Grunden För TISE: Nackdelar Med Stiftelserna, Tekniken För Att Bygga En Grundhögkonstruktion Med Egna Händer, Arbeta Med En Borrmaskin Och Beräkningarna

Innehållsförteckning:

Video: Grunden För TISE: Nackdelar Med Stiftelserna, Tekniken För Att Bygga En Grundhögkonstruktion Med Egna Händer, Arbeta Med En Borrmaskin Och Beräkningarna

Video: Grunden För TISE: Nackdelar Med Stiftelserna, Tekniken För Att Bygga En Grundhögkonstruktion Med Egna Händer, Arbeta Med En Borrmaskin Och Beräkningarna
Video: MicroPile Animation 2024, Maj
Grunden För TISE: Nackdelar Med Stiftelserna, Tekniken För Att Bygga En Grundhögkonstruktion Med Egna Händer, Arbeta Med En Borrmaskin Och Beräkningarna
Grunden För TISE: Nackdelar Med Stiftelserna, Tekniken För Att Bygga En Grundhögkonstruktion Med Egna Händer, Arbeta Med En Borrmaskin Och Beräkningarna
Anonim

En av typerna av pål- eller pålgrillfundament är en bas tillverkad med TISE-teknik. Dess särdrag är att högarna vid slutet av tiden tjocknar och tar formen av en kupol, tack vare vilken pålfundamenten kan användas på högjord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är inte för ingenting som TISE -stiftelsen kallas universell, den är utformad för olika jordar, de enda undantagen är stenar. Byggnaden kan ha flera våningar och ett armerat betonggolv, men detta påverkar inte strukturens hållfasthet och tillförlitlighet. Men det betyder inte att han absolut inte har några brister.

Denna design har visat sig utmärkt på mycket leriga jordar ., på vilka andra typer av stiftelser spricker efter några år. Det är lämpligt att tillämpa TISE -stiftelsen på de områden som ligger nära järnvägsspåren eller lastbilens huvudväg. En vanlig pelargrund faller ihop under vibrationer, och för TISE -fundamentet är de helt osynliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkningen av grunden måste börja med en grundlig studie och analys av webbplatsen . Därefter markeras och borras territoriet. För detta används en manuell grundborr TISE F300, F250, F200 - diametern motsvarar indikatorn i namnet. Högar kan fördjupas till ett maximalt djup av 2, 20 meter. Det finns praktiskt taget inga recensioner mot grundandet av TISE, alla ägare var nöjda med sitt val.

Bild
Bild
Bild
Bild

fördelar

Enligt yrkesverksamma, grunden, uppförd med hjälp av TISE -tekniken, har ett stort antal fördelar:

  • Prisvärt pris - en sådan struktur kommer att kosta 2 gånger mindre än en traditionell bandfundament. Under installationen minskas omfattningen av markarbeten och betongkostnaderna, dessutom behövs ingen specialutrustning.
  • Installation av en sådan bas kan utföras när som helst på året och under alla väderförhållanden.
  • Arrangemang kommer inte att ta mycket tid. En sådan grund är utmärkt för individuell konstruktion, så även en självlärd mästare kan snabbt installera den.

Experter noterar också det faktum att det är möjligt att utföra kommunikation utan svårigheter på den uppförda byggnaden, och detta är en annan obestridlig fördel med stiftelsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Som med vilken produkt som helst, byggdes en struktur med TISE -tekniken det finns också flera nackdelar:

  • En sådan grund kan inte byggas på lerig eller vattnad mark. Vid hög belastning sjunker pålarna och skadas.
  • Manuellt arbete krävs - i hårda och steniga områden är det svårt att borra och problem med brunnen dyker upp. Men även i en sådan situation kan du göra utan hjälp av specialister.
  • Du kan inte göra en källare för hela husets yta.
  • Det är nödvändigt att utföra ett brett mörkt område.

Med tanke på alla egenskaper hos stiftelsen gjorda med TISE -tekniken kan vi med säkerhet säga att den är idealisk för privat konstruktion och också ekonomisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkning

För att korrekt beräkna grunden måste du bestämma det önskade antalet högar.

För att göra detta, följ följande sekvens:

  • Beräkna den totala belastningen på fundamentet, med hänsyn till konstruktionens konstruktion. Det är nödvändigt att ta hänsyn till strukturens vikt med grillen och alla väggar, takets vikt, tak och golv. Summa alla dessa indikatorer och multiplicera med 1, 2, multiplicera det erhållna resultatet med 1, 3. Det erhållna resultatet är en indikator på belastningen på högarna.
  • Sedan är det nödvändigt att beräkna den borrade högens bärighet. För att göra detta måste du gå till stadens arkitektoniska avdelning för att ta reda på platsens geologiska egenskaper och vilka jordar som ligger under frysdjupet. Anställda på avdelningen kommer snabbt att beräkna och berätta maxbelastningen med hjälp av tabellen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kopiera projektets grundplan. Dela den maximala strukturbelastningen med pållasten. Således kommer du att ta reda på det nödvändiga antalet pelare.
  • Markera platsen för alla högar på kopiorna av planerna. Först anges högar i hörnen av fältet, sedan vid lederna, och den återstående volymen fördelas jämnt över platsen.

Detta kommer att ge dig en grundplan som du kan arbeta med i framtiden

I genomsnitt är ett lasthus på 2400 kg tillåtet för ett tegelhus eller en skalbyggnad för varje kvadrat på territoriet, för hus av olika typer av betong (skum eller luftbetong) - 2000 kg och för trä- och ramkonstruktioner - 1800 kg. Dessa indikatorer kan vägledas ungefär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnad

Den universella grunden, uppförd med hjälp av TISE -tekniken, är efterfrågad, eftersom den är billig, och dess konstruktion tar inte mycket tid, dessutom kan allt göras för hand. Inledningsvis, förbered platsen noggrant, nämligen ta bort matjorden och montera trasorna.

Markera sedan platsen för högarna och platsen . För detta används vattenhalten. Skär sedan pinnarna lite och placera spikar i de yttre hörnen av området, fixera repet på dem, du kan också använda stark fiskelinje. När detta arbete är klart installerar du insatserna för de bärande väggarna.

För installation av gjutramen används rundvirke från en bräda med en tjocklek på 50 mm. Det rekommenderas att använda en trädgårdsborr. Det är mer ekonomiskt och bekvämt att göra en halvfast gjutning, på vilken det är absolut nödvändigt att bestämma nollnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter utförs installationen av släta stänger, som är fästa på brädorna . Det ska vara en nollnivå på toppen. Observera att avkastningen är installerad för kontroll, sedan demonteras den. Gräva ett hål runt området och börja borra. Till att börja med rekommenderas att slutföra cirka 5 brunnar, varefter de måste utvidgas.

Om det finns en liten mängd sand i jorden blir det svårt att borra och detta arbete kommer att ta lång tid. För att underlätta processen, häll 5 hinkar vatten i varje brunn på natten, detta kommer att mjukna upp jorden och nästa dag blir det lättare att förstora brunnen. På så sätt kan du hantera det utan specialutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte förstärkningen när du installerar TISE -basen . Du kan ta reda på längden på stången baserat på stödets djup. Om förstärkningen knappt märks på grund av stolpen, kan den vidare användas som en vibrerande komprimator för betong, vilket kommer att ta bort återstående luft från betongen.

Nästa procedur är vattentätning, för vilken takmaterial används. För installation måste materialet delas upp i bitar och rullas till en cylinder. Produkten placeras i brunnen, men bara när armeringen är installerad. Strö jord över den synliga änden av skjortan. Installation av TISE fundament kräver snabbast möjliga betong.

Experter rekommenderar att flera brunnar fylls samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du fyller i pelarna och fyller i stöden, börja göra grillen . För detta installeras sköldar, de är täckta med hållbar polyeten. Formen är fixerad med stift, och hål görs i virket på båda sidor. Den ena änden av tappen är vikt över den andra, på vilken brickan och muttern är fästa. Förstärkning är installerat på dubbarna, det är fixerat med plastband.

Den obestridliga fördelen med denna grund är bristen på dränering. Det är inte nödvändigt att utföra isolering av det blinda området och upphämtning. Och för att avloppen inte ska fungera destruktivt på områdena intill det blinda området installeras dagvattenrännor utanför.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

TISE -teknologifonden kan användas för byggnader på flera våningar och oroa dig inte för att de kommer att sjunka. Men kom ihåg att medelstora hus som väger cirka 380 ton på mjuk mark behöver ett stort antal TISE-stöd, vilket är mycket svårt att göra på egen hand, men ändå möjligt.

För att stiftelsens konstruktion ska kunna utföras snabbt och effektivt måste följande rekommendationer beaktas:

Först och främst är det bättre att borra de cylindriska delarna i alla brunnar och först sedan expandera dem. Denna sekvens kommer att minska tiden för montering och demontering av borrplogen

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Under borrning kan stenar försvåra arbetet. De små kommer automatiskt in i enheten, men de stora måste tas ut med hackan. Därför, om du stöter på en stor sten, börja borra lite längre. En maximal förskjutning på 500 cm är tillåten.
  • Om jorden börjar smula under brunnens expansion, fortsätt med betong så snart som möjligt. Vi borrade en brunn - och betongade den direkt. Denna procedur bör utföras på sandiga jordar och vid förhöjda grundvattennivåer.
  • Om platsen har en ojämn avlastning måste grillen göras antingen med en variabel sektionshöjd för små backar, eller stegas för stora sluttningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla TISE -grundpålar måste inte köras in utan att misslyckas . Skruvhögteknik gör det möjligt att snabbt bygga upp en grund. Skruvhögar fungerar som en skruv. Detta är ett metallrör med en diameter på 108 mm med ett spiralformat blad. Bladet är utformat på ett sådant sätt att när det skruvas i marken blir jorden tätare. Hålrummet är betongat, och det resulterande stödet har en bärighet på upp till 5 ton. Det är lämpligt att bygga en grund på högar på kärrjord och torvmossar, men bara när man bygger byggnader av trä.

Konstruktionens livslängd beror på pålmetallens tjocklek och intensiteten av korrosionsbildning på ytan, men som regel är den mycket längre än för andra typer av baser.

Bild
Bild
Bild
Bild

I individuell konstruktion, som i alla andra, är det första ägarna vill göra att spara pengar utan att skada strukturen . TISE -teknologifonden uppfyller alla konsumentkrav, dessutom kan du ta väl hand om naturresurser. Och installationen av fundamentet kan utföras av alla, utan att ens ha speciella kunskaper och färdigheter. Kostnaderna är redan reducerade till ett minimum, så experter rekommenderar kategoriskt inte att spara på kvaliteten på betong eller armeringsmaterial.

TISE -stiftelsen har bara fått positiva recensioner, vilket återigen bekräftar dess höga kvalitet, långa livslängd, styrka och tillförlitlighet.

Rekommenderad: