Expanderade Lerbetongblock Med Beklädnad: Hus Av Klädblock Från Expanderad Lerbetong, Beskrivning Av Färgade Block

Innehållsförteckning:

Video: Expanderade Lerbetongblock Med Beklädnad: Hus Av Klädblock Från Expanderad Lerbetong, Beskrivning Av Färgade Block

Video: Expanderade Lerbetongblock Med Beklädnad: Hus Av Klädblock Från Expanderad Lerbetong, Beskrivning Av Färgade Block
Video: Cinder Block Vs Concrete Block 2024, Maj
Expanderade Lerbetongblock Med Beklädnad: Hus Av Klädblock Från Expanderad Lerbetong, Beskrivning Av Färgade Block
Expanderade Lerbetongblock Med Beklädnad: Hus Av Klädblock Från Expanderad Lerbetong, Beskrivning Av Färgade Block
Anonim

När man bygger en mängd olika byggnadskonstruktioner är det ofta nödvändigt att utföra motstående arbeten. För att göra detta kan du ta olika material. Samtidigt är expanderade lerbetongblock mycket populära. Ett stort utbud av sådana produkter produceras för närvarande. Idag kommer vi att prata om funktionerna i dessa block, speciellt utformade för beklädnad.

Bild
Bild

Beskrivning

Expanderade lerbetongblock är ett speciellt miljövänligt material som används vid konstruktion av starka och hållbara väggbeklädnader. Sådana byggkonstruktioner har en porös struktur . Skummad lera är huvudkomponenten för dem. Blandat med betong ger det nödvändig styrka och hållbarhet.

Expanderad lerbetong kan skryta med utmärkt hållbarhet. Strukturer gjorda av det kan vara så länge som möjligt, medan de inte kommer att kräva särskild omsorg.

Förutom, dessa byggprodukter kan lätt motstå plötsliga temperaturförändringar, exponering för stora mängder fukt . Materialet har hög hygroskopicitet och ångpermeabilitet. Det anses också vara ganska eldfast. Krympning efter installationen av blocken kommer att vara minimal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa block anses vara ett ekonomiskt alternativ för byggande av bostadshus . Materialet har en låg kostnad jämfört med många andra byggunderlag av denna typ. Dessutom eliminerar användningen av beklädnadsblock behovet av att köpa och installera ytterligare dekorativt material. En särskild viktig egenskap hos denna typ av expanderade lera betongblock är närvaron av ett dekorativt lager på utsidan, vilket gör det möjligt att använda det för fasningsarbete. Detta sparar betydligt pengar och tid för skapandet av topplacken.

Bild
Bild

Efterbehandlingsskiktet är tillverkat av en blandning av betong som har betydande hållfasthet och hårdhet och ett speciellt färgpigment . Massan appliceras med specialutrustning som gör att du kan göra en mängd olika färgade former av den dekorativa sidan. Ofta skapas vackra imitationer av tegel, flisad sten eller träliknande ytor på detta sätt.

Till skillnad från betongkonstruktioner blir den sammanlagda massan av expanderad lerbetong mycket mindre. Detta material gör strukturen på huset under konstruktion mycket lättare, medan dess tekniska egenskaper inte påverkas.

Bild
Bild

Men vid behov är detta material ganska svårt att skära i önskade delar. Slarvig skärning kan orsaka små sprickor eller ojämna kanter på ytan.

Nästan vilken person som helst kan hantera installationen av sådant material, detta kräver ingen särskild kunskap, men om du vill kan du vända dig till proffs för att få hjälp . Det bör komma ihåg att grundlig förberedelse av insidan av ytan bör utföras före läggning. Det måste vara väl putsat. Efter installation av de expanderade lerbetongblocken är det absolut nödvändigt att utföra ytterligare ytbehandling med lämpligt tätskikt och värmeisolerande material.

Bild
Bild

Översikt över arter

Dessa byggstenar kan tillverkas i olika utföranden. Beroende på strukturella särdrag kan tre huvudtyper av sådana strukturer urskiljas.

Slitsliknande . Dessa byggstenar är utformade på ett sådant sätt att det finns öppningar i form av slitsar i deras inre del. Denna struktur bidrar till fri cirkulation av luftflöden, i detta avseende har de också bättre värmeisoleringsegenskaper. Om byggnadskonstruktioner används vid konstruktion av skiljeväggar i lokalerna, kommer de att bidra till normalisering av luftfuktigheten i den. Slitsade expanderade lerbetongmaterial kommer att vara det bästa alternativet för konstruktion av starka och pålitliga skiljeväggar inuti lokalerna, liksom för byggandet av uthus.

Bild
Bild

Ihålig . Sådana blockmodeller skiljer sig åt i minimimassan jämfört med alla andra typer. De har också en relativt låg densitet och låg värmeledningsförmåga. Ihåliga varianter används främst för att skapa byggnader med låg höjd och för att organisera ljudisolering och värmeisolering i vardagsrum.

Bild
Bild

Korpulent . Dessa typer av byggmaterial ser ut som en stor monolit, som har ökade hållfasthetsindikatorer. Fylliga modeller av betongblock av expanderad lera tål enkelt maximal viktbelastning, därför används de vid bildandet av bärande väggbeklädnader. Dessutom kännetecknas de av hög densitet, men kostnaden för dessa motstående material kommer att vara högre jämfört med de två tidigare alternativen.

Bild
Bild

För närvarande tillverkar tillverkarna ett stort antal färgade block av betong av betong . Konsumenterna kan se modeller utformade i en mängd olika färger, men prover av beige, mörkrosa, gula nyanser är vanligare.

Strukturerna ges olika färger genom att tillsätta ett speciellt oorganiskt färgämne under tillverkningen av blandningen.

Ofta, när man utför fasadarbete med expanderad lerbetong, växlas modeller inredda i olika färger . Detta kommer att skapa en ovanlig och vacker beläggningsdesign. Prover med olika texturer kan också användas samtidigt. De kan också ha olika dekorativa mönster på ytan. Så modeller produceras med bilder i form av en vacker gravyr. Ibland görs enkla upphöjda mönster på dem.

Bild
Bild

Applikationsfunktioner

Om du bestämmer dig för att använda ett sådant efterbehandlingsmaterial under byggnadsarbetet är det värt att överväga ett antal viktiga funktioner i dess användning. kom ihåg det dessa block bör endast användas för sitt avsedda ändamål . Så, ihåliga strukturer bör tas exakt för bildandet av ett värmeisolerande skikt, eftersom de har låg värmeledningsförmåga. Glöm inte heller att när du använder sådana material ska en jämn och korrekt läggning avsevärt minska förbrukningen av bygglim. Dessutom kommer det att eliminera behovet av ytterligare isolering och topplack.

Rekommenderad: