Dekorera Hus Med Sidospår (37 Bilder): En Kombination Av Sidofärger För Fasaden, Dekorera Beklädnaden Av En Privat Stuga, Idéer Och Exempel På Deras Genomförande

Innehållsförteckning:

Video: Dekorera Hus Med Sidospår (37 Bilder): En Kombination Av Sidofärger För Fasaden, Dekorera Beklädnaden Av En Privat Stuga, Idéer Och Exempel På Deras Genomförande

Video: Dekorera Hus Med Sidospår (37 Bilder): En Kombination Av Sidofärger För Fasaden, Dekorera Beklädnaden Av En Privat Stuga, Idéer Och Exempel På Deras Genomförande
Video: Oil - Olive oil - Oils 2024, April
Dekorera Hus Med Sidospår (37 Bilder): En Kombination Av Sidofärger För Fasaden, Dekorera Beklädnaden Av En Privat Stuga, Idéer Och Exempel På Deras Genomförande
Dekorera Hus Med Sidospår (37 Bilder): En Kombination Av Sidofärger För Fasaden, Dekorera Beklädnaden Av En Privat Stuga, Idéer Och Exempel På Deras Genomförande
Anonim

Arrangemang av ett lanthus eller stuga kräver betydande ansträngning, tid och ekonomiska kostnader. Varje ägare vill att hans hus ska vara unikt och vackert. Det är lika viktigt att reparationerna utförs på en hög nivå och med högkvalitativa material. Ökade krav ställs på yttre efterbehandling, eftersom det motstående materialet utsätts för aggressiva effekter av naturfenomen. Siding är ett av de bästa alternativen i detta avseende. Låt oss försöka ta reda på varför det är värt att ge företräde åt just detta material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av sidospår

Byggmarknaden erbjuder ett brett utbud av efterbehandlingsmaterial för fasader. Låt oss överväga de viktigaste.

Bild
Bild

Vinyl

Det vanligaste materialet för utomhusdekoration. Sådan folklig kärlek till honom beror på de obestridliga fördelarna med detta råmaterial. Detta sidospår är en snygg panel som är lätt. Färgpaletten som erbjuds av tillverkare kan uppfylla kraven hos den mest krävande klienten. Dessa är vanliga alternativ, imitation av trä, tegel eller sten.

Andra fördelar med detta material inkluderar följande egenskaper:

  • demokratiskt pris;
  • enkel installation på grund av panelernas låga vikt;
  • lång livslängd (högkvalitativt material kan hålla cirka 50 år);
  • miljövänlighet (avger inte toxiner och andra hälsofarliga ämnen);
  • brett temperaturintervall vid vilket vinylfasad kan användas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Detta är ett riktigt ädelt material, som är så älskat av naturkunniga och miljövänliga. På senare tid var denna typ av beläggningsmaterial det mest populära. Detta beror på att det tidigare inte fanns något modernt alternativ som metall- eller vinylfasader. Idag har träfasad väsentligt tappat mark.

Allt handlar om den omotiverade höga kostnaden för materialet . I jämförelse med sina motsvarigheter har den inte så lång livslängd. Det kommer att vara nödvändigt att behandla med skyddsutrustning och förnya de målade elementen regelbundet. Detta tvingar naturligtvis de flesta användare att vägra att använda den i fasadens utformning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cement

Få människor vet, men den här typen av sidospår finns också. Den är tillverkad av högkvalitativ betong och cellulosa. Denna kombination möjliggör hög hållfasthet.

Denna typ av sidospår:

  • deformeras inte med temperaturfall
  • motståndskraftig mot alla vädret (inklusive snö, regn, hagel, stekande sol och kraftig frost);
  • kräver inte ytterligare antiseptisk och annan behandling;
  • är ett brandsäkert material;
  • om det uppstår mindre defekter och skador kan den enkelt återställas utan att behöva demonteras fullständigt.

Hus med sådan beklädnad ser ganska respektabla ut. Nackdelarna inkluderar det ganska höga priset på själva materialet och dess installation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramisk

Det höga priset, ganska komplicerad produktionsteknik och inte mindre komplicerad installation leder till låg efterfrågan på denna typ av sidospår. När det gäller dess huvudsakliga egenskaper kan den jämföras med dess cementmotstycke. Om du bestämmer dig för sådana kostnader får du i gengäld ett utmärkt utseende, utmärkt värme- och ljudisolering i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Denna typ av sidospår är en direkt konkurrent till vinylmotstyckena. Det finns inte bara på fasaderna till privata hus, utan också i utsmyckningen av offentliga byggnader. Den är tillverkad av tre metaller: stål, zink och aluminium. De allmänna fördelarna med alla tre typer av metallfasader inkluderar hög hållfasthet. Moderna tillverkare har lärt sig att göra paneler som är nästan omöjliga att skilja utåt från äkta tegel, trä eller sten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Källare

Källaren i alla hus utsätts oftare för mekanisk påfrestning. Dessutom kan det bildas pölar vid basen och snö kan falla på vintern. Ökade krav ställs på källarsidans tekniska egenskaper. Det måste vara ett särskilt starkt material som inte utsätts för deformation och är motståndskraftigt mot fukt. Den innehåller extra starka polymerer. Det rika färgområdet och styrkan som förstärks på grund av tjockleken gör det oumbärligt för efterbehandling av de mest utsatta områdena i byggnaden. Sådant material är dyrare än konventionella motsvarigheter, men det klarar också sina funktioner perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

När vi analyserar fördelar och nackdelar kommer vi att prata om vinyl- och metallmaterial sedan dess det är vad de menar när de pratar om att klä ett hus med sidospår.

  • Det är motståndskraftigt mot solljus, ultraviolett ljus, vindbyar och andra naturfenomen som det måste möta under drift.
  • Detta material skyddar väggarna i byggnaden från negativa påverkan. Om den installerades på gamla strukturer kan den förhindra ytterligare förstörelse. Men för detta måste den gamla ytan behandlas med en primer innan manteln.
  • Det kännetecknas av enkel installation och byte av enskilda element, om behovet uppstår.
  • Siding kan behålla sitt ursprungliga utseende i många år. Det behöver inte målas ytterligare, behandlas med skyddande medel. Det enda som behövs är att tvätta det. Regndroppar, vind med dammpartiklar gör det inte renare. Så att han alltid tilltalar dig med sitt utseende, ordna en tvätt minst en gång om året.
Bild
Bild

Brister

Allvarliga frost kan göra vinylbeklädnad ganska spröd. Försök därför att undvika onödig stress och mekanisk påfrestning på den. Vid kontakt med eld är deformation av materialet oundvikligt (det kan helt enkelt smälta). I detta fall är demontering oumbärlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Tänk inte att med hjälp av en begränsad färgpalett är det omöjligt att skapa ett unikt designprojekt för husets utsida. Hela tiden gavs företräde åt naturmaterial, som sidospår imiterar. Bara samtidigt kostar det flera gånger billigare.

Idag på marknaden kan du hitta följande sidospår:

  • imitation för sten, tegel, krossad sten;
  • skeppstavla eller timmer;
  • enkla alternativ;
  • blockera hus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har ett envåningshus är det bäst att välja en primärfärg. Tro inte att det kommer att bli en stor enfärgad fläck, eftersom sockelelement och hörnpaneler i en annan nyans kommer att ge det ett färdigt lakoniskt utseende.

Klassiska kombinationer av vita och svarta, trä- och tegelstrukturer gör att du kan förvandla ditt hus till ett sagoslott eller en mysig timmergård. Begränsa inte din fantasi, och erfarna arkitekter och designers kommer att berätta för dig den mest fördelaktiga färgkombinationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på vacker design

Det är svårt att tro, men på bilderna nedan ser vi inte naturligt tegel eller stock, utan sidospår. Det är svårt att skilja det från naturmaterial vid första anblicken. Och med tanke på dess långa livslängd och konkurrenskraftiga pris blir det det perfekta beklädnadsalternativet. Använd dessa designidéer som inspirationskälla.

Moderna sidospår uppfyller alla grundläggande krav appliceras på det motstående materialet. Om du funderar på att omvandla ditt gamla lanthus eller planera exteriördekorationen av en nybyggd stuga, bör du definitivt uppmärksamma det. Det är praktiskt och vackert, kommer att glädja ögat länge och utföra sina grundläggande skyddande funktioner. Gör ditt hem vackert både inifrån och ut.

Rekommenderad: