Metallprofiler (33 Bilder): Typer Och Storlekar. Järnprofiler 30x30 Och 40x40, 60x60 Och 100x100. Deras Färger. Verktygsmaskiner För Deras Produktion

Innehållsförteckning:

Video: Metallprofiler (33 Bilder): Typer Och Storlekar. Järnprofiler 30x30 Och 40x40, 60x60 Och 100x100. Deras Färger. Verktygsmaskiner För Deras Produktion

Video: Metallprofiler (33 Bilder): Typer Och Storlekar. Järnprofiler 30x30 Och 40x40, 60x60 Och 100x100. Deras Färger. Verktygsmaskiner För Deras Produktion
Video: Windotek Aluminum Profile Arch Bending Machine 2024, April
Metallprofiler (33 Bilder): Typer Och Storlekar. Järnprofiler 30x30 Och 40x40, 60x60 Och 100x100. Deras Färger. Verktygsmaskiner För Deras Produktion
Metallprofiler (33 Bilder): Typer Och Storlekar. Järnprofiler 30x30 Och 40x40, 60x60 Och 100x100. Deras Färger. Verktygsmaskiner För Deras Produktion
Anonim

Metallprofiler används ofta i olika monteringsjobb. Sådana konstruktioner har många fördelar jämfört med trä- eller plastdelar. Dessutom finns det olika typer av metallprofiler, vilket gör att de kan användas under en mängd olika förhållanden. I den här artikeln kommer vi att förstå alla funktioner i metallprofiler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För närvarande används metallprofiler i ett stort antal jobb. Sådana delar är lämpliga inte bara för installation, utan också för att dekorera olika baser. Detta indikerar multifunktionaliteten hos de strukturer som övervägs.

Profiler av praktisk och pålitlig metall är mycket efterfrågade, eftersom de har många fördelar. Låt oss ta reda på de viktigaste.

  • Den största fördelen med metallprofiler är nivån på deras tillförlitlighet .… Sådana produkter är tillverkade av hög hållfasthet och robusta, de är svåra att skada. Metall av hög kvalitet genomgår inte deformation under en mängd olika driftsförhållanden.
  • Trots sina styrkaegenskaper är moderna metallprofiler lätta . Sådana element gör det möjligt att bygga lättviktsstrukturer av hög kvalitet. Tack vare den måttliga vikten är det enkelt och bekvämt att arbeta med profildelarna.
  • Produkterna i fråga är enkla att installera . Om du använder profiler av hög kvalitet kommer montering av pålitliga metallstrukturer inte att kräva mycket tid och ansträngning.
  • Pris materialet i fråga kan vara ganska demokratiskt.
  • Metallprofiler är multifunktionella produkter . Ett stort antal strukturer och strukturer kan göras av dem. Liknande detaljer används också vid efterbehandling, till exempel för utjämning av väggunderlag.
  • Metallprofiler av hög kvalitet har en mycket lång livslängd . Pålitliga och hållbara element kännetecknas av sin hållbarhet, som tillsammans med slitstyrka gör dem till oumbärliga komponenter för många installationsarbeten.
  • Metallprofilen har mycket bra seismisk motståndskraft . Tack vare detta kan strukturer monterade därifrån monteras även i områden som är benägna för jordbävningar.
  • Moderna profilmodeller är gjorda av högdensitetsmaterial därför är de ogenomträngliga för gaser eller vätskor. Dessutom kännetecknas perforerade produkter av hög kvalitet av värmeledningsförmåga som kan jämföras med naturligt trä.
  • För närvarande säljs metallprofiler av hög kvalitet i många järnaffärer och köpcentrum . För att hitta en pålitlig och nödvändig del behöver köparen inte leta efter det länge medan han kör runt i staden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallprofiler är miljövänliga och säkra produkter. De innehåller inte farliga komponenter och skadliga ämnen som kan påverka människors hälsa negativt.

På grund av de angivna fördelarna har metallprofiler och järnrör med olika diametrar / sektioner vunnit enorm popularitet. Dessa produkter är dock inte utan några nackdelar.

  • Den största nackdelen som metallprofilen och olika järnprodukter har är deras känslighet för korrosion . För att inte möta sådana problem måste produkterna dessutom bearbetas med speciella korrosionsblandningar och lösningar, vilket medför extra kostnader. Galvaniserade modeller som inte korroderar är dyrare.
  • Värmebeständigheten hos de produkter som övervägs är inte tillräckligt hög . För höga temperaturer kan få metallprofiler att ändra sin ursprungliga form.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag används i konstruktions- och installationsarbeten olika typer av metallprofiler: böjda, vinklade, flexibla och så vidare. De skiljer sig från varandra i sin direkta struktur och dimensionella parametrar. Tillverkningsmetoden för dessa produkter är också annorlunda, liksom omfattningen av ytterligare tillämpning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter produktionsmetod

De befintliga sorterna av metallprofiler är uppdelade enligt metoden för deras direkta produktion, som uppfyller GOST -standarderna. Det finns olika typer av produkter som säljs:

  • varm deformerad;
  • kalldeformerad;
  • elektrodsvetsad;
  • kallbearbetat elektrodsvetsat.
Bild
Bild
Bild
Bild

De två första typerna av metallprofiler kännetecknas av ljudlöshet. Dessa typer av strukturer är mycket populära eftersom de har bra prestanda och kvalitet. Låt oss lära oss huvuddragen i varmarbetade och kallbearbetade profiler.

  • Dessa sorter utsätts nästan inte för deformation .även om de utsätts för en märkbar mekanisk belastning.
  • Dessa formade produkter är relativt billiga, särskilt jämfört med vanliga rör . Det överkomliga priset beror på att detta byggmaterial är tillverkat av mindre metall, eftersom det har en ihålig struktur inuti.
  • Vikt de typer av metallprofiler som övervägs är liten .
  • Metallprodukter kännetecknas av utmärkt motståndskraft mot olika korrosion … De enda undantagen är galvaniserade prover, som används i sällsynta fall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elsvetsade stålkonstruktioner tillverkas med olika tekniska metoder. I detta fall kan olika maskiner användas. Flera olika behandlingar av basmaterialet utförs. Elsvetsade rör görs genom att pressa runda billets, liksom genom att ansluta remsformade element.

Dagens kallformade elektrosvetsade produkter är gjorda av billets som rullas till önskad form, till exempel rör. Material som tillverkas med denna teknik kan ofta hittas i utformningen av olika system som särskilda säkerhetskrav ställs på.

Kallformade elektriskt svetsade produkter kan belastas mycket hårt.

Bild
Bild

Efter form och storlek

Metallprofildelar skiljer sig också åt i struktur och måttvärden. Låt oss först ta reda på vilka former metallprofiler av modern produktion kan ha.

Z-formad . Sådana typer av strukturer används i stor utsträckning vid arrangemang av starka och tillförlitliga golvtak, med olika längd. Dessutom är metallmaterialen i fråga lämpliga för konstruktion av sluttande tak.

Bild
Bild

C-formad … Metallprofildelar, vars form upprepar bokstaven "C", används oftast för utformning av läktar eller ytterligare och hjälpstrukturer för installation av paneler (både isolerande och beklädnad). C-formade modeller kan också användas vid arbete med väggfot. De sorter som övervägs kännetecknas av den ökade hållfastheten hos materialen.

Bild
Bild

U-formad (rackmontering) . Inte mindre populära typer av metallprofiler. Dessa typer av produkter har funnit sin tillämpning i arrangemanget av styrprofilstrukturer som används vid ramkonstruktion. Längden på de exemplar som övervägs når vanligtvis en markering på högst 15 m.

Bild
Bild

T-formad … Högkvalitativa modeller av takprofildelar har en liknande struktur. Typiskt används sådana produkter för att utforma svarven, som spelar rollen som att fästa olika efterbehandlingsmaterial. Som regel har T-formade profiler ett tvärsnitt på 60x27 mm.

Bild
Bild

Olika kategorier av profilprover kan ha olika dimensionella parametrar

  • Styrdelar märkta med UD -märke , kännetecknas av dimensioner på 0,25-0,28x300-400 cm. Väggtjockleken för dessa typer är vanligtvis 0,5-0,7 mm.
  • Lager av profiler med UD -märkning ha följande mått: 0,25-0,28x300 cm. Det finns också 0,28x400 cm alternativ. I absolut alla variationer når hyllhöjden 0,5-0,6 mm.
  • Om vi pratar om metallprofiler för konstruktion av skiljeväggar, så är de vanligtvis bredare … Till exempel kan modeller med UW -märkning ha en breddsparameter på 50, 75, 100 mm. Längden på dessa produkter är 3000 eller 4000 mm. Vikten av var och en av kopiorna är 2, 19-3, 88 kg.

Till salu kan du också hitta metallprofilprodukter med måtten 60x60, 30x30, 40x40, 100x100 cm och så vidare. Det finns platta typer av profiler. Olika tillverkare tillverkar produkter i olika längder, bredder och tjocklekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter omfattning

Absolut alla moderna modeller av metallprofiler är indelade i olika typer baserat på omfattningen av deras direkta tillämpning. Vi kommer att ta reda på exakt var olika varianter av dessa höghållfasta produkter kan användas.

  • Moderna fyrkantiga typer av profiler är mycket populära .… De används som bas för fastsättning av tak- och ställkonstruktioner.
  • För att göra lådan , de T-formade produkter som diskuterats ovan är inblandade.
  • Rackvarianter används för att montera ramunderlag i bärande läger och andra strukturer . Dessa typer av profilkomponenter fästs på skenor installerade i taket, väggarna eller på golvet.
  • Hörntyper av produkter z De används för att fixa hörn vid puts av gipsskivor.
  • Bakenarter profildelar används för att bilda en mer jämn och snygg yta på väggar av tegel eller betong.

Det nuvarande sortimentet av metallprofiler låter dig välja de optimala exemplaren som är lämpliga för konstruktion av tak, socklar, skiljeväggar, markiser och förstärkning av öppningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

För närvarande kan köpare i specialaffärer hitta ett stort antal metallprofildelar av hög kvalitet. Sådana produkter skiljer sig inte bara i storlek och struktur, utan också i färg.

Bild
Bild

Inte bara standard, utan också mer originella dekorativa produkter är utbredda, vars yta imiterar andra dyra material, och inte bara enfärger .… Det kan till exempel vara intressanta exemplar med ytor som sten eller trä. Guld- och bronsprofiler ser ljusa ut.

De minimalistiska vita och svarta alternativen som är mycket populära idag är universella.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter

Konstruktionen av rambaser från metallprofiler är omöjlig utan användning av speciella komponenter. Dessa element inkluderar:

  • inre anslutande delar av hörnstrukturen;
  • längsgående kontakter;
  • tvärstångskontakter;
  • pluggar och buggar;
  • två-nivå och en-nivå anslutande delar (populärt kallade "krabbor");
  • direkta typer av upphängningar (dessa delar används uteslutande vid installation av undertak).
Bild
Bild
Bild
Bild

Istället för vinklade kopplingsalternativ kan du också använda syskon, som är billigare. Men man bör inte glömma risken för deformation av ramstrukturen vid användning av en "krabba".

För att säkert fixera metallprofilen, till exempel för gipsskivor, använd vanliga självgängande skruvar eller skruvar med ankare. På grund av användningen av dessa komponenter säkerställs en stabil fixering av lederna maximalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märkning

Olika typer av metallprofiler är märkta olika. Fundera över vad de befintliga markeringarna betyder.

  • CW (internationellt märke) . På liknande sätt markeras metallprofiler avsedda för montering av gipsskivor vid utformning av skiljeväggar och andra ytor.
  • CD … Västeuropeisk märkning, som betecknar moderna metallprofiler. Den angivna kombinationen av bokstavsvärden betecknar ofta T-formade produkter i tak.

Rekommenderad: