Bensintrimmare För Sommarstugor: Hur Väljer Man Rätt Bensinkniv? Bedömning Av Budget Och Dyra Penselklippare För En Sommarstuga

Innehållsförteckning:

Video: Bensintrimmare För Sommarstugor: Hur Väljer Man Rätt Bensinkniv? Bedömning Av Budget Och Dyra Penselklippare För En Sommarstuga

Video: Bensintrimmare För Sommarstugor: Hur Väljer Man Rätt Bensinkniv? Bedömning Av Budget Och Dyra Penselklippare För En Sommarstuga
Video: Best Brush Cutter Reviews 2021 | Best Budget Brush Cutters (Buying Guide) 2024, Maj
Bensintrimmare För Sommarstugor: Hur Väljer Man Rätt Bensinkniv? Bedömning Av Budget Och Dyra Penselklippare För En Sommarstuga
Bensintrimmare För Sommarstugor: Hur Väljer Man Rätt Bensinkniv? Bedömning Av Budget Och Dyra Penselklippare För En Sommarstuga
Anonim

En trimmer för en sommarstuga är definitivt ett nödvändigt köp som alla boende som har en sommarstuga gör. Klipp gräset till önskad nivå eller ta bort det till noll - varje ägare bestämmer själv. Utbudet av bensintrimmare för sommarstugor är ganska stort. Hur man inte gör ett misstag och inte köper en dålig gasfräs kommer att diskuteras senare i artikeln.

Bild
Bild

Teknisk enhet

Först och främst måste du förstå de viktigaste detaljerna i verktyget. Bensintrimmare för sommarstugor innehåller flera grundläggande element.

Motor . Eftersom det är motorn som är huvuddelen av bensinklipparen, måste dess val närma sig med ökad uppmärksamhet. Den vanligaste är encylindrig tvåtaktsmotor. Det är värt att nämna att en sådan motor kräver en speciell blandning av bensin och olja för tvåtaktsenheter, annars misslyckas mekanismen omedelbart.

Och om användaren bara är en nybörjare sommar, är det bättre att stanna vid en 4-taktsmotor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärverktyg . I budgetalternativ installeras en fiskelinje från 1, 3 till 4 mm i tjocklek. Det gör att du kan skära vegetation av medelhöjd och tjocklek utan problem, men metallknivar eller en skivfräs har en mycket längre livslängd och driftsmöjligheter: de är betydligt dyrare.

Bild
Bild

Stångens struktur . Stången kan vara krökt eller rak. Erfarna sommarboende tror att det andra alternativet är mer pålitligt och hållbart.

Men om du planerar att klippa, inklusive svåråtkomliga platser, passar den böjda stången bara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör för att lindra handspänning . För varje dag som går går tekniken framåt och nya trimmare har fler och fler alternativ. Detta ökar inte bara trimmerns tekniska utrustning utan ökar också dess vikt. Därför måste du bestämma vilken typ av bälte som är lämplig för jobbet. Ett axelband finns ofta i billiga trimmersystem, men det är inte perfekt. Stress på ena axeln påverkar hållningen negativt, vilket kan leda till ryggont. Ryggsäcken är en räddning för ryggen när det gäller att klippa området.

Dessa västar är helt anpassningsbara, och efter att ha använt en bensinfräs med en ryggsäckupphängning kommer en person inte att få ont, och drifttiden utan paus kommer att öka många gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Nästa åtgärdssekvens gör att användaren kan navigera och korrekt närma sig valet av en trimmer för ett sommarboende:

  1. vi studerar betyget, vilket anger de bästa trimmerna för olika uppgifter;
  2. vi väljer en modell som passar egenskaperna och priskategorin;
  3. vi köper en trimmer och, vid köp, undersöker vi noggrant produkten med avseende på deklarerade egenskaperna.
Bild
Bild

Innan du går till affären och köper den första gasfräs som kommer till hands måste du studera frågan mer detaljerat, eftersom du måste använda utrustningen under lång tid. Experter förklarar i detalj några av de nyanser som är viktiga när du köper en bensintrimmer.

  • Ju fler tänder på en metallskärare (eller kniv) desto effektivare kommer bensinklipparen att fungera på svåra platser (tjocklekar, borttagning av kardborre). Därför måste du vara uppmärksam på deras antal. Om ägaren vill förbereda hö kommer 4-tandsknivar absolut inte att fungera: de kommer att hugga upp gräset.
  • Hopfällbar stång. Förutom den praktiska hanteringen av baren tar den också mycket plats. För att spara utrymme är det bättre att uppmärksamma modeller med fällbara armar. Det viktigaste är att hitta ett alternativ utan kvalitetsförlust, eftersom det finns tvivelaktiga vikningsdesigner som förkortar trimmerns livslängd och leder till brott.
  • Huvudparametern för ljseffektiviteten är antalet varv i skärsystemet. Även lågeffektsmotorer med hög varvtal klarar bättre än trimmare med premiumhastighetsmotorer.
Bild
Bild

De bästa bensinskärarna

De kommande två betygen visar de bästa alternativen, uppdelade i premiumbilar med högre prislappar och ekonomimodeller.

Budgetrankning

Arbetsstabilitet, hållbarhet, genomsnittlig produktivitet - alla dessa saker är avgörande indikatorer om du bestämmer dig för att köpa en budgetborstsax.

Bild
Bild

Det är inte alltid lönsamt att betala extra pengar för onödiga funktioner, så alla ovanstående alternativ är lämpliga för en vanlig gräsklippning

  1. Champion T433-2 . Bland billiga modeller går denna trimmer helt klart utöver pris - kvalitet, eftersom dess egenskaper överstiger den mängd de vill ha för den. Den är utrustad med en vikbar rak stång av en cykelform, en bränsletank för 0,95 liter av blandningen. Ägarna till den här modellen talar om en massiv design som du snabbt vänjer dig vid: trimmerns relativt låga vikt gör den till en manövrerbar enhet. Nackdelarna kan tillskrivas förutom att bullerområdet som motorn avger är för högt: cirka 100 dB.
  2. Daewoo Power Products DABC 520 . I budgetsegmentet kan du helt enkelt inte hitta mer kraftfulla bensinskärare. Även den mest försummade trädgården kan detta tillbehör rensa tjocka plantstammar på några minuter. Dess effekt är 3,0 liter. med. därför finns det ingen anledning att tvivla på hans styrka. Användarrecensioner tyder på att flätanordningen inte är tillräckligt tät - vissa delar är lösa, istället för att fastna helt på motorn, och designen är oskiljbar, så trimmern kommer att ta mycket plats. Denna nackdel kan utelämnas med tanke på vad DABC 520 kan för sitt pris.
  3. Oleo-Mac Sparta 25 . Krångliga användare kommer att uppskatta denna pålitliga enhet. Effekt i 1 hk med. kan inte skryta med att hugga små träd, men detta är inte nödvändigt i det här fallet. Denna trimmer köps av personer som har två krav: att klippa medelstort gräs och vara hållbart. Sparta 25 klarar detta utan problem, och även efter 5 års användning förblir den i drift.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dyra modeller

Kraftfulla motorer, ett förstärkt monteringssystem och de bästa materialen i tillverkningen - allt detta kan köpas om du väljer dyra bensinskärare.

Bild
Bild

De presenterade alternativen har en genomsnittlig prislapp högre än de vanliga priserna för trimmare, men sådana tillbehör erbjuder många gånger fler möjligheter

  1. Stiga SBC232D . För älskare av kraftfulla enheter är en modern fläta från företaget Stigra lämplig. Det halvautomatiska huvudet är utformat på ett sådant sätt att det delvis kompenserar för arbetsbelastningen. Den balanserade vikten och kraften gör enheten till ett önskvärt köp när det gäller ekonomi. Pricken över i: et är Start -knappen, som ger flätan en start. Inga ansträngningar krävs för att starta trimmern.
  2. Husqvarna 153R . För sitt pris kommer modellen att glädja användaren med ett bekvämt ryggsäckbälte, en bränslepump och en lång arbetssession. Enheten kan fungera långsiktigt problemfritt och fördelar belastningen jämnt på båda händerna, vilket avlastar axlarna.
  3. Daishin SBC262W / GX35 . Premiumsegmentet erbjuder en kraftfull och hållbar motor. Så kan Daishin 4-takt beskrivas. Den kan ta bort stora ogräs, högt gräs, tjocka buskar och till och med tunnstammade träd. Motorn är för all sin kraft också försedd med ett ekologiskt avfallssystem: mindre mekaniskt avfall genereras än i andra borstskärare.

Rekommenderad: