Fasadkassetter (50 Bilder): Typer Av Metallkassetter För Fasaden, Fördelarna Med Metallventilerade System Och Deras Installation

Innehållsförteckning:

Video: Fasadkassetter (50 Bilder): Typer Av Metallkassetter För Fasaden, Fördelarna Med Metallventilerade System Och Deras Installation

Video: Fasadkassetter (50 Bilder): Typer Av Metallkassetter För Fasaden, Fördelarna Med Metallventilerade System Och Deras Installation
Video: Installation of first metal solar roof in Estonia 2024, Maj
Fasadkassetter (50 Bilder): Typer Av Metallkassetter För Fasaden, Fördelarna Med Metallventilerade System Och Deras Installation
Fasadkassetter (50 Bilder): Typer Av Metallkassetter För Fasaden, Fördelarna Med Metallventilerade System Och Deras Installation
Anonim

Mängden moderna material för att avsluta fasader på byggnader fylls ständigt på med nya produkter. Produkter av en ny generation för ytterbeklädnad har kombinerat de flesta positiva egenskaperna hos befintliga material, vilket ledde till deras efterfrågan bland konsumenterna. Dessa produkter inkluderar fasadkassetter.

Bild
Bild

Funktioner och specifikationer

Ventilerat efterbehandlingsmaterial kallas ofta metallkassetter. Huvuddragen i dessa produkter är deras design - de är gjorda i form av en rektangel eller kvadrat av olika metaller eller råmateriallegeringar. Kassetternas kanter är böjda inåt, på grund av vilka de liknar en låda. En sådan låda har speciella hål för fastsättning, liksom en böjning i produktens övre del. Den nedre kanten är engagerande, den innehåller hål för det ackumulerade kondensatet att släppa ut och för ventilation av basen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av produkter på väggen utförs med självgängande skruvar eller nitar. Förutom huvudsyftet används fasadkassetter i arrangemanget av gångjärnsstrukturer för olika ändamål.

Materialet ingår i gruppen byggprodukter för beklädnad , deras användning låter dig radikalt ändra byggnadens externa design. Dessutom skapar produkterna ventilerade fasader, förbättrar utsidan och fungerar som ett budgetalternativ vid ombyggnationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna säljs komplett med andra komponenter, vars närvaro krävs för fastsättning.

Setet innehåller följande objekt:

  • metallprofil;
  • backar;
  • vindpaneler;
  • infästning av kryckor;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • plattband;
  • produkter som döljer luckorna under installationen;
  • hörn som används för montering.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kassettprodukter är mycket efterfrågade.

Detta förklaras av förekomsten av positiva egenskaper hos produkterna:

  • hållbarheten hos en sådan beklädnad;
  • elementens styrka på grund av tillverkningsspecifika egenskaper och typen av råmaterial som används;
  • snabb installation - montering av fasaden från kassetter utförs på kortast möjliga tid, och det finns inget behov av att anlita ett professionellt team av byggare för att utföra arbetet;
  • produkter ger utmärkt skydd av basen från negativa atmosfäriska fenomen - stark vind, nederbörd, ultraviolett strålning;
  • produkterna är brandsäkra och tolererar temperaturfluktuationer bra, inklusive låga temperaturer;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • kassetter, som linjära fasadpaneler, har en minimal belastning på byggnadens väggar, eftersom de är lätta;
  • i det resulterande utrymmet mellan baserna och produkterna kan du utföra värmeisolering eller lägga ett extra lager av vattentätning, vilket ökar komforten i lokalerna;
  • materialets konfiguration, på grund av deras plana yta, kan visuellt dölja alla defekter i byggnadens väggar;
  • Dessutom kan kassetter också användas för interiörarbete.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje material har negativa egenskaper, och fasadkassetter har nackdelar som är inneboende i varje enskild produkttyp.

Stålprodukter är tyngre än andra typer av produkter. Därför kräver användning av stålkassetter konstruktion av en ram för installation av element. När man avslutar strukturer med sådana kassetter som inte har en solid grund, finns det en risk att byggnaden kollapsar från ytterligare påfrestningar.

Bild
Bild

Fasadkassetter i aluminium har två nackdelar - höga kostnader, samt mödosamma transporter och specifika krav för lagringsförhållanden. Detta beror på en viss mjukhet av råvaror, på grund av vilket du kan skada delarnas kanter eller göra hål på produktens yta till följd av vårdslös hantering. Förekomsten av defekter påverkar den senare installationen av sådana kassetter negativt.

Bild
Bild

Sammansatta produkter har låg UV- och värmebeständighet. Därför, innan du köper den här typen av produkter, är det nödvändigt att bekanta dig med rekommendationer från specialister angående temperaturen som de kan tolerera utan att äventyra husets kvalitet och estetik.

Bild
Bild

Paneltillverkning och enhet

Kassetterna tillverkas uteslutande i en industriell miljö. Endast ett fåtal ryska företag är engagerade i tillverkning av sådana produkter i enlighet med GOST. I verkstaden utförs produktionsprocessen med hjälp av högteknologi enligt principen om en sluten cykel.

Bild
Bild

I själva verket består själva arbetet med skapandet av produkter i att stansa ett metallplåt med en tjocklek av 0,5 till 1,5 mm. För produktion används skär- och böjutrustning. Som ett resultat bildas lådformade färdiga produkter. Kvalitetskontroll av produkter utförs i varje steg i den tekniska processen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först och främst, när man börjar tillverka, bestäms elementens form och dimensioner. Dimensionell noggrannhet är en mycket viktig nyans i produktionen, eftersom alla komponenter som ett resultat bildar en integrerad struktur med ett stort område, där varje del idealiskt måste passa den som är installerad bredvid den. Därför är produktionsanläggningarna helt datoriserade.

Bild
Bild

Det skurna materialet skickas till nästa produktionsskede - i en hörnskärmaskin som utför uppgifter för design av hörn och konturer av kassetter. Efter att dessa arbeten har slutförts får bockningen av arbetsstyckena den slutliga formen. Produkter som kom från transportören är redan helt klara för installation, ingen ytterligare bearbetning krävs för elementen.

Bild
Bild

Insi -metallkassetter är ryska produkter från denna serie byggmaterial. Dessutom kan komposit- och aluminiumprodukter av märkena Alucobond och Puzzleton särskiljas. De senare finns i en mängd olika former, inklusive kantiga, triangulära och trapetsformade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Baserat på de råvaror som används för tillverkning av kassetter är produkterna stål, aluminium och komposit.

Bild
Bild

Stål

Galvaniserat stål används som produktionsmaterial, vilket ger produkterna hårdhet och styrka. Dessutom utmärks elementen av en imponerande vikt. Färgområdet för stålkassetter är ganska varierat, så det är värt att välja produkter baserat på personliga smakpreferenser. Denna fördel beror på de specifika egenskaperna vid tillverkningen av materialet, vilket innefattar att täcka den galvaniserade produkten med en polymerfilm med en bred färgpalett.

Bild
Bild

Aluminium

Aluminiumkassetter har en acceptabel vikt, vilket inte påverkar produkternas hållfasthetsindikatorer. Produkterna kännetecknas av sina imponerande dimensioner - kassetterna är ganska omfattande, vilket gör att tiden för installation av produkter på byggnadens bas reduceras. Nackdelen med aluminiumkassetter för fasadbeklädnad är deras höga kostnad i jämförelse med andra typer av dessa produkter. Men hög kvalitet lönar sig med kostnaden för att köpa en sådan produkt.

Bild
Bild

Sammansatt

Den svaga punkten för sådana kassetter är deras låga hållfasthet, i jämförelse, till exempel med aluminiummotstycken. Legeringskassetter är dock lätta. Oftast används fasadkompositkassetter för att konstruera lågkonstruktioner, där byggnadens väggar och fundament inte är konstruerade för tung belastning. Det är värt att uppmärksamma det faktum att sortimentet av kassetter kan representeras av produkter tillverkade av legeringar med låg resistens mot temperaturfluktuationer.

Bild
Bild

Former och storlekar

Kassetternas operativa dimensioner kan vara olika, valet av lämpliga produkter bör utföras baserat på stil och alternativ för fasaddekoration, samt med hänsyn till det tekniska behovet. Som regel har produkterna följande dimensioner: djupet på produkterna är från 20 till 55 mm, bredden på de horisontella och vertikala skarvarna varierar från 5 till 55 mm. Produktens höjd kan vara 340-600 mm, bredden-150-4000 mm.

Bild
Bild

När det gäller kassetternas form är de enskilda elementen i allmänhet rektangulära, även om långa panelremsor med olika bredd är populära.

Efterbehandlingsmetoder och arbetsstadier

Varje ventilerad fasad, vars konstruktion sker med hjälp av kassetter av vilken typ som helst, är ett integrerat system.

Den innehåller följande detaljer:

  • metallprofiler;
  • hörn, de fungerar som ett fästelement;
  • vindtät panel;
  • fästelement;
  • sluttningar med plattband och band.
Bild
Bild

Oavsett komplexiteten i byggnadens struktur, som planeras att mötas av fasadkassetter, kommer närvaron av ovanstående komponenter att göra det möjligt att utföra arbetet på kortast möjliga tid.

Installation av produkter kan göras på två sätt:

  • dolda fästelement;
  • synliga fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beslutet om valet av ett eller annat installationsalternativ för kassetter bör baseras på byggnadens egenskaper och dess geometri.

Experter anser att den synliga installationen är den enklaste när det gäller tekniken för att utföra arbetet. Konfigurationen av varje enskilt element inkluderar ett slags vikta kanter med ett speciellt hål. Självgängande skruvar skruvas in i den och fixerar produkten på profilen. Denna teknik gör det möjligt att vid behov byta ut en sliten del utan att demontera hela strukturen. Det är kassettens vikningsdelar som är ansvariga för att fixa hela delen. Det är inte nödvändigt att använda någon utrustning för arbete.

Bild
Bild

Dolda fästelement i sin teknik är lite mer komplicerade än alternativet som beskrivs ovan . Men på grund av tillämpningen av denna metod bildas en plan yta av kassetter på byggnadens fasad, där anslutningssömmarna mellan elementen och de delar som används för installation och fixering inte är synligt synliga. Baserat på monteringsalternativet kan frontpanelen skilja sig något i sin konfiguration, nämligen att delen endast innehåller en böjd sida. Det finns en kant på den här delen av kassetten. Dess uppgift är att fixa de övre och nedre elementen till varandra.

Bild
Bild

Beklädnad av byggnadens väggar med fasadkassetter inkluderar följande steg:

Först och främst installeras en låda från en profil på husets bas. Den har en bikakestyp. Om du gör kompetenta beräkningar av profilernas höjd kan du ge ett bra ventilationsutrymme mellan väggen och beklädnadsmaterialet

Bild
Bild
  • Vid behov placeras ett värmeisolerande material mellan lådan. De flesta byggare rekommenderar att man använder mineralull för dessa ändamål, eftersom den har en tät konsistens ovanpå och ett poröst inre lager. Under arbetet med den yttre dekorationen av husets fasad är det dessutom nödvändigt att ta hand om vindskydd av hög kvalitet. För detta läggs ytterligare ett lager av värmeisolerande material. Denna funktion utförs av vävnad av membrantyp. Det är hon som kommer att kunna hålla värmen länge och skydda det nedre lagret av materialet från fukt. Allt material fästs i lådan med pluggar.
  • Efter ovanstående steg bör du börja lägga vattentätningen för byggnaden.
  • Det sista steget blir installationen av en speciell ram på vilken fasadkassetterna kommer att fästas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

För att utföra beklädnaden av byggnaden korrekt bör du undvika vanliga misstag vid användning av detta material. Till exempel är det strängt förbjudet att skära produkter under arbetet med hjälp av ett slip- eller gaslågverktyg. Redan innan du köper material bör du kontrollera produktens hållbarhet och tillverkningsdatum. Materialet, som har en polymerbeläggning på basen med alla komponenter, som finns i originalförpackningen, kan lagras högst fyrtiofem dagar från leveransdatum från produktion.

Bild
Bild

När du köper material för offentliga byggnader måste du veta att ytterligare installation på beklädnad från kassetter av olika skyltar inte är tillåten. För privata hushåll gäller förbudet mot installation på fasadkassetter för fastsättning av gångjärn, takantenner, etc. Endast dräneringssystemets beståndsdelar kan installeras säkert på kassetterna, som måste fästas på stödfoten som inte är associerad med fasadbeklädnaden.

Bild
Bild

Köpta produkter kräver speciella lagringsvillkor - före installation måste produkten förvaras i en förpackningsfilm, så att direkt solljus på delarna undviks. Produktens kontakt med ultraviolett ljus kan framkalla förändringar i limets sammansättning, vilket kommer att göra det svårt att ta bort filmen från elementen.

Bild
Bild

Var noga med att skydda produkter mot fukt som rinner ut från taket; för detta måste rännorna och rännorna vara i gott skick.

Vackra exempel

Eftersom materialets färgskala är ganska varierande kan en sådan byggnad skiljas från den totala massan av strukturer utan stora svårigheter. Genom att använda kontrasterande färgväxlingar under installationen, till exempel ljusa och mörka nyanser som beskriver byggnadens korrekta geometri, är strukturen lätt att märka på avstånd. Och de ljusröda detaljerna, markerade i den övergripande designen, i kombination med den kallgrå färgen kommer att ge designen originalitet och attraktivitet, garanterad att intressera förbipasserande med en så djärv finish.

Rekommenderad: