Omsnörning Av Skruvhögar: Med En Bandbalk Och En Kanal Med Egna Händer, Hur Man Spänner Med Ett Brädpaket, Processfunktioner För En Skruvfundament

Innehållsförteckning:

Video: Omsnörning Av Skruvhögar: Med En Bandbalk Och En Kanal Med Egna Händer, Hur Man Spänner Med Ett Brädpaket, Processfunktioner För En Skruvfundament

Video: Omsnörning Av Skruvhögar: Med En Bandbalk Och En Kanal Med Egna Händer, Hur Man Spänner Med Ett Brädpaket, Processfunktioner För En Skruvfundament
Video: VÄLKOMNA TILL VÅR NYA KANAL! 2024, Maj
Omsnörning Av Skruvhögar: Med En Bandbalk Och En Kanal Med Egna Händer, Hur Man Spänner Med Ett Brädpaket, Processfunktioner För En Skruvfundament
Omsnörning Av Skruvhögar: Med En Bandbalk Och En Kanal Med Egna Händer, Hur Man Spänner Med Ett Brädpaket, Processfunktioner För En Skruvfundament
Anonim

Ett lanthus väger vanligtvis mycket, därför måste stödet vara mycket starkt, trots att grunden är gjord av separata högar. Bindningen av skruvhögar krävs för att jämnt fördela hela byggnadens massa. Tack vare denna pålitliga koppling är det möjligt att ansluta de enskilda pålarna till en enda helhet - fundamentet.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Separat placerade element, placerade längs linjen, kommer inte i kontakt med varandra på något sätt och utgör grunden för pålfundamentet. För att ansluta pålarna till en hel struktur, som behövs för att lägga grunden till fundamentet, som är byggnadens stöd, är det nödvändigt att utrusta varje hög med ett speciellt huvud och sedan skapa ett band på den. Dessutom justerar denna sele hela den övre linjen längs vilken högarna installeras i ett enda plant horisontellt plan. Detta är mycket viktigt för hållbarheten i det framtida hemmet. Det bör genast noteras att en pålskruvfundament är det bästa alternativet för att skapa en grund för byggnader.

En sådan grund är miljövänlig, kostar betydligt mindre, den är lätt och installeras mycket snabbt jämfört med andra typer av fundament . Ett bostadshus från en bar kan byggas med betydande fördelar. Själva huset är huvudsakligen byggt självständigt, konstruktörens princip tillämpas. Under läggningen av fundamentet skruvas skruvhögarna i marken, arbetet utförs analogt med att dra åt skruvarna. Vissa svårigheter kan uppstå vid bindning av skruvhögar. Eftersom under installationsprocessen måste du bilda en grill. Det är värt att komma ihåg att mycket beror på kvaliteten på detta arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lastberäkning

När du installerar en pålfundament på skruvstöd måste du arbeta med en grund för en låg belastning. Denna plan är väl lämpad för små skjul, garage och bad av trä. Ett svagt stöd kommer mer än att kompenseras av den betydande bygghastigheten och de mycket låga kostnaderna. Fundamentet på skruvhögar är konstruerat av vertikala stöd och horisontella fackverk. Det finns vanligtvis fyra stöd för hela systemet, även om det kan finnas fler.

Banden i detta fall representeras av en grill . Det är skapat av ett material som är lämpligt för att skapa en stråle. Det kan vara antingen betong, trä eller metall. Trä placeras i träets bas, ett hörn är av metall, block är av betong. Bindningen av skruvhögar förbinder balkarna med varandra och till grillen. Processens positivitet beror direkt på noggrann beaktande av alla krav i installations- och installationsanvisningarna.

Pålhuvudena måste ligga på samma horisontlinje, som styrs när stöden är nedsänkta i marken. Träets bredd bör vara en och en halv gånger större än pålarnas diameter. Ett annat obligatoriskt krav är att axeln i mitten av stöden nödvändigtvis endast måste gå genom mitten av balken. Bindningen av skruvhögar förbinder stöden och balkarna med en gängad anslutning antingen för svetsning eller med klämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad och hur man knyter?

Bandmaterial

Installation beror på egenskaperna hos strålens och fundamentets material. Bindningen av skruvhögar med en stång är mycket vanlig. Men många är intresserade av frågan om det är nödvändigt att använda tekniken med hjälp av en stång, om det är möjligt att använda starkare material, till exempel betong eller metall. Det bör noteras att virket är det bästa alternativet för grillen när man bygger hus av trä eller använder ramteknik, eftersom virket har stor styrka och mycket hög motståndskraft mot extrema temperaturer. När det behandlas med ett antiseptiskt medel som skyddar trädet från ruttning, är virkets livslängd längre än för stålbalkar. Bindning av skruvhögar med en balk utförs med en teknik som möjliggör fastsättning av balkarna på gängan eller fixering av alla delar av grillen med hjälp av klämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gängmontering

Denna teknik används endast för en foundation gjord i en U-form. En stång är installerad i urtagen på flänsarna och fixeras med ett stöd med självgängande skruvar. Takmaterial placeras mellan balkarna och pålarna. Anslut balkarna i hörnen till en tass eller skål. Hörnfästen kan göras med spikar. För hörn utanför används hörnformade element. Denna teknik gör att du inte kan slösa tid på tungan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bästa bandet av skruvhögar är att lägga fästelementet vid det yttre hörnet. Fästning utförs med självgängande skruvar på stängerna.

Med hjälp av klämmor

Sådan fasthållning används i system som använder pålar utan fläns. I detta fall svetsas en rektangulär plattform ovanpå pålhuvudet, en grillstråle placeras på den. Den U-formade klämman läggs ovanpå balken, dess bredd ska vara lika med balkens bredd. Klämmans kanter, som hänger ner, är svetsade eller gängade till det vertikala stödet. I balkens hörn görs anslutningen med ett metallhörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpning av kanal och I-balk

På lätt belastade strukturer kan du bygga upp en grill från en kanal. Sådana strukturer inkluderar till exempel bad och skjul. Högen och metallgrillen är bunden av svetsning. Elementen i basen och strukturen är fästa vid en cirkulär söm. Monteringsproceduren består i att installera kanalen på pålhuvudena. Elementet kan förstärkas på ett sådant sätt att sidoytorna kommer att "titta" nedåt. Omspänningen av skruvhögar med en kanal utförs också i motsatt riktning, i vilket fall kanterna riktas uppåt.

När kanalen är placerad längs ett sådant system är motståndet mot belastningar på strukturens tvärgående delar mycket bättre . Det visar sig att formen, som måste fyllas med murbruk, så här är väggmuren för armeringsbältet. För att säkerställa en höghållfast bandning används en I-balk med lika stora dimensioner istället för kanalen. När kanaler och balkar möts i hörnen, appliceras svetsning. Vid slutet av bandet av stöden är grillen täckt med ett korrosionsskyddande medel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ombordstigning

Att binda skruvhögar med plankor innebär ofta användning av cederträ, lärk, tall eller granmaterial. I det här fallet börjar fundamentfästena med tillverkning av en balk, vid vilken basen används. Elementen limmas ihop och fixeras med självgängande skruvar eller ett bultsystem. Vid användning av tunna brädor i fundamentets konstruktion är det dessutom nödvändigt att pressa ner dem med plywoodskivor. Det är absolut nödvändigt att se till att alla fogar på brädorna är placerade på olika högar.

Brädorna är sammankopplade i ett halvt träd. Bjälkarna placeras på kanten och fixeras med högar.

Bindningen av skruvhögar med denna teknik utförs enligt följande:

  • inre, mellersta och yttre konturer skapas (fiskbensprincipen);
  • element samlas in och fixeras i tur och ordning;
  • mellan kanalen, pålhuvudena och själva bandet krävs ett lager av takmaterial för vattentätning;
  • om bandets höjd visade sig vara mer än 40 cm, förstärks basen dessutom med ett professionellt rör.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av ett rör från en profil för bandning med en I-balk

Om du vill göra bandet med en I-balk måste du föredra materialet med perforeringar. I-balken måste svetsas så tätt och rygg mot rygg som möjligt. Preferensen för att välja just detta material ligger i dess höga hållfasthet och låga vikt. Med denna konstruktion fungerar profilröret som en distans, vilket ökar byggnadens hållbarhet. För bandning svetsas det professionella röret utifrån längs hela omkretsen av fundamentet.

Bild
Bild

Behöver du en sele under konstruktionen?

Mycket ofta tänker framtida ägare av privata hus om huruvida skruvhäftning behövs eller inte. Grunden på pålar är en struktur gjord av stöd inbäddade i marken. Installationen av dessa stöd utförs mycket noggrant, men även om de inte kommer att kunna uppfylla kraven på maximal hållfasthet kommer de inte att vara helt tillförlitliga. Golven kan mycket väl förvrängas under den efterföljande driften av huset, och bandet kommer definitivt inte att låta byggnadens bas tappa styrka, vilket kommer att göra det mycket starkt, och därför kommer huset att hålla i många år.

Viktigt: du måste använda mycket starka byggmaterial. Strålen tillåter dig fullt ut att få en ganska stark bas som tål imponerande belastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer från mästarna

När du väljer ett band från en trästång bör du följa följande arbetsordning:

  • i slutet av installationen av skruvhögar och inriktning bör metallplattformar av stålplåt 20x20 cm och minst 4 mm tjock svetsas på deras huvuden;
  • i dessa fragment av metallplåtar är det nödvändigt att borra fyra hål med en diameter på 8 mm för att säkra stången;
  • i slutet av arbetet måste svetsfogarna och huvuden behandlas med en korrosionsskyddande förening;
  • det är nödvändigt att lägga vattentätning ovanpå, vanligtvis av takmaterial i två eller tre lager, vilket förhindrar ansamling av fukt vid korsningarna av metall och trä;
  • en rad timmer eller ett paket brädor placeras på förberedda platser;
Bild
Bild
Bild
Bild

Geometrin för den framtida byggnaden kan kontrolleras genom att mäta ramens diagonaler utifrån med ett måttband eller ett enkelt rep.

  • det är viktigt att lägga fogarna i virket från slutet i en "svanssvans" eller "tass i tass";
  • när alla parametrar har kontrollerats kan stängerna fästas på stöden med skruvar, som ska ha en diameter på 8 mm och en längd på 150 mm, de ska skruvas in med en skiftnyckel;
  • först måste du göra ett hål i virket med en borr med en diameter på 6 mm i tre fjärdedelar av skruvlängden. Detta är nödvändigt för att timret inte ska spricka;
  • ännu mer tillförlitlig, fästs strukturen med bultar med en diameter på 8 mm, som måste passera genom balk från topp till botten. För att göra detta måste du först göra ett hål med en borr med ett djup av 10 mm. Detta är nödvändigt för att fästa bultens och brickans huvud, diametern måste vara minst 30 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När alla trimelement är fixade måste du återigen se till att geometrin är korrekt på alla sidor och diagonalt, varefter vi kan anta att detta arbetsskede är slutfört och du kan börja bygga ett hus.

Omsnörningen kallas också grillen . Idag är grillningen ett av de bästa alternativen, som kännetecknas av mycket hög kvalitet och maximal tillförlitlighet vid förstärkning av pålfundamentet. Med dina egna händer kan du skapa ett pålitligt stöd för ditt hem. Innan arbetet påbörjas måste du förbereda en nivå och takmaterial, samt självgängande skruvar. Glöm inte hammaren och metallhörnen. Valet av andra material och verktyg beror på den specifika tekniken. Bäst av allt, enligt experter, är tekniken med klämmor och gängade anslutningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att rätt bandning från en stång måste behandlas med antiseptiska medel som skyddar träet från bakterier och fukt.

Rekommenderad: