterbehandlingsmaterial med hjälp av hantverkare specialutbildade i Japan.

Rekommenderad: