Braziers För Sommarstugor (99 Bilder): Sommarstuga På Platsen, Originalmodeller, Hur Man Väljer Och Bygger, Färdiga MM-26, Alternativ Från Ikea Och Intressanta Lösningar

Innehållsförteckning:

Video: Braziers För Sommarstugor (99 Bilder): Sommarstuga På Platsen, Originalmodeller, Hur Man Väljer Och Bygger, Färdiga MM-26, Alternativ Från Ikea Och Intressanta Lösningar

Video: Braziers För Sommarstugor (99 Bilder): Sommarstuga På Platsen, Originalmodeller, Hur Man Väljer Och Bygger, Färdiga MM-26, Alternativ Från Ikea Och Intressanta Lösningar
Video: Jan Emanuel visar upp sin lyxiga övernattningslägenhet - 100 kvm på Östermalmstorg 2024, Maj
Braziers För Sommarstugor (99 Bilder): Sommarstuga På Platsen, Originalmodeller, Hur Man Väljer Och Bygger, Färdiga MM-26, Alternativ Från Ikea Och Intressanta Lösningar
Braziers För Sommarstugor (99 Bilder): Sommarstuga På Platsen, Originalmodeller, Hur Man Väljer Och Bygger, Färdiga MM-26, Alternativ Från Ikea Och Intressanta Lösningar
Anonim

Vad kan vara godare än kolgrillat kött? Detta är kanske den äldsta rätten i mänsklighetens historia. Principen för dess beredning har inte förändrats under många, många århundraden, men stekningsmetoderna har genomgått betydande förändringar. Förbättrade grillar, grillar och grillar har kommit in i vårt liv och är en oumbärlig egenskap för en fullfjädrad friluftsliv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brazier och grill: skillnader

Födelseplatsen för grillen, som i själva verket själva grillen, är Kaukasus territorium. I bokstavlig översättning betyder "brazier" "korg med kol", och denna definition återspeglar mycket exakt enhetens väsen. Hittills erbjuder butikerna det största utbudet av grillar i olika former och konfigurationer. De är gjorda av metall, sten eller tegel, men grundprincipen för köttbearbetning förblir densamma - produkterna syltas och spänns sedan på metall- eller träspett och stekas och vänder på ångande kol. Under påverkan av hög temperatur bakas arbetsstycket från alla sidor och täcks med en saftig aromatisk skorpa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grillugnar finns vanligare i Centralamerika . De använder ett galler för matlagning, som placeras ovanpå kolen på en obetydlig höjd. Ämnena är inte förmarinerade, men de hälls med en speciell sås innan stekning.

Jämfört med en grill ger en grillinstallation större utrymme för kulinarisk fantasi och låter dig laga en mängd olika rätter - inte bara kött- och fiskberedningar, utan även grönsaker och köttfärsprodukter stekas väl på en metallgrill. Om strukturen är utrustad med ett lock kan du till och med baka hela kycklingen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en annan skillnad mellan de två typerna av braziers - det här är bränsle . När du arbetar med en grill är träkol och ved lämpliga, och grillen kan drivas direkt från gas. Och även om det här alternativet oftare används på kaféer och restauranger där det är förbjudet att använda öppen eld, blir dessa alternativ alltmer populära bland sommarinvånare och ägare av lanthus. Ägarna till grillen lagrar inte ved och rengör inte brännaren från kol. Allt de behöver är att ansluta enheten till gastillförseln. Förresten, gas gör det möjligt att reglera temperaturen inuti strukturen och därigenom säkerställa enhetlig stekning av kött eller andra produkter.

Grill anses vara säkrare, eftersom förbränning av gas inte genererar gnistor och inte skapar brandfara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men de som gillar att sitta i ett varmt företag i naturen föredrar en grill, för att laga mat är inte bara en matlagningsteknik, det är också ett slags sakrament som för samman människor och skapar en unik atmosfär av värme, komfort och vänskap.

För dem som inte kan välja, erbjuder tillverkarna en kombinerad installation som kombinerar funktionaliteten hos en grill, grill och grill. Moderna produkter har inbyggda värmesensorer, elektriska rotatorer och många andra tekniska innovationer.

Bild
Bild

Olika sorter

Låt oss bo mer detaljerat om typerna av grillar och grillar.

Innan du köper en brazier måste du vara extremt ansvarsfull när du väljer rätt modell. Det beror på ett antal faktorer: tillgängligheten av ledigt utrymme på platsen, möjligheten att transportera och flytta grillen från plats till plats, brazierens storlek, utbudet av rätter som planeras att tillagas på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är vanligt att skilja mellan tre huvudtyper av grillar för sommarstugor: stationära, bärbara och kombinerade.

Den mobila grillen kan bäras från plats till plats . Dess särdrag är låg vikt, enkel montering och demontering och kompakthet. När de monteras kan de enkelt passa in i en resväska eller passa i bagageutrymmet på en bil. Men för tillverkning av mobila grillar används som regel ett tunt ark av galvaniserat stål, och sådana produkter skiljer sig inte i styrka, brinner snabbt ut, blir spruckna, deformeras och har en kort livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobilgrillen ser visuellt ut som en brazier på hjul. Denna modell är tillverkad av stålplåtar av medeltjocklek och är en slags kompromiss mellan rörlighet och styrka. Sådana produkter är vanligtvis utrustade med en bänkskiva och har ett speciellt fack för förvaring av ved och kol. Smidda grillar på hjul ser väldigt snygga och estetiskt tilltalande ut. De förkroppsligar idén om lyx och kan vara en snygg dekoration för alla landskapsdesigner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den stationära grillen kan kallas en slags arkitektonisk form av närområdet . Detta är en övergripande struktur, som traditionellt är byggd av tegel eller sten, även om den också kan vara gjord av metall. En sådan brännare innebär konstruktion av en grund, så den kan inte röra sig, därför är namnet stationärt.

Bild
Bild

Grillar kännetecknas också av en mängd olika modeller, beroende på deras funktionalitet och användaregenskaper. Bärbara och stationära installationer i ett brett prisklass är allmänt tillgängliga på fri försäljning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudelementet i varje grill är en grillpanna med ett metallgaller på vilket arbetsstyckena läggs ut. Det finns modeller där, förutom dessa delar, det inte finns något annat, dock är produkter med ben och en speciell sköld som skyddar lågan från starka vindar mer populära. Det finns också mer komplexa mekanismer, inklusive alla typer av hyllor, lock, kastruller, samt en grill och mycket, mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de viktigaste grilländringarna

Disponibel representerar en tennpall med ett tunt gitter placerat på den. Den installeras på en eldfast bas, och efter användning kastas den ut eftersom metallen brinner ut och deformeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar grill - en vikmekanism som är enkel att montera och passar i en liten resväska. Produkten är ett galler med brazier. Den kan monteras i två olika lägen. Sådana modeller är mycket populära för avkoppling med vänner i naturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

BBQ -gryta - en design som kännetecknas av en mer komplex mekanism. Den har ett kupoligt lock och om du stänger det fungerar grillen i ugnsläget, som håller värmen länge och fungerar som en idealisk enhet för tillagning av kyckling eller ganska stora köttbitar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grillvagn - en annan komplicerad installation, som har en fällbar yta, och hjul, med vilka modellen kan transporteras från en plats till en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär grill som regel är den gjord av natursten eller tegel. De har enheter för den preliminära beredningen av produkter, samt en bänkskiva för gäster. I grund och botten är de installerade under en baldakin eller i ett stort lusthus.

Bild
Bild

Val av design

Förvärvet av en grill är inte en lätt uppgift, det är nödvändigt att ta hänsyn till de mest olika designparametrarna: både material och dimensioner och rörlighet.

Många trädgårdsmästare lockas av grillar, som kan tas bort för vinterförvaring . I det här fallet är det värt att ge företräde åt modeller med ett enkelt monterings- och demonteringssystem, där det inte finns några öglor och klipp för spett - de försämras snabbt och gör det svårt att fälla mekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och, naturligtvis, när du köper en struktur, bör du vara uppmärksam på dess geometriska parametrar. Experter rekommenderar att köpa grillar med slitsar från botten - de bidrar till luftflödet och upprätthåller förbränningen. Fler och fler användare avvisar dock sådana modeller och tror att hålen är absolut meningslösa och ibland till och med skadliga. Om de ligger på sidorna, stekas köttet under mycket lång tid, och om det blåses underifrån, orsakar detta ofta en flamma som inte bara kan förstöra produkten utan också leda till brännskador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den optimala höjden på grillen orsakar också mycket kontroverser . Många användare tror att det lägsta som garanterar förberedelsen av en utsökt grill och bränsleekonomi är 13-14 cm. Om denna parameter är högre behöver du för många kol som brinner och röker länge och kött bearbetas i detta sätt kommer att vara mer sannolikt, torkad snarare än stekt.

Utrustning med lock gör enheten lättare att använda, men tillför strukturen ytterligare vikt.

När du väljer en väggtjocklek bör du tänka på att grillar med en vägg upp till 1 mm är avsedda för sällsynt användning, 2 mm - för frekvent användning och 3-4 mm kan användas säkert dagligen under året.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt materialet från vilket strukturen är gjord. Gjutjärn anses vara det mest lämpliga - det behåller värmen länge och sparar förbrukning av kol och stockar. Det är en mycket hållbar produkt som behåller sina högpresterande egenskaper i årtionden. Sådana modeller är dock mycket tunga, så de är inte lämpliga att flytta och använda på vandringar och resor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelgrillar är mer populära . De är också praktiska och hållbara, spricker inte under påverkan av temperaturer och behåller värmen under lång tid. De är dock mottagliga för fuktens skadliga effekter, därför kan de bara installeras under ett tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallgrillarnas funktionella egenskaper beror helt på väggarnas tjocklek - hållbara, men tunga med tjocka väggar och lätta, men tunna - med tunna.

Således kommer vi att ange de viktigaste parametrarna som du bör vara uppmärksam på när du väljer en grill eller grill:

  • hela uppsättningen;
  • användningssäkerhet;
  • praktiskhet;
  • ergonomi;
  • varaktighet;
  • optimala mått och vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många behöver också ytterligare funktioner, som endast tillhandahålls för vissa grillmodeller, nämligen:

  • grillspett och grill ingår;
  • förmågan att förvandlas till en bärbar resväska;
  • närvaron av ett lock;
  • speciellt omslag;
  • stå för produkter;
  • fack för förvaring av kol, ved eller gasflaskor;
  • hjul för att flytta grillen;
  • skorsten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller har en mängd olika tillbehör:

  • termometersond;
  • poker;
  • skopa;
  • en spade för sprängning av kol;
  • gafflar, axelblad och tång;
  • stativ och hållare för grytan;
  • en speciell bakplåt för stekning av små bitar;
  • värmebeständig och mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Numera är utbudet av grillar och grillar enormt. Modeller skiljer sig åt i syfte, tekniska parametrar och prestandaegenskaper. Var och en presenteras i ett brett spektrum av priser, därför kan varje konsument om så önskas köpa vad som är fördelaktigt för honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tegelbyggnad

En brazier byggd av tegel eller sten är mer än bara en brazier. Detta är en multifunktionell struktur som, beroende på ägarens önskemål, kan användas som grill eller grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Innan du fortsätter med konstruktionen av installationen är det nödvändigt att köpa alla nödvändiga förbrukningsmaterial.

Ge företräde åt eldstensstenar och använd en sand-lerblandning som bindemedelslösning. På de platser där tegelverket inte kommer i direkt kontakt med eld kan du byta ut den brandsäkra stenen mot vanligt rött tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

En brännare behöver en bricka och ett lämpligt metallgaller. Metallprodukter kommer säkert att krävas: spärrar, galler, hörn och plåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att köpa en natursten på bänkskivan, och det är värt att försöka göra socklarna på piedestalerna i trä-, plast-, järn- eller glasversioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande verktyg kommer att underlätta arbetet kraftigt:

  • Mästare OK;
  • byggnivå;
  • skyffel;
  • cirkulationssåg;
  • liten betongblandare;
  • zink tråg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Köp allt material med en liten marginal. Det kommer aldrig att vara överflödigt, särskilt om grillen utförs av en person med liten erfarenhet av att arbeta med sten.

Plats och grund

Stengrillen kan kallas platsens "hjärta". Det är han som förenar vänner runt honom och främjar en varm och vänlig atmosfär. För att sådana sammankomster ska bli mer känslomässiga är det nödvändigt att välja och ordna arbetsområdet korrekt, det vill säga att välja en plats för grillen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här bör du komma ihåg några av nyanserna:

  • Denna struktur anses vara brandfarlig, så den kan inte placeras i närheten av träbyggnader och träförrådsområden, som finns tillgängliga på absolut alla gårdar.
  • Det är inte nödvändigt att montera strukturen på ett sådant sätt att röken från elden kommer in i fönstren i bostadskvarteren. Om du lägger grunden till en tegelgrill nära huset, låt det vara den tråkiga sidan utan fönster, dörrar och andra öppningar.
  • Vindrosen måste beaktas. Om vindarna i en viss riktning råder på terrängen, försök sedan placera installationen på ett sådant sätt att värmen inte bär till dina grannars fönster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den stationära grillen är en solid installation Därför är det i grunden fel att tro att det för installationen är tillräckligt att helt enkelt tampa webbplatsen och fylla den med spillror. En tung struktur kräver verkligen en solid grund, bara i detta fall kommer den att skyddas från de negativa effekterna av alla slags klimatiska och geodetiska problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förfarandet är följande:

  • rensa platsen ordentligt och bli av med konstruktion och annat skräp;
  • det rensade området ska markeras med pinnar och ett rep i enlighet med ritningarna;
  • en grop grävs längs linjerna;
  • botten av gropen läggs med spillror blandat med spillror;
  • längs gränserna monteras en träformning, sedan fylls gropen med en cement-sandkomposition blandad i förhållandet 1 till 3.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning bör ske i lager, som alternerar med ett lager av förstärkning. Observera att armeringsnätet inte får läggas direkt på grävningens botten.

När fundamentet är klart ska det täckas med ett vattentätningsmedel och lämnas för att "stelna ". Det kan ta 2 veckor eller mer beroende på väderfaktorer.

Om vädret utanför är för torrt och torrt, är det vettigt att fukta det övre lagret av betong, annars kan det "bryta igenom".

Bild
Bild
Bild
Bild

Murverk

Att lägga tegelstenar på väggarna börjar först efter den slutliga torkningen av den betongbundna basen, och för att undvika stillestånd bör denna tid läggas på att göra lerbruk, det kommer att krävas när du ordnar grillens väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först uppförs en källare, dess form kan vara absolut vilken som helst, men vanligtvis ger den ett fack för förvaring av ved, liksom en plats för skärning och direkt en grillplats.

Experter rekommenderar att ta hänsyn till följande funktioner

  • Brännaren bör placeras i förhållande till fönstren på ett sådant avstånd att den ligger något över chefskockens midja - detta underlättar förberedelsen av grillen kraftigt och minskar processens mödosamhet.
  • De mest optimala måtten för en brazier är: längd - 100 cm, djup - 13-14 cm och bredd - 30-45 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den första raden av basen läggs enligt markeringarna som gjorts i förväg, arbetet utförs i riktning från hörnen till mitten. I det här fallet bör du ständigt kontrollera murverkets horisontalitet och vertikalitet med byggnadsnivå och lod. Varje efterföljande läggs på ett sådant sätt att lederna flyttas med en halv tegelsten.
  • Förstärkning ska läggas på var tredje rad.
  • Därefter bör du gå direkt till härden. Här är alternativ möjliga - antingen att göra en yta med tekniken för att ordna en grund från en värmebeständig lösning, eller att bygga in metallhörn, och ett löstagbart nät är redan fixerat på dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I det första alternativet bör utskott för metallgrillen läggas i sidoväggarna på basen. Det är optimalt om de tillverkas i olika höjder så att nivån på den tillförda värmen kan regleras. Tegelstenarna själva i härden bör läggas på ett sådant sätt att det finns luckor mellan dem. Detta bidrar till effektivare förbränning.
  • Detta följs av installationen av vindsidoväggarna och ledningen av röret. Det bör verkligen monteras på en solid bas som kommer att fungera som en rökuppsamlare. Det är mycket viktigt att rörens bas är bredare än toppen. För detta ändamål är det nödvändigt att fixa hörnen med en hylla på 5 cm på murverkets kanter och sedan fortsätta till det cirkulära murverket, gradvis förminska det och flytta tegelstenarna med 1/3 av bredden inåt. När du är klar med rökuppsamlaren bör du gå vidare till själva röret. För att göra detta, lägg 4 tegelstenar runt omkretsen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktionen är klar, men arbetet stannar inte där. Först bör du värma upp grillen för att testa dess styrka och täthet. Om funktionen är korrekt kan du gå vidare till den dekorativa finishen. Oftast används gips eller keramiska plattor för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om brännaren inte är byggd i ett lusthus, bör du definitivt utrusta en baldakin. Dess form kan vara vilken som helst, bara din fantasi går in i begränsningar. Metallrör används som stöd.

Så att du inte använder metallprodukter, tegelstenar eller monolitiska väggar för att bygga grillen, bör installationen vara funktionell och din vistelse i den ska vara bekväm. Dessutom måste den övergripande strukturen matcha trädgårdsdesignen och smälta in harmoniskt med det omgivande landskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klara modeller

Färdiga originella braziers och grillugnar är mycket populära bland konsumenterna, eftersom det är mycket lättare att köpa den önskade modellen än att bygga den själv eller göra den på beställning. Det är ingen hemlighet att det bara är enkelt och enkelt att bygga en grillpanna på egen hand. Faktum är att allt är mycket dyrare och svårare.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med prefabricerade strukturer är följande:

  • priset på modeller som presenteras i butiker är lägre än för individuella beställningar;
  • fabrikstillverkade braziers är tillverkade av certifierade högkvalitativa material, de uppfyller alla brand- och miljökrav.
  • utbudet av produkter är ganska brett, så alla kan välja den modell som är mest optimal i design, funktionalitet och kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest sålda modellerna i vårt land är de hopfällbara lusthusen MM-20 och MM-26.

Dessa är prisvärda och relativt billiga modeller. De är perfekta för sommarstugor. De är gjorda av 3 mm tjockt stålplåt med en metallprofil belagd med värmebeständig färg. Demonterad på taket, 4 ställ, bord och brasstöd. En skruvmejsel används för montering och demontering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort urval av grillar och braziers kan också hittas i stora butiker som Ikea, Leroy Merlin, Castorama och många andra.

Byggtips

Brazier och andra typer av brazerier tillhör produkter med hög brandrisklass.

Hanteringen av enheten kräver att säkerhetsföreskrifterna följs

  • Brännaren måste verkligen vara belägen i ett område med fri luftåtkomst. Detta förhindrar förgiftning av förbränningsprodukter.
  • Under inga omständigheter ska du överföra strukturen till ett metallgarage. I sådana rum samlas kolmonoxid mycket snabbt, och om dosen blir för hög kan det orsaka medvetslöshet.
  • Brännaren bör installeras på ett avstånd av minst 3 m från alla vedeldade byggnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det rekommenderas inte för personer med hjärtproblem att arbeta nära grillen - betydande överhettning kan framkalla en attack och värmeslag.
  • Du bör inte bära kläder som har lösa ärmar, halsdukar och sjalar - en gnista som råkar träffa dem kan omedelbart antända tyget.
  • När du arbetar ska håret tas in i en bulle, annars finns det risk för att du tappar en del av frisyren.
  • Under inga omständigheter ska du böja dig över grillen, även om det verkar som att kolen redan har brunnit ut - varje vindstöt kan återuppliva lågan och orsaka brännskador i ansikte och ögon.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

En intressant lösning kan vara grillar i form av djur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda mönster ser väldigt snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller i form av ett fartyg eller en piratkista lockar alltid uppmärksamhet från vänner och grannar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tja, och de eviga klassikerna - grillar gjorda av sten, som om de tog oss in i sagorna om olika folk i världen.

Rekommenderad: