Vad Ska Man Använda Istället För Spillror? Trasig Skiffer Och Expanderad Lera. Hur Byts Det Ut I Betong Och är Det Möjligt Att Använda Tegel I En Betonglösning För En Grund?

Innehållsförteckning:

Video: Vad Ska Man Använda Istället För Spillror? Trasig Skiffer Och Expanderad Lera. Hur Byts Det Ut I Betong Och är Det Möjligt Att Använda Tegel I En Betonglösning För En Grund?

Video: Vad Ska Man Använda Istället För Spillror? Trasig Skiffer Och Expanderad Lera. Hur Byts Det Ut I Betong Och är Det Möjligt Att Använda Tegel I En Betonglösning För En Grund?
Video: Björn bygger bo – Murad eldstad med rök 2024, Maj
Vad Ska Man Använda Istället För Spillror? Trasig Skiffer Och Expanderad Lera. Hur Byts Det Ut I Betong Och är Det Möjligt Att Använda Tegel I En Betonglösning För En Grund?
Vad Ska Man Använda Istället För Spillror? Trasig Skiffer Och Expanderad Lera. Hur Byts Det Ut I Betong Och är Det Möjligt Att Använda Tegel I En Betonglösning För En Grund?
Anonim

Det är viktigt för alla byggare och reparatörer att veta vad de ska använda istället för spillror. Det är absolut nödvändigt att räkna ut användningen av krossad krossad sten och expanderad lera. Ett annat mycket relevant ämne är hur man byter ut det i betong och om det är möjligt att använda en tegelsten i en betonglösning för en grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applicering av trasig skiffer

Detta krossade eller flisade material kan användas i stället för grus i alla betongtyper . Ja, skiffer är nästan konkret i sammansättning. Den enda skillnaden är att sanden ersätts med fibrös asbest.

Det är med denna asbest som allvarliga problem är förknippade. Ja, i lösning och under ett lager av efterbehandlingsmaterial kommer det inte i kontakt med människor, det är helt inaktivt kemiskt. Asbestfibrer luddar dock lätt och kan komma in i andningsorganen. Och där framkallar de allvarliga onkologiska förändringar och i en mängd olika organ.

Därför måste du använda krossning av skiffer personlig skyddsutrustning och vattenridåer . Det är också lämpligt att väta byggmaterialet ordentligt innan du krossar det. Detta kommer att avsevärt minska dammutsläppet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av grus

Vid industriell produktion används huvudsakligen krossad granit. Den har utmärkt styrka och andra viktiga egenskaper . Grus kan inte användas för tillverkning av kritiska betongprodukter och gjutgods. Men det används också framgångsrikt för att ordna grunden till låga byggnader. Det är bara nödvändigt att ta hänsyn till rekommendationer från ingenjörer, arkitekter.

Bild
Bild

Vad mer kan du ersätta krossad sten med?

I vissa fall är det ingen dålig idé att kunna använda en tegelsten (eller snarare en trasig tegelsten). Det blir en utmärkt ersättning för dyrare byggmaterial. Combat används:

  • i betonglösning (blandning);
  • för att förbereda en kudde under konstruktion av underlag;
  • när man dekorerar trottoarer och gator, trädgårdsvägar;
  • som en dekorativ lösning vid dekoration av territorier;
  • i syfte att jämna ut vägar (de somnar och krattar i ett jämnt lager).

Krossat tegel ersätter krossad sten vid framställning av betongbruk i olika proportioner.

Betongen visar sig vara mycket stark, den tål tung belastning och höga temperaturer. Det kan säkert användas för grunden. Vad som är viktigt, utseendet på sprickor är uteslutet, vilket visar sig vara en obehaglig konsekvens i alla konstruktioner. När det gäller användningen av expanderad lera är det ganska möjligt, till exempel för taket, men inte överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Expanderad lerbetong används ofta för individuell konstruktion . Låg värmeledningsförmåga gör det till ett utmärkt alternativ för att arrangera hoppare, skiljeväggar. Det är också tillåtet att använda det i undergolvet. Betong baserad på expanderad lera tål dock relativt små belastningar. Dessutom klarar det inte vattenpåverkan, vilket kraftigt begränsar användningsområdet för expanderad lera som fyllmedel för murverk i ASG.

Men det är ganska motiverat att göra små hushåll och sommarstugor av en sådan komposition. Användningen av expanderad lera som fyllmedel kräver ingen komplex teknisk utrustning. Den minskade tyngdkraften tillåter användning av sådana block även på jord med svag bärighet.

Viktigt: det är oacceptabelt att använda expanderad lera som fyllmedel för en begravd grund. Där är det fortfarande bättre att använda klassiskt grus, och priset är fullt motiverat.

Bild
Bild

Krossad sten kan också ersättas med metallurgiskt slagg . Detta material användes för flera århundraden sedan för att ordna fundament, bygga hus och lägga vägar. Idag finner den användning även i de mest utvecklade länderna som en utmärkt praktisk lösning. Ett antal undersökningar har dock visat att detta material kan bidra till förorening av området med giftiga ämnen.

Det är viktigt att välja rätt typ av sten för att säkerställa din egen säkerhet och inte skada naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller stenarna, motsvarar det nästan helt parametrarna för krossad sten av hög kvalitet . På grund av sin mjukhet är småsten emellertid inte tillräckligt starka när man lägger i asfalt eller häller ett cementgolv. Det kommer oundvikligen att sjunka och misslyckas. Men som betongfyllmedel är småsten bra. Dessutom är den ännu mer tillförlitlig än krossad kalksten.

Ibland används även stenar vid reparation av asfalterade (inte asfalterade!) Vägar. Screening kan användas som ersättning för sand. Men krossad sten kan ersättas med dem endast delvis. Siktmassans huvuduppgift är att öka lastfördelningens enhetlighet och behålla den färdiga produktens optimala volym. Eftersom siktningen har en större mängd partikelstorlekar än sand, förbättrar den kvaliteten på inre vidhäftning i cement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det har också följande fördelar:

  • kemiska reaktioner av små korn med cement, i vilka olösliga föreningar bildas;
  • beredning av tyngre och tätare betong;
  • öka blandningens hållfasthet.

I ett antal regioner i Ryssland (inklusive Ural) kostar screening mycket mindre än sand. Det rekommenderas att använda ett mer hållbart material av magmatiskt ursprung. Den optimala berget, som huvudsakligen består av partiklar med en storlek på 1, 5-4 mm. Vi måste kontrollera strålningen. Normalt är det upp till 370 Bq per 1 kg max.

Bild
Bild

Men det är också viktigt att komma ihåg att det är kategoriskt omöjligt att lägga i betong eller asfalt:

  • trä;
  • glas;
  • alla typer av sopor och hushållsavfall, även de som är hårda och hållbara.

Rekommenderad: