WPC Fasadpaneler: Exteriördekoration Av Husets Fasad, För- Och Nackdelar Med Holzhof -produkter

Innehållsförteckning:

Video: WPC Fasadpaneler: Exteriördekoration Av Husets Fasad, För- Och Nackdelar Med Holzhof -produkter

Video: WPC Fasadpaneler: Exteriördekoration Av Husets Fasad, För- Och Nackdelar Med Holzhof -produkter
Video: VERTICAL INSTALLATION OF WPC SLATTED CLADDING FOR OUTDOOR @MCKINLEY WEST | S.U.D PROJECT DETAIL 2024, Maj
WPC Fasadpaneler: Exteriördekoration Av Husets Fasad, För- Och Nackdelar Med Holzhof -produkter
WPC Fasadpaneler: Exteriördekoration Av Husets Fasad, För- Och Nackdelar Med Holzhof -produkter
Anonim

WPC -beklädnadens fasadpaneler är ett modernt utseende på byggnaders yttre design. De är utformade inte bara för att skydda ytterväggar mot klimat- och väderpåverkan. De är hållbara, estetiska i utseende, ekonomiska och enkla att installera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett byggmaterial som WPC är en kombination av träbaserat mjöl, färgämnen och polymertillsatser som förbinder länkar mellan olika komponenter. Tack vare denna kombination har produkten de fördelaktiga egenskaperna av plast och trä, den behåller sin mättade färg länge, är hållbar och hållbar och är immun mot ultraviolett ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med kompositpaneler beror på följande flera indikatorer:

  • hög hållfasthet, ingen deformation - flis, sprickor, bucklor, vilket är typiskt för metall och trä i sin rena form;
  • brandmotstånd vid korrekt montering;
  • ökad värme- och ljudisolering och möjlighet till ventilation;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • motståndskraft mot blekning, exponering för solljus;
  • materialet är inte mottagligt för mögel, svamp, bakterier och är immun mot rost;
  • sidospår krymper inte, är vattentät;
Bild
Bild
  • kompositpaneler avger inga giftiga föreningar;
  • installationen utförs snabbt och enkelt med hjälp av speciella fästelement;
  • produktens egenskaper påverkas inte av kritiska låga och höga temperaturer;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • förberedelse av väggarnas yta före installationen krävs inte;
  • materialet kräver inte ytterligare dekorativ design;
  • i närvaro av ett stort utbud av produkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom har WPC -brädor en lång livslängd - cirka 25 år, under vilka de fortsätter att behålla sin ursprungliga färg och ljusstyrka.

Separat är det värt att notera det enkla underhållet .- panelerna kan tvättas med vanligt vatten med tillsats av tvättmedel, dock utan användning av slipmedel och grova, hårda borstar och svampar.

Bild
Bild

Av byggnadsmaterialets nackdelar utmärks dess höga kostnad, jämfört med liknande sidosidor av metall och polyvinylklorid, dessutom förlorar mörkfärgade plattor under det första driftåret fortfarande en viss färgmättnad. Trots att WPC -skivor utsätts för termisk expansion under påverkan av yttre förhållanden anses detta inte vara en nackdel. Detta är bara 1–3 mm per löpmeter, och detta måste helt enkelt beaktas vid installationen.

Dessa produkter används inte bara för fasaden - på grund av sin säkerhet kan den användas för inredning, skiljeväggar, staket, bänkar, golvbeläggningar för verandor och lusthus är gjorda av den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och tekniska egenskaper

Alla fasadpaneler måste ha kvalitetscertifikat och lämplig brandsäkerhetsdokumentation, så det är viktigt att uppmärksamma detta vid köp.

Bild
Bild

Det finns flera typer av WPC -produkter:

  • lamellbräda med en tät struktur;
  • planken - ett liknande tätt material med ytterligare spår för kleimeren;
  • sidospår är en produkt utan inre ytor;
  • bikakebräda (ihålig).
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av brädor har sin egen struktur, dekoration, färg, de kan imitera trä och andra material, men som regel, har samma tekniska egenskaper:

  • standardbredden är 20,4 cm;
  • längden kan variera från 3 till 3,6 m;
  • vattenabsorption - 3%;
  • viktminskning under slitage - 0,1 g / cm2;
  • mekanisk hållfasthet (böjning) - 35 MPa;
  • driftsförhållanden - temperatur från -50 till +70 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana egenskaper hos materialet gör det möjligt att installera det i alla väderförhållanden, men tillverkaren varnar för att det är lämpligt att inte utföra installationen vid temperaturer under +10 grader.

Bild
Bild

Installation

Eftersom fasadpanelerna är lätta gör detta installationen mycket enklare. I framtiden kan du ersätta de skadade plattorna med nya, utan att behöva ta bort resten av materialet.

För arbete behöver du följande verktyg: sticksåg eller cirkelsåg, klubba, byggnadsnivå, måttband, markör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det förberedande stadiet inkluderar:

  • rengöring av husets väggar från liten skräp;
  • inriktning;
  • tätning av sprickor och sprickor;
  • primer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den första etappen innefattar flera steg

  1. Ramen är tillverkad av metall eller trämaterial. Mer hållbar och stark, samt kräver inte ytterligare bearbetning, är en metallprofil.
  2. Alla detaljer om svarven fästs med ankarbultar eller spikar. Tjockväggiga fästelement används för metalldelar.
  3. Installation av värmeisolerande material under ramen på gardinfasaden kan vara relevant - i det här fallet måste du också installera vattentätning. Arbetet utförs med hänsyn till isoleringens tjocklek.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det andra steget påbörjas panelen i en strikt ordning

  1. De börjar från botten av strukturen - hål görs i den, sedan appliceras en panel och fixeras med självgängande skruvar, det är bättre om de är gjorda av galvaniserat stål, de måste sättas in i rät vinkel.
  2. Du kan fixa materialet med clips eller klara dig utan dem.
  3. Som ett resultat av uppvärmning kan WPC-produkter expandera, därför är det viktigt när du lägger plattorna att lämna ett avstånd på 2-3 mm mellan dem.
Bild
Bild

Det är viktigt att den sammansatta panelen sitter ordentligt fast varje gång den passerar skenan. Varje rad är monterad med en liten förskjutning.

Fasadpaneler från den tyska tillverkaren Holzhof har speciella fördelar. De har en ihålig struktur, därför utmärks de av ökad tillförlitlighet, hållfasthet och låg värmeledningsförmåga. Faktum är att detta är ett sidospår som har ett dolt gap för högkvalitativ ventilation, på grund av vilken optimal ventilation av fasaden uppstår.

Bild
Bild

Denna produkt har indikatorer av hög kvalitet - höga värmeisoleringsegenskaper, låg vikt - 1, 7 kg / m. etc., originalfärger (elfenben, wenge, kaffe med mjölk, mörkbeige). Konsistensen förutsätter förekomst och frånvaro av slipning. Dessutom har dessa produkter en längre livslängd - upp till 30 år. Förutom att de är mer ekonomiska på grund av deras ökade bredd, är sådana plattor också lämpliga för efterbehandling av träväggar.

Bild
Bild

När du väljer kompositmaterial är det först och främst värt att uppmärksamma den medföljande kvalitetscertifieringen, men det finns också några finesser som är viktiga under installationen - WPC -paneler är bäst monterade på fasadväggar som har en fot (baserat på fundamentet), det vill säga en sockel … Ihåliga kärnpaneler är mer lämpliga för fasader där minimal strukturell spänning krävs. Och en viktigare rekommendation - att vända mot byggnadens solsida blir mer produktiv om du väljer ljusa nyanser av sidospår, eftersom mörka fasadplattor bleknar snabbare, och detta kan märkas.

Med hjälp av komposit WPC fasadpaneler för ytterväggar kan du vara säker på den höga kvaliteten på hållfasthet och skydd av väggarna i alla väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med rätt inställning till installationen motiverar de ökade materialkostnaderna sig fullt ut - sådana paneler ger en lång livslängd och ett underbart utseende för alla hem.

Rekommenderad: