Expanderade Lerbetongpartier: Mått På Skiljeblock Och Murade Skiljeväggar, Vikt Av Expanderade Lerbetongblock För Inre Skiljeväggar

Innehållsförteckning:

Video: Expanderade Lerbetongpartier: Mått På Skiljeblock Och Murade Skiljeväggar, Vikt Av Expanderade Lerbetongblock För Inre Skiljeväggar

Video: Expanderade Lerbetongpartier: Mått På Skiljeblock Och Murade Skiljeväggar, Vikt Av Expanderade Lerbetongblock För Inre Skiljeväggar
Video: Skill Factory Atacama och Vedställ 2024, Maj
Expanderade Lerbetongpartier: Mått På Skiljeblock Och Murade Skiljeväggar, Vikt Av Expanderade Lerbetongblock För Inre Skiljeväggar
Expanderade Lerbetongpartier: Mått På Skiljeblock Och Murade Skiljeväggar, Vikt Av Expanderade Lerbetongblock För Inre Skiljeväggar
Anonim

Expanderade skiljeväggar av lerbetong är en pålitlig lösning, ett populärt byggmaterial som används vid byggande av byggnader. De monteras snabbt, används ofta för att dela utrymmet i bostadshus, industrianläggningar, garage och uthus. Föreningar som inte innehåller skadliga föroreningar kallas biologiska block eller ekoblock.

Primära krav

Lätta aggregatblock tillverkas för industriella ändamål enligt strikta regler. En sandcementbas, vatten och expanderad lera som fast fyllmedel används som ingredienser. Den stelnade massan formas till blockstrukturer med användning av en vibrerande press.

Bild
Bild

Vid bildning av en blandning observeras ett proportionellt förhållande i mängden förbrukningsmaterial, även om enskilda tillverkare tillåter ändringar i recepten . Förstärkning av hållfastheten uppnås på grund av förekomsten av cementens sammansättning. Blockets densitet beror på valet av fyllmedel. Till exempel kan fyllmedel såsom grus, shungizit, aggloporit väljas.

Mjukgörare är en värdefull ingrediens som kan förbättra produktkvaliteten. Tillsats av plast och keramik till blandningen minimerar risken för ytterligare sprickbildning.

Bild
Bild

Låt oss analysera de viktigaste tekniska kraven som gäller för partitioner i bostadslokaler

  • Lätthet , inget signifikant ytterligare tryck på strukturen. För att uppnå detta mål minimeras baffelns vikt och tjocklek under tillverkningen.
  • Styrka . Det är viktigt när man förstärker blocket till mer massiva delar och installerar byggnadens efterbehandling.
  • Värmeisolerande och ljudisolerande egenskaper . Dessa egenskaper är på en hög nivå i alla typer av expanderade lerbetongkonstruktioner, särskilt i ihåliga block.
  • Enkel installation . Efterbehandling med alla typer av beläggningar och material.
  • Brandsäkerhet . Skiljeväggen får inte antändas, även om andra delar av byggnaden brinner.
  • Miljövänlighet . Komponenterna i blocken kan inte innehålla skadliga föroreningar, avger farliga vibrationer för människors hälsa.
  • Lågt pris . Beräkningarna tar hänsyn till arbetskostnader och materialkostnader.
Bild
Bild

Miljöblock med expanderad lerbetong uppfyller alla krav i sanitära standarder . Basgranulerna innehåller mer än 85% luft, så alla vibrationer dämpas inuti. Materialets värmeledningsförmåga på grund av hålrummen är extremt låg, vilket garanterar utmärkt värmeisolering av byggnaden. Nackdelarna med experter inkluderar hög porositet, felaktiga dimensioner under tillverkningen.

Frostmotståndet för expanderad lerbetong är i praktiken lägre än för vissa fasta tegeltyper. På grund av den höga bräckligheten krävs en betydande mängd kontaktdon, sömmarna är breda.

Bild
Bild

Översikt över arter

Enligt principen för tillverkningsteknik är partitioner indelade i flera typer.

Monolitisk

Det svåraste utförandet, hög hållfasthet. För gjutning är det nödvändigt att fylla formen med expanderad lerbetongkomposition, vars installation kräver ytterligare tid . Därför använder byggare monoliter mindre ofta än andra typer. Fördelen är att produkten kan ges vilken storlek och form som helst, förstärkt, vilket ökar dess styrka ytterligare.

Bild
Bild

Från fasta block

Murverket är gjort av element som inte innehåller hålrum, förutom naturliga porer i det aggregerade materialet. I små byggnader med en våning kan även bärande väggar uppföras med deras hjälp . Ansökan minskar väggarnas tjocklek avsevärt och sparar utrymme, samtidigt som strukturen klarar den betydande vikten av gångjärnsmöbler och teknisk utrustning.

Bild
Bild

Ihålig

De är byggda av block som innehåller betydande tomrum inuti. Hålrummen används för att lägga motorvägar, som lådor för ventilation, för att lägga värmeisolerande föreningar. Ihåliga skiljeväggar är lätta, lätta att flytta, särskilt praktiska i design . Förutom fylliga kan de staplas i ett halvt block. Så bygger de främst sommarhus eller garage; permanenta bostäder uppförs från monoliter med förstärkning.

Bild
Bild

Blockera valet

Blockens popularitet bland byggare når rekordnivåer. Det är mycket lättare att arbeta med dem än med tegel. Murtekniken för dessa två material är praktiskt taget densamma, medan blockstrukturerna enkelt dekoreras med olika typer av gips . Inredningen ser inte bara vacker ut, utan skyddar också väggarna från negativa miljöfaktorer. Block för bostadsbyggande väljs för flera viktiga egenskaper.

Bild
Bild

När det gäller huvudmaterialets form och struktur är skiljeblocken:

  • tunga och spår;
  • vanligt eller enkelt;
  • hörn;
  • raka linjer.
Bild
Bild

Tung-och-spårpanelen är en byggmodul som kan ersätta upp till 15-20 block . Spår läggs inuti den för kommunikation. När det gäller höjd är arbetsstycket 2,5 m, och när det gäller hållfasthet överstiger det andra strukturer gjorda av expanderad lerbetong. Användningen av panelen minskar konstruktionstiden avsevärt. Samtidigt finns det en uppenbar besparing av gemensamma lösningar. Det används främst vid storskalig konstruktion, vilket kräver deltagande av ett helt team. En person klarar inte av sådant arbete.

Bild
Bild

Tillverkningsparametrarna ställs in baserat på vad strukturen är avsedd för. Expanderad lera eller Portlandcement pressas i enlighet med vedertagna standarder. Lätta block är markerade enligt följande:

  1. vägg - "C";
  2. avsedd för ihåliga partitioner - "P";
  3. efterbehandling av de främre betecknas med bokstaven "L", meniga - "P";
  4. hörnprodukter är märkta med "UG".
Bild
Bild

Densiteten bestäms av siffrorna som anges på produkten efter bokstaven "D ". Huvuddelen av typer av lätta betongämnen passar in i D500-D900-serien. Ett standardblock med dimensioner på 390x90x188 mm, med materialets minsta täthet, väger cirka 13 kg och med 900: e - 17 kg. Utvidgade lerindustrimoduler produceras upp till 40 cm i längd, upp till 18 cm i höjd och upp till 19 cm i bredd. Paneler för inre skiljeväggar monteras från smala block 88 cm breda.

Nästa indikator är frostbeständighet . Definieras av bokstaven "F". Siffran efter det indikerar hur många fryser och tinar produkten tål. Det varierar från 15 till 100; för konstruktion i kalla områden väljs block med ett antal cykler på minst 70.

Byggstadier

Det är nödvändigt att förbereda sig för arbete, ha i lager:

  • roulett;
  • en tom behållare och en spade;
  • armeringsjärn eller glasfiber;
  • kvarn;
  • lod och nivå;
  • skarvning för inriktning av sömmarna;
  • gummiklubba.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra murverk med egna händer måste du först och främst förbereda en gemensam lösning . Du kan också köpa en färdig blandning. Vanligtvis skrivs detaljerade instruktioner på förpackningen. En hemlagad blandning är gjord av högsta kvalitet cement och raffinerad sand. Förhållandet för tillförlitlighet hålls vanligtvis minst 1: 3. Kallt vatten filtreras, tillsätts till sand och betong med en hastighet av ¼ vatten från lösningens totala vikt.

Bild
Bild

Det är bäst att använda en stationär betongblandare i närheten. Om inte, använd en behållare och en spade. Först måste du hälla en liten mängd vatten och tillsätt sedan sand och betong för en sats. Efter noggrann blandning tillsätt återstående vatten. Lösningen används färsk - för att förhindra stelning förbereds kontakten direkt innan arbete.

I nästa steg tillhandahålls grunden för murverket . Arbetsområdet måste rengöras noggrant. En jämn yta uppnås genom att applicera ett lager av skrid. Ett vattentätande material placeras ovanpå - längs omkretsen och där skiljeväggen kommer att placeras. Som regel tas takmaterial eller liknande rullisolator för dessa ändamål.

Bild
Bild

Arbetsstyckena läggs ut för arbete efter storlek . Välj ett installationsschema - som regel, i bostadshus byggs paneler i ett block.

Bild
Bild

Hörnen sätts först . Sedan styrs noggrannheten genom att dra en sträng mellan elementen. Därefter läggs den första raden och fästs med en lösning. Rörelsens början är basens högsta punkt, från vilken arbetet börjar. Tomrummen jämnas gradvis ut, vilket ökar sömmens bredd. Ta bort överskott, utför fogning

Bild
Bild

De efterföljande raderna fixas från den andra, med en liten förskjutning . När de läggs håller de en bred söm, inte mindre än en centimeter. Så snart raden är klar kontrolleras om den är jämnt placerad, eftersom det kan finnas storleksfel. Förstärkning med nät utförs vid behov åtminstone efter tre rader.

Bild
Bild

Var noga med att knyta strukturen till de bärande väggarna . Detta görs med armeringsstavar med murbruk, som förs in i förborrade hål.

Bild
Bild

I ett privat hus eller lägenhet behövs en dörröppning i partitionen . Öppningarna formas inte bara i rektangulär form, utan också i form av bågar. För ihåliga produkter förstärks modulerna dessutom längs kanterna och fyller dem med ett lim eller murbruk. Därefter placeras en stålbygel på öppningen. Användningen av tungor gör att du kan fixera öppningen genom att placera armeringen i spåren. En ring av tråd skapas runt öppningen, som pålitligt håller strukturen.

Bild
Bild

Ett utrymme kvar mellan skiljeväggen och taket, som är fyllt med skum . Skumning förbättrar vibrationssäkerheten.

Bild
Bild

Du kan dekorera block i en lägenhet efter att ha fyllt ytan . Tapeter klistras på panelen, eller annan inredning görs.

Rekommenderad: