Grunden För Ett Byteshus: En Konstruktion På Skruvhögar Med Egna Händer, Alternativ Från Block - Steg För Steg Instruktioner, Ett Hus Baserat På Däck

Innehållsförteckning:

Video: Grunden För Ett Byteshus: En Konstruktion På Skruvhögar Med Egna Händer, Alternativ Från Block - Steg För Steg Instruktioner, Ett Hus Baserat På Däck

Video: Grunden För Ett Byteshus: En Konstruktion På Skruvhögar Med Egna Händer, Alternativ Från Block - Steg För Steg Instruktioner, Ett Hus Baserat På Däck
Video: 3 Great Tips for Block-work | Build A Foundation 2024, April
Grunden För Ett Byteshus: En Konstruktion På Skruvhögar Med Egna Händer, Alternativ Från Block - Steg För Steg Instruktioner, Ett Hus Baserat På Däck
Grunden För Ett Byteshus: En Konstruktion På Skruvhögar Med Egna Händer, Alternativ Från Block - Steg För Steg Instruktioner, Ett Hus Baserat På Däck
Anonim

Konstruktionen av olika strukturer är ofta försenad i månader eller till och med år. Privata hus är inget undantag, för en liten mängd arbete kompliceras ändå av bristande erfarenhet, utbildning, specialverktyg och så vidare. Men för att leva och arbeta normalt på anläggningen bör du använda en speciellt förberedd släpvagn på en välgjord grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Alla som bygger sina egna hus och hjälpbyggnader med dem kommer att kunna bygga en grund för ett förändringshus med egna händer. Det finns dock fortfarande ett antal finesser som inte kan ignoreras. Eftersom sådana strukturer aktivt används inte bara av byggare, utan också av sommarinvånare, läggs verktyg där, kläder lagras och ibland lever de i veckor. Därför visar konstruktionen sig å ena sidan vara enkel och tillfällig, men å andra sidan är det kapital i utförandet. De minsta misstagen kan leda till att förändringshuset inte kommer att kunna fylla sin funktion.

Grunden för förändringshuset ska inte vara kapital vid genomförandet . Detta kommer trots allt bara att medföra onödiga utgifter av tid, pengar och ansträngning. Enkelhet och billighet är de viktigaste punkterna som är värda att följa.

Vanligtvis installeras ett förändringshus utan inblandning av kvalificerade specialister, särskilt utan teknik. Det viktigaste är att välja rätt enhetsdiagram och följa de grundläggande tekniska kraven.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter

Grundblock användes i stor utsträckning vid konstruktion av stugor. Det är en sådan bas som rekommenderas under konstruktion på fast mark. Platsen, som med alla andra typer av byggnadsarbeten, måste vara noggrant utjämnad och rengjord för allt som kan störa. Allt gräs, alla buskar är kategoriskt oacceptabelt. Ofta komprimeras eller spills jorden med vatten så att blockdelar inte sjunker ner i den under den skapade lasten.

Efter avslutat sådant arbete behövs en kudde, som bildas av krossad sten, grov sand eller grus. Det antas att denna dumpning ska jämnas och tampas noggrant. För arbete finns det tillräckligt med manuell rammningsfunktion, eftersom kraftfullare verktyg är överflödiga. Var noga med att markera webbplatsen för den mest exakta orienteringen . Blockbaser är indelade i två typer: tejp och pelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tejpdesign innebär preliminär gjutning av en betongbeläggning eller direkt placering av fundamentet på den underliggande dynan.

I Viktigt: om du placerar en sådan grund på en mark som är benägen att svälla, kommer den nästan inte att hålla den föreskrivna perioden . Mycket oftare använder de därför ett kolumneringsschema. Avståndet som skiljer pelarna från varandra bestäms av belastningen som genereras och andra funktioner i arbetet. Fördelen med pelardesignen är förmågan att inte slösa tid och ansträngning på att jämna ut basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Strikt horisontell läggning kan uppnås om du sätter högre stolpar på ena sidan än på den andra. Deras bästa höjd sträcker sig från 0,2 till 0,4 m - och inte för mödosamt, och det finns en verklig garanti för att husets bas inte blir våt när nederbörd faller.

Viktigt: block med full vikt placeras vanligtvis under tillfälliga byggnader . Deras ihåliga sorter är inte tillräckligt starka och när en viss belastning överskrids spricker de snabbt. Plattor är ännu mindre vanliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många föredrar att använda ett urval av däck, eftersom detta material är slöseri och mycket billigt. Samtidigt är deras praktiska egenskaper mycket bra, särskilt på fuktig eller aktivt rörligt underlag. Ett mer traditionellt tillvägagångssätt innebär installation av ett växelhus på skruvhögar.

Det är omöjligt att bara göra ett misstag: att tro att det kan finnas någon universell grund, även i närliggande områden. Du bör noggrant studera egenskaperna hos mark och grundvatten på platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för urval och utförande

Fördelarna med bildäck är:

  • minimal investering av tid och pengar;
  • effektiv vattentätning;
  • ersättning för säsongsvariationer i storlek;
  • lättheten i själva produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men du måste ta hänsyn till att däck på ytan kan sprida skadliga ämnen runt dem. Därför bör du omedelbart tänka på hur du organiserar normala förhållanden för deras verksamhet. Steg-för-steg-instruktioner för att göra en plattfundament av däck (tvåskikt) ger:

  • avlägsnande av även små stenar och smuts;
  • rensning av ytskiktet;
  • fylla tomrummet mellan däcklagren med grus eller tegel;
  • takmaterial golv över fundamentet;
  • bildandet av formning med träskivor med en höjd av 0,1 m;
  • layout av beslag inuti den;
  • hälla med betong.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är något svårare att använda kolumnära däckläggning, men tillförlitligheten hos den skapade strukturen kommer redan att säkerställas fullt ut. Det är inte för ingenting som detta alternativ rekommenderas för platser med ökad seismisk aktivitet. I gropen, inuti vilken ett betydande lager av jord avlägsnas, hälls krossad sten och komprimeras noggrant.

Markeringen av platsen utförs med insatser; däck placeras på samma insatser och tar hand om en jämn horisontell. När flera dagar har gått efter att du har gjutit betongen kan du bilda en rem och bygga själva förändringshuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett hus baserat på grundblock är bekant för byggare, har installationen under en tillfällig släpvagn fortfarande vissa funktioner. Det är vettigt att välja sådant material eftersom:

  • det är relativt billigt;
  • det finns ett antal sorter av sådana produkter;
  • kall motstånd garanteras;
  • block kan lätt tolerera även allvarliga negativa förändringar i miljön.
Bild
Bild
Bild
Bild

FBS av expanderad lerbetong (vägg eller kudde) används oftast för installation under hytter. Väggalternativet är efterfrågat där en del av fundamentet ligger under jorden och en del ovanför det. Det är inte svårt att skilja en väggrektangel från en kudde trapets. Fördelen med det andra alternativet kan betraktas som en ökning av supportområdet och en minskning av uttagningen. Basdelarna fästs först ihop.

Helst är det värt att förbereda murverkblandningen utan att tillsätta vatten; om du måste använda det måste du göra det noggrant . När allt kommer omkring kommer ett överskott av fukt att omedelbart förvärra parametrarna för det skapade murverket. Det är värt att överväga att användningen av block ibland leder till avvikelse från det horisontella. Detta måste ständigt övervakas och korrigeras i tid. För observation används en byggnadsnivå (vertikalt och horisontellt) och en lång sladd, som bestämmer stiftets rakhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maximal uppmärksamhet ägnas åt sömmar, leder - inte ett enda pass bör finnas kvar i dem. Det rekommenderas att tillsätta blandningar som ansvarar för vattentätning i arbetslösningen . Diken är fylld med lera, som måste tampas ytterligare. Pelarfundament kräver att man skapar pollare och filterdynor för varje snitt. De börjar med att tampa botten och lägga ut kudden (5 delar sand till 10 delar krossad sten).

Denna bas är utjämnad och markerad på ett visst sätt. Sedan spillas kudden med bituminös mastik. Det är det, efter det kan du lägga den första raden med block. Att dra i sladden hjälper till att undvika problem som orsakas av olika detaljnivåer. Efter att ha lagt ut den första måste du cementera den och lägga den andra raden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste börja arbeta från de punkter där väggarna och hörnen kommer att korsas. Fundamentet måste passa under varje spår i strukturen. Om stapelalternativet väljs istället för blocket ett, används stavar av trä eller (vilket är mycket bättre) stål. Förberedelserna för efterföljande arbete kan underlättas genom att stubbar och rötter rotas upp med en traktor. Du kan också installera växelhuset på en betongfundament, som går djupt in i djupet 0,2 - 0,3 m; tillförlitligheten för en sådan lösning överskuggas dock av dess ökade kostnad.

Ibland nämns det att det är tillräckligt att bara fylla i spillrorna och vara begränsad till detta. Men livslängden för en sådan improviserad grund blir kort. Den krossade stenen kommer fortfarande att tvättas ut och släpet kommer att sjunka. För utjämning av de flesta platser räcker det med 1-1,5 kubikmeter. m sand. Det är viktigt att ta hänsyn till de nyanser som uppstår när man bygger på lerjord. Ett hål förborras för att bedöma jordens verkliga kvalitet och djupet av det massiva massivet. Om det finns högt stående markvatten, särskilt när det stiger över fryslinjen, bör dränering av hög kvalitet tillhandahållas. Rör med speciella hål läggs ut med en lutning i önskad riktning.

Tejp som läggs på lerjord bör ha ett bredare betongunderlag än sig själv. För att ansluta motsatta delar av formen kan träklossar användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig mer om typerna av stiftelser för ett förändringshus från följande video.

Rekommenderad: