Sika: Ett Brett Utbud Av Material För Konstruktion, 101 A Och Primer MB, Igolflex N Och MonoTop, Parkettlim Och Vattentätning Från Företaget

Innehållsförteckning:

Video: Sika: Ett Brett Utbud Av Material För Konstruktion, 101 A Och Primer MB, Igolflex N Och MonoTop, Parkettlim Och Vattentätning Från Företaget

Video: Sika: Ett Brett Utbud Av Material För Konstruktion, 101 A Och Primer MB, Igolflex N Och MonoTop, Parkettlim Och Vattentätning Från Företaget
Video: ✅ Как грунтовать стяжку перед укладкой паркета? Sika Primer MB эпоксидная грунтовка Сика Украина 2024, Maj
Sika: Ett Brett Utbud Av Material För Konstruktion, 101 A Och Primer MB, Igolflex N Och MonoTop, Parkettlim Och Vattentätning Från Företaget
Sika: Ett Brett Utbud Av Material För Konstruktion, 101 A Och Primer MB, Igolflex N Och MonoTop, Parkettlim Och Vattentätning Från Företaget
Anonim

Sika är en modern tillverkare av byggmaterial som ger kunderna ett brett utbud av produkter. I ett brett utbud av märkesprodukter kan du hitta lämpliga isoleringsmaterial, lim och mastik. Produkterna tilltalar alltid sin kvalitet, vilket bekräftas av många recensioner.

Bild
Bild

Särdrag

Sika är ett företag som grundades för över ett sekel sedan i Schweiz. Detta land har alltid varit känt för kvalitetsvaror, inklusive byggmaterial. Idag ägnar företaget stor uppmärksamhet åt utvecklingen av nya material. Företaget utökar också sitt försäljningsområde genom att distribuera sina produkter utanför landet. Idag finns butiker med produkter från denna tillverkare i 86 länder. Vi har sålt märkesprodukter sedan 2003.

Tack vare sitt innovativa tillvägagångssätt lyckas företaget producera material som inte bara är effektiva, men också enkla att använda. Det är möjligt att reparera produkterna från detta företag under alla väderförhållanden. Varken svår frost eller hög luftfuktighet kommer att störa arbetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är materialen slitstarka. Behovet av nya reparationer kommer inte att uppstå på flera decennier. Tillverkaren hävdar att dess material kan hålla upp till femtio år, vilket är lång tid jämfört med livslängden för konkurrenters produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkttyper

Sika tillverkar nu en mängd olika produkter. Dessa är tillsatser för lösningar och skyddande föreningar och produkter för isolering och lim med tätningsmedel. Därför köps varumärkets produkter av både privatpersoner och stora företag.

Impregnering

De kanske mest kända är just vattentätningsmaterial från detta företag.

  • Injektion-451 är en injektionsvattentätning, lämplig för arbete i rum med hög luftfuktighet.
  • Smörjande vattentätning är också lämplig för behandling av tankar och rör. 101 A .
  • Vattentät beläggning Igolflex N i sin tur är utmärkt för arbete med betong.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lim

Företaget tillverkar också olika typer av bygglim. Formuleringarna fungerar effektivt på en mängd olika ytor. Bland de lim som presenteras av detta märke är de mest populära MonoTop 910, Titan SOLO.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primers och blandningar

Primers och primers av hög kvalitet bör noteras separat.

  • Sika Primer-MB, Sikaflex Pro Construction.
  • Primer 206G + P är lämplig för arbete med plast.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ViscoCrete 225 är en torr murbruk eller hyperplastiseringsmedel.
  • Liksom Mix Plus eller Sikament BV-3M används den för att skapa kvalitetsmurbruk.
  • Var också uppmärksam på produkterna MonoTop-723 och 612.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även städare finns bland produkterna . Aktivator-205 är till exempel en kvalitetsmurbruk som används innan tätningar fästs.

Beläggningarna har också fungerat bra. Särskilt populära är Elastomastic TF, FerroGard 903, lämplig för stål och betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var används de?

Sika -material används av både yrkesverksamma och de som sysslar med hemreparationer på egen hand.

Byggmaterial används i nästan alla arbetsskeden. Så till exempel vid limning av tapeter eller parkettläggning kommer lim från detta företag till nytta.

Naturligtvis skiljer sig produkterna åt beroende på syftet, och parkettlim är starkare än PVC, som används när man arbetar med tapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material från märket Sika kan användas i tidigare byggstadier . Tillsatser och alla slags blandningar stärker lösningarna och gör dem mer hållbara. Till exempel förlänger ämnen som läggs till betong dess livslängd.

Produkter som används för vattentätning är också allestädes närvarande. De kan användas för att skydda ett hus eller lägenhet från utsidan. Med hjälp av företagets produkter är det också möjligt att vattentäta balkonger, badrum och duschar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att reparationerna ska glädja dig i många år är det viktigt att välja rätt material som lämpar sig för specifikt arbete. Det råder ingen tvekan om kvaliteten på Sika -produkter. Men om du gör ett misstag med valet och använder materialet inte riktigt för det avsedda syftet, kommer resultatet att skilja sig från vad som förväntades.

Limval

Högkvalitativt bygglim ska inte bara vara starkt, utan också säkert. Speciellt om den används för att lägga parkett och annat arbete med träytor. Faktum är att trä är ett mycket nyckfullt material, och dåligt lim kan helt enkelt förstöra det.

Bild
Bild

Impregnering

Du bör vara lika uppmärksam på valet av vattentätningsmaterial. Allt beror på de förhållanden under vilka ytisoleringen kommer att utföras. Till exempel i badrummet är det vettigt att använda en gipsblandning. Det är hon som kan skydda material från vatten. Efter vattentätning, även när fukt tränger in, deformeras de inte.

Belagd vattentätning är också populär . Det är väldigt ekonomiskt. Även en liten mängd räcker för att skydda det mesta av ytan från fukt. Detta alternativ är lämpligt om mängden arbete som ska utföras är mycket större än budgeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tätning av skarvar och andra mindre reparationer är speciella profiler av högkvalitativ polyuretan lämpliga. Vattentät tejp kan också användas. Den måste vara stark och fri från eventuella defekter.

För vattentätning av avlopp eller stora vattenförsörjningssystem är det värt att använda en speciell torr blandning. Sortimentet av detta märke innehåller många cementkomponenter med en komponent.

Material som tätningsmedel, primer, självutjämnande golv och membran väljs enligt en liknande princip. Du behöver bara noggrant läsa informationen på förpackningen och välja produkter utifrån dina behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Inte mindre viktig information förmedlas till nybörjaren och instruktioner. Till exempel är vissa material inte vettiga att använda vid för låga eller för höga temperaturer. Instruktionerna indikerar också alltid information om hur mycket tid som måste gå efter byggnadsarbeten innan materialet har "stelnat" och är klart för användning. Med hjälp av den grundläggande kunskap som samlats in på Internet eller i ett samtal med experter, samt instruktioner för att använda materialet, kan du enkelt klara uppgiften utan att göra några misstag

Bild
Bild
  • Ett annat användbart tips är att du alltid bör förutskatta arbetets omfattning. Detta gör att du kan köpa den mängd material som krävs. Det betyder att du inte behöver sluta arbeta för att köpa ytterligare produkter eller omvänt tänka på var du ska lägga överskottet. Detta gäller allt arbete, inklusive golvbeläggning, vattentätning, tapetsering och parkettinstallation.
  • Vid köp bör du alltid vara uppmärksam på varornas kvalitet. Förpackningen får inte öppnas eller deformeras, liksom dess innehåll. Detta är en garanti för att produkterna inte skadas.

Om arbetet inte utförs omedelbart måste varorna förvaras på rätt sätt. Annars kan det bli oanvändbart genom ditt fel.

Rekommenderad: